icon

Petícia za zachovanie liečebne pre atopické deti

maca_p
3. apr 2012

Milí rodičia, podporte našu iniciatívu,
rozhodli sme sa spísať petíciu za zachovanie liečebne pre atopické deti. Nakoľko vo veci môžu pomôcť Mestský úrad v Šuranoch ale aj Ministerstvo zdravotníctva, budeme podpisovať petície dve, na obe inštitúcie. Tento liečebný ústav je špecifický aj v tom, že ako jediný na Slovensku poskytuje zdravotnícku starostlivosť pre deti vo veku 0 - 3 roky a dalej až do 18 rokov. Mestská poliklinika v Šuranoch argumentuje, že zatvorenie je nevyhnutné pre finančnú neschopnosť ďalej financovať ODLU Trávnica, keďže je s celoslovenskou pôsobnosťou... prikladam aj zopar fotiek syna, aby ste mali akú - takú predstavu o deťoch s týmto ochorením. Prebdené noci, ked dieťa plače od bolesti alebo keď ho stážite a ofukujete vlastným dychom, aby sa opäť nedoškriabalo...

Petície sú vyvrcholením našej snahy o zachovanie ODLÚ a rozhodnutie spísať ich vyšlo z momentálnej situácie. 19.4. poslanci v Šuranoch majú znovu hlasovať o osude ODLÚ - toto je naša posledná šanca ešte ovplyvniť ich hlasovanie, ale musí nás byť veľa, aby naše hlasy mali váhu - a pri tejto petícii musíme konať veľmi rýchlo.
Ministerstvo zdravotníctva SR je v procese rokovania o ďalšom osude ODLÚ, ale my ako občania sa nemôžeme zúčastňovať týchto rokovaní (podľa vyjadrenia mimisterstva) a tým ovplyvniť veci v náš prospech. Petícia je opäť naša jediná šanca ako jasne vyjadriť náš názor.
Preto prosíme podpisujte obidve petície.
POSTUP:
1. vytlačte si petície - nájdete ich pod správou, spolu 4 strany (každá petícia má 2 strany)
2. dajte ich podpísať čo najviac ľuďom - rodina, známi, susedia...neznami, ktorí nás chcú podporiť (nad 18 rokov)
3. dajte si záležať aby všetky kolónky boli vyplnené
4. číslo hárku NEVYPLŇUJTE!
5. podpísané hárky-petície pošlite poštou na adresu Lívie Vincúrovej, ktorej adresa je na petičnom hárku

Obidve petície pošlite najneskôr do 13.4.2012 (piatok). Ak ich budete posielať v piatok 13, tak ich prosím pošlite prvou triedou.
Veľmi pekne Vám ďakujeme.

V prípade akýchkoľvek otázok píšte nám cez IP.

Petícia za zachovanie liečebne pre atopické detiPetícia za zachovanie liečebne pre atopické deti
Strana
z3
elise
20. apr 2012

@maca_p ahoj včera ste boli v telke - zastupiteľstvo ukazovali aj s vami protestujucimi mamičkami, veľmi vám držim palce🙂

maca_p
autor
20. apr 2012

iba tak na rychlo z mobilu a z liecebne v travnici, ziaditel polikliniky v suranoch dnes priniesol do liecebne novy cennik, suma za sprievodcu dietata do 3 rokov narastla z mesiaca na mesiac o 400 eur... T.j. 500 eur. Ako nech sa nehnevaju surianski poslanci, medzi ktorych patria i dve lekarky, jedna je dokonca pediatricka, mozu sa hanbit!!!

nadhera
20. apr 2012

tiez ma sokovala odpoved v TV , maminy si priplatia - vsak co je to 400€ 😠 a uvidime, ci budu mat aj nadalej zaujem. 😠 😠 😠 no a ked nie, tak skoncime. 😠 😠 😠

maca_p
autor
20. apr 2012

@elise nooo, snazili sme sa, bojovali sme a este stale bojujeme. Suriansky primator varady a spol nas momentalne vydieraju, ze ak do 26.4. Nezlozime 6000 eur, tak 27.4. Liecebna konci a on ju s cistym svedomim pusti k vode! Je jasne, ze sa chysta odpredaj lukrativnej budovy _ kastiela s obrovskym lesoparkom. Mesto tuto budovu pred rokmi sprivatizovalo zadarmo...

elise
21. apr 2012

@maca_p od vás nemá čo pýtať peniaze nahrajtesi to a je to prijmanie uplatku môžete ho zdiskretizovať

elise
21. apr 2012

@maca_p nebojte sa liečebna sa zachráni ale naozaj si nahrajte ako od vás pýta peniaze na mobil a tak a normáln ho udajte uradu na ministerstve vnutra pre korupciu.

jarus1
21. apr 2012

ahojte, my sme boli v liečebni v roku 2010. Boli to najkrajšie 3 týždne aké sme doteraz zažili. Myslím tým také oddychové, dovolenkové. Bojujeme s atopickým ekzémom od narodenia a všetky tu chápete o čo ide. Nielen to, že vďaka liečbe sa náš stav zlepšil, ale stretli sme maminy s rovnakými osudmi, rozdali sme si rady a vrátili sme sa spokojné domov. Nikto z tých, ktorí o liečebni rozhodujú, nemajú ani poňatia o ťom aká je liečebňa pre tieto deti dôležitá.
Keď som náhodou na ňu natrafila a dohadovala som si tam termín, bolo mi povedané, že to ľudia málo využívajú, lebo málo o nej vedia. Je zaujímavé, že dnes, 2 roky po tomto vyhlásení, majú taký problém s financiami, že to chce rázny krok. Pritom to chce iba rozumného investora, ale liečebňa by mala zostať zachovaná tak či tak

mamulka28
30. apr 2012

Smutná správa 30.4.2012 oficiálne zatvárajú Odborný detský liečebný ústav v Trávnici. 😢 😢 😢 😢 😢
Je nám to všetkým ľúto

maca_p
autor
30. apr 2012

tak uz sme doma, odchadzala som s detmi bud posledna, alebo predposledna... 😢 😲

skoda, ze sa nepodarilo zachranit dobry umysel a opät prehovorila mocna rec penazi a nie zdravie slovenskej populacie. ved na exem sa neumiera... kazdemu, kto ma v tom prsty doporucujem mesiac si neumyvat vajcia a potom uvidia, co je to za uzasny pocit, ked koza skriabe... 😖

matik1
1. máj 2012

@maca_p
Tak toto bol pre mňa šok. Keď som to včera videla v správach, skoro som odpadla. Absolútne som vylúčila možnosť, že to takto skončí. Je nám to všetkým strašne ľúto.

desszi
1. máj 2012

@maca_p mne je tiez velmi luto, ze to nevyslo a presne ako pises, vyssie zaujmy su dolezitejsie ako zdravie deti a ludi vseobecne....nepatri to priamo sem, ale rovnako zatvorili aj specializovany ustav v Cilistove, pri Samorine, jediny svojho druhu na Slovensku....a hadajte co? uz si na areal aj budovu brusi zuby investor, ma tam byt sportovo-rekreacne zariadenie....len aby ti rekreanti raz nepotrebovali tu specialnu starostlivost ☹ 😢

maca_p
autor
1. máj 2012

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/regiony/zla-sp...

predpokladam, ze toto je posledny prispevok akejkolvek televizie o ODLU Travnica. inak ja som tam v oranzovom tricku a svokra je ta starsia pani. pocas tych dvoch tyzdnov co som bola v travnici tam bola niekolkokrat televizia, ci priamo v liecebni alebo na mestskom zastupitelstve, mali sme tam markizu, stv, jojku, lokalne sme, dalej surianske noviny, slovensky rozhlas ale ani medializacia nam nepomohla... 😖

takze na slovnesku viac niet liecebne pre deti do 3 rokov, ktore maju najhorsie formy exemov.

martinkah
2. máj 2012

baby, az teraz čítam, ako to dopadlo 😢 😢 😢 a nemám slov, je to celé choré, nenormálne

mirkamurko
2. máj 2012

@maca_p Ahoj,chcem sa spýtať že či je liečebňa pre deti od 3 rokov a kde,díky.

maca_p
autor
2. máj 2012

@martinkah no, veru... inymi slovami sa to neda ani vystihnut....

@mirkamurko nad 3 roky sa lieci v smrdakoch a vraj aj v piestanoch - no o tomto viem iba z pocutia.

Strana
z3