Platí zákaz vychádzania aj pre zaočkovaných?
Platy aj pre očkovaných ??
@maciatkolulu nemám pocit že vykrikuje že to je ok, robí to čo môže v tejto situácii.. čo by si robila ty keby si žila so svojím synom na Slovensku?
@sasa1310, očkovaní sa na SK testovať môžu, neockovani musia. Čiže pravdepodobnosť zachytenia nakazeneho bezpriznakoveho očkovaného je oveľa nižšia až miziva ako pravdepodobnosť zachytenia bezpriznakoveho neockovaneho. Niektoré krajiny to začínajú riešiť testovaním všetkých. Iné to riešia ignorovanim, aby bolo nad čím fnukať aj o rok. 🤷♀️
@maciatkolulu zatiaľ nepotrebovali nikde test. Ani kvôli návšteve lekára ako píšeš. Akurát do školy každý týždeň, aj to som ich nahlásila sama od seba, že chcem testy. A teda kto dostal testy, tak musí 1x do týždňa testovať.
@maciatkolulu vidíš, vtedy si testovanie ohovarala a teraz ohovaras že ľudia testujú malo.. keď žiješ tak v pohode tak nerozumiem prečo máš potrebu sa tu stále hádať..
@maciatkolulu všetci čo žiadali o testy dostali. Nikde nepíšem, že v nemocnici nie je ani jeden zaočkovaný. Ak nevieš čítať s porozumením, odporúčam nečítať.
@maciatkolulu a čo s tým mám ja?
Nárok na testy mali všetky deti či očkované či neočkované. Rodičia akurát písali či ich chcú alebo nie. Tak majú moje deti testy doma, nakoľko mi to prišlo zodpovednejšie ich mať. Už to sa ti nepáči. Fajn.
My plne zodpovední sme sa zaočkovali, testujeme tými testami, ktoré dostali aj moje deti. Ani to sa ti nepáči. Fajn.
Čiže keby som bola trošku iná, tak nechcem testy zo školy, netestujem. Neočkujem. To by bolo lepšie? Fajn.
Nikde nechodíme, resp. nebolo treba. Tak nepotrebovali test. Ja som vláda, ja dávam rozhodnutia. Fajn.
Mimochodom deti nemali od septembra ani raz zatvorenú triedu. Ani jedno.
@simonka1161 https://www.idnes.cz/koronavirus/statistiky
Akú slobodu pre zaockovanych by si očakávala?
@simonka1161 Mna by naozaj zaujimalo, preco su to vzdy neockovanci, ktori sa zacnu prvi hadat a utocit…. 🤔
Pre autorku: Nie, nikto nema vyhody, bezohladu na ockovanie.
@abbey1 A tvrdil niekedy niekto že očkovaný sa nemôže nakaziť? Milujem komenty takého typu, ako keby to bola neviem aká novinka, že je očkovaný pozitívny. Tu ide o to, že očkovaný ten vírus prenáša omnoho menej ako neočkovaný. Čím viac ľudí očkovaných, tým vírus slabne. Kedy to už konečne pochopíte? A treba sa pozrieť na štatistiku z nemocníc. To o niečom vypovedá. Nie tliachanie na koníku.
@marryen Máš slovník našej prezidentky? Skús pozrieť českú štatistiku. Reagovala som na koment. Keď sa ti nepáči moja reakcia ok. Niekto tu môže napísať, že doplatil na nezaočkovaných a on netliacha. ;)
Kľud! Nejako vám ten stres z vakcíny alebo choroby neprispieva.
Snáď sa tu diskutuje. Na to zvyčajne sociálne siete a fóra fungujú. Ak môže i zaočkovaný ochorieť, chorobu roznášať a teda i nakaziť ohrozené skupiny, snáď mu nedáme sľubovanú slobodu.