icon

Počet kúpeľní v novom dome.

jana621
6. okt 2019

Ideme stavať dom a s manželom sa nevieme zhodnúť v počte kúpeľni 😀

1. varianta - dve kúpeľky - jedna bude s wc + sprchac a v druhej bude wc + vaňa
2. varianta - jedna kúpeľňa - wc + vaňa a samostatne by bolo ešte jedno wc s umývadlom

Štvorčlenná rodina - dvaja dospelý, dve deti.

Ďakujem za názory 🙂

oli18
6. okt 2019

@duduska25 a zase vo vani sa dá aj osprchovať🙂

montemotherone
6. okt 2019

@jana621 Ak je dvojpodlažný tak 1. varianta, ak bungalov, jedna kúpeľňa s wc a jedno samostatné wc s mini umyvadielkom 😉

oslo1
6. okt 2019

Mame 2 kupelne. V obidvoch mame walk in shower, WC so sprskou a umyvadlo.

lula313
6. okt 2019

@jana621 my sme uvažovali ako vy a nakoniec sme isli do varianty c2. Rodičia si dali tvoju variantu c1 a za 12 rokov sa v sprchovacom kúte nikto neosprchoval a už tam nesprchuju ani topánky, nič, lebo hneď si zafliaskas celé sklo, ktoré musis leštiť, keď ho dlho neprelestis, máš na ňom zase prach. Keďže nechcem byt otrok leštenie, sprchové kút som zrusila aj napriek tomu, že sme ho mali k domu aj s masážnymi tryskami.

sovica
6. okt 2019

Za mňa varianta 1 wc - sprcha / wc - vaňa. Dala by sa aj varianta 2 samostatné wc / vaňa + pridala by som sprchu + wc. Vaňu využijete pri malom dieťati a ak sa rada kúpete. Sprchový kút je praktickejší a v prípade imobility (úraz alebo keď je človek starší) je nenahraditeľný. Na ľahšiu údržbu sprchových kútov sú už nejaké impregnačné spreje, ktoré odpudzujú vodu (ak sa teda najviac bojíte tej údržby).

osky
6. okt 2019

Ak este len idete stavat,Wc urcite samostatne.aspon jedno,pre hosti...s nejakym mensim umyvadielkom.
Pretoze ak budes najmä v chladnych mesiacoch vetrat koli zapachu z WC,vyvetŕas si vsetko teplo.
A v kupelni ma byt teplo!!!
Sprav si radsej jednu velku kupelnu s 2 umyvadlami a jedno WC zvlast,ako 2 male a vsetko v kope...

Napr.my:
V jednej kupelni mame velky sprchovy kut
,bidet-nezaplatitelna vec-vrelo odporucam!!
a 2 mensie umyvadla.
Vo väcsej kupelni mame mensi sprchovy kut,jedno velke umyvadlo,velku vanu a saunu pre 2 osoby.
Jedno WC zvlast,
Druhe WC s bidetom.
U nas ,zial,uz nebolo miesto na to male umyvadielko....
Dobre si to premyslite.
Je to dost dolezite...

znamanneznama
6. okt 2019

My mame bungalov,wc je pri vchodovej casti,pre navstevy (inak pre muza a syna),druhe wc je pre mna 🤣to je uz kupelna, s vanou,sprchovym kutom...ja som nechcela,
rohovu vanu,muz chcel taku,ze si tam nohy vystrie🤣 sprchovy kut mame doteraz len s plachtou,kedze mame tvrdu vodu a mne sa nechce kazdy den cistit sprchovy kut🤣

malinajahoda
6. okt 2019

@jana621 máme poschodový dom a teda 1 variantu.

amelie2017
7. okt 2019

Byvam v 4 izbovom byte a mam variantu 1. Velka kupelna s vanou a wc a druha malicka s wx a sprchovym. Som rada za obe. Mamina aj svokra uz maju problem s vanou, mamina este celkom ok, ale svokra do nej a z nej bez pomoci nevylezie. Cize u nas sprchovy na nezaplatenie. Za vanu som rada hlavne kvoli malej. Uz z nej mi chce utiect, cize v sprchovom by som ju udrzala tak 10 sekund.

lusyc
7. okt 2019

Dve kúpeľne: v ednej vaňa, wc, dvojumyvadlo, v druhej wc, sprchový kút, umývadlo. Ak obcas budete mať návštevu, starkých, bratrancov, sesternice, určite oceníte dve kúpeľne. A dvojumyvadlo je super, ak sa zmestí.

leiladomi
7. okt 2019

@jana621 my máme bungalov a mame jednu veľkú kúpeľňu s rohovou vaňou, sprchovým a dve umývadlá + 2 samostatné WC ✌️

majusska202
7. okt 2019

@jana621 my máme jedno wc zvlášť a kúpeľňu kde ja vaňa a sprchovací. A sme spokojní, stačí nám to.

duduska25
7. okt 2019

@marcelatje a myslím že to aj šetrí vodu a samozrejme ako píšete aj čas. Radšej sme zainvestovali do drahej sprchy, ale myslím že nebudeme ľutovať.

duduska25
7. okt 2019

@oli18 jasne, to je pravda. 👍 my sme sa riadili v tomto prípade ako veľmi tu vaňu využívame, tak sme sa rozhodli len pre sprchac. Švagriná zasa nedá dopustiť na vaňu.

simca06022011
7. okt 2019

Inak k sprchovacím kútom... Murovaný je za mňa top. V živote už sklo nechcem vidieť 😂 v byte som ho mala 10rokov... Otec ho má v dome tiež, na firmy sme to.dali tiež. Perfektné. Nič nelestite, umyje sa obklad.. teraz mám.sklo, vraj "ošetrené", čo ale nevidno nijak 😂 teším sa na deň, keď sa to rozpadne s dám stenu a "možno" záves a na zem len listu proti vode..

simca06022011
7. okt 2019

@osky ja mám dole taký divný rozmer malého wc ale umývadlo sme vtrepali 😂 dali sme ho strategický vyššie, aby ho "kamarati" nepoužívali ako pisoar 😂 a nezavádzal nám na wc.. to je na nezaplatenie 🙏 mňa skôr vytaca že som jediná co tie 4 umývadlá, 2 záchody a vaňu a dva sprchace má.cistit 🥴

cawes
7. okt 2019

Ahoj mame dve poschodia, na spodnom kde je kuchyna a obyvacka mame hostovske wc a umyvadlo, na 1. velku kupelku s dvomi umyvadlami vanou a sprchovym kutom a hore na vrchu v spalni mame satnu a este kupelku s xxl sprchovym kutom wc a umyvadlo.

marcelatje
7. okt 2019

@simca06022011 no presne, keď si človek predstaví koľko času strávi umývaním, tak sa mu odnechce mat dve kupelne, teda mne určite, lebo mi vadí každá kvapka a to by som nič iné nerobila len umývala 🙈

osky
7. okt 2019

Treba si to zariadit...
Ja nemam cas stale drhnut domacnost...
Lietam medzi milionmi terminov a nemienim byt otrok domacnosti...
Ale poriadok chcem mat 😁
Tiez som v zaciatkoch behala a padala dolu nosom...momentalne uz nie.
Musi pomahat aj chlap.
Sprchac cisti zasadne on-stacilo mi raz ukazat ako perfektne to zvladol a uz sa toho nezbavi...😂🤣
Vychvalila som ho do neba,jemu to polichotilo a ja mam zase o jednu vec menej.
Podobne sme na tom s umyvanim riadu,umyvackou, vysavanim,ci umyvanim dlazky...jednoducho,ak to nestiham ja,musi to stihnut on...
Skratka,kto je momentalne doma,kto nema nic ine na robote...
Treba podelit pracu.
Nevyuzivam ho,ale jednoducho vsetko len na mojich pleciach...to isto nie!!!

fokuska
7. okt 2019

Kazdemu vyhovuje nieco ine. Za mna: jedna mensia kupelna - co byva v domoch vacsinou ako hostovske wc, tak k tomu aj male umyvadlo a maly sprchovy kut (murovany, ziadne dvere, kolajnicky a somariny na cistenie) a jedna "velka" kupelna - velky walk in sprchovy kut, ziadna vana (u nas nema vyuzitie), dve umyvadla, wc a bidet.

Mne absolutne nevyhovuje mat wc oddelene od kupelen.

lenka2710
7. okt 2019

@jana621 ja by som tiež volila 2x samostatné wc s umyvadlom a zvlášť kupelnu 😉

marcelatje
7. okt 2019

@osky je to o prioritách a o tom co komu vyhovuje, ja nechcem byť otrokom domu. Môj muž pomáha s domácnosťou dost, nikdy nie je bordel keď prídem domov. Tiež si rada radšej pozriem film, zahrám sa s deťmi, alebo urobím niečo iné namiesto upratovania, lebo mňa to jednoducho nebaví 🤷‍♀️ ale mam rada čistotu, preto idem cestou aby som bola spokojná aj s tým ze je upratané aj mala čas na iné veci. Neexistuje univerzalne riesenie, každý si zariadi ako mu vyhovuje 👍

mamkababkajanka
7. okt 2019

My mame v byte kupelnu s rohovou vanou a wc a vedla je samostatne wc a je to super 🙂 a rodicia maju dole kupelnu so sprchovym kutom, ktory ma ale aj vanu a samostatne wc a hore maju kupelnu s vanou a samostatne wc. Ja by som to kludne riesila cez wc v kupelni + samostatne 🙂 na wc v kupelni som si uz zvykla. Co by som uz ale nikdy nedala je rohova vana s virivkou a perlickou! To je hrozna blbost! Sa ocistis neskutocne...pekne hladka vana :D

janage
7. okt 2019

@marcelatje no len taku 5 alebo 8rocnu uz do detskej vanicky nenastrkas. Ak ma byt cele telo ponorene po krk. Vezmi ekzem pod kolenami, palce na nohach, laktove jamky, prsty na rukach a dlane a plecia. A mala som aj stvorrocnu co cele telo mala ekzem.

selema
7. okt 2019

@jana621 my sme 2+2, máme bungalov a jednu kúpelku, kde je vaňa+sprcháč+wc. A ešte jedno samostatné wc s umývadlom. Vôbec nám druhá kúpelka nechýba, no bez druhého wc-ka by sme boli stratení 😂
A napr. vaňu máme len "na parádu" 😉 vôbec ju nevyužívame. Všetci uprednosťujeme sprcháč.
Podľa mňa jedna kúpelka úplne stačí.

marcelatje
7. okt 2019

@janage áno, so stúpajúci vekom to môže byť problém.

chrustik22
7. okt 2019

My máme niečo ako píšeš variant b,+v tej kúpeľni je aj vaňa aj krásny sprch.kut vydlazdickovany so samospadom na vodu,ziadna vsadena vanicka do sprchy,ktora zbytočne zaberá miesto.zalezi koľko priestoru máš na kúpelnu k dispozicii

terezka1947
7. okt 2019

Kupelna +wc,wc +umyvadlo.

lujza123
7. okt 2019

Ja by som asi spravila jednu veľkú hlavnú kúpeľňu pri spálňach s vaňou, bidetom, WC, dvojumyvadlo a druhu menšiu viac menej spojenú s technickou čiže okrem umývadlá, sprchy (murovanej aby sa tam dali oplachnut aj väčšie veci ci psy bez toho aby doskrabali vaničku ci sklo) by tam bola aj práčka, kotol. Jedno WC by som dala úplne samostatné, aj koli návštevam nemusia cumiet na uteráky a šampóny, aj koli otecko keďže chlapy si radi posedia na WC dlhšie a predsa len ten smrad nieje príjemný v kúpeľni. Iné je keď sa vykaka dieťa ale na tie dospelacke chlapske (aj ženské) je fajn mať cimru zvlast

simca06022011
7. okt 2019

Inak co je dobre na dvojumyvadle.. nepochopila som ziadnu jeho vyhodu. Kupili sme si jedno velke kaldewei a lutujem toho dna a to ani nie je dvoj. Ci nejaku speci funkciu ma a vyuzitie o ktorom neviem :D aby som zavala uvazovat .. podla mna pokym nie je tendencia umyvat sa s niekym v kupelni (co vacsina z nas asi nie), tak dvojumyvadlo je na nic. Ja radsej myslim na ulozny priestor.