Pes nonstop uteká z dvora. Čo máme robiť?
Dobrý deň máme psíka ktorý nám nonstop uteká z dvora tak zle že sme museli prejsť k radikálnemu riešeniu a to kotenec má tam búdu,jedlo,vodu je aj dosť veľký ale nechcem aby tam trávil všetko svoj čas samozrejme ho venčíme ale príde mi to málo rada by som aby bol celý deň vonku na dvore ale nejde to keď uteká chodia tu autá môžu ho zraziť je to prosto nebezpečne a nechceme o neho prísť ako inak než zatváraním kotenca to riešiť? Poraďte mi prosím, ďakujem
U nás pomohla kastracia. Ale tak na 85%. Ešte občas ujde. Vráti sa po hodinke.... Kúpili sme mu GPS. Ten nám ohlási, keď opustí vyznačený "plot". Následne ho vidím na mobile, kde je a idem po neho. Výcvik na uteky nepomohol.
@smolko22 mám to isté,ale naša je zlatý retriever. A je to majster útekov:prelezie,podhrabe... tak dostala el.ohradník. A zatiaľ perfektne👍výhoda je,že ohradník nemusíš dať na celý pozemok,ale napríklad iba na jednu stranu plotu. A pes to pochopí veľmi rýchlo😉
Ten plot, co mate, vyzera dost nebezpecne. Internetom raz kolovala fotka, kde zviera zostalo napichnute na tych tyckach. Neviem, ci vam pri utekacovi pomoze vymena plota. Mozno by ho bolo zaujimave nechat obrast co najviac napr. pichlavymi ruzami. Kukni aj na dogforum. Urcite tam podobny problem uz riesili.
@dusankomoj ako funguje ten el. Ohradník?
Plot sme menili minulý rok nemám financie meniť ho znova..
@smolko22 pes má na krku príjmač,na plote je tenký drôt(musíš mať uzatvorený okruh) keď sa pes priblíži k zone,kde nesmie,tak sa ozve zvuk a ak napriek tomu neodíde,tak dostane impulz. Ty si nastavuješ napr. koľko sa môže dostať ku plotu.(meter,dva metre...) a tak isto sa nastavuje intenzita impulzu podľa veľkosti psa.Da sa ten kabel uplne všelijako použiť a vieš si presne ohradiť,čo potrebuješ.Neboj nepriškvarí sa o plot,lebo muž nechtiac vyskúšal najsilnejšie na sebe a hovorí,že to len silnejšie zabrní😉 naša dostala jedenkrát ranu a od vtedy jej stačí varovný zvuk.A stálo to 138eur,čo je rozhodne menej ako plot🤣Popozeraj na nete,najdeš info.
@dusankomoj a ešte som nenapísala,že keď napriek všetkému pes neodíde zo zóny,tak sa ohradník po tuším 9 sekundách vypne.Nebude mu dávať v kuse impulzy. Ale ani jeden pes nieje tak blbý,aby tam stál🤣🤣🤣
@dusankomoj @smolko22 el.ohradnik je super vec,my sme ho mali v zahrade okolo zahonov aby tam pes neposliapal urodu
@simona92101 viem o čom píšeš!😪 aj naša presádza a keď som v záhradníctve minula tri stovky,doma vyložila 2 stromky a 3 rastlinky a na druhý deň som našla polku rozkúsanú na mulč. Už som hľadala útulok!!! Teraz som ja spokojná,pes sa síce tváril 2 dni urazene,ale už máme pravidlá na MOJOM dvore🤣🤣🤣
@smolko22 pes by mal byt hlavne vybehany, zamestnat psa ci uz cvicenim alebo nejakymi ulohami..uteka lebo je nevyblazneny, nema dostatok pohybu...mala som v docasnej opatere JR je to psik do vnútra..a samozrejme rano hodinova prechadzka aport, poobede a taktiez vecer a popritom ho zamestnat a hlavne cvicit cvicit
útekára by som kastrovať nedala . Útekár je útekár , je to v povahe psa samom. Kastrácia ti vôbec nezabezpečí že nebude utekať . A ešte okrem toho ide o šteňa . Smer skúsený kynológ, elektrický obojok a elektrický ohradník . Psovi to neublíži , len je to pre neho nepríjemné a veľmi rýchlo sa naučí . Plemeno je veĺmi aktívne a nie pre každého vhodné , my ho voláme pinpongová loptička. Sused má takého , ale ten mu venuje hodne času , pes je vybehaný , unavený potom nemá chuť na sprostosti vonku .
@darja27 pes ani keby mal 20 tis.arovu zahradu tak sa tam sam nahanat nebude.potrebuje vyzitie,zamestnat..

@danik1505 no tak my sme tiež museli vymeniť plot kvôli tomu že nám utekal pes 😉 a radšej vymením plot ako riešiť že niekoho uhryzol, zdrhol niekomu sliepky alebo ho zrazí auto