Platíte radšej kartou alebo nosíte hotovosť?
Ja som ten typ, čo má v peňaženke všetko – vernostné kartičky, bločky z roku 2019, ale hotovosť? Skoro nikdy, všetko platím kartou, nákupy, kuriérov.
Ale teda pekný trapas dnes. V našich dedinských potravinách nefungoval terminál – a povedali mi to až pri platení. Tak hajde domov po korunky 🙂 (ešte že to nemám ďaleko)
Poučenie? Od dneška nosím v peňaženke aspoň jednu dvacku. Pre istotu.
Nenosím.. poriadne už ani peňaženku nevyťahujem 😅 všetko mobilom… hotovosť vyberám len keď viem, že kartou nebudem môcť platiť… a už sa mi stalo aj to čo tebe, nebrala som to ako trapas, stane sa 😄
@lindous Mne sa to stalo prvý krát, ale našťastie aj predavačka to vzala v pohode, možno som nebola v ten deň prvá 🙂
Roky som preferoval kartu, ale ficoidná mafia ma prehovorila na hotovosť.
ona to nemala brať našťastie v pohode, ona to mala veľkým napísať na vstupné dvere ...
Vzdy nosim hotovost aj kartu,bez toho nejdem nikam prave z dovodu,ktory si opisala. Ale tam,kde sa da,vsade platim kartou.
nemam obciansky a vodicak vhodny na nahratie do apky, inac by som uz nikdy penazenku nenosila. Tiez mobilom platim. Inac seriozne rozmyslam, ze si vymenim doklady nech to mozem mat v apke. Ale to bolo mimo temu sorry
Ked daktore z deti potrebuje gros do skoly hladame kade tade po gaucoch. U nas niet hotovost
stalo sa mi to isté, len v Kauflande.
Zahlásili z techn. príčin neberú karty a platby len hotovosťou. ľudia začali tovar vracať naspäť do regálov, popr. nechali košík naprostred prevádzky a išli preč.
mala som problém nájsť 5 e. odvtedy radšej mám vždy niečo pri sebe . ale uprednostňujem kartu.
Mam a vzdy som mala … ked v ES vypli elektriku a potraviny a Cinan isli na generatory, nemala som problem nakupit bez paniky. Som stara skola … este aj radio na baterky mam
Myslím, že sú zvyknutí na všeličo, kedysi dávno, keď som ešte platila klasickou kartou, som pri pokladni zistila, že som si úplne zabudla peňaženku 😂 nechať nákup v obchode mi nepríde ako nejaká tragédia... ale odkedy som sa raz nad ránom vymkla, musela volať zámočníka a ten musel čakať, kým zbehnem do bankomatu, tak odvtedy mám nejakú aspoň doma 😅
Díky za info. 😄 Ziaden trapas, horšie by bolo, keby si nemala ani doma hotovost a museli by ti stornovat cely nákup 😄
Vždy mám pri sebe aj kartu aj hotovosť (aj mobil). Paranoidne mi vadí predstava, že niekto z môjho účtu prečíta môj každodenný život.
Obvykle karta, mobil. Ale mávam aj hotovosť, nízku okolo 30€, takže veľký nakup (a vlastne teraz ani malý) by mi to aj tak nepokrylo. Drobné mám aj v kočíku, v aute,v cyklo taške, ladvinke na beh 😃
V obchode je to pohoda , mne sa to stalo na pumpe . A tam pri pokladniach , že platba iba v hotovosti . Som im povedala, či sú kompletný , že to majú vycapiť na stojan a nie až keď ja natankujem a pri pokladni nemám ako zaplatiť
Vždy mam hotovosť vždy a v škole učiteľky zbierajú vždy len hotovosť za vsetko a hlavne veľa drobnych
len hotovosť.
Vždy mam hotovosť vždy a v škole učiteľky zbierajú vždy len hotovosť za vsetko a hlavne veľa drobnych
@katulienkax u nás nie, vlastne všetky školy v našom okolí už len edupage a eplatby. Konečne
@katulienkax u nás nie, vlastne všetky školy v našom okolí už len edupage a eplatby. Konečne
@michaela329 U nás nik v škole. Len hotovosť
vzdy mam aspoñ stovku v hotovosti, na tomto ostrove zazrakov bezne nejdu terminaly. Minule som bola jedina, co mohla natankovat, vsetkych, co nemali hotovost, otacali uz pred benzinkou. Bol vypadok v celom okrese
Preferujem kartu,ale nosím aspoň 10e hotovosť. Ono niekedy ta"korunka" vie byť neoceniteľná😉
By ste sa čudovali, ale v slávnom vyspelom Nemecku, keď som tam bola bol výpadok a nezaplatili ste kartou v celom meste a ani v Macdonalde. Ti čo nemali hotovosť, ostali hladní. A ani vlaky v Nemecku nechodia spoľahlivo. Vyhodili nás hodinu od cieľovej stanice v noci o 10 a rob si čo chces. Takze kľudne nadavajte len na Slovensko. A taxikár samozrejme bral len hotovosť!!! V Nemecku.
Platím kartou všade , ale niekedy platím hotovosťou napríklad naftu
99% karta, hotovost mam minimalne
@lenka.25 a ako to skončilo? 😲
@biba_18 chceli odo mna občiansky a že nech si idem vybrať . Tak som ich poslala do riti , že to je ich chyba , že nemám to čas teraz riešiť( potrebovala som dcéru hodiť na krúžok ) ,tak som im povedala , že hodím dcéru na krúžok a oootm im to prídem zaplatiť , ale žiadny doklad im nedám . Ešte na zastavia policajti a aj od nich dostanem pokutu , no to určite . Veď majú na pumpách samé kamery , EVČ vozidla majú, tsk čo so mnou nacvičujú . A odišla som
V peňaženke iba doklady. Pre istotu nosím dvacku v mobile.
Je lepšie mať vždy pri sebe hotovosť.
Nenosím.. poriadne už ani peňaženku nevyťahujem 😅 všetko mobilom… hotovosť vyberám len keď viem, že kartou nebudem môcť platiť… a už sa mi stalo aj to čo tebe, nebrala som to ako trapas, stane sa 😄
Dnes som bola v cukrárni a tam sa dalo platiť len hotovosťou.
Mám pri sebe našťastie.
V Tescu, Lidli, Kauflande kartou. V malych podnikoch, restiach obchodikoch platim hotovostou. Podporujem slovenskych podnikatelov, nepodporujem nezmyselnu a vydieracsku transakcnu dan.
takmer výlučne kartou, ale v poslednej dobe kvôli transakčnej dani v malých prevádzkach (napr. v pneuservise, kde mám priateľské vzťahy) platím hotovosťou. Holt Ficoland, tu sa robia len kroky späť...
Vsak to je to,ja len kartou uz dlhe roky a mne minule nesla karta v telefone,do dnes neviem preco,lebo hodku predtym som platila kurierovi a bum isla som na nakup a ze karta zamietnuta = 5x som skusala a nesla...a ja ani penazenku nenosim zo sebou hahaaa vsak ani v nej nic nemam len par drobnych ...no a co teraz??? jasne,ze som musela platit druhou kartou firemnou /uctovnicka bude hundrat /,co nemam povolene ,ale bohuzial a vtedy som si povedala,ze aspon v telefone v kryte budem mat 20eur pre pripad ...