icon

Ako ekologicky zlikvidovať sprchové gély a peny?

rado_sa_stalo
14. sep 2026

Ahojte 🙂

Idem robiť čistku v kúpeľni a mám tam viac načatých sprchových gélov a pien do kúpeľa, ktoré už nechcem používať. obaly by som dala do plastov, ale čo s obsahom?

Môžem to normálne vyliať do vane alebo umývadla a spláchnuť vodou? Pri jednej fľaši by som to asi neriešila, ale keď je toho viac, tak neviem, či je to ešte v pohode.

Strana
z2
anonym_bf1cb9
14. sep 2026

@rado_sa_stalo Neviem,ze ako naložiť s penami do kúpeľa, ale staršie sprchace som použila na umývanie rúk.

anonym_ea7b27
14. sep 2026

Ja som minule len tak vyhodila do komunálneho a hotovo

anonym_2e56e9
14. sep 2026

Odnes ich do utulku pre bezdomovcov, tam ich minu bez problemov. Alebo na charitu, oni im ich dorucia

anonym_bf2655
14. sep 2026

Používam na umývanie rúk

januska12323
14. sep 2026

Umyť s tým ruky, podlahy a čo ostane len vyplachnut.

anonym_86f832
14. sep 2026

Na FB je skupina Nevyhadzujte, darujte...myslím že každé mesto ju má, podľa mňa sa toho niekto rád ujme...

rado_sa_stalo
autor
14. sep 2026

Len sú čiastočne spotrebované - to by som už asi nikomu nedávala.

anonym_bf26cf
14. sep 2026

nevylievaj, potom s tým bude problém v kanalizácii, veľa ľudí sa poteší keď daruješ, odfoť a daj do skupiny Darujem, budeš prekvapená koľko ľudí sa ti ozve, veľa si nemôže dovoliť kúpiť kozmetiku

sashka22
14. sep 2026

@rado_sa_stalo my si s kamoskou takto vymenime...ked nam uz daco nevonia, alebo to nesadlo na vlasy a spokojne sme obe, máme obmenu a vyskusame aj znacky, ktore by sme mozno prirodzene nekupili

anonym_54e6e0
14. sep 2026

Ja ich davam detom a robia si z nich elixiry 😃😃 samozrejme,ze nie z litra...

anonym_1d4fe0
14. sep 2026

Urcite v utulku pre bezdomovcov sa tomu potesia a otvorene balenie alebo po spotrebe bude to posledne, co budu riesit.

anonym_4844b4
14. sep 2026

Normálne do záchoda

jeennyv
14. sep 2026

Umyvame zachod s tym ci dam do guliciek nastriekam a splachujeme a umyvam tym botasky co take pride

anonym_69c6e9
14. sep 2026
@anonym_bf26cf

nevylievaj, potom s tým bude problém v kanalizácii, veľa ľudí sa poteší keď daruješ, odfoť a daj do skupiny Darujem, budeš prekvapená koľko ľudí sa ti ozve, veľa si nemôže dovoliť kúpiť kozmetiku

@anonym_bf26cf keď sa s tým umývaš,tak nie je problém v kanalizácii?

anonym_69c6e9
14. sep 2026

@rado_sa_stalo len taká úvaha....keď si to používala, to išlo kam?Veď to vylej do umývadla,obaly vypláchni a do plastov.

cimage
14. sep 2026

Pouzit v domacnosti, na ruky, podlahy, kachlicky, muzovi do garaze.

anonym_2cd964
14. sep 2026

Ak to chces vyhodit, tak to zlej dokopy do jednej flase a tu hod do komunalu, ostatne prazdne plastové flase hod do plastov

anonym_bf26cf
14. sep 2026
@anonym_69c6e9

@anonym_bf26cf keď sa s tým umývaš,tak nie je problém v kanalizácii?

@anonym_69c6e9 ale nevyleješ tam naraz dva litre, či? vieš ako to bude peniť?

anonym_69c6e9
14. sep 2026
@anonym_bf26cf

@anonym_69c6e9 ale nevyleješ tam naraz dva litre, či? vieš ako to bude peniť?

@anonym_bf26cf ktorý sprcháč má 2 litre.....tak to vyleje na 2x

elenka.k
14. sep 2026

@rado_sa_stalo sprchovačky a šampóny - sem tam s nimi umyjem podlahu 😅

anonym_bf26cf
14. sep 2026
@anonym_69c6e9

@anonym_bf26cf ktorý sprcháč má 2 litre.....tak to vyleje na 2x

@anonym_69c6e9 citujem z prvého príspevku "mám tam viac načatých sprchových gélov a pien do kúpeľa" viac môže byť kľudne 10 a to už dokopy bude aj viac ako liter

anonym_96f402
14. sep 2026

Ideálne predchádzať tomu, my minieme všetko, ale v minulosti sa stalo a umyla som s tým podlahy, wc, umývadlá...ak je toho viac, tak na zberný dvor.

anonym_2e56e9
14. sep 2026
@rado_sa_stalo

Len sú čiastočne spotrebované - to by som už asi nikomu nedávala.

@rado_sa_stalo na Juhu vedla miestneho uradu maju sidlo sestry Vincentky, ktore sa staraju aj o bezdomovcov. Mozes to tam odniest, tam je spotreba velka. Mozes zobrat aj stare uteraky a osusky, aj postelne pradlo ak mas take co uz nepouzivas. Radsej to este nejaky den podrz doma a odnes to ked tam budes mat cestu ako by si to mala vyliat do kanala. Vobec nevadi, ze su ciastocne spotrebovane alebo po zaruke.

anonym_69c6e9
14. sep 2026
@anonym_bf26cf

@anonym_69c6e9 citujem z prvého príspevku "mám tam viac načatých sprchových gélov a pien do kúpeľa" viac môže byť kľudne 10 a to už dokopy bude aj viac ako liter

@anonym_bf26cf moja odpoveď pokračuke,ak si si nevšimla,vyleje na 2x,alebo 3alebo 10
Fakt ľudia už nevedia bez koňa riešiť takéto somariny😨

anonym_1540ad
14. sep 2026

ved predsa na umytie ruk, pranie bielizne, cistenie topanok, toaleta, vycistenie kozmetickych stetcov, koberceky

osky
14. sep 2026

Ak to len niekde vylejes,ci vyhodis,potom ekologiu chapes zle.
Ved ked uz to mas,jednoducho to spotrebuj!
Ak sa tym uz nechcete umyvat,spotrebuj to po troskach na umyvanie dlazky,okien topanok
Na pranie kobercekov ci starych handier v pivnici,ci na postelne pradlo..
...to je jedno.
Len tak to vyhodit nedava zmysel.
Pretoze to uz mas,uz je to tu.

haraburdova
14. sep 2026

ja sprchace ktore nepouzivam pouzivam na umyvanie riadov ked mi dojde jar

natalka13
14. sep 2026

Nechapem, kupim sprchac miniem ho, obal vyhodim do plastov a kupim novy sprchac. Preco ich nepouzijes? A k comu ich nas otvorenych niekolko?

anonym_dbe41a
14. sep 2026

Napr umyt sprchovy kut spolu s kefkou pocas sprchovania alebo drzania masky na vlasy, ak by nikto nechcel podarovat.

roseania
14. sep 2026

Treba zaniesť na zberný dvor.

Strana
z2