Petícia za zachovanie liečebne pre atopické deti
Milí rodičia, podporte našu iniciatívu,
rozhodli sme sa spísať petíciu za zachovanie liečebne pre atopické deti. Nakoľko vo veci môžu pomôcť Mestský úrad v Šuranoch ale aj Ministerstvo zdravotníctva, budeme podpisovať petície dve, na obe inštitúcie. Tento liečebný ústav je špecifický aj v tom, že ako jediný na Slovensku poskytuje zdravotnícku starostlivosť pre deti vo veku 0 - 3 roky a dalej až do 18 rokov. Mestská poliklinika v Šuranoch argumentuje, že zatvorenie je nevyhnutné pre finančnú neschopnosť ďalej financovať ODLU Trávnica, keďže je s celoslovenskou pôsobnosťou... prikladam aj zopar fotiek syna, aby ste mali akú - takú predstavu o deťoch s týmto ochorením. Prebdené noci, ked dieťa plače od bolesti alebo keď ho stážite a ofukujete vlastným dychom, aby sa opäť nedoškriabalo...
Petície sú vyvrcholením našej snahy o zachovanie ODLÚ a rozhodnutie spísať ich vyšlo z momentálnej situácie. 19.4. poslanci v Šuranoch majú znovu hlasovať o osude ODLÚ - toto je naša posledná šanca ešte ovplyvniť ich hlasovanie, ale musí nás byť veľa, aby naše hlasy mali váhu - a pri tejto petícii musíme konať veľmi rýchlo.
Ministerstvo zdravotníctva SR je v procese rokovania o ďalšom osude ODLÚ, ale my ako občania sa nemôžeme zúčastňovať týchto rokovaní (podľa vyjadrenia mimisterstva) a tým ovplyvniť veci v náš prospech. Petícia je opäť naša jediná šanca ako jasne vyjadriť náš názor.
Preto prosíme podpisujte obidve petície.
POSTUP:
1. vytlačte si petície - nájdete ich pod správou, spolu 4 strany (každá petícia má 2 strany)
2. dajte ich podpísať čo najviac ľuďom - rodina, známi, susedia...neznami, ktorí nás chcú podporiť (nad 18 rokov)
3. dajte si záležať aby všetky kolónky boli vyplnené
4. číslo hárku NEVYPLŇUJTE!
5. podpísané hárky-petície pošlite poštou na adresu Lívie Vincúrovej, ktorej adresa je na petičnom hárku
Obidve petície pošlite najneskôr do 13.4.2012 (piatok). Ak ich budete posielať v piatok 13, tak ich prosím pošlite prvou triedou.
Veľmi pekne Vám ďakujeme.
V prípade akýchkoľvek otázok píšte nám cez IP.

hlaaaaasim saaaaaaa...len netusim kde
jaaaj to su magori ta liečebna je super z hladiska výsledkov ja ako dieta som tam bola 2 x a brutal mi pomohli a vzdy na dlhu dobu!!!
@diabliq6666 tuuuu u mna 😀 , chytro mi posli mailovku.
@diabliq6666 do IP 😎
dievcata, mame posledne 2-3 dni na zbieranie podpisov na zachovanie cinnosti detskej liecebne na liecbu atopickeho exemu. prosim, pripojte sa, nenechavajte tuto temu lahostajnou. neviete, kedy aj vase deti, netere, synovci , krsnata budu potrebovat liecbu atopickeho exemu. 🙂 🙂 🙂
podporte nas aj vy vasim podpisom...
Ahojte Všetky maminy a tatinovia atopických detí
Máme tu novú ministerku zdravotníctva pani Zuzanu Zvolenskú.
Chcela by som Vás všetkých poprosiť , aby ste nám pomohli bojova%t za zachovanie Detského liečebného ústavu Trávnica tým , že budete písat e.maily pani ministerke. E-mailová adresa je minister@health.gov.sk
Chceme , aby aj terajšie vedenie vedelo o tomto probléme , aby ho nezamietli pod koberec , aj takymto sposobom sa im budeme stále pripomynať.
Ďakujem všetkým každý e.mail nám pomože.
p. Foltínová 🙂
packastefan
Som zo "Spoločnosti psoriatikov a atopikov SR" a chceme podporiť petíciu za zachovanie ústavu v Trávnici.
Ústav poznám a osobne som ho navštívil.
rada by som pomohla, sama som atopička.
škoda že som o tejto aktivite nevedela skôr ☹
@packastefan v tom pripade nam velmi pomozes aj svojou pritomnostou na verejnom zastupitelstve v suranoch dna 19.4., ked bud odhlasuju zanik, alebo nechaju ODLU travnica plnit cinnost, na ktoru bola urcena.. ale ked mi posles mail. adr. tak zajtra a pozajtra by si pre atopicke decka este stihol vyzbierat zopar podpisov, samozrejme, ak ma schut a cas. pripadne ak mas dobry kontakt na niekoho z ministerstva zdravotnictva alebo z medii, pretoze tie uz spoty odvysielali a dalej prdia na nas...
@jozkoles aj ty mi napis mailovku, mozno sa ti bude dat zajtra - pozajtra zozbierat zopar podpisov.
vo strvrtok je posledny den odosielania peticnych harkov 1. triedou do travnice 😲 😲
ludia pomozte nam, je to velmi vazne!!
čau liwka nepoznáme sa náhodou? 🙂
@packastefan to je super
ahoj tuto temu som si vsimla az teraz, myslíš ze ked to vytlacim este zopar ludi obeham a poslem to prvou triedou cez vikend tak by to mali prist nie?
@mychaella veru neviem, ako makaju postaci cez vikend... ale ak by to neprislo, vo stvrtok ideme na mestske zastpitelstvo, ktore bude verejne tak mozeme prilozit aj ked sa to uz nebude pocitat. nech poslanci vidia, ze ludia vedia o travnici a ze im zalezi na tom, aby nadalej plnila funkciu poskytovatela zdravotnickych sluzieb pre decka s atopickym exemom. 🙂
Macka, prosím ťa a k akému termínu to chcú zatvoriť? My máme nastúpiť 20.4.2012 a mali by sme tam byť do 11.5. Ak by to sekli od 1.5. tak, by mi to poriadne skrátili.
Tak ja som skúsila napísať na ministerstvo zdravotníctva a dostala som takúto odpoveď.
https://docs.google.com/open?id=11FeQyRAHwfQQWa...
No musím napísať, že dosť odstrašujúco. Ja som strašne prekvapená, aká benevolencia voči všetkému nastala za posledné roky v tomto štáte. Už nikto nič negarantuje.
Celý tento problém nastal tým, že sa odklepli sestričkám vyššie platy, bez toho aby sme na to mali. Ja mám tiež zamestnancov, a rada by som im dala minimálne tisíc € mesačne. Ale keď činnosťou našej firmy nezarobíme, tak sa to jednoducho nedá.
Inak, najkrajší úsmev mal v reportáži na STV pán primátor Šurian, keď prišla reč na investora.

mame daslie dve dobrovolnicky na podpisy 🙂 🙂
baby, hlaste sa na pomoc s peticiou, mame uz len zopar dni na zastavenie planovanej likvidacie detskeho odborneho liecebneho ustavu travnica... 😲 😲