icon

Plánujete odchod zo Slovenska?

7. okt 2025

ahojte, plánujete niektoré odchod zo slovenska? ak áno, tak kam a prečo? 🙂

evaevinka
7. okt 2025
@heleninamama

Nie, ale čakám, kedy už konečne pôjdu všetci nespokojní s voľbami, s Ústavou, cenami, školstvom, zdravotníctvom, samotným životom na Slovensku... Chystám sa skupovať ich opustené byty a domy na ďalšie kšefty a verím, že ich bude na trhu toľko, že ceny nehnuteľností pôjdu konečne dolu.

@heleninamama kiez by odisli...
No len skriekaju a nic viac

scila
7. okt 2025

@anonym_autor neplánujem, nezvyknem utekať pred problémami, mám rada túto krajinu, mám tu priateľov a rodinu, ktorých neopustím.
Ale veľmi dúfam, že voliči dnešnej koalície budú v ďalších voľbách voliť niekoho inteligentného a že sa vyhrabeme z bahna, ktoré tu momentálne máme.

anonym_bcf453
7. okt 2025

@anonym_autor už sa každý týždeň nepýtajte kto ide preč. Už sa konečne zdvihnite a vypadnite. Načo sa furt vypytovať kto ide? Palte preč a už sa nevracajte.🐷

anonym_72e1d4
7. okt 2025
@anonym_e5480d

@anonym_72e1d4 nemyslím si, že to bude mať až takýto katastrofický scenár. Takéto predpovede sa tu opakujú niekoľko rokov, stále znova a znova. Ale mne sa vôbec nezdá, že by ľudia nejako pociťovali krízu. Stále sa chodí na dovolenky, stále sú plné nákupné centrá, stále sú zápchy tvorené autami, v ktorých sedí jeden človek. Stále sa kupujú predražené byty a domy. A mohli by sme pokračovať.

@anonym_e5480d je vysoko pravdepodobné že do pár rokov sa zopakuje niečo ako veľká hospodárska kríza 1929-1933
prakticky bude jedno kde žiješ, možno niektoré krajiny to lepšie zvládnu ako iné ale nebude to med lízať
budeš ešte prekvapená, čakajú nás dramatické udalosti ale netreba sa báť

anonym_e5480d
7. okt 2025
@anonym_72e1d4

@anonym_e5480d je vysoko pravdepodobné že do pár rokov sa zopakuje niečo ako veľká hospodárska kríza 1929-1933
prakticky bude jedno kde žiješ, možno niektoré krajiny to lepšie zvládnu ako iné ale nebude to med lízať

@anonym_72e1d4 ja sa nebojím. Na takéto "predpovede" som si od kovidu a začiatku vojny na Ukrajine už zvykla.

vladuska20
7. okt 2025
@anonym_e5480d

My sa nikam nechystáme. Máme tu dom, deti, stabilnú prácu ...
Ale nie som spokojná s našou vládou. Momentálne sa hanbím za to, že som zo Slovenska, ale odísť kvôli tomu nemienim. Som asi naivná, ale naozaj verím tomu, že sa to v blízkej budúcnosti zmení. Chcem tomu veriť ... Ešte stále je nás tu dosť múdrych a progresívnych ľudí, ktorí sú za iné smerovanie našej krajiny.

@anonym_e5480d ja len rizmyslam kto pride po Ficovy??Psko s kdh,sas to bude taky isti zlepenec ako Fico a spol,ale oni nevydrzia cele volebne obdobie.Kazdu chvilu tu budu volby.

anonym_cf193e
7. okt 2025
@sailes

@anonym_cf193e Tak si potom bola vtedy mimo MK, ked sa riešil mnohopočetný odchod "vysokopostavených maximálne vzdelaných rozhľadených" žien z SK, ktoré sa rozkrikovali/jú, že už len plochozemci, jednozubci, socky, dezoláti a fikovci tu zostávajú - to teda žiadne krčmoreči neboli

@sailes ked sa to riešilo, tak kolko z nich je reálne preč? Zas skutek utek. Naslubuju ako odídu, ale stále tu zavadzaju a sťažujú sa. Toľko k tým vysokopostaveným maximálne vzdelaným rozhľadeným ženám z SK.

anonym_a996c6
7. okt 2025

Potom nezabudnite napísať, ako sa máte v zahraničí super, ako platite za nájom nie 300€ , ale 1200, ako si za zdravotku platíte 300 a ako bonus všetko ošetrenie do sumy 3000, ako za jasle alebo škôlku aj poobede platite 2000, ako nemáte žiadnu PNku a nesedíte 3 roky doma na zadku s rodičákom ale už niekolko mesacne dieťa musite dať do jasli, ktore stoja 120 frankov denne lebo len z mužovho platu nevyžijete. To je zahraničná realita vo Švajčiarsku napriklad. Tieto keci o odchode majú hrdinky, čo boli v zahraničí max na dovolenke. O tom, že kriza je všade a menej práce je aj v zahraničí ani nevravím. Poliaci, rumuni, ukrajinci sú vždy lacnejšia pracovná sila.

sailes
7. okt 2025
@anonym_cf193e

@sailes ked sa to riešilo, tak kolko z nich je reálne preč? Zas skutek utek. Naslubuju ako odídu, ale stále tu zavadzaju a sťažujú sa. Toľko k tým vysokopostaveným maximálne vzdelaným rozhľadeným ženám z SK.

@anonym_cf193e plná huba za sklom a doma čušia pred netflixom

tundra
7. okt 2025
@anonym_a996c6

Potom nezabudnite napísať, ako sa máte v zahraničí super, ako platite za nájom nie 300€ , ale 1200, ako si za zdravotku platíte 300 a ako bonus všetko ošetrenie do sumy 3000, ako za jasle alebo škôlku aj poobede platite 2000, ako nemáte žiadnu PNku a nesedíte 3 roky doma na zadku s rodičákom ale už niekolko mesacne dieťa musite dať do jasli, ktore stoja 120 frankov denne lebo len z mužovho platu nevyžijete. To je zahraničná realita vo Švajčiarsku napriklad. Tieto keci o odchode majú hrdinky, čo boli v zahraničí max na dovolenke. O tom, že kriza je všade a menej práce je aj v zahraničí ani nevravím. Poliaci, rumuni, ukrajinci sú vždy lacnejšia pracovná sila.

@anonym_a996c6 my sme odisli uz dost davno a napr.za zdr.poistenie platim za 4 osoby 1769fr,tie doplatky co pises su realne,pokial platis min.zdr.poistenie,teda velku spoluucast.A ano,mame sa fajn,na Slovensku by som sa nikdy nedostal tam,kde som teraz,nehovoriac o detoch.
Jeden skoncil ETH,druhy UNI Zurich a pokracuje dalej.Ja hovorim,ze vsade je dobre,ked mas adekvatny prijem.Cudzincov je tu vela,domaci su zvyknuti.Takze vsetci co chcu,mozu ist,zelezna opona je davno dole,nemusite sa pytat na MK,ani nikoho ineho.Ked neviete,kde zacat,pouzite googl🍀.

zuzudrnda
7. okt 2025

Diskusia zrkadlacia aky je bežný Slovácisko človek láskavý a dobroprajny. Esteze je možnosť byť anonymný, to ide von múdrosť až zo suterénu.

anonym_6c4a6c
7. okt 2025
@vladuska20

@anonym_e5480d ja len rizmyslam kto pride po Ficovy??Psko s kdh,sas to bude taky isti zlepenec ako Fico a spol,ale oni nevydrzia cele volebne obdobie.Kazdu chvilu tu budu volby.

@vladuska20 Andrej Danko povedal, že keby vyhral parlamentné voľby, tak by zabezpečil že Slovensko sa začne mať dobre po každej stránke 😀. Tam v tej politike každý sľubuje hory doly a nič z toho.

anonym_9a9b65
8. okt 2025
@heleninamama

Nie, ale čakám, kedy už konečne pôjdu všetci nespokojní s voľbami, s Ústavou, cenami, školstvom, zdravotníctvom, samotným životom na Slovensku... Chystám sa skupovať ich opustené byty a domy na ďalšie kšefty a verím, že ich bude na trhu toľko, že ceny nehnuteľností pôjdu konečne dolu.

@heleninamama veľmi dobre si vymenovala všetko čo je u nás na ho..zjavne tebe sa v tom ho…páči. Za Matoviča si fujkala, ale odrazu to funguje.

heleninamama
8. okt 2025
@anonym_9a9b65

@heleninamama veľmi dobre si vymenovala všetko čo je u nás na ho..zjavne tebe sa v tom ho…páči. Za Matoviča si fujkala, ale odrazu to funguje.

@anonym_9a9b65 Nie som z tých, či fujkajú a skrývajú sa za anonym. Áno, za Matoviča mi prekážala prehnaná panika, obmedzovanie v práci, podpora lenivcov, zbytočne dlho zatvorené školy a nútenie nosiť rúška, ale nikdy som tu nepísala, že chcem odísť.
A som presvedčená, že nikto z tých, čo tu v kuse balia, nikam nepôjde. Kam by šli ženy, ktoré nevedia bez pomoci internetu rozhodnúť, či už dať decku pančuchy? Navyše, mnohé sú nielen bez potrebného vzdelania, ale hlavne lenivé a nesamostatné a najďalej boli v Chorvátsku na dovolenke. Takže, jediné fuj sa zaslúžia tie, čo tu v kuse provokujú takýmito hlúpymi príspevkami pomedzi čakaním na rodičák.

tundra
8. okt 2025
@heleninamama

@anonym_9a9b65 Nie som z tých, či fujkajú a skrývajú sa za anonym. Áno, za Matoviča mi prekážala prehnaná panika, obmedzovanie v práci, podpora lenivcov, zbytočne dlho zatvorené školy a nútenie nosiť rúška, ale nikdy som tu nepísala, že chcem odísť.
A som presvedčená, že nikto z tých, čo tu v kuse balia, nikam nepôjde. Kam by šli ženy, ktoré nevedia bez pomoci internetu rozhodnúť, či už dať decku pančuchy? Navyše, mnohé sú nielen bez potrebného vzdelania, ale hlavne lenivé a nesamostatné a najďalej boli v Chorvátsku na dovolenke. Takže, jediné fuj sa zaslúžia tie, čo tu v kuse provokujú takýmito hlúpymi príspevkami pomedzi čakaním na rodičák.

alica110
8. okt 2025
@anonym_72e1d4

@anonym_72e1d4 Ale prosim ťa 🤦‍♀️

anonym_0a3236
8. okt 2025
@tundra

@tundra Ja ta tu uz dlhsie registrujem. Podarilo sa vam v CH aj zabezpecit si vlastne byvanie? Lebo tie ceny tam su masaker. Aj domaci s tym velakrat maju problem.

hellwant
8. okt 2025

zas sa ti niektorí diskutujúci doslova idu uražať zostavajuci oroti odchadzajucim. Mne sa tiež nepači politika a čo stvaraju. Kto ma odvahu, nech ide držím mu palce, kto nie, ako my so ženou, ostavane a snažíme sa voliť proti tej zberbe. Nasťastie finančne sa mame dobre. Môžem len dúfať, že budúce voľby sa ten boľšrvisticky sm(e)rad podarí odstaviť tým z nás, čo tu ostanú. Lebo ostať na konci dňa vo sfere vplyvu Putina nepomôže ani tym čo odídu, zas o krajinu bližšie ku Nemecku, Švajčiarsku atd. A súčasne zbrane, nieken rakety, ale aj hybridna vojna ma dosah aj na zapad, toto nie su časy stredovekych bojov. Nevytiahnitím Svk a Maďarska zo spárov politiky východu (snáď Česi tam nespadnú) prehrava EU aj západ a hlavne ľudia v našich dvoch krajinach.

tundra
8. okt 2025
@anonym_0a3236

@tundra Ja ta tu uz dlhsie registrujem. Podarilo sa vam v CH aj zabezpecit si vlastne byvanie? Lebo tie ceny tam su masaker. Aj domaci s tym velakrat maju problem.

@anonym_0a3236 mas spravu😎

anonym_0a3236
8. okt 2025
@tundra

@anonym_0a3236 mas spravu😎

@tundra Tak dik.

mizoko
8. okt 2025

@anonym_autor už sme odišli. Nedavno

mizoko
8. okt 2025
@hellwant

zas sa ti niektorí diskutujúci doslova idu uražať zostavajuci oroti odchadzajucim. Mne sa tiež nepači politika a čo stvaraju. Kto ma odvahu, nech ide držím mu palce, kto nie, ako my so ženou, ostavane a snažíme sa voliť proti tej zberbe. Nasťastie finančne sa mame dobre. Môžem len dúfať, že budúce voľby sa ten boľšrvisticky sm(e)rad podarí odstaviť tým z nás, čo tu ostanú. Lebo ostať na konci dňa vo sfere vplyvu Putina nepomôže ani tym čo odídu, zas o krajinu bližšie ku Nemecku, Švajčiarsku atd. A súčasne zbrane, nieken rakety, ale aj hybridna vojna ma dosah aj na zapad, toto nie su časy stredovekych bojov. Nevytiahnitím Svk a Maďarska zo spárov politiky východu (snáď Česi tam nespadnú) prehrava EU aj západ a hlavne ľudia v našich dvoch krajinach.

@hellwant ja obdivujem tých,čo ostávajú. 🫶🏼 Voliť prídeme ale radi by sme žiť a nie živoriť. Odišli sme hlavne kvôli práci.

mizoko
8. okt 2025
@anonym_cf193e

@anonym_cf193e zavadzajú? Tak tebe zavadzajú ľudia kt si dovolia nesúhlasiť s politikou smeru? Fúha. Krása. To budeš jedna z tých kt ľudí vyháňajú že hej. Toľko lásky z vás ide ľudia. A vieš že ti, kt ti na SK tak zavadzajú tak tvoria aj nejaké hodnoty v tej krajine? Či nič? Ani obraz ani zvuk o takom niečom?

mizoko
8. okt 2025
@anonym_46b2c3

@heleninamama 😂 a furt je tu tolko ludi, co? :DDD netes sa, nepredaju ziadne nehnutelnosti, to budu prenajimat za vysoke ceny a potom je dokonca moznost, ze docupitaju spat, ked uvidia ze pecene holuby do papulky nikde nepadaju

@anonym_46b2c3 a prečo by sa nemohli vrátiť? Prečo by nemohli ísť na nejaký čas do cudziny s tým,že uvidia ako tam je,vyskúšajú, zmenia na chvíľu prostredie ale nemajú na pláne tam žiť stále. Nevolnictvo skončilo. Či ty urcujes kto čo smie robiť? Čo má spraviť so svojím majetkom a čo nie? Ty nemáš na to aby si odišla tak plujes na tých čo na to majú? Fúha. Posielam lásku lebo sa ti jej zjavne dosť nedostáva ☺️🫶🏼

mizoko
8. okt 2025

@anonym_autor tu sa zišlo toľko frustratov že MK začína vyzerať ako záchodová stena 🤣 toľko hnusu a nenávisti voči ľuďom kt odišli alebo chcú odísť z krajiny.... To vás to tak fakt irituje že si niekto dovolí odísť? Alebo že o tom uvažuje? Veď keď ste tu tak spokojní tak je to pre vás len dobre 😌 ako sa tu písalo - kúpite byty,domy,pozemky .... Raj na zemi to bude. Nefrflite,skupujte ☺️ Ak na to máte 😎😏 Vám môže byť jedno kto sa rozhodne odíst. K téme nemáte čo napísať,čo poradiť,len si tu vulievate žlč. Veď keď je na Slovensku tak krásne mali by ste sa radovať,sršať šťastím - nie jedom ☺️ tak šup,robiť s nehnuteľnosťami 😎

mizoko
8. okt 2025
@janababana

@anonym_cf193e ludia zlati a kto nam bude v tych bytoch byvat, ked vsetci odidu? 😂

@janababana uzbeci a afganci 😌

mizoko
8. okt 2025
@tim23

Prestaňte už s tým. Všade čakajú len na Vás. Vkuse tie isté otázky dookola

@tim23 veď nereaguj ☺️

mizoko
8. okt 2025
@jana_eyre_2

Zase sa tu budú odbavovať tie, ktoré sú spokojné na sk.. klasika..

Ak môjho muža prepustia, tak nás tu už nebude držať nič a áno, obzeráme sa a rozhodujeme sa...

@jana_eyre_2 no jasné že si tu budú vylievať frustráciu z toho,ako je na SK krásne 🤣 vyzerajú byť veľmi spokojné,až kypia - akurát nie radosťou ale nenávisťou a závisťou 😌 o chvíľu bude táto téma vyzerať ako hajzlova stena na slovenskom odpočívadle 😎

mizoko
8. okt 2025
@simca06022011

@jana_eyre_2 a ked sa odbavuju tie, co nie su spokojne to je ok? :D

@simca06022011 neodbavuju ale radia 😌 ty nemáš k téme čo napísať,ako poradiť len si tu vylievas zast 🙂

tim23
8. okt 2025
@mizoko

@tim23 veď nereaguj ☺️

@mizoko budem reagovať. Každý deň tu pribudnú 3 takéto diskusie o ničom. Výkriky do tmy. Však keď chcú nech idú preč všetci, načo o tom v kuse zakladať témy? A navyše, autorka založí diskusiu a viac neprispieva. Čistá provokácia. Aby sa tu ľudia išli zjesť