icon

Počet pedofilných trestných činov prudko stúpa

28. sep 2024

Strážte si deti maminky. Žijeme v chorej dobe, kde si niekto dokáže privyrobiť na záznamoch s malými detmi. Čiže už nie len čisto pedofilia. už to robia aj ako zarobkovú činnosť.

Je pravda, že počet pedofilných trestných činov prudko stúpa?
Za poslednú dekádu sa hovorí celosvetovo o päťtisícpercentnom náraste, čo je šialené

https://plus7dni.pluska.sk/rozhovory/deti-nieke...

b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
mandzula
29. sep 2024

@b_a_m_b_i Generalna prokuratura, ktora vedie zaznamy na ucely vypisov/odpisov z registra trestov, velmi dobre vie, ze za menom y je clovek, ktory bol predtym x, pretoze sa v prvom rade riadi rodnym cislom, problemom je fakt, ze skola ziada vypis a nie odpis z registra trestov, v ktorom je komplet historia.

autor
29. sep 2024

@b_a_m_b_i s petíciou súhlasím s ihneď podpíšem.

maminkadeticiek
29. sep 2024

Aj tu na tejto stranke je pre zeny ovela dolezitejsia sebaprezentacia a lajky ako bezpecnoat ich deti.Mnohym som to povedala a ze ony si budu robit co chcu.

b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
saw_
29. sep 2024

“Sú prípady, keď sa dieťa rozhodlo povedať rodičovi, čo sa mu stalo, no ten mu odvrkol: „Hanbím sa za teba, nebudeme to riešiť, zabudneme na to, nikdy to už nespomenieme.“ Je to úplný nonsens.”

Keby som necitala predtym diskusiu tu na MK, tak neverim, ze takto moze jeden rodic reagovat.
A co povedia diskutujuce? No stale budu zit vo svojom neohrozenon svete s myslienkou, ze predator to ma napisane na cele.

kittykat22
29. sep 2024

v nasej skolke viedol pedofil detsky tanecny kruzok. A nielen v nasej. Prislo sa na to vdaka tomu, ze jedna mamicka si vsimla velmi zvlastneho chovania voci jednemu dievcatku ktore vodil do skoly. Na sude vyslo, ze s nou ma vztah. Mala ?5 rokov? Vo vazbe spachal samovrazdu. Ale na sude prehlasoval, ze je vsetko v poriadku a ked ho pustia, bude pokracovat v tom co robi, pretoze jeho svet je v poriadku.
Mat doma dceru tak neexistuje ze pojde na kruzok ktory bude viest muz. A je mi jedno, ze ma niekto povazuje za obmedzenu alebo ubohu. 99% skutkov pachaju muzi. Tym, ze by som vybrala zenu by som statisticky znizila sancu na minimum.

b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
mandzula
29. sep 2024

@autorka neviem, preco mas pocit, ze matky nikto nevaruje, ze tu niekto nieco zamlciava, ved sa to roky pretriasa, roky sme informovane, ze deti na net nepatria, pretriasa sa to opakovane aj tu - a vysledok? Kto chce, deti sem bude vycapovat nadalej. Komu niet rady, tomu niet pomoci a potom je to o tom, co pisem vyssie - rodicia su spoluzodpovedni. Zakazat sa im to, bohuzial, neda, tak co s tym? A ak niekto nieco zameta pod koberec, je to cirkev, ked svojich pedofilnych knazov namiesto odovzdania do ruk spravodlivosti, presuva z jednej farnosti na druhu, len aby sa, preboha, nieco neprevalilo. Konecne sa o tom zacina poriadne hovorit a aj vdaka Kovesovej si snad niektori rodicia daju pozor na "pastierov" svojich malych oveciek. Alebo mozno aj nie, ved by to bola "hanba" pred dedinou.

b_a_m_b_i
29. sep 2024

@kittykat22 to sa kedy stalo 😟?

autor
29. sep 2024

@mandzula čísla ma omráčili, nikto z PZ doteraz neprehovoril o obludnosti rozmerov kam sa to pohlo vplyvom internetu. Mali by každého pol roka zverejňovať štatistiku a robiť poriadnu osvetu. Tiež verejný zoznam sexuálnych predátorov by mohol týchto ľudí odradiť a pomohol ochrániť naše deti.

autor
29. sep 2024

@b_a_m_b_i vidíš ani len nezverejnia takéto skutočnosti.

saw_
29. sep 2024

@b_a_m_b_i jasne, ze sa neda vediet o vsetkych, ale da sa ochranovat deti co najviac tym, ze si dobre rozmyslim, komu budem doverovat a nezverim deti kamaratom, kolegom, ucitelom a pod. Zeny, ktore su nedovercive a deti chrania su povazovane za nenormalne. Vyberam z tunajsej diskusie:
“Vy ste tu niektoré normálne ???? Aké zneužívanie deti?”
Takze tolko k tomu, preco je statistika aka je.

juliacenc
29. sep 2024

Nakoniec z nich budu chudaci kt treba respektovat

mandzula
29. sep 2024

@autor mna osobne tento clanok nijako nesokoval v zmysle, ze kolko sa toho deje, pretoze informacii je kopa, samozrejme, obsah samotny je desivy, o tom niet pochyb. A verejne zoznamy? Existuju niekde vo svete, sme pozadu len my? Neviem, nemam informacie, nemyslim si, ze je nieco taketo vobec mozne.

mandzula
29. sep 2024

@juliacenc precitaj si ten clanok v Plus 7 dni, cislo 39, pochopis suvislosti.

autor
29. sep 2024

@mandzula áno v PL píše nikto vyššie a viem, že to bolo sj u nás navrhované kedysi už.

autor
29. sep 2024

@juliacenc pedofily sú hlavne najmenšia časť populácie,ktorá zneužíva deti. Bola som šokovaná zistením, že hocikto to môže spraviť a pedofil je to len málokedy, lebo o svojej uchylke vie. Väčšinou ide o agresivitu a prevahu ventilovanú na deťoch, zárobkovú činnosť, závislosťami podmienené konanie.

kittykat22
29. sep 2024

@b_a_m_b_i https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pedofil-deti...
Radsej si pri citani sadni a daj si kavu. Aby si nedostala infarkt.

b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
mandzula
29. sep 2024
mira0611
Autor odpoveď zmazal
autor
29. sep 2024

@kittykat22 js som článok ešte stále nedočítala…

b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
portret7
29. sep 2024

Výborná téma.
Tiež sme opatrní, čo sa týka fotiek deti na nete. A tiež by som pridala tábory, tam doslo tiež veľakrát k zneužitiu deti. U nas tábor ano, ale iba denný. Nemusí sa nic stať, ale môže. Neverim cudzím ľudom.

kittykat22
29. sep 2024

@juliacenc to su take kecy. Pedofil je plnohodnotný obcan spolocnosti pokial len fantaziruje o tom ako zneuziva deti. Ale od fantazie k realizacii je velmi maly krok ktory casto prekrocia. Bola by som ti vdacna keby si pedofiliu neprezentovala ako nieco normalne a co je v poriadku. Pretoze to v poriadku nie je.

mandzula
29. sep 2024

@kittykat22 ale ona to tak neprezentuje, prave naopak.

b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal