icon

Pes agresor

rutyruth
4. sep 2021

Ahojte, viem že téma trocha mimo. Ale fakt neviem ako to riešiť. Mame bradacku strednú, 8 mesiacov, ale že meega agresívnu na cudzích. K nám je ale úplne super, hlavne ku mne veľký maznak. Na dvore poslúcha no mimo dvora je novladalne monštrum. Dnes skočila do cyklistu. Keby nemal gumáky tak je dohryzeny. Zvažujeme či ju dať niekomu skúsenejšiemu alebo ju nechať. Keď sme ju kúpili tak mi veľmi pomohla lebo som mala hrozne zlé obdobie a bola na tom zle s psychikou. No stále sa bojím kedy koho pohryzie. Veľmi neznáša deti a keďže tie naše si stále vodia k nám kamošov tak len trpnem čo sa zomelie. 🙆😭

viestta
Odpoveď bola odstránená
rutyruth
autor
4. sep 2021

@marsmykkok ona je agresívna zo strachu. Veľmi sa boji cudzích a utok používa na obranu

bluka2
4. sep 2021

@rutyruth načo sa porovnávať s ostatnými, je to zbytočne iba frustrujúce. Je tam aj ten faktor šťastia, s deťmi, psami a všetkým v živote a nie vždy si človek vytiahne najlepšiu kartu. Preto sa nad tým netreba ani zamýšľať

bluka2
4. sep 2021

@rutyruth tak pories ten jej strach...bude to chcieť veľa trpezlivosti...snáď ju máte

rutyruth
autor
4. sep 2021

@bluka2 no, je to mega zložité. U nás je všetko o strachu. Ja paniky zo strachu, muž je total posero zo strachu, dcéra ani nehovorím a syn mega agresor rátam že zo strechu. No jasné že pes je detto. No ja nemám energiu riešiť strach celej rodiny + aj pes.

vanda323
4. sep 2021

@viestta Tak asi, nebudem sa hádať, ja som tým len chcela povedať že poznám aj taký prípad

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
rutyruth
autor
4. sep 2021

@viestta písala s že sa jej venujeme maximálne...

marsmykkok
4. sep 2021

@rutyruth aha, takže aký pán taký pes... Musí cítiť istotu z Vás, pes cíti aj pocity človeka, ak Vám bude nepríjemné ked niekoho stretnete a tak, pes to vycíti a bude agresívny, lebo Vás chráni. Je to potom začarovaný kruh. Ako vravím, dobre by bolo možno skúsiť aj iného cviciteľa, iný prístup a pohľad na vec. Lebo dlhoročné skúsenosti neznamenajú nič a žiadny cviciteľ nie je odborník na všetko, jeden je dobrý psycholog, druhý na povely, jeden vie dobre vycvičiť služobných psov, druhý spoločenských atd.

viestta
Odpoveď bola odstránená
rutyruth
autor
4. sep 2021

@cocolino234 Tak áno uznávam bola chýba brat psa bez PP. ale pristupovali sme k tomu svedomito. Áno, naštudovali sme si, plemeno, črty, charakter aj výcvik. Takisto výber cvicitela. Hold je smola že pes má povahu aku má. A ver mi. Poznám rodiny ktoré maju papierového psa ktorý bol agresívny a to mal najlepšie predpoklady byť ukážkový a museli ho vrátiť lebo bol agresívny priamo voči majiteľom resp ich deťom. A naopak, väčšinu ľudí ktorí majú psa nie z chovnej stanicu a sú to pritulni psy s ukážkovou povahou. Áno, zvažovali sme psa s PP no tie ceny boli astronomické. Chápem že ich výdavky a starostlivosť su nadštandardné no príde mi to premrštené...

gabika128
4. sep 2021

@rutyruth odporúčam sa poradiť na nejakom fóre pre psičkarov. Ak sa psovi odmala venujete, cvičíte ho, má aktivity primerane jeho temperamentu, ale nemá to v hlave upratané, budete mať stále problém. Je to ešte len šteňa, takže sa s ním dá pracovať, opýtať sa veterinára a viacerých kynológov čo a ako postupovať. Pokiaľ to nie je pes s papiermi, čo asi nie je, inak by ste tieto problémy riešili s chovnou stanicou, tak kľudne môže mať prepnutu hlavu. Mali sme takého kocúra, od mačiatka bol čudný a vyrástol z neho psychopat doslova. Všetkým sa uľavilo, keď sa stratil.

oktoberka
4. sep 2021

@gabika128 presne toto si myslím.
Je to stále len pes.
A pokiaľ sa mu venujú ako píše,no výsledky neprichádzajú,počkať ešte a zvážiť,či riskovať mať takého psa pri malých deťoch,ku ktorým chodia kamaráti.

marca12
4. sep 2021

@rutyruth odporucam cvicisko tam sa aj socializuje,aj ta naucia cvicit psa

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
taskataska
4. sep 2021

@rutyruth ten cvicitel, co k vam chodi. ako to prebieha?

rutyruth
autor
4. sep 2021

@cocolino234 Fuuu, ake moralizovanie...Ty si v živote nespravila žiadnu chybu že??? Však si kopni ešte. Vidím aký máš z toho dobrý pocit. Určite si aj o 5 cm podrástla. Lenže ja sa toho problému ktorý som si zavarila nechcem zbaviť. Riešim to, aj som to olutavatala aj sa macham v tých srackach a možno ešte dlho budem. Tak v čom je problem?

rutyruth
autor
4. sep 2021

@taskataska chodíme medzi ľudí, vystavujeme hluku. Cvičíme privolanie.

bee822
4. sep 2021

@rutyruth my mame sice dobermanku, ale do určiteho času bola tiez utocna, ked bola mimo dvora za branou. Isiel okolo sused alebo cyklista, tiez sa rozbehla po nom. Nechapali sme preco to robi, lebo je totalny maznak, s malou dcerkou vychadza super. Potom som si pisala s jednou babou, čo ma tiez dobermana. Ta mi vysvetlila, ze nasa dobermanka si nas len obranuje, nerobi to so zlym umyslom. Je potrebne psa postupne ucit na pritomnost inych ludi, udrziavat pri takychto situaciach ocny kontakt so psom a stale ho mat pri svojej nohe. On si musi uvedomit, ze dany chodec vas nejako neohrozuje. Manzel toto zacal aplikovat a nasa dobermanka sa to naucila. Takze nehadze flintu do zita. Vas pes je uzasny, chce to len cas, trpezlivost a cvicit cvicit. A este k tym detom, ak vidite, ze pes reaguje horsie na cudzie deti, proste ho v tom case dat do voliery.

rutyruth
autor
4. sep 2021

@bee822 Aj nám to povedali, že nás chce len chrániť. A mali ste ju na vôdzke? Či ako ste docielili ten očny kontakt?

taskataska
4. sep 2021

@rutyruth a to vyzera a prebieha ako?

bee822
4. sep 2021

@rutyruth ja som ju musela mat na voditku 😁 manzel je pre nu vacsia autorita, ten ju mal navolno. Napr.ked isiel niekto po ceste, manzel si ju zavolal k sebe, aby si sadla pri nohu. Sadla si a ked clovek presiel, pochvalil ju, dal mlsku. Po cely co bola navolno sa na nu chvilami pozeral. Predtym som si to ja nikdy neuvedomovala ,ze ona sa tiez na nas chvilami pozera a kontroluje nas. Ona musi stale vnimat, ze vy viete co sa deje okolo, ze ide ten chodec,cyklista.

21oktober
4. sep 2021

@rutyruth osobne si mylsím že ste zanedbali socializáciu psa. Ako často ste s nou od malinka mala chodili medzi ľudí , deti , do mesta, nechávali ju hladkať od cudzích , detí ? Agresivitou prejavuje vlastne svoj strach .

rutyruth
autor
4. sep 2021

@taskataska no chodí s ňou manžel a cvicitel. Lenže keď idú spolu tak mi vždy hovorí že bola úplne ok. Že na nikoho neskocila. Ona ako keby mala také zaseky. Je v pohode a potom sek a je útočná. Trvá to zhruba pol hodku a potom je zas ok. A keď ten cvicitel vystihne tu dobru pol hodku tak ona je v pohode.

rutyruth
autor
4. sep 2021

@21oktober Keď bola malá bola stále medzi ľuďmi a detmi

21oktober
4. sep 2021

@rutyruth byt medzi detmi a ludmi a vystavovat psa priamemu kontaktu je značný rozdiel .

21oktober
4. sep 2021

Priamym kontaktom myslím škrabkanie, hladkanie , tulkanie a to aj od cudzéich aj náhodných . Toto vysvetloval Desenský . Zobral psa do mesta nič neznamená , to nie je socializácia ale zobrat psa do mesta a vystaviť ho šahaniu druhých ľudí je socializácia. Rovnako umožniť psovi kontakt s druhými psami , hrať sa , skákať po sebe. ..nie že sa medzi nimi len pohybujem .

rutyruth
autor
4. sep 2021

@21oktober my sme chceli psa, že bude s nami chodiť všade. Aj chodila keď bola úplne mala. Hladkali ju známi a úplne cudzí. Bola s nami na lyžiarskom svahu medzi lyžiarmi. Brali sme ju plne všade. Na stavbu medzi cigánov a huciace stroje. Takže o zanedbaní socializácie sa nemusíme ani bavit

21oktober
4. sep 2021

@rutyruth tak potom zmeniť cvičiteľa, jedn´ho by som ti doporučila. Môžeš ju tam umiestniť na mesiac . Má veľmi dobré výsledky a je to pri Žiline , špecializuje sa na problémové psy.

rutyruth
autor
4. sep 2021

Ano brali a hladkali ju všetci avšak potom keď trochu vyrástla nastal zlom a nepusila pohladkať nikoho. Bola útočná. Hryzla