icon

Pes agresor

rutyruth
4. sep 2021

Ahojte, viem že téma trocha mimo. Ale fakt neviem ako to riešiť. Mame bradacku strednú, 8 mesiacov, ale že meega agresívnu na cudzích. K nám je ale úplne super, hlavne ku mne veľký maznak. Na dvore poslúcha no mimo dvora je novladalne monštrum. Dnes skočila do cyklistu. Keby nemal gumáky tak je dohryzeny. Zvažujeme či ju dať niekomu skúsenejšiemu alebo ju nechať. Keď sme ju kúpili tak mi veľmi pomohla lebo som mala hrozne zlé obdobie a bola na tom zle s psychikou. No stále sa bojím kedy koho pohryzie. Veľmi neznáša deti a keďže tie naše si stále vodia k nám kamošov tak len trpnem čo sa zomelie. 🙆😭

Strana
z3
evalin88
4. sep 2021

Ja by som skusila najsť nejakeho odborníka/trenera, nieje niečo take ? Kto ťa nauči ako s ňou jednat. Možno to tvoje zlé obdobie cítila a ma potrebu ťa chrániť ( extremne)

viestta
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
4. sep 2021

Ak Ti nie ľúto peňazí, zaplať jej špeciálny výcvik u niekoho, kto sa takýmto psom venuje. Ak by ani to nepomohlo, dala by som ju utratiť. Sorry všetkým psíčkarom, ale je to len pes a ak sa stane nešťastie, bude už neskoro.

nikiki29
4. sep 2021

Treba chodiť na cvičák… dobrý tréner z takéhoto mladého psa určite ešte vydoluje všetko vhodné správanie. A keď nemáte čas sú aj psie “kempy” kde psa odovzdáte a vrátia vám vycvičeného, ale to je už finančne náročnejšie.

oktoberka
4. sep 2021

@rutyruth no,keď nemá rada deti,tak nečakaj. Aby nedošlo ku katastrofe a bude neskoro

tosomja
4. sep 2021

@rutyruth dala by som preč. Alebo ak máte čas, tak na výcvik.
My sme si zobrali dvoch psíkov, obe fenky.
Mali 6tyzdnov, ani nevieme rasu, proste len sme sa zlutovali, lebo by bohvie kde skončili.
Prvý týždeň u nás boli pritulne, dali sa hladkať, prišli na zavolanie, na maskrtu. Čakali pri schodoch na zradlo. Po týždni ja neviem, či zdiveli, či čo sa im stalo...zrazu začali všetko trhať, ničiť, nedajbože že mi zo šnúri na prádlo spadlo tričko, všetko trhali, žrali.
Ráno sme našli perie po dvore, chytali holuby a žrali ich. Pritom čo sme im dávali, prvý týždeň pekne žrali, odkedy chytili holuba, nechceli. Skúšali sme rôzne konzervy, granule, nič.
Už ani k nám nechceli ísť, ani na vodítko, vrčali, skákali do nás. Chcela som ich dať preč, pretože ma to znepokojovalo. Muž že nie, že to sú šteňatá, že oni sa len hrajú.
Deti priniesli malé mačiatko, psy stále okolo neho, sa krútili, obtierali, olizovali ho. Mačku sme zatvárali na noc do pivnice, aby neušla, aby ju neuhnali psy.
Ráno sme našli mačku bez hlavy. Psy ju zožrali. Normálne vytrhli dosku, spod dverí a ona vyšla von.
V ten moment som mužovi dala podmienku, buď psy, alebo my s deťmi. Odniesol ich naspäť. Bála som sa, že ublížia mojim deťom.
Možno ich stačilo vycvičiť. Ale keď 7t psy dokážu zožrať mačku, čo by z nich vyrástlo ?? 🙄

mistymay33
4. sep 2021

@rutyruth prepac, ale zjavne si sa mu pri výchove spravne nevenovala, necvicila si ho, a ty ho chces dat kvoli tomu prec? Vsak ty si zlyhala, nie pes. Je este velmi mlada, teraz je v puberte, tak ked si nevies dat rady, tak oslov niekoho skúseného a chod s nim na cvicak. Pes sa nevycviči sam od seba.

mistymay33
4. sep 2021

@heleninamama dala utratiť? Kupit si psa a nevychovat ho je podla teba v poriadku? Ten pes este nie je dospely, teba ho vychovať a nie utratiť! Pes je zodpovednost. Nie ze kupim a hotovo.. kupou sa to len zacina.

rutyruth
autor
4. sep 2021

@mistymay33 Ok. Nedala som dostatočne info...Manžel chodí každé ráno a večer a prechádzky. Nech ma pohyb. 2x do týždňa k nám chodí na výcvik človek ktorý dlhé roky trénuje psy. Môžem povedať že sa jej venujeme viac ako deťom. Keďže vieme že má blbu povahu.Bolo to o dosť horšie. No aj tak sa s tým neviem stotožniť že je taká ostrá. 🤦

heleninamama
4. sep 2021

@mistymay33 Prečítaj si celý môj príspevok ešte raz a pomaly, až potom reaguj.
A keď nejaký takýto pes napadne Teba alebo niekoho z Tvojej rodiny, budú Ti ukradnuté detaily jeho psieho života. Mňa ozaj nemusíš poúčať o zodpovednosti. A pes je vždy len pes. Ľudský život a zdravie má pre mňa vyššiu hodnotu.

vanda323
4. sep 2021

@viestta Ahoj, ja síce niesom psickarka, a priznám sa že nemám veľmi rada zvieratká...ale môj ujo mal Slovenského ovčiaka, ujo sa mu fakt venoval ako najlepšie vedel...ale ten pes bol tak divný...do každého skákal proste agresor ťažký . Už sa ho aj doma u nich teta bála aj sesternica . Jedine do uja neskončil. Vkuse stekal. Už na nervy to šlo každému, teta povedala že buď pôjde preč pes alebo ona...nakoniec pes išiel preč....

janetinka27
4. sep 2021

@rutyruth krstna s rodinou mali kedysi bradacku a bola tiez agresivna k cudzim. ku svojim bola ale velmi pritulna.my sme na navsteve dost trpeli.neskor ju dali prec,ale dovod neviem. moj byvaly frajer mal tiez bradaca. pes bol strasne nepristupny, nesmela som sa priblizit. pomaly som si ho ziskala a nechal sa pohladkat.frajer mi neveril az kym to sam nevidel. podla mna urcite trener, aby ste nemuseli trpnut,co sa stane.

rutyruth
autor
4. sep 2021

@mistymay33 My sme si toho plné vedomí. No všade naokolo majú psa. Vyrastá ako v divočine. Nikto sa mu nevenuje lebo ma milu povahu. Nesteka, cudzích oblizuje. Žiaden výcvik. Keď idú na dovolenku, nechajú krmivo, sused nakŕmi. U nás horor. Nikto ju nevezme, lebo útočí. Musíme platiť 100 eur mesačne za výcvik plus keď ideme na dovolenku 10 eur na noc hotel. Je to 2x viac starosti ako s "normálnym" psom, no už som v koncoch 😟

oktoberka
4. sep 2021

@rutyruth tak potom čo riešite?

rutyruth
autor
4. sep 2021

@oktoberka No veď toto je cele zle. Že ja som sama proti ...ja by som ju dala prec. No všetci ostatní sú proti. A neviem ako sama proti nim 😭

oktoberka
4. sep 2021

@rutyruth my sme roky mali nemeckých ovciakov.
Nedám na nich dopustiť.
No posledný,to bolo niečo neskutočné.
Vyriešilo to za nás nešťastie.

bluka2
4. sep 2021

No dobre, pes ti pomohol v zlom období a teraz ho chces odkopnúť? Rovnako ako správanie detí je aj pes tvoja vizitka. Podľa mňa máš morálnu zodpovednosť mu ten tréning zaplatiť. Mohla si si byť vedomá toho, že pes niečo stojí už keď ste si ho zadovážili, nie? A ten psí hotel a dovolenky, veď to musí byť každému jasné, že keď mam zviera, ísť na dovolenku nie je len tak ako predtým. Keď niečo beriem, beriem celý balík, potešenia aj starosti alebo to neberiem vôbec - nemôžeš si vybrať iba jedno. Urob ako myslíš, ale odporúčam sa zachovať férovo

rutyruth
autor
4. sep 2021

@bluka2 Áno. Ale ako som písala. Jednoducho ak máš psa z dobrou povahou tak ti ho nakŕmi hocikto, vyvenčiť hocikto, lebo sa s ním dá. K našej sa nepriblizi hocikto lebo sa jej boji...t.j. musíme to riešiť hotelom, co je o dosť drahšie ako keď psa príde vyvenčiť a nakŕmiť známy. Keď si porovnám starostlivosť susedov ktory máju psa s dobrou povahou tak ani nevedia že ho majú. My doma riešime len psa 😟

rutyruth
autor
4. sep 2021

@oktoberka no však toto. Ak my máme susedov ktorý majú zlatého retrievera čo ich išiel zožrať. A to je pes ktorého chce skoro každý k deťom...vychytas zlú povahu a je prúser.

zuzubb007
4. sep 2021

Z hladiska deti by som psa dala prec, kym sa nestane to najhorsie

sayonara15
4. sep 2021

pes je vzdy zrkadlom svojho majitela, pes neciti ako clovek a nemozno sa k nemu aj tak spravat. mam dvoch psov a s obidvomi som absolvovala cvicak. skutocne odporucam skuseneho trenera, daju sa tieto spravania odstranit, zacala by som hned a necakala na samoprevychovanie

kaja01
4. sep 2021

@rutyruth Keď ste kupovali šteňa, tak ste sa s chovateľom rozprávali o povahe rodičov? Prípadne čo súrodenci vašej bradáčky, všetci sú taký "agresívny"? Oslov chovateľskú stanicu odkiaľ ste brali šteňa aby vám poradili.

marsmykkok
4. sep 2021

ako sa prejavuje agresivita? Skákanie do cyklistov/bežcov/korčuliarov vôbec nemusí byť prejav agresivity, ale môže ísť o pasenie alebo lovenie-že to v psovi prebudí dávne inštinkty jeho predkov. Ak nevie pomôcť cvičiteľka skúste inú, niektoré majú veľa rečí, skasíruju peniaze, ale reálne moc nepomôžu.

rutyruth
autor
4. sep 2021

@kaja01 nie je z chovnej stanice

rutyruth
autor
4. sep 2021

@marsmykkok no, to už nie je skákanie...to je útok.

kaja01
4. sep 2021

@rutyruth Takže nemáte bradáča, ale bastarda. A takto sa plnia útulky.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
oktoberka
4. sep 2021

Baby,čítajte.
Oni sa s tým psom zaoberajú.

marsmykkok
4. sep 2021

@rutyruth ja len že možno to zle hodnotíte a môže ísť aj o nejaký inštinkt. A ako sa to vlastne stalo? Ked je agresívny pes, nezvládate ho prečo je bez vôdzky? Ak to chcete odstrániť, treba chodiť medzi ľudí, ale mať ho pevne pod kontrolou, tým že ho len tak pustíte a čakáte kedy na koho zaútočí práve ešte jeho správanie podporíte.

rutyruth
autor
4. sep 2021

@marsmykkok Ano, chodíme často medzi ľudí. A nepustame ju bez vôdzky. Akurát dnes sa stalo že deti išli do dvora a ona vybehla von. Akurát siel cyklista. Ona bola roztrzita lebo sme sa vrátili a do toho šiel cyklista tak sa pustila do neho

Strana
z3