Platba centovkami - samoobslužná pokladňa Kaufland
Ahojte, prosím vás je možná platba 0,01-0,05 centovkami v samoobslužnej pokladni v Kauflande? Mam ich doma neúrekom a neviem co s nimi 🤷♀️
Ďakujem.
@patka06 nebol zakon zruseny???
@andrea_prestastna Myslím, že nie, ale pri rýchlosti a neprehľadnosti zmien zákonov, je možné že som to nepostrehla, ak máš bližšie info, rada sa poučím
Jasne dá sa. Tiež som sa na to chystala😃lenze peniaze som mala v sáčku, ktorý sa roztrhol priamopred pokladňou, a ako som ich tam hádzala dolu kde sa vydávajú mince padali von, tam to už bolo preplnené tak začali padať von aj odtiaľ😅50€som krásne rozsypal po zemi, všade boli😃zbierala som ich ako nejaká zobracka, ľudia po mne zizali a ja som sa išla od hanby prepadnúť 😅teraz sa na Tom už smejem😊
@martinkatinka ano, o tom presne píšem. 50 kusov je už slušná hrsť. Lepšie hodiť do samoobslužky, nie?
@candii tu nejde o to, či má niečo na robote, veď v klasickom supermarkete len sedí za kašou, takže jediný problém by bol, že ľudia si proste počkajú. Ale o tom som presne písala, lepšie nahádzať do stroja ako predavačke do rúk, nie?
@lavender94 len... To hovorí za všetko, viac s tebou nemám o čom diskutovať len odporučiť chod si to vyskúšať.
@lavender94 a predavačka nie je povinná ti tvoj mešec drobných zobrať.
@lavender94 v ktorom supermarkete len sedia za kasou? Lidl, tesco aj kaufland pokladničky keď je menej ludi dokladajú tovar, upratujú okolo kás alebo pomáhajú na samoobslužných. Keď som brigadovala v kauflande tak sme lietali ako špinavé handry z kás dokladať tovar a keď sa nahrnuli ľudia tak zas späť na kasy
@candii ja som to robila 5 rokov
@janai1 je to možné tak kde som pracovala ja, tak som sedela len za kasou a maximálne som si doplnila žuvačky, dokladanie mal na starosti personál na to určený. Takže chápem, že ak niekto má na starosti milión veci a ešte ho nejaký debil nad ním buzeruje že to robí pomaly, tak to môže byť blbé, ale v momente keď 12 hodín sedíš za kasou ti môže byť vážne šumák, či ti tam čaká v rada 5 alebo 10 ľudí.
@candii a ano, je povinná zobrať 50 kusov. Nemusí sa jej to páčiť, môže to byť z mojej strany hnusne (bavíme sa tu o hypotetickej situácii, nie že to naozaj robím), ale povinná proste je, či sa jej to páči alebo nie.
My sme tak chodili s drobcom, malé aj väčšie mince do samoobslužnej, na drobné nákupy. On mal veľkú radosť, že dáva peniažky a ja, že sa ich zbavíme. Stále keď sa u nás dáke ocitnú (veľmi zriedkavé, keďže s mužom platíme 99% veci kartou), ich takto zuzitkujeme. A samozrejme, vyberala som vždy taký čas, aby tam nebolo veľa ľudí a nemuseli čakať.
@patka06 ja som praveze dlho mimo musim overit len mi to svokor spomenul tak si to musim overit
Kludne ich tam daj.. nie naraz ale po par.eur kludne.co s tym mas robit? V banke to neberu ked tak.za poplatok co pomaly vyrovna hodnotu tych chechtakov a platit tym predavacke nemozes lebo ta ukrizuje.hadz ich postupne a ked ich zacne vypluvat znamena ze ma plny zasobnik..ja zvyknem tak max po 2e v sacku chodit na zuvacky do tesca 😀
@saxana000 mne vypluvala dokola dve dvojcentovky a to nebola plná 🤷♀️ asi jej niečo vadilo. V každom prípade som na 1 x vhodila niečo vyše 7 eur v 1,2 a5 centovkach. Nákup mesiaca 🙈
Ľudia nie sú na ne zvyknutí, Lidl ich dlho nemal. Ja by som ich uvítala všade, pretože si môžem markovať svojím tempom a tovar pekne uložiť - v bežnej kase to pokladnička perie takou rýchlosťou po mne, že mi to nie je príjemné - aj keď chápem, že musí byť rychla. Úplná topka je pre mňa decathlon s tým načítaním priamo v košíku. Pre mňa tam predavačka nie je slúžka, čo musí markovať, aby som sa cítila ako kráľovná 😀 Veď tie ženy tam majú aj inú robotu a nie je to butik.
Ja som sa ich zbavila v tescu na samoobsluznej aj ked tie pokladne nevyužívam vobec ,,este ma to čaká kedze mam pracu s peniazmi ,,v banke by si sa nedoplatila,mne ich necháva vedúci nech nieco potom kúpim

Tak vybavené, pokladňa to prežila.