Podvodné telefonáty a správy
Ahojte, dnes 5.1. 2026, ma už trikrát kontaktovali (predpokladam) podvodníci. Hneď ráno sms vraj VSZP, končí vám platnosť preukazu a preklik na nejakú stránku. Mám Union, takže nereagujem.. na obed telefonát, muž so silným ukrajinským/ poľským prízvukom, vraj z nejakej finančnej spoločnosti kde som si pred dvoma rokmi založila investičný účet a teraz tam mám 11 000 eur. Keď som povedala že nič také nemám tak vraj som zabudla 🤦 a teraz večer zas to isté nejaká žena s prízvukom. Píšem sem len aby ste si dali pozor, upozornite aj znamych. Zdá sa že Nový rok rozbehli vo veľkom 🤦
Stále otravuju cele vianoce a to čislo začina nejako 44
aj mne dnes volali prvý krát. Ale mužovi už asi 3 krát počas Vianoc
@majkabr áno, aj mne vkuse, anglická predvoľba je to.
Ano, to beží uz dávno, rovno polozím.
@majkabr
Sorry ale len debil zdvihne cislo 44 ked tam nikoho z rodiny nema.
Áno, mne dva dni po sebe anglické číslo,a ta ukrajinka, to ma volali asi 7x vždy slovenské číslo a po volaní späť číslo zablokované. Vždy som investovala a mam tam peniaze a keď som sa pýtala, či vedia moje meno alebo nech mi pošlú peniaze na adresu alebo účet z ktorého som tam poslala peniaze, zložili.
Ja toto nemám rád, nakoľko v práci volám ľuďom a veľa ich nedôveruje kvôli podvodom a preto sa to naťahuje všetko.
Áno, mne dva dni po sebe anglické číslo,a ta ukrajinka, to ma volali asi 7x vždy slovenské číslo a po volaní späť číslo zablokované. Vždy som investovala a mam tam peniaze a keď som sa pýtala, či vedia moje meno alebo nech mi pošlú peniaze na adresu alebo účet z ktorého som tam poslala peniaze, zložili.
@kajkajanka ja rovnako, spytala som sa na meno na koho je účet registrovaný, tak nevedela, vykrucala sa...
@otilia16 zaujimave ze mne nevola nikto a to som registrovany vsade po desiatkach obchodoch slovenskych aj zahranicnych, asi ti bude tym ze niesom na podvodnych socialnych sietach, nezasielam sms do vyhry, nezasielam sms na dobrocinnost, neinvestujem do podvodnych kryptomien / XTB, nezasielam sms do televizii...
@otilia16 zaujimave ze mne nevola nikto a to som registrovany vsade po desiatkach obchodoch slovenskych aj zahranicnych, asi ti bude tym ze niesom na podvodnych socialnych sietach, nezasielam sms do vyhry, nezasielam sms na dobrocinnost, neinvestujem do podvodnych kryptomien / XTB, nezasielam sms do televizii...
@wiliam3royal Ja tiež nikde nie som a volaju a moj manžel už duplom nikde nie a volali mu už 3 krat
mne volajú už roky vždy iné číslo iná krajina - že mám investičný účet a je potrebné ho vybrať naposledy že tam mám 15 000€ vravím zavolajte ked bude aspon 50t také drobné mi netreba ..... akože skúšajú to a sú dosť vynaliezaví
v čechách pre vianocami urobili raziu na podvodníkov čo okradli ludí o 1,5 milonov cca 25 členná skupina
@otilia16 ano ne volali trikrát zo spanielska potom z anglicka a mužovi už aj došla raz správa že syn ma nové číslo na mobil hoci mame troch synov a boli pri nás takže sme vedeli , že oni to písať nemohli sú to podvodníci kolegovi v práci volali už aj zo Svätej Heleny skúšajú a pozor volajú aj zo slovenských čísiel netreba veriť
@otilia16 mne volanu tiez slovenske cisla anglicke uz aj nemecke. Na watsup mi prisla sprava z dceri hp cisla ze ma nove cislo a neipisala to ona..vcera 3 krat anglicke cislo
@anonym_afa130 ak vidíš slovenské číslo, tak vtedy použijú spoofing a sfalšujú číslo niekoho iného komu predtým volali
ak zavoláš späť zodvihne žena/muž ktorá ani netuší že ti práve "volala"
@maranco Jemine, toto som mala niekolko mesiacov, pouzivali moje cislo. Stale hovory od neznamych ludi, ked som zdvihla som im vysvetlila, ze ja som im nevolala, ze to podvodnici zneuzili moje cislo. Potom to jedneho dna prestalo, neviem preco.
@maranco Jemine, toto som mala niekolko mesiacov, pouzivali moje cislo. Stale hovory od neznamych ludi, ked som zdvihla som im vysvetlila, ze ja som im nevolala, ze to podvodnici zneuzili moje cislo. Potom to jedneho dna prestalo, neviem preco.
@elin2525 skús si vyhľadať svoje číslo na
https://www.vyhladavaniecisla.sk/
https://www.neznamecislo.sk/
že čo o tebe neznalý ľudia napísali, a ktovie u koľkých si zablokovaná 🙂
@otilia16 Ahoj, mam v tel.zapnute upozornenia na podvodne, nevyziadane hovory, tak mi to na tych 90% zobrazuje. No a nezname cisla nezdviham radsej, lebo uz mi bolo povedane,ze ked takto zdvihnes, tak aj z toho vraj vedia vyciciat peniaze (sice neviem ako, ale ako vystraha je to ok😄). Keby som nezdvihala niekomu znamemu, kto na mna ziskal cislo a nezdviham, posle sms a ked nie, jeho problem😄Takze nastastie ma toto obchadza docela slusne, ked to takto riesim🙂
@elin2525 skús si vyhľadať svoje číslo na
https://www.vyhladavaniecisla.sk/
https://www.neznamecislo.sk/
že čo o tebe neznalý ľudia napísali, a ktovie u koľkých si zablokovaná 🙂
@maranco našla som sa tam 3x...sakra,ten tretí krát to je asi to moje vyhľadávanie,či?
Žiadny komentár tam nebol,dúfam,že nevyvoláva nikto z môjho čísla😨Ja osobne som nikomu cudziemu nikdy nevolala...
@otilia16 Ahoj, mam v tel.zapnute upozornenia na podvodne, nevyziadane hovory, tak mi to na tych 90% zobrazuje. No a nezname cisla nezdviham radsej, lebo uz mi bolo povedane,ze ked takto zdvihnes, tak aj z toho vraj vedia vyciciat peniaze (sice neviem ako, ale ako vystraha je to ok😄). Keby som nezdvihala niekomu znamemu, kto na mna ziskal cislo a nezdviham, posle sms a ked nie, jeho problem😄Takze nastastie ma toto obchadza docela slusne, ked to takto riesim🙂
@wiliam3royal mne skúšali volať, a to nie som na sieťach, ani v obchodoch (( Max v 3 Do). Takže nezáleží až tak na Tom.
@motylik2559 a presne - ak mi volá niekto a nezdvihnem, tak môže poslať sms .
Tiež mi písal syn ( totálne imaginárny), že má nové číslo....
Podvodné mejly, ako som vyhrala či zdedila už ani nestíham rátať

@otilia16 ahoj, a to Ti volajú zo slovenského čísla?