Petícia za zachovanie liečebne pre atopické deti
Milí rodičia, podporte našu iniciatívu,
rozhodli sme sa spísať petíciu za zachovanie liečebne pre atopické deti. Nakoľko vo veci môžu pomôcť Mestský úrad v Šuranoch ale aj Ministerstvo zdravotníctva, budeme podpisovať petície dve, na obe inštitúcie. Tento liečebný ústav je špecifický aj v tom, že ako jediný na Slovensku poskytuje zdravotnícku starostlivosť pre deti vo veku 0 - 3 roky a dalej až do 18 rokov. Mestská poliklinika v Šuranoch argumentuje, že zatvorenie je nevyhnutné pre finančnú neschopnosť ďalej financovať ODLU Trávnica, keďže je s celoslovenskou pôsobnosťou... prikladam aj zopar fotiek syna, aby ste mali akú - takú predstavu o deťoch s týmto ochorením. Prebdené noci, ked dieťa plače od bolesti alebo keď ho stážite a ofukujete vlastným dychom, aby sa opäť nedoškriabalo...
Petície sú vyvrcholením našej snahy o zachovanie ODLÚ a rozhodnutie spísať ich vyšlo z momentálnej situácie. 19.4. poslanci v Šuranoch majú znovu hlasovať o osude ODLÚ - toto je naša posledná šanca ešte ovplyvniť ich hlasovanie, ale musí nás byť veľa, aby naše hlasy mali váhu - a pri tejto petícii musíme konať veľmi rýchlo.
Ministerstvo zdravotníctva SR je v procese rokovania o ďalšom osude ODLÚ, ale my ako občania sa nemôžeme zúčastňovať týchto rokovaní (podľa vyjadrenia mimisterstva) a tým ovplyvniť veci v náš prospech. Petícia je opäť naša jediná šanca ako jasne vyjadriť náš názor.
Preto prosíme podpisujte obidve petície.
POSTUP:
1. vytlačte si petície - nájdete ich pod správou, spolu 4 strany (každá petícia má 2 strany)
2. dajte ich podpísať čo najviac ľuďom - rodina, známi, susedia...neznami, ktorí nás chcú podporiť (nad 18 rokov)
3. dajte si záležať aby všetky kolónky boli vyplnené
4. číslo hárku NEVYPLŇUJTE!
5. podpísané hárky-petície pošlite poštou na adresu Lívie Vincúrovej, ktorej adresa je na petičnom hárku
Obidve petície pošlite najneskôr do 13.4.2012 (piatok). Ak ich budete posielať v piatok 13, tak ich prosím pošlite prvou triedou.
Veľmi pekne Vám ďakujeme.
V prípade akýchkoľvek otázok píšte nám cez IP.

iba tak na rychlo z mobilu a z liecebne v travnici, ziaditel polikliniky v suranoch dnes priniesol do liecebne novy cennik, suma za sprievodcu dietata do 3 rokov narastla z mesiaca na mesiac o 400 eur... T.j. 500 eur. Ako nech sa nehnevaju surianski poslanci, medzi ktorych patria i dve lekarky, jedna je dokonca pediatricka, mozu sa hanbit!!!
tiez ma sokovala odpoved v TV , maminy si priplatia - vsak co je to 400€ 😠 a uvidime, ci budu mat aj nadalej zaujem. 😠 😠 😠 no a ked nie, tak skoncime. 😠 😠 😠
@elise nooo, snazili sme sa, bojovali sme a este stale bojujeme. Suriansky primator varady a spol nas momentalne vydieraju, ze ak do 26.4. Nezlozime 6000 eur, tak 27.4. Liecebna konci a on ju s cistym svedomim pusti k vode! Je jasne, ze sa chysta odpredaj lukrativnej budovy _ kastiela s obrovskym lesoparkom. Mesto tuto budovu pred rokmi sprivatizovalo zadarmo...
ahojte, my sme boli v liečebni v roku 2010. Boli to najkrajšie 3 týždne aké sme doteraz zažili. Myslím tým také oddychové, dovolenkové. Bojujeme s atopickým ekzémom od narodenia a všetky tu chápete o čo ide. Nielen to, že vďaka liečbe sa náš stav zlepšil, ale stretli sme maminy s rovnakými osudmi, rozdali sme si rady a vrátili sme sa spokojné domov. Nikto z tých, ktorí o liečebni rozhodujú, nemajú ani poňatia o ťom aká je liečebňa pre tieto deti dôležitá.
Keď som náhodou na ňu natrafila a dohadovala som si tam termín, bolo mi povedané, že to ľudia málo využívajú, lebo málo o nej vedia. Je zaujímavé, že dnes, 2 roky po tomto vyhlásení, majú taký problém s financiami, že to chce rázny krok. Pritom to chce iba rozumného investora, ale liečebňa by mala zostať zachovaná tak či tak
Smutná správa 30.4.2012 oficiálne zatvárajú Odborný detský liečebný ústav v Trávnici. 😢 😢 😢 😢 😢
Je nám to všetkým ľúto
tak uz sme doma, odchadzala som s detmi bud posledna, alebo predposledna... 😢 😲
skoda, ze sa nepodarilo zachranit dobry umysel a opät prehovorila mocna rec penazi a nie zdravie slovenskej populacie. ved na exem sa neumiera... kazdemu, kto ma v tom prsty doporucujem mesiac si neumyvat vajcia a potom uvidia, co je to za uzasny pocit, ked koza skriabe... 😖
@maca_p mne je tiez velmi luto, ze to nevyslo a presne ako pises, vyssie zaujmy su dolezitejsie ako zdravie deti a ludi vseobecne....nepatri to priamo sem, ale rovnako zatvorili aj specializovany ustav v Cilistove, pri Samorine, jediny svojho druhu na Slovensku....a hadajte co? uz si na areal aj budovu brusi zuby investor, ma tam byt sportovo-rekreacne zariadenie....len aby ti rekreanti raz nepotrebovali tu specialnu starostlivost ☹ 😢
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/regiony/zla-sp...
predpokladam, ze toto je posledny prispevok akejkolvek televizie o ODLU Travnica. inak ja som tam v oranzovom tricku a svokra je ta starsia pani. pocas tych dvoch tyzdnov co som bola v travnici tam bola niekolkokrat televizia, ci priamo v liecebni alebo na mestskom zastupitelstve, mali sme tam markizu, stv, jojku, lokalne sme, dalej surianske noviny, slovensky rozhlas ale ani medializacia nam nepomohla... 😖
takze na slovnesku viac niet liecebne pre deti do 3 rokov, ktore maju najhorsie formy exemov.
baby, az teraz čítam, ako to dopadlo 😢 😢 😢 a nemám slov, je to celé choré, nenormálne
@maca_p Ahoj,chcem sa spýtať že či je liečebňa pre deti od 3 rokov a kde,díky.
@martinkah no, veru... inymi slovami sa to neda ani vystihnut....
@mirkamurko nad 3 roky sa lieci v smrdakoch a vraj aj v piestanoch - no o tomto viem iba z pocutia.

@maca_p ahoj včera ste boli v telke - zastupiteľstvo ukazovali aj s vami protestujucimi mamičkami, veľmi vám držim palce🙂