Plánujete odchod zo Slovenska?
ahojte, plánujete niektoré odchod zo slovenska? ak áno, tak kam a prečo? 🙂
ako sa da na niektore vase komentare vobec reagovat. prave kvoli takym, ako su tuto komentujuce jednoduchsie zeny, ludia nemaju chut zit na slovensku, okrem inych dovodov samozrejme. to je len sama nenavist, osocovanie, bodanie, vysmech. zena zene nemam problem vynadat na tomto fore len tak bez priciny, namiesto toho aby jedna druhu podrzala. som stastna, ze nemam ani jednu takuto fuchtlu v mojom okolí. ja som sa pytala tych, co PLANUJU odist. v mojom okoli je dost vela rodin, ktore planuju odchod a pomaly sa na to pripravuju - svajciarsko, kanada, kanarske ostrovy, portugalsko, nemecko. idu zacat od nuly.. nikto necaka ze im bude nieco padat do huby.. to, ze si myslite ze ludia odchadzaju do zahranicia s predstavou ze budu zarabat 8k a vsetci sa im budu klanat, dost vypoveda o vasej inteligencii, skoda 🙂 pekny den
ako sa da na niektore vase komentare vobec reagovat. prave kvoli takym, ako su tuto komentujuce jednoduchsie zeny, ludia nemaju chut zit na slovensku, okrem inych dovodov samozrejme. to je len sama nenavist, osocovanie, bodanie, vysmech. zena zene nemam problem vynadat na tomto fore len tak bez priciny, namiesto toho aby jedna druhu podrzala. som stastna, ze nemam ani jednu takuto fuchtlu v mojom okolí. ja som sa pytala tych, co PLANUJU odist. v mojom okoli je dost vela rodin, ktore planuju odchod a pomaly sa na to pripravuju - svajciarsko, kanada, kanarske ostrovy, portugalsko, nemecko. idu zacat od nuly.. nikto necaka ze im bude nieco padat do huby.. to, ze si myslite ze ludia odchadzaju do zahranicia s predstavou ze budu zarabat 8k a vsetci sa im budu klanat, dost vypoveda o vasej inteligencii, skoda 🙂 pekny den
@anonym_autor 💙💚🧡❤️ nech sa rozhodneš ísť kamkoľvek želám ti, nech ťa fuchtle na míle obchádzajú ☺️ a nech sa ti darí. Jednoduché to nie je ale dá sa to
@anonym_autor 💙💚🧡❤️ nech sa rozhodneš ísť kamkoľvek želám ti, nech ťa fuchtle na míle obchádzajú ☺️ a nech sa ti darí. Jednoduché to nie je ale dá sa to
@mizoko ďakujem, aj tebe nech sa darí 🙂❤
@anonym_9a9b65 Nie som z tých, či fujkajú a skrývajú sa za anonym. Áno, za Matoviča mi prekážala prehnaná panika, obmedzovanie v práci, podpora lenivcov, zbytočne dlho zatvorené školy a nútenie nosiť rúška, ale nikdy som tu nepísala, že chcem odísť.
A som presvedčená, že nikto z tých, čo tu v kuse balia, nikam nepôjde. Kam by šli ženy, ktoré nevedia bez pomoci internetu rozhodnúť, či už dať decku pančuchy? Navyše, mnohé sú nielen bez potrebného vzdelania, ale hlavne lenivé a nesamostatné a najďalej boli v Chorvátsku na dovolenke. Takže, jediné fuj sa zaslúžia tie, čo tu v kuse provokujú takýmito hlúpymi príspevkami pomedzi čakaním na rodičák.
@heleninamama no fujkáš tu práve tiež. Za Covidu sa zatváralo všade na svete okrem krajín, ktoré tvrdili že treba ísť sa saunovať. Za Matoviča sa aspoň vedelo kam krajina smeruje. Fico odmietal rúška. Teraz to tu prevzali zločinci, ktorí si hneď po prevzatí moci zabezpečili beztrestnost. Sľubovali, že budú myslieť na ľudí a myslia len na seba. Nadavali ste za Matovica na drahý olej a základne potraviny. Pozri sa teraz na ceny. Fico nás dostane tak akurát do Rusko Čínskej zóny vplyvu a potom uvidis ako tu bude fajn. Anonymne píšem lebo za politický názor bude trest.
K téme sa nejdem vyjadrovať. Vyjadrila som sa k presne rovnakým témam už x krát. Tieto výkriky do tmy ostávajú vždy len vykrikmi.
@mizoko ja to kľudne napíšem pod svojim nickom. Všimla som si ťa vo viacerych diskusiách a teda u mňa vyhrávaš súťaž o najagresívnejšiu prispievateľku, ktorá si nedáva servítok pred ústa, pľuje síru v každej téme, uráža a je majsterkou v manipulácii. 🏆🥇
áno, do Írska, Švajčiarska alebo tak nejak. Tu predáme dom (náš milovaný aj keď ešte stále zaťažený hypotékou, ale vlastnoručne zveladený, ale čo tam po nejakej citovej väzbe k nemu, tú vôňu domova si predsa ľavou zadnou vytvoríme odznova aj inde, aj keď už ťaháme s mužom na 50)a všetok náš majetok , zvieratá popcháme niekde po rodine, útulkoch atď a horsa za lepším životom. Angličtinu ako tak vieme, celý náš pracovný život trávime v montérkach, takže určite nebude problém chytiť nejaký dobrý flek. Dieťa ešte malé školopovinné nie je problém vytrhnúť zo zabehnutého prostredia, jazykovú bariéru ľahko prekoná veď už habká čo-to po anglicky. Rodina nie je problém, cestou k lepšiemu zajtrajšku treba niečo aj obetovať, aj tak vôbec nezdieľame rovnaké politické názory. Zdravie už nie je ideálne, ale tam nás hádam zdravotné problémy obídu. Takže proste prečo nie?
@anonym_autor Mna vzdypobavia tieto temy naivnych ludi ,co si predstavuju,ze staci sa presunut do ineho statu a uz maju vysisu ziv.urovne ako je na sk. A potom ssa zobudia do reality a vratia na sk.Ak maju kam.
ja len dufam,ze tie rodinytvojich znamych,co sa chystaju od nuly zacat v krajine ako Nemecko,si najskor preverili nileen ekon . a soc.situaciu tam a bezpecnostu,ale ja zakony tam platiace. Pretoze to je alfa a omega pobytu
.Ak na sk su majetni,ovladaju native jazyk a maju atraktivne povolania,ktore tam su ziadne, amju istu sancu zit v lepsej stvrti abezpecnejsej. Ale budu za to platit vysokymi poplatkami .
Ak nie,tak ich lutujem ,pretoe precitnu do tazkej reality.To by mali Nemecko vyskrtnut zo svojich pobytovych planov.Pretoze soc.davky nedostanu len takako obcania niektoreho statu EU..
Nas kancelar tvrdi,ze de nema na soc.davky,ake su teraz. Ze sos.system je v kolapse.Na dochodky nebude, takze samusi prekopat dochdkovy system. A to tak,ze sa bude pracovat 50 rokov.Bud ezalezat od toho, vakom veku kto zacne pracovat.A povinne sa budu platit sukromne poistenia.Cize viac ako terazodvodov, ale nizsie penzie budu za zakladu. Teraz platia odvody a dane aj dochodcovia, plus cirkevna dan. .Ti,co aj nepracuju.
Dalej s aplati dan od auta, plus samozrejme postenie cineekol. azuto,tym vyysia poistka..dedcka dan s aplati tiez. V niektorych spol.krajinach je ci budezakaz pozivania plynovych kotlov.
Energie/elkrina/ su velmi drahe a nie dotovane. Takze ti znami nech precitnu so soc. dotacii.z sk. Jasle su dahe je ich nedostatok.Dobr eskoly su uz len sukromne a tiez drahe. Dobrel stvrte na prenajom tiez,. nehovoriac o kupe nehnutelnosti.Tam treba pocitat s milionom hore .Maju vobec ti znami na zivot v de? ake poiolanie myslia,ze budu zastavat,aby utiahli zivot aspon strednej vrstvy?Nehovriac o zd. sstarostlivosati. Ta je dojkolajova,lepsia pre majetnych ,horsia pre nemajetnych na kasu.
Uz niekdy v de boli v cistiarni ? Nech vyskusanu,kolko budu platit za kabat napriklad.
Vedia ti znami,kolko stupnov mavaju de bezne domacnosti v zime? Mnohi ani nekuria, len slabo obcas temperuju. TO pisem o strednej triede.
A kanarske ostrovy ? Uz tam skusali si pre najat byt ci kupt nehnutelnost? Vedia,ake polatky sa platia len za vklad k nehnutelnosti? Nehovriac o pravnikoch a daniach z nehnutelnosti a dedicstva.
A o Svajciarsku ani nehovoriac.
Takze dobry zivot a dobra ziv.uroven je tam ako vsade inde len pre majetnych.
@anonym_autor zvažujeme odchod dost reálne. Uvidíme co sa vymysli po novom roku. A do krajiny v ktorej sme u žili a mame tam kontakty.
A našu nehnuteľnosť nepredáme aj keby odideme 😉 to len na margo komentárov vyššie osôb...
@heleninamama no fujkáš tu práve tiež. Za Covidu sa zatváralo všade na svete okrem krajín, ktoré tvrdili že treba ísť sa saunovať. Za Matoviča sa aspoň vedelo kam krajina smeruje. Fico odmietal rúška. Teraz to tu prevzali zločinci, ktorí si hneď po prevzatí moci zabezpečili beztrestnost. Sľubovali, že budú myslieť na ľudí a myslia len na seba. Nadavali ste za Matovica na drahý olej a základne potraviny. Pozri sa teraz na ceny. Fico nás dostane tak akurát do Rusko Čínskej zóny vplyvu a potom uvidis ako tu bude fajn. Anonymne píšem lebo za politický názor bude trest.
@anonym_9a9b65 lepsie by som to nezhrnula👏👏👏 stale ma šokuje, ze su tu ludia, ktorí obhajujú Fica a spol
... mi je neskutočne do plaču, keď čítam takéto diskusie.... toľko gramatických chýb nespraví ani druhák na ZŠ ako podaktoré viete spraviť.... dievčatá, čítajte po sebe prosím vás
@mizoko budem reagovať. Každý deň tu pribudnú 3 takéto diskusie o ničom. Výkriky do tmy. Však keď chcú nech idú preč všetci, načo o tom v kuse zakladať témy? A navyše, autorka založí diskusiu a viac neprispieva. Čistá provokácia. Aby sa tu ľudia išli zjesť
@tim23 ona prispela ku koncu. A že neprispieva priebežne sa nedivím podľa toho čo tu niektoré ženy píšu 🤦🏼♀️
@zafir01 okolo mňa odišlo už asi 5rodin do zahraničia, o ďalších aspoň 10tich viem že to reálne vybavujú.. všetko ľudia ktorí boli celkom prínosom pre spoločnosť a v zahraničí sa uchytili vyborne.. tak ma vždy vie zaskočiť ako sa na MK niektoré dusuju, že nikto neodišiel, len o Tom keca..
@jana_eyre_2 v mojom blizkom kruhu cerstvo neodisiel nik , ale napr moj brat sa tento rok ozenil s rakusankou a ziju v salzburgu a sesternica si tento rok vybavauje americke obcianstvo,je mimo sk asi 10 rokov a pracuje pre pfizer na nejakom manazerskom poste. muzova strana su rozlezeni viac ( uruguaj,spanielsko ,anglicko , taliansko ,california ) .
Priamo z priatelov je par takych ,ktori dostali nejake pracovne ponuky mimo sk , no neodisli ,koli silnym rodinnym vazbam ,hoci su kvalifikovanejsi . No vyjadrili sa ,ak by tu bola napr vojna ,dokazali by v priebehu par hodin byt prec z sk a mat novu pracu . Koli politike odchadzat nechcu ( no tiez rovnako ako my , pripravuju svojim detom podu tam " vonku" ) hoci len tym ,ze deti sa vzdelavaju aby vedeli viac jazykov ,boli kvalifikovani , ci pokukavaju po zahranicnych nehnutelnostiach
Rozumiem, že ženy 50+ len tak ľahko Slovensko neopustia, ale nerozumiem, prečo nevedia pochopiť, keď to niekto iný chce urobiť. Aj ja mám v okolí veľa kamarátov, ktorí odišli.
Nie ako dôsledok posledných volieb, keď sem taháte politiku. Ľudia sa jednoducho sťahujú, lebo áno, v zahraničí sa šikovným darí lepšie. Skôr po voľbách si ľudia prepisujú živnosti do Čiech a niektorí predali investičné nehnuteľnosti.
@anonym_autor do Rakúska, a preto že tam už pracuje aj žije časť rodiny, tak už budem mať nejaké to zázemie. A slovensko si za to môže samé, lebo nič nefunguje, zaostávame aj za postkomunistickými krajinami, úrady bordel, politika bordel, infraštruktúra katastrofa, samosprávy katastrofa…
@anonym_a86aa4 zachvilu
@brontofuz myslíš súvislosť s tým že teraz Ministerstvo vnútra rozoslalo obciam brožúru Čo robiť v prípade krízy alebo ozbrojeného konfliktu?
@tundra Ja ta tu uz dlhsie registrujem. Podarilo sa vam v CH aj zabezpecit si vlastne byvanie? Lebo tie ceny tam su masaker. Aj domaci s tym velakrat maju problem.
@anonym_0a3236 my máme tiež v CH vlastne byvanie a oproti v paneláku mám tiež susedov slovákov. Všetko je otázka platu a priorít. Už dávno neplatí že Slováci alebo celkovo cudzinci robia len "podradné" a malo platené prace
@jablkovastrudla Nechystam sa nikam, ale preco Irsko nie?
@anonym_2f0037 prepac ale toto uporoznenie mi muselo uniknut. Lebo Irsko sa velmi zmenilo, zial k horsiemu.
Iri dost odchadzaju lebo vlada nerobi nic aby pomohla strednej triede. Vsetko je tu velmi drahe, najom, strava, skolka/skola. Ano, mame lacne oblecenie ale na tom svet fakt nestoji.
Teraz sem prislo velmi vela ludi z pakistanu, indie a casti sveta kde je uplne Ina mentalila a je to citit. Pustili sme vela ludi bez dokladov, asylum seekers a nemaju ich kde ubytovat, lebo aj pracujuci ludia koncia na ulici, ked su v najme. Teraz I'm ponukaju peniaze aby odisli prec z krajiny. Iri toho maju plne zuby, a ja sa im necudujem.
@brontofuz myslíš súvislosť s tým že teraz Ministerstvo vnútra rozoslalo obciam brožúru Čo robiť v prípade krízy alebo ozbrojeného konfliktu?
@anonym_72e1d4 nie ja sledujem vojnu na ukrajine od roku 2022 a vsetko okolo toho, nemecko vyzvalo obcanov aby si urobili zasoby jedla, pripravuju svoje zdravotnictvo aby zvladalo 10000 ranenych denne, to iste anglicko, vyjadrenia tajnych služieb atd, je predvojnove obdobie len ludia si myslia ze ziju v mieri =)
@anonym_72e1d4 nie ja sledujem vojnu na ukrajine od roku 2022 a vsetko okolo toho, nemecko vyzvalo obcanov aby si urobili zasoby jedla, pripravuju svoje zdravotnictvo aby zvladalo 10000 ranenych denne, to iste anglicko, vyjadrenia tajnych služieb atd, je predvojnove obdobie len ludia si myslia ze ziju v mieri =)
@brontofuz niečo sa zomelie, keďže OSN prevezme celosvetovú moc pod rúškom dosiahnutia mieru a teraz by ju vládcovia typu Trump, Kim, Putin, Si Ťin-pching dobrovoľne neodovzdali, musí nastať taká krajná situácia že ju "dobrovoľne" a rýchlo odovzdajú keď im pôjde o prežitie
@brontofuz niečo sa zomelie, keďže OSN prevezme celosvetovú moc pod rúškom dosiahnutia mieru a teraz by ju vládcovia typu Trump, Kim, Putin, Si Ťin-pching dobrovoľne neodovzdali, musí nastať taká krajná situácia že ju "dobrovoľne" a rýchlo odovzdajú keď im pôjde o prežitie
@anonym_72e1d4 netrep sprostosti
@anonym_2f0037 prepac ale toto uporoznenie mi muselo uniknut. Lebo Irsko sa velmi zmenilo, zial k horsiemu.
Iri dost odchadzaju lebo vlada nerobi nic aby pomohla strednej triede. Vsetko je tu velmi drahe, najom, strava, skolka/skola. Ano, mame lacne oblecenie ale na tom svet fakt nestoji.
Teraz sem prislo velmi vela ludi z pakistanu, indie a casti sveta kde je uplne Ina mentalila a je to citit. Pustili sme vela ludi bez dokladov, asylum seekers a nemaju ich kde ubytovat, lebo aj pracujuci ludia koncia na ulici, ked su v najme. Teraz I'm ponukaju peniaze aby odisli prec z krajiny. Iri toho maju plne zuby, a ja sa im necudujem.
@jablkovastrudla Toto je uplne sialene 🙁
@anonym_72e1d4 netrep sprostosti
@brontofuz spomeň si na Sýriu a rodinu Asada, vládla 53 rokov a behom jedného týždňa vláda padla a musel zdrhnúť aby si zachránil holý život
tak náhle prebehne aj odovzdanie moci OSN, je to už prakticky naplánovaný neodvratný fakt, čaká sa len na vhodnú príležitosť aby to ľudia prijali bez veľkej vzbury
@brontofuz Žiadne predvojnové obdobie nie je 🤦♀️
@anonym_72e1d4 🤦🏼♀️

@mizoko ty si odišla za do zahraničia za prácou ? Aká je tvoja práca, každý deň zavzdušňovať diskusie tvojimi trápnymi názormi a urážkami na MK ? Pochybujem, že s tvojím intelektom ovládaš nejaký jazyk, choď aspoň upratovať nech sa tvoj manžel nezoderie a nemusí ťa živiť.
@anonym_409854 opäť píše anonym kt nemá gule na to písať pod svojím nickom 😘