icon

Pes v noci kňučí

hankab
19. máj 2023

Poprosim o radu chovatelky psikov. Pred tyzdnom sme si priniesli domov 3-rocneho psika, je to taky orech,zmeska. Cez den ma vela aktivit kym sme v praci je na dvore a beha, vala sa v trave hrabe nahana hmyz aj vtaky. Poobede je s nami dnu a vela sa mu venujem, rozpravam a hram sa nim, kazdu hodinu sme vonku. V noci po venceni ho zatvarame na chodbicke ma tam pelech, hracky, vodu a teplo. V spalni s nami nemoze byt, priatel je alergik a nechceme ho tu. Problem je ze dokaze aj hodinu knucat kym sa ukludni a zaspi, skriabe na dvere a place. Skusam mu davat na noc po zavreti rozne tazko hryzatelne maskrty no zabavi sa chvilu a knuciii aj tak.
Samozrejme na knucanie nijako nereagujem, nekricim ani k nemu nejdem kym neprestane ale aj tak ziadna zmena. Co mam robit aby neplakal? Unaveny a vybehany je, cely den nespi. hladny nemoze byt len chce byt pri nas. Po 7 nociach zmena neprichadza, ako ho naucit aby si lahol a zaspal ked je na svojim mieste? Za kazdu dobru radu dakujem 🙏🏻

Strana
z2
hankab
autor
20. máj 2023

@gejb ved ja sa nebranim, preto sa tu pytam. Lenze netusim ako ho to naucit, povely nepozna ziadne, pri snahe ho nieco naucit len vrti chvostom a blazni sa. Prvu noc sme mu dali ohradku pred spalnove dvere aby na nas videl, je to maly pes a preskocil 80cm vysoku ohradku lebo chcel byt pri nas. Nemam skusenosti s cvicenim psov, vobec neviem kde zacat a zaroven sa bojim ze zase kazdu noc pri nom stravim 2 hodiny kricanim nanho ze nesmie ist do spalne a aj tak asi pojde svoje. Uz som tyzden nevyspata a zufala 🥲 dufala som skor ze si na tu chodbu zvykne casom, ze ked ho unavime a zvykne si na rezim ze ked sa zhasne ma ist spat, ale vyvadza stale viac.

dadis
20. máj 2023

@hankab Psik sa nauci povely. Treba ho vsak vychovat dosledne a odmenovat. Vies si vela napozerat vo videach. Kazdy pes sa vie naucit povely. Mate ho kratko. Staci ked bude vediet, ze co je MIESTO a fyzicky ho naviest a odmenit.Cvicit ho kedykolvek cez den, niekolkokrat. Potom NIE! a podobne, treba byt trpezlivy, byt dosledny, opakovat a odmenovat. Ucit ho rozne povely, k nohe, sadni, lahni, ostan..nas za 2mesiace to pekne zvlada. Sadni je asi najlahsi povel. Zacni nim. Cim viac ho cvicis a venujes sa mu, tym viac ta bude akceptovat. Nie je to o jednom povele, ale celkom nastaveni, ze ty tu urcujes podmienky.

akvi
20. máj 2023

@hankab skúsila by som tie otvorené dvere, ale bude to chcieť more trpezlivosti, aby sa nepchal do postele k vám. Mal by vedieť nejaké povely, naša sa tiež pcha do postele, ale reaguje na dôrazný povel. Naša chce byť s nami, keď prší a je búrka, bojí sa. V týchto prípadoch robíme ústupok, dáme jej pelech pod posteľ, naučila sa tam. A za normálnych okolností máme spálňu zavretu a nesmie tam ísť. Ak nič nepomôže, kúp klietku, ja ľutujem, že sme to hneď nespravili, my sme brali psa z OZ, ona má separacnu úzkosť a v OZ to riešili klietkou, ona v nej aj spala a zvykla si, že klietka = bezpečie. Klietku mávala otvorenú, ale prehodenu deku cez ňu, aj cez vchod. Mne to prišlo na začiatku také, že preboha, klietka nie. Lenže bola to chyba, pokiaľ nie je klietka celodenným väzením, môže byť naopak dobrým útočiskom pre úzkostného psíka.

brnacik
20. máj 2023

@hankab my tiež mame psíka a spi na chodbe, lebo chrápe 😆 ale davam mu do pelecha moje spotené tričko zo dňa, aby nás cítil. Tak je úplne v pohode, lebo cíti svoju rodinu a vie vydržať tu noc sám 🙂

elmivelmi
20. máj 2023

@dzulli1980 a do maju sni na ste robit?V inej diskusii zozral oes andulku a nik nelutoval andulku,Tu sa venuju psovi na 200% a ked ho zavru za dvere na noc tak je zla??Ved hadam si paisko nenasqckuje cez nic do postele.Zvykne si ,par dni a bude po knucani a ty nepis blbosti,ze chudak pes.Moze byt len rad ze neostal v utulku.

hankab
autor
20. máj 2023

@brnacik toto sme skusali a nepomaha :/

hankab
autor
20. máj 2023

@akvi ohradku sme mu kupili a preskocil ju. Ma velkost ako jazvecik, ohradka 80cm.

akvi
20. máj 2023

@hankab ohrádka nie je klietka. Klietka ešte ak ju prekryjes niečím je ako brloh, kde hľadá bezpečie. Aj v tej klietke ho treba naučiť byť, aby do nej chodil rád, má to byť útočisko, nie niečo za trest. Takže trénovať najprv cez deň, dať ho tam keď oddychuje, byť chvíľu pri ňom, hladkať ho, dať mu tam pamlsok, tvoje tričko, aby ťa cítil. A keď tam bude chodiť rád oddychovať cez deň, tak v noci si zalezie ešte radšej. Ty mám pocit, že chceš rýchle instantné riešenie, lenže také proste nie je. Obzvlášť, ak sa už za tých 7 mesiacov z toho stal zlozvyk.

hankab
autor
20. máj 2023

@akvi mame ho 7 dni, nie mesiacov 😁 prave preto hladam riesenie teraz, nech ho nemusim nedkor odnaucat. Skusim ho ucit povely, uvidime ci sa to zlepsi, ked nie tak budeme skusat dalej aj s klietkou

taminka1986
20. máj 2023

@hankab a naco ti bol pes ked frajer ma alergiu??

akvi
20. máj 2023

@hankab aha, prepáč, neviem prečo sa mi zdalo, že už 7 mesiacov 😅🙈 No tak to ešte vies veľmi pekne podchytiť teraz. A ono je to ešte krátko teda, jasné, že mu je smutno a knuci. Skús aspoň to tričko a skús vytvoriť nejaký "spací"rituál. Vždy, aj cez deň, keď už vidíš, že sa uklada spať, tak rob niečo, čo potom aj večer zopakujes. Napríklad kamoš má psa, ktorý spí zakrytý, aj hlavu má zakrytu 😂 A pre neho je to presne ten rituál, že ho zakryjú a on cíti bezpečie.

nenne27
20. máj 2023

@dadis super rada, vidno, ze sa vyznas...pes musi citit lasku, ale ma byt clenom rodiny a nie sefovat rodine

hankab
autor
20. máj 2023

@taminka1986 nema alergiu na psa ale na roztocce. Pes ich ma asi v sebe aj ked bol uz 5x kupany. Ale aj keby nemal alergiu, mali sme dohodu ze pes do postele nie a ja ho respektujem. Nemam psa kvoli tomu aby tu ukazoval ze je pan domu, musi nas posluchat.

nenne27
20. máj 2023

@hankab vobec si nevsimaj ludi, ktori ti tu hovoria, ze robis nieco zle a psa mas dat do utulku.nie.podla mna si super, ze si psa z utulku vzala a venujes sa mu.chce to len vela trpezlivosti a na tvojom mieste by som sa so psikom prihlasila na zakladny vycvik poslusnosti.dobry lektor ti vo vsetkom poradi.drzim palce....my sme si kupili steniatko cuvaca a od prvej noci bol sam v noci vonku a ani nezaknucal...tym sa nechvalim, nie je to nasa zasluha...proste to akceptoval od prveho dna tiez sa mu mega venujeme, skoro rano cvicime, hrame sa.ked pridem z prace, detto.plus 2 hodiny vychadzky denne takisto.ci prsi, mrzne, fuka...je to makacka, ale vysledok sa dostavi aj u vas skor ci neskor.tvoj psik bol v utulku a ktovie kde predtym, nesie si svoje traumy, tak to mas o to tazsie, ale zasluzis si uznanie a nie pohorsenie ako tu nejaka pani zuri, ze ho mas mat v posteli a ak nie, vratit do utulku.kardinalna blbost.psik je tvoja laska, tvoj priatel, clen svorky ale nie tvoj sef, ty si pan svorky tak psik musi okrem lasky citit aj to, ze su pravidla a cas kedy sa hrate, vencite, pripadne strazi a hlavne vo svojom peliesku ma cas aj na odpocinok a tiez musi byt veduet byt sam, lebo zrejme chodis do prace a takisto mas povinnosti, kedy psik musi cakat a respektovat, ze je sam

hankab
autor
20. máj 2023

@nenne27 dakujem. Velmi som tuzila po psikovi a tesila som sa nanho len som nepocitala s tym ze bude na mne az tak zavisly. Snazime sa robit vsetko pre to aby tu bol spokojny a je velmi frustrujuce vidiet ze sa to s tym knucanim v noci naopak este horsi. Nikdy predtym som psa nemala a musime si obaja zvyknut na seba, aj da naucit ako ho trenovat lebo mam nulove skusenosti.. prve dni nam aj znackoval cely dom vnutri a cim viac som s nim chodila von, odmenovala ho za curanie vonku a ucila ze dnu nemoze, tym to bolo horsie.. ked som s tym prestala zrazu aj on prestal znackovat 😑 to je aj dovod preco si neverim pri tom trenovani povelov lebo mam pocit ze mi robi na truc cim viac sa snazim.

elmivelmi
20. máj 2023

@hankab ale ved co to tak lrezivas,pane boze pes so zvykne aj na dvere ,a nebude knucat celennoci,raz ho to orejde tipijem ze tak do tyDna.Naozaj toto nieje ziaden problem,skor by mi vadilo ze mas frajera kt ma chudak alergiu na psa a ty ho dovleces domov,kebyze na zahradu ok.Frajera ti nieje luto?
A este ze ocuraval byt,toto naozaj nechaoem ze avam to nevadi taktiez ked niekto ma macaci hajzel v kupelni,to je hroza a total humusak clovek.

nenne27
20. máj 2023

@hankab chodte na vycvik, uvidite, ze vam pomozu.neviem ake mate financne moznosti a kde byvate ale najdete urcite nejaky vycvikovy kurz a chodte.to chce odbornika a dobre bude, chce to trpezlivost

hankab
autor
20. máj 2023

@elmivelmi priatel nema alergiu na psa ale na roztoce. Ak by mal na psa, tak jasne ze si ho neprinesiem domov. Zial psik ma asi roztoce aj v sebe, ale riesime po speci sprejom na srst.
Knucanie je problem lebo to trva kazdy vecer do polnoci a o 5 vstavame do prace. 2-3 dni sa to da prezit ale kedze netusime dokedy to bude trvat tak sme z toho na nervy.

hankab
autor
20. máj 2023

@nenne27 dakujem 🙏🏻 vyskusame urcite, ak to ma pomoct tak to za to stoji.

zelenakobyla123
21. máj 2023

@elmivelmi v každej diskusii o zvieratách si a len kydáš na všetky zvieratá, a na ľudí, čo majú zvieratá radi. Radšej už nepíš nič, nevieš ani len napísať jednu vetu bez chyby alebo preklepu🤦‍♀️

elmivelmi
21. máj 2023

@hanka vydrzat,psa to prestane bavit,zvykne si.Kebyze mas dieta je to horsie,pri nom by si bola hore cele noci.

elmivelmi
21. máj 2023

@zelenakobyla123 Och ty kobyla.A co take pisem? Ze pes je pes a nie dieta ,ci clovek a nepatri do postele a kludne vydrzi aj vo voliere?Ved na tom nic nieje.To len vy,psickofili sa z tychto nazorov idete dosrat.Ak ked zozere andulku v klietke alebo susedom vyzabija sliepky,vrci na babku,majitela pohryzie-zasluzi si po nufaku a nie viacej pozornosti .

Strana
z2