icon

Platíte radšej kartou alebo nosíte hotovosť?

27. máj 2025

Ja som ten typ, čo má v peňaženke všetko – vernostné kartičky, bločky z roku 2019, ale hotovosť? Skoro nikdy, všetko platím kartou, nákupy, kuriérov.
Ale teda pekný trapas dnes. V našich dedinských potravinách nefungoval terminál – a povedali mi to až pri platení. Tak hajde domov po korunky 🙂 (ešte že to nemám ďaleko)

Poučenie? Od dneška nosím v peňaženke aspoň jednu dvacku. Pre istotu.

Strana
z2
lindous
27. máj 2025

Nenosím.. poriadne už ani peňaženku nevyťahujem 😅 všetko mobilom… hotovosť vyberám len keď viem, že kartou nebudem môcť platiť… a už sa mi stalo aj to čo tebe, nebrala som to ako trapas, stane sa 😄

autor
27. máj 2025
@lindous

Nenosím.. poriadne už ani peňaženku nevyťahujem 😅 všetko mobilom… hotovosť vyberám len keď viem, že kartou nebudem môcť platiť… a už sa mi stalo aj to čo tebe, nebrala som to ako trapas, stane sa 😄

@lindous Mne sa to stalo prvý krát, ale našťastie aj predavačka to vzala v pohode, možno som nebola v ten deň prvá 🙂

sevrin
27. máj 2025

Roky som preferoval kartu, ale ficoidná mafia ma prehovorila na hotovosť.

biba_18
27. máj 2025

ona to nemala brať našťastie v pohode, ona to mala veľkým napísať na vstupné dvere ...

iwesska
27. máj 2025

Vzdy nosim hotovost aj kartu,bez toho nejdem nikam prave z dovodu,ktory si opisala. Ale tam,kde sa da,vsade platim kartou.

lija22
27. máj 2025

nemam obciansky a vodicak vhodny na nahratie do apky, inac by som uz nikdy penazenku nenosila. Tiez mobilom platim. Inac seriozne rozmyslam, ze si vymenim doklady nech to mozem mat v apke. Ale to bolo mimo temu sorry
Ked daktore z deti potrebuje gros do skoly hladame kade tade po gaucoch. U nas niet hotovost

deti95060810
27. máj 2025

stalo sa mi to isté, len v Kauflande.
Zahlásili z techn. príčin neberú karty a platby len hotovosťou. ľudia začali tovar vracať naspäť do regálov, popr. nechali košík naprostred prevádzky a išli preč.
mala som problém nájsť 5 e. odvtedy radšej mám vždy niečo pri sebe . ale uprednostňujem kartu.

olimuc
27. máj 2025

Mam a vzdy som mala … ked v ES vypli elektriku a potraviny a Cinan isli na generatory, nemala som problem nakupit bez paniky. Som stara skola … este aj radio na baterky mam

lindous
27. máj 2025

Myslím, že sú zvyknutí na všeličo, kedysi dávno, keď som ešte platila klasickou kartou, som pri pokladni zistila, že som si úplne zabudla peňaženku 😂 nechať nákup v obchode mi nepríde ako nejaká tragédia... ale odkedy som sa raz nad ránom vymkla, musela volať zámočníka a ten musel čakať, kým zbehnem do bankomatu, tak odvtedy mám nejakú aspoň doma 😅

kavasmliekom
27. máj 2025

Díky za info. 😄 Ziaden trapas, horšie by bolo, keby si nemala ani doma hotovost a museli by ti stornovat cely nákup 😄

vroni
27. máj 2025

Vždy mám pri sebe aj kartu aj hotovosť (aj mobil). Paranoidne mi vadí predstava, že niekto z môjho účtu prečíta môj každodenný život.

michaela329
27. máj 2025

Obvykle karta, mobil. Ale mávam aj hotovosť, nízku okolo 30€, takže veľký nakup (a vlastne teraz ani malý) by mi to aj tak nepokrylo. Drobné mám aj v kočíku, v aute,v cyklo taške, ladvinke na beh 😃

lenka.25
27. máj 2025

V obchode je to pohoda , mne sa to stalo na pumpe . A tam pri pokladniach , že platba iba v hotovosti . Som im povedala, či sú kompletný , že to majú vycapiť na stojan a nie až keď ja natankujem a pri pokladni nemám ako zaplatiť

biba_18
27. máj 2025
@lenka.25

V obchode je to pohoda , mne sa to stalo na pumpe . A tam pri pokladniach , že platba iba v hotovosti . Som im povedala, či sú kompletný , že to majú vycapiť na stojan a nie až keď ja natankujem a pri pokladni nemám ako zaplatiť

@lenka.25 a ako to skončilo? 😲

katulienkax
27. máj 2025

Vždy mam hotovosť vždy a v škole učiteľky zbierajú vždy len hotovosť za vsetko a hlavne veľa drobnych

babababka
27. máj 2025

len hotovosť.

michaela329
27. máj 2025
@katulienkax

Vždy mam hotovosť vždy a v škole učiteľky zbierajú vždy len hotovosť za vsetko a hlavne veľa drobnych

@katulienkax u nás nie, vlastne všetky školy v našom okolí už len edupage a eplatby. Konečne

katulienkax
27. máj 2025
@michaela329

@katulienkax u nás nie, vlastne všetky školy v našom okolí už len edupage a eplatby. Konečne

@michaela329 U nás nik v škole. Len hotovosť

tenerifka
27. máj 2025

vzdy mam aspoñ stovku v hotovosti, na tomto ostrove zazrakov bezne nejdu terminaly. Minule som bola jedina, co mohla natankovat, vsetkych, co nemali hotovost, otacali uz pred benzinkou. Bol vypadok v celom okrese

terezka1947
27. máj 2025

Preferujem kartu,ale nosím aspoň 10e hotovosť. Ono niekedy ta"korunka" vie byť neoceniteľná😉

katulienkax
27. máj 2025

By ste sa čudovali, ale v slávnom vyspelom Nemecku, keď som tam bola bol výpadok a nezaplatili ste kartou v celom meste a ani v Macdonalde. Ti čo nemali hotovosť, ostali hladní. A ani vlaky v Nemecku nechodia spoľahlivo. Vyhodili nás hodinu od cieľovej stanice v noci o 10 a rob si čo chces. Takze kľudne nadavajte len na Slovensko. A taxikár samozrejme bral len hotovosť!!! V Nemecku.

andrejka1974
27. máj 2025

Platím kartou všade , ale niekedy platím hotovosťou napríklad naftu

ivik4
27. máj 2025

99% karta, hotovost mam minimalne

lenka.25
27. máj 2025
@biba_18

@lenka.25 a ako to skončilo? 😲

@biba_18 chceli odo mna občiansky a že nech si idem vybrať . Tak som ich poslala do riti , že to je ich chyba , že nemám to čas teraz riešiť( potrebovala som dcéru hodiť na krúžok ) ,tak som im povedala , že hodím dcéru na krúžok a oootm im to prídem zaplatiť , ale žiadny doklad im nedám . Ešte na zastavia policajti a aj od nich dostanem pokutu , no to určite . Veď majú na pumpách samé kamery , EVČ vozidla majú, tsk čo so mnou nacvičujú . A odišla som

tilly
27. máj 2025

V peňaženke iba doklady. Pre istotu nosím dvacku v mobile.

bloger
27. máj 2025

Je lepšie mať vždy pri sebe hotovosť.

estellas
27. máj 2025
@lindous

Dnes som bola v cukrárni a tam sa dalo platiť len hotovosťou.
Mám pri sebe našťastie.

larinka552
27. máj 2025

V Tescu, Lidli, Kauflande kartou. V malych podnikoch, restiach obchodikoch platim hotovostou. Podporujem slovenskych podnikatelov, nepodporujem nezmyselnu a vydieracsku transakcnu dan.

danica2711
27. máj 2025

takmer výlučne kartou, ale v poslednej dobe kvôli transakčnej dani v malých prevádzkach (napr. v pneuservise, kde mám priateľské vzťahy) platím hotovosťou. Holt Ficoland, tu sa robia len kroky späť...

alenamihal
27. máj 2025

Vsak to je to,ja len kartou uz dlhe roky a mne minule nesla karta v telefone,do dnes neviem preco,lebo hodku predtym som platila kurierovi a bum isla som na nakup a ze karta zamietnuta = 5x som skusala a nesla...a ja ani penazenku nenosim zo sebou hahaaa vsak ani v nej nic nemam len par drobnych ...no a co teraz??? jasne,ze som musela platit druhou kartou firemnou /uctovnicka bude hundrat /,co nemam povolene ,ale bohuzial a vtedy som si povedala,ze aspon v telefone v kryte budem mat 20eur pre pripad ...

Strana
z2