Platí zákaz vychádzania aj pre zaočkovaných?
Platy aj pre očkovaných ??
@jana_eyre_2
@sasa1310 tvoje deti nepotrebujú test? Tak potom ich nechajte tým, ktorí potrebujú, ak si fakt myslíš, že očkované deti nepotrebujú test
... Tak no commnet. Zaujímavé, že veľa pracovných pozícií, návštev v nemocniciach, ockovany+test a samozrejme pcr.
@maciatkolulu nemám pocit že vykrikuje že to je ok, robí to čo môže v tejto situácii.. čo by si robila ty keby si žila so svojím synom na Slovensku?
@sasa1310 písala si, kebyže môj syn nepotrebuje test, tak ako tvoji... To si ako myslela?
@sasa1310, očkovaní sa na SK testovať môžu, neockovani musia. Čiže pravdepodobnosť zachytenia nakazeneho bezpriznakoveho očkovaného je oveľa nižšia až miziva ako pravdepodobnosť zachytenia bezpriznakoveho neockovaneho. Niektoré krajiny to začínajú riešiť testovaním všetkých. Iné to riešia ignorovanim, aby bolo nad čím fnukať aj o rok. 🤷♀️
@jana_eyre_2 žila tak ako tu, úplne v kľude. Aj tak sme na sk dosť často. Podotýkam, muž je na letisku, v prvej vlne, keď sa na sk testovali a neviem co, sme vôbec neboli testovaní, všetko sme prežili, všetko je OK,.
@maciatkolulu zatiaľ nepotrebovali nikde test. Ani kvôli návšteve lekára ako píšeš. Akurát do školy každý týždeň, aj to som ich nahlásila sama od seba, že chcem testy. A teda kto dostal testy, tak musí 1x do týždňa testovať.
@maciatkolulu vidíš, vtedy si testovanie ohovarala a teraz ohovaras že ľudia testujú malo.. keď žiješ tak v pohode tak nerozumiem prečo máš potrebu sa tu stále hádať..
@sasa1310 musí? A prečo si tie testy nenechala radšej mladším deťom, čo nie sú očkovaní, aby mali možnosť chrániť seba a ostatných?
@sasa1310 ani jeden, hej? Fuuuha
@maciatkolulu všetci čo žiadali o testy dostali. Nikde nepíšem, že v nemocnici nie je ani jeden zaočkovaný. Ak nevieš čítať s porozumením, odporúčam nečítať.
@jana_eyre_2 ja sa mam potrebu hádať? Pozri, píšem ako to funguje. A myslím, že stačí čítať pozorne, písala som, že jeden antigen nestačí, proste nie a to vie každý, čo viac? Nie netestovali sme sa, lebo sme nemuseli, naozaj. Teraz sa musí malý, ja nie, keďže som doma. A jednoznačne to je lepšia cesta ako zatvárať triedy. Ci? U nás nebola škola, trieda zatvorená vôbec, pardon, raz, keď mali skoro všetci Covid. 2 týždne, od vtedy ani raz. Myslím, že slušný výsledok. Píšem o tom. Žiaľ, je smutné, že teda ako vidím, testy dostávajú, aj tí čo "nemusia" mohli by ich mat nižšie stupne a viac. Žiaľ to nezmení asi nikto, vsakze.
@sasa1310 však jasne, ze nepotrebovali, lebo to nie je dané zhora, však? Keď to dajú, tak ok. Ako píšem, tu sa do nemocnice, do ústavov, do domov nedostaneš bez testu, prečo? Ale to je fakt jedno.
Každý kto požiadal... Výborne, takže ti co sa nemohli dat očkovať, dostali rovnako ako ti co mohli, logika ako delo.
@maciatkolulu nie nezmení, hlavne nie mamy na modrom koniku 😉
@jana_eyre_2 prepáč, teraz pozerám, ohovárala a teraz ohováram, že sa testuje malo? Ty čítaš? Vieš čo znamená pojem"ohovaranie"? Píšem, že je to cesta k tomu ako nezatvarat triedy a školy. Buzeracia a platnosť testu ako bola na sk aj 2 týždne minulý rok, to bola úplná kravina. Takže patrične k tomu. Skus sa zamyslieť a prečítať ešte raz ak nepochopís, nevadi
@maciatkolulu a čo s tým mám ja?
Nárok na testy mali všetky deti či očkované či neočkované. Rodičia akurát písali či ich chcú alebo nie. Tak majú moje deti testy doma, nakoľko mi to prišlo zodpovednejšie ich mať. Už to sa ti nepáči. Fajn.
My plne zodpovední sme sa zaočkovali, testujeme tými testami, ktoré dostali aj moje deti. Ani to sa ti nepáči. Fajn.
Čiže keby som bola trošku iná, tak nechcem testy zo školy, netestujem. Neočkujem. To by bolo lepšie? Fajn.
Nikde nechodíme, resp. nebolo treba. Tak nepotrebovali test. Ja som vláda, ja dávam rozhodnutia. Fajn.
Mimochodom deti nemali od septembra ani raz zatvorenú triedu. Ani jedno.
@sasa1310 tak to je super, lebo čítam iba o tom, ako je všade nejaká trieda, škola zatvorená, koľko majú deti?
No dobre rano 😉😊
@simonka1161 https://www.idnes.cz/koronavirus/statistiky
Akú slobodu pre zaockovanych by si očakávala?
@simonka1161 Mna by naozaj zaujimalo, preco su to vzdy neockovanci, ktori sa zacnu prvi hadat a utocit…. 🤔
Pre autorku: Nie, nikto nema vyhody, bezohladu na ockovanie.
@abbey1 A tvrdil niekedy niekto že očkovaný sa nemôže nakaziť? Milujem komenty takého typu, ako keby to bola neviem aká novinka, že je očkovaný pozitívny. Tu ide o to, že očkovaný ten vírus prenáša omnoho menej ako neočkovaný. Čím viac ľudí očkovaných, tým vírus slabne. Kedy to už konečne pochopíte? A treba sa pozrieť na štatistiku z nemocníc. To o niečom vypovedá. Nie tliachanie na koníku.
@marryen Máš slovník našej prezidentky? Skús pozrieť českú štatistiku. Reagovala som na koment. Keď sa ti nepáči moja reakcia ok. Niekto tu môže napísať, že doplatil na nezaočkovaných a on netliacha. ;)
Kľud! Nejako vám ten stres z vakcíny alebo choroby neprispieva.
Snáď sa tu diskutuje. Na to zvyčajne sociálne siete a fóra fungujú. Ak môže i zaočkovaný ochorieť, chorobu roznášať a teda i nakaziť ohrozené skupiny, snáď mu nedáme sľubovanú slobodu.

@jana_eyre_2 nevykrikovala by som, že je to ok....