Poďme si vymeniť naše názory
Ľudia ktorý nemáte čo robiť poďte mi sem napísať nejaké deep témy a problematiky ľudstva, veľmi rada vám na to poviem svoj názor a budem rada keď sa zapoja aj ostatný. V podstate to bude niečo ako "red table talk" kde sa stretnú 3 odlišné generácie a vyjadria svoj názor na danú tému. Mám 17 rokov a predpokladám že aj trochu iný pohľad na svet než ľudia 25+ ktorý tvoria väčšinu tejto platformy. Vopred prosím aby tu neboli žiadne hádky, urážky, nevhodné otázky,... Dúfam že to bude veľmi plodná debata a všetci sa zabavia☺️
@h2 to je asi individuálne. Ja som plánovala 4. Mam 2,stačí. Naplánovala som samozrejme hneď. V tom veku som nejak tak predpokladala ze budem mat zopár frajerov, pôjdem na VŠ, po cestujem niečo, ale s rodinou som do budúcnosti počítala. Tak by ma to celkom zaujímalo, lebo slečna spomínala školu, aj ako si navrhne dom, ale zatiaľ nič o vzťahoch.
@mcr pripominas mi trochu mna v Tvojom veku. tiez som mala, aj mam, back up plan, ze ked uz to bude ozaj zle na svete, tak si slahnem zlatu strelu a adios amigos :D
presne som zvazovala aj skok z velkej vysky, ale to mi rozhovoril kamarat, ze nemam byt egoista, ze kto ma bude z tej zeme upratovat 😀
je dobre, ze rozmyslas nad buducnostou planety, ja si v tomto smere citam len tie pozitivne clanky a verim, ze to ludstvo (asi podstatne preriedene covidom) nejako zvladne.
ked som bola v Tvojom veku, tak nam starsie generacie tlacili do hlav, ze pride 3.svetova vojna. teraz sa katastrofic scenare orientuju skor na enviromentalistiku a terorizmus.
je lepsie na to nemysliet. zivot je krasny. kazdy den sa da najst dovod na radost, drobnost pre potesenie a to pisem z pozicie zeny, ktora ma na sebe momentalne tolko nalozeneho ako malokto.
dnes som videla velmi pekny obrazok.
isli dvaja muzi v dazdi a rozpravaju sa:
muz cislo 1: och, zase prsi
muz cislo 2: ano. tesim sa.
muz cislo 1: ty sa tesis z toho, ze prsi?
muz cislo 2: ano. prsat bude bez ohladu na to, ci sa tesim, alebo nie, tak sa z toho radsej tesim.
to je moja zivotna filozofia 🙂
@soldi Toto je super životná filozofia, niečo podobné som si "zaviedla" aj ja, keď som začala v 18-tich bývať sama. Došlo mi, že tu nie je nikto, kto urobí domáce práce za mňa a keď to musím robiť, mám len dve možnosti: robiť to nasilu a s nechuťou, alebo s radosťou a s chuťou. Tak som si zvolila druhú možnosť. 😁
@mcr dievca, ty kde zijes? Myslis, ze nejake fetovanie a samovrazda je podnetom na zaujimavu diskusiu? Podla mna ti nieco chyba a mala by si to riesit inde ako na MK.
@andrea_ff v stavbarine? Ona ma nevyhodu zeny, ale chlapi fyzicky co stavaju maju daleko viac ako moj ex, co ma stavbarsku vs. Navyse ona argumentovala tym, ze aby mohla robit sama na seba. Ked vylezie vs, caka ju este par rokov pod niekym nez jej to gulate razitko daju a aj to ak nebude mat dobre znamosti, nemusi byt lahke...
@budembabka ľudia v minulosti mali zdravý sedliacky rozum a to ich držalo pri živote ale teraz máme vládu akú máme a celý svet riadia ľudia čo by tam podľa mňa nemali čo robiť. Dnešná mládež už rozmýšľa trochu inak nie sú odolní voči všetkému ako ľudia kedysi. Keď príde vojna neprežije to už nikto lebo ostatný majú zbrane o akých sa slovensku ani nesníva. Btw ja sa pre prírodu snažím robiť čo najviac a triedenie odpadu je minimum ale aj to pomôže keby to robilo viac ľudí.
@ofzuza Mala som spolužiakov zo strednej odbornej školy stavebnej a nemali žiadny problém. Veď tá škola ich priamo na to pripravuje. Ak by zo strednej stavebnej chcela ísť na medicínu, alebo tak, proste niečo mimo ten odbor, tak áno. Ale zo stavebnej na stavebnú určite nie.
Trošku ma hnevá, že baba je mladá, plná ideálov a každý jej tu píše len to, aké to bude mať ťažké. Neviem, prečo by mal absolvent VŠ niekde "vypomáhať". Ja tiež nerobím sama na seba, som zamestnanec firmy a určite by som svoj pracovný pomer nenazvala, že tam vypomáham.
@podmostom konečne človek ktorého zaujíma aj niečo iné ako pravopis. Celkovo nie som moc priateľský a milý človek a keby sme zobrali do úvahy že možno budem žiť dlhšie ako plánujem tak určite nechcem stáleho partnera a dieťa tiež nie za žiadnych okolností. Nemám rada deti hlavne tie čo s nimi mamičky čakajú na zastavke a to dieťa celú dobu neskutočne plače ja by som to asi nezvládla a ľutujem tých rodičov čo take deti majú. Potom je tu ešte obdobie detského vzdoru,... Neviem či je moja povaha založená na znamení ale moc v to neverím. S nikým či už je to kamarátka alebo frajer som nevydržala moc dlho lebo mám potrebu sa stále s niekym hádať alebo ma skôr nahnevá úplná maličkosť nedajbože keď za to môže ten človek.
@h2 nejdem sa tu sťažovať o tom to nie je ale nemala som najlepší život a preto viem že nemôžem v žiadnom prípade počítať s tým že sa toto naozaj stane. Je to len krásna predstava o dokonalom živote a nikto nemôže vedieť čo bude ďalej. Ja sama tomu absolútne neverím a pripravujem sa radšej na najhoršie lebo s takýmto prístupom keby sa to nepodarilo padnem jedine na samé dno.

@podmostom Vieš, ona má 17 rokov. Pýtať sa takto mladej osoby, či plánuje deti, nemá veľkú výpovednú hodnotu, pretože mnohí 17-roční by Ti povedali, že deti mať nechcú (nemyslím teraz, ale ani v budúcnosti). Ja som si ako 17-ročná určite myslela, že deti nikdy mať nebudem. Názor som zmenila až po tridsiatke.