icon

Pes sa počuráva

25. feb 2023

Ahojte, mame rok a pol staru fenku jazvecika. Ked sme doma v obycajny den tak ju vencime rano a vecer a nema problem vydrzat, nepocurava sa nam doma. Akonahle je niekde inde tak stale pocura - na navsteve. Aj ked sme boli 4 dni prec a bola u rodicov tak sa stihla 4krat pocurat aj ked ju vencili 3krat do dna. Ako psa od toho oducit?

strawberryxxx
Autor odpoveď zmazal
svokrinjazykmonika
25. feb 2023

To si robíš srandu že ju venčíte iba dva krát denne??? Dúfam že máš na mysli aspoň ráno hodinu a večer dve hodiny. Veď je to jazvečík, živé poľovnícke plemeno. Chceš jej uhnať zdravotné problémy? Skús ty chodiť šťať na povel iba dva krát denne. A kde je problém keď vám doma teda neciká? Či ako často je mimo domova? Ak je to len občas tak to je nejaký problém utrieť pár mláčok?

autor
25. feb 2023

@svokrinjazykmonika viete, niekto chce problemy riesit rozumne a nie “utrie sa a hotovo” 🙂 najst pricinu a ucit ako tomu predist … nas trpaslici jazvecik zije v byte a nie po polovackach. Asi ste sa este nestretli s takym jazvecikom, a to je v pohode, len potom sa odporucam naucit zaklady slusneho spravania komunikacie s cudzimi ludmi

hyta
25. feb 2023

Súhlasím s tým, že venčiť psíka 2 krát denne je žalostne málo. Je kastrovaný? Ak nie, je možné že si v cudzom prostredí značkuje územie. Dala by som ho vyšetriť na veterine či pri venčení len 2 krát denne nemá dáke urologické problémy.

beronsche
25. feb 2023

Popravde, tiez sa mi zda velmi malo, vencit psa 2x denne...
Na navsteve sa mozno pocurava zo stresu.

3009
25. feb 2023

Veď to je niečo strašné venčiť psíka 2x denne. Treba ho venčiť aspoň 3x denne. Veď je to živý tvor a nie na povel sa vyčurať keď sa vám uráči ísť na chvíľu von. Ak nestíhate tak ho naučiť čurať na podložku.

autor
25. feb 2023

😂 psik chodi aj viackrat vonku ak je vonku pekne, chodi aj na dlhsie prechadzky a konkretne vcera ked sa to stalo na navsteve bol aj pol dna na dvore. Problem nie je v tom, ze je malo venceny, aby som vas ukludnila. Deje sa to len na navstevach - to sa snazime vyriesit. Je to kastrovana fenka.

autor
25. feb 2023

Jednoducho vydrzi doma aj ked ide len 2 krat von. Logicky ked niekam ideme na navstevu je von aj pred navstevou - cesta. Takze sa pred tym vycika von. Jasne, ze nechodi striktne len dvakrat denne kazdy den a nic ine …

autor
25. feb 2023

Je aj dostatocne socializovana, chodime casto do mesta, je poslusna aj v podnikoch. Zvyknuta na restauracie a podobne priestory plne ludi. Takze si myslim, ze by to nemusel byt stres. Nie je to vobec bojko.

simka1454
25. feb 2023

Raz píšeš, že ide len 2 krát von, potom, že chodí viac krát. 2 krát za deň je hrozne malo, treba chodiť častejšie a nielen keď je vonku pekne počasie. Ale poraď sa s veterinárom, kastrovane fenky môžu mať problém s močenim.

iffushka
25. feb 2023

Ja nerozumiem úplne tomu, že 2x von. Vie sa pýtať? Lebo teda náš pes je vnútri a ide von keď sa vypýta.

autor
25. feb 2023

Ja som chcela riesit pocuravanie sa LEN na navstevach a k tomu som prirovnala to, ze to asi nebude neschopnostou vydrzat von/ velkou potrebou cikat, ked to doma zvladne aj ked von len 2 krat. Pokial sa nikto z vas nestretol s podobnym problemom a nema napad ako vyriesit POCURAVANIE SA NA NAVSTEVACH, asi k tomu nemate podla mna co povedat 🤷🏼‍♀️ ale modry konik, chapem, tam kde sa da rypnut, tam sa rype, hlavne ak clovek nevie pomoct, tak musi aspon skritizovat :D

estrella5
25. feb 2023

2x denne jednoducho málo je... Môže mať urologické problémy a/alebo to môže byť aj tou kastráciou (patrí to k rizikám kastrácie)... Skôr mi to ale príde ako psychologického pôvodu. Vyciká sa na návšteve aj keď ste tam vy? Kedže píšeš, že bola 4 dni u rodičov.. Tak to mohlo byť kľudne z odlúčenia, zo stresu,... Alebo úplne naopak - z veľkej radosti... Feny sa vedia pocikávať z veľkých emócii, takých alebo onakých

simka1454
25. feb 2023

Veď som ti napísala, porad sa s veterinárom. Možno bude treba nejaké vyšetrenia spraviť. Ale môže to byť aj zo stresu. Vy s ňou chodíte malo von a na tej návšteve si myslí, že tam sa môže vycikať.

autor
25. feb 2023

@estrella5 ocenujem konecne prvu spravu, ktora sa venuje prave problemu navstev. Stava sa to aj ked sme tam my aj ked bola bez nas. Stalo sa to aj v priestore kde bola 1xkrat aj presne u rodicov, kde je bezne. Nevieme preto presne prist na pricinu. Ak ju vencime malo tak co ten moc navyse si uschovava mesiac aby sa mohla na navsteve pociat?😂 ved zas nechodime na navstevu kazdy den, vcera bola pol dna na dvore kde mohla cikat aj 100krat a aj tak ti vecer na navsteve spravila po 15 minutach od prichodu. Takze nebola dlho bez moznosti vencenia sa.

autor
25. feb 2023

Ano ak sa tesi tak si trosku cvrkne stale ked k nam niekto pride 🙂 ale to je uplne malicke mnozstvo mocu oproti tomu na navstevach niekde inde

nataly420
25. feb 2023

Možno ti ukazuje že s nou chodis malo 🙂 doma si to nedovolí ale na návšteve ano ..

simka1454
25. feb 2023

Ako som ti už napísala dva krát, píšem do tretice, treba sa poradiť s veterinarom. Aby spravil nejaké vyšetrenia, tam bude skôr zdravotný problém, keď fenka bola kastrovana.

@nataly420 však to sa jej tu snažime vysvetliť, ale jednoduchšie je, sa rozčuľovať ako si priznať chybu

lenkalenka1987
25. feb 2023

Psaci vylučovací systém funguje inak ako ten ludsky, mechúr je schopny nazbierať oveľa viac mocu, ale tiež sa prikláňam k tomu, že keď je ten psik maly, tak by sa malo s ním chodit 3x denne von kvôli zdravotným následkom, ktoré môže nepravidelne mocenie sposobit.
Poskytla si malo informácií, aby sme vedeli poradit. Pocika sa, keď ste na tej navsteve, alebo ju niekto strazi, pocika sa cielene pred vami, alebo niekde schovaná. Je to mláka, alebo ťahaný pás, ako keby z nej odkvapkavalo, je na tých navstevach iny pes v domacnosti? pomoci sa, keď sa tesi, boji alebo len tak?

3009
25. feb 2023

My sme mali voľakedy fenku, ktorá sa dosť venčila a keď sa narodil vnuk a bol ešte v perinke a prišli na návštevu k nám tak sa vždy v obývačke vyčurala. Bolo to určite zo žiarlivosti. Takže tam môžu byť rôzne emočné príčiny.

estrella5
25. feb 2023

Prikláňam sa k
@lenkalenka1987 .. Ono sa ťažko poradí takto na fóre z pár slov.. Základ je toho psa fakt odsledovať. Vedieť presné situácie, v ktorých to robí.. Nie len na návšteve, ale kedy? Má to nejaký spoločný bod? Keď sa mu nevenuje toľko pozornosť, napr.? Urobí to cielene pred vami, či sa schová? .. V každom prípade, ja na vašom mieste za 1. riadne sledujem psa, za 2. zamyslím sa nad celkovým režimom psa + režim by sa mal +- dodržiavať aj keď psa stráži niekto iný, za 3. pred návštevou riadne vyvenčím, za vyvenčenie vonku veľmi pochválim.. na návšteve psa neustále sledujem, aby môžem už len v náznakoch na močenie zareagovať 4. prehodnotím správanie návštevy voči psovi a nás samotných na návšteve.. aby pes dostal patričnú pozornosť, ale zároveň aby tam nebol práve naopak príliš emocionálne vo vytržení a nepretekal mu "stresový kýbliček".. psa by som tam naučila oddychovať + odkladačku na mieste (napr. deka -> ak oddychovať v odkladačke na mieste nevie, nácvik by som robila najskôr doma)... A čas strávený na návšteve by som až postupne zvyšovala. Prišla by som len na kratšiu dobu, sledujem psa, dbám na emocionálne primerané zvítanie, venujeme pozornosť aj psovi, ale zároveň tam aj odpočíva na mieste a odchádzam. Nabudúce čas predĺžim...
Ale to je to, že človek nevie ako sa na tej návšteve inak pes správa, ako sa správajú ľudia okolo neho, a tak... 🤷‍♀️ Ťažko hodnotiť z čoho to pramení keď to nevidíme..

inom75
25. feb 2023

Pri častom zadrziavani mocu (pri venceni 2x denne) mozu vzniknut infekcie a neskor mocove kamene. To by sa vsak pocikavala aj doma. Ked to robi na navsteve, bude to skor psychickeho povodu. Venujete sa niekomu inemu, ziarli a chce na seba putat pozornost.

nenne9
26. feb 2023

Nejde o rypnutie, ale mozno presne o to, ze sa chodi vencit iba 2x.ved povedz veterinarovi ze fenka cika 2x denne.podla mna spadne zo stolicky

7kikuska7
26. feb 2023

Chodíte na návštevy tak, kde majú iné zvieratá alebo sú to domácnosti bez psov? Naša to robí, keď cíti iného psa.

yna1
27. feb 2023

treba podla mna chodit s nou castejsie, nie je normalne len dvakrat. Ved si vezmi, ze pije vodu, ze aj ty nechodis len tak malo. Akoze ano vydrzi nasa tiez aj v noci bez problemov, aj cez den, ked som v praci, ale ked sme doma, tak s nou chodime viackrat.