Ako ekologicky zlikvidovať sprchové gély a peny?
Ahojte 🙂
Idem robiť čistku v kúpeľni a mám tam viac načatých sprchových gélov a pien do kúpeľa, ktoré už nechcem používať. obaly by som dala do plastov, ale čo s obsahom?
Môžem to normálne vyliať do vane alebo umývadla a spláchnuť vodou? Pri jednej fľaši by som to asi neriešila, ale keď je toho viac, tak neviem, či je to ešte v pohode.
Ja som minule len tak vyhodila do komunálneho a hotovo
Odnes ich do utulku pre bezdomovcov, tam ich minu bez problemov. Alebo na charitu, oni im ich dorucia
Používam na umývanie rúk
Na FB je skupina Nevyhadzujte, darujte...myslím že každé mesto ju má, podľa mňa sa toho niekto rád ujme...
nevylievaj, potom s tým bude problém v kanalizácii, veľa ľudí sa poteší keď daruješ, odfoť a daj do skupiny Darujem, budeš prekvapená koľko ľudí sa ti ozve, veľa si nemôže dovoliť kúpiť kozmetiku
@rado_sa_stalo my si s kamoskou takto vymenime...ked nam uz daco nevonia, alebo to nesadlo na vlasy a spokojne sme obe, máme obmenu a vyskusame aj znacky, ktore by sme mozno prirodzene nekupili
Ja ich davam detom a robia si z nich elixiry 😃😃 samozrejme,ze nie z litra...
Urcite v utulku pre bezdomovcov sa tomu potesia a otvorene balenie alebo po spotrebe bude to posledne, co budu riesit.
Normálne do záchoda
Umyvame zachod s tym ci dam do guliciek nastriekam a splachujeme a umyvam tym botasky co take pride
nevylievaj, potom s tým bude problém v kanalizácii, veľa ľudí sa poteší keď daruješ, odfoť a daj do skupiny Darujem, budeš prekvapená koľko ľudí sa ti ozve, veľa si nemôže dovoliť kúpiť kozmetiku
@anonym_bf26cf keď sa s tým umývaš,tak nie je problém v kanalizácii?
@rado_sa_stalo len taká úvaha....keď si to používala, to išlo kam?Veď to vylej do umývadla,obaly vypláchni a do plastov.
Ak to chces vyhodit, tak to zlej dokopy do jednej flase a tu hod do komunalu, ostatne prazdne plastové flase hod do plastov
@anonym_bf26cf keď sa s tým umývaš,tak nie je problém v kanalizácii?
@anonym_69c6e9 ale nevyleješ tam naraz dva litre, či? vieš ako to bude peniť?
@anonym_69c6e9 ale nevyleješ tam naraz dva litre, či? vieš ako to bude peniť?
@anonym_bf26cf ktorý sprcháč má 2 litre.....tak to vyleje na 2x
@anonym_bf26cf ktorý sprcháč má 2 litre.....tak to vyleje na 2x
@anonym_69c6e9 citujem z prvého príspevku "mám tam viac načatých sprchových gélov a pien do kúpeľa" viac môže byť kľudne 10 a to už dokopy bude aj viac ako liter
Ideálne predchádzať tomu, my minieme všetko, ale v minulosti sa stalo a umyla som s tým podlahy, wc, umývadlá...ak je toho viac, tak na zberný dvor.
Len sú čiastočne spotrebované - to by som už asi nikomu nedávala.
@rado_sa_stalo na Juhu vedla miestneho uradu maju sidlo sestry Vincentky, ktore sa staraju aj o bezdomovcov. Mozes to tam odniest, tam je spotreba velka. Mozes zobrat aj stare uteraky a osusky, aj postelne pradlo ak mas take co uz nepouzivas. Radsej to este nejaky den podrz doma a odnes to ked tam budes mat cestu ako by si to mala vyliat do kanala. Vobec nevadi, ze su ciastocne spotrebovane alebo po zaruke.
@anonym_69c6e9 citujem z prvého príspevku "mám tam viac načatých sprchových gélov a pien do kúpeľa" viac môže byť kľudne 10 a to už dokopy bude aj viac ako liter
@anonym_bf26cf moja odpoveď pokračuke,ak si si nevšimla,vyleje na 2x,alebo 3alebo 10
Fakt ľudia už nevedia bez koňa riešiť takéto somariny😨
ved predsa na umytie ruk, pranie bielizne, cistenie topanok, toaleta, vycistenie kozmetickych stetcov, koberceky
Ak to len niekde vylejes,ci vyhodis,potom ekologiu chapes zle.
Ved ked uz to mas,jednoducho to spotrebuj!
Ak sa tym uz nechcete umyvat,spotrebuj to po troskach na umyvanie dlazky,okien topanok
Na pranie kobercekov ci starych handier v pivnici,ci na postelne pradlo..
...to je jedno.
Len tak to vyhodit nedava zmysel.
Pretoze to uz mas,uz je to tu.
Nechapem, kupim sprchac miniem ho, obal vyhodim do plastov a kupim novy sprchac. Preco ich nepouzijes? A k comu ich nas otvorenych niekolko?
Napr umyt sprchovy kut spolu s kefkou pocas sprchovania alebo drzania masky na vlasy, ak by nikto nechcel podarovat.

@rado_sa_stalo Neviem,ze ako naložiť s penami do kúpeľa, ale staršie sprchace som použila na umývanie rúk.