Podnájom preplatky - nedoplatky

adriana458
29. máj 2014

Ahojte, mám na Vás otázku.. sme v podnájme (realitka, nájomná zmluva) a zistili sme že majiteľka neplatí za vodu.. Môže byť vôbec v tom prípade preplatok? Alebo ak bude nedoplatok, bude to tam napísané že je to preto že neplatili? Ďakujem

babatkoling
29. máj 2014

Zalezi, ci sa voda plati samostatne alebo je sucastou platieb pre naprilklad bytove druzstvo, ktore zabezpecuje viac energii (voda, kurenie, atd.).
Ak je to uctovane samostatne a nie je za to platene, tak je samozrejme realny nedoplatok.
Co sa tyka naslednej uhrady tak je to podla toho, kto je oficialny platca - mate to na Vase meno alebo to plati majitelka a mate to zmluvne osetrene?

mamulka211
29. máj 2014

Ked majitelka neplati za vodu, tak samozrejme budes mat nedoplatky, neviem, ako si zistila, ze za vodu neplati, ale na fakture z bytoveho bude uvedene, ze ste spotrebovali urcite mnozstvo kubikov a ked za nich nebude zaplatene, tak vyjde nedoplatok, nebude tam napisane, ze neplatili za vodu, len tam bude realna spotreba uvedena a realna platba.Ked mas zmluvu robenu cez realitku, mala by si ju mat pravne osetrenu v pripade, ze majitel neplati a ty jemu platis, tak je to jeho vina, potom to pravne napadnes.Ked mas zmluvu s realitkou, tak kontaktuj aj realitku a oznam jej tuto vec.