Podvodné vyžiadanie sms z bazos.sk
Dobry den, vcera som uverenila inzerat na bazos.sk a ihned po uverejneni ma prezvanalo toto cislo +421949138265 asi cely den ze ma zaujem o kupu ale ze mi posiela kod na zarezervovanie nech jej ho hned poviem uz pocas hovoru....Bol to mobilny kluc na overenie uzivatela nie na rezervaciu....jasne ze som jej ho nepovedala......Takze ak bude niekomu toto cislo volat davajte si pozor je to Podvod na zmazanie Vasho inzeratu a neviem ci vie s tym robit aj nieco viac
Tiez mam skusenost s podvodnickou s telefonnym cislom +421949138265, ktora odo mna vyziadala SMS kod zaslany z bazosu za ucelom nejakej vraj "rezervacie" inzeratu a overenia ci som seriozny predajca. V tom okamihu ma vobec nenapadlo, ze by ma chcel niekto oje.....ť. 🙂 Takze nejaka psychicky chora pani, no myslim ze skor slecna z Hamuliakova mi vymazala inzerat a zablokovala cislo. Absolutne nerozumiem z akeho dovodu, lebo inzerat si nahodite na ine cislo a mozete predavat dalej a po napisani administratorovi bazosu vam cislo znovu odblokuju po asi tyzdni. Takze ziju tu medzi nami rozne individua, cize ludia ktori sa podla mna tesia z toho, aby mohli cloveku urobit "zle" akymkolvek sposobom a zjavne maju z toho nejaku zvratenu formu radosti. Nebojte sa podat oznamenie na policii, ide o protipravne konanie, ktore ma znaky priestupku, poucia vas o tom na policii. Pekny den prajem. 😉
@peto3333
Nechapem tomu ani ja neviem na co je to dobre.....docitala som sa na internete ze takto vedia zneuzivat aj tvoju identitu pri predaji a podobne....na policii mi povedali ze ano ok je to protipravne ale pokial sa neudeje nic vaznejsie ako ukradnutie identity tak to budu len evidovat a nic ine...
bohuzial to iste sa stalo i mojmu synovi,predaval mobil a zenska menom Lukačova mu zavolala,aby jej nadiktoval rezervacny kod na mobil,co sa aj stalo,ked mi to povedal,hned sme konraktovali admin.na bazosi,ten zablokoval mobil.cislo nase,takze sa uz nedaju pridavat inzeraty od cudzej osoby,len od nas a osoby ,ktora sa stihla zaregistrovat-cize pani L.Co citam na nete,moze ist o bud-jednotlivca,ktory predava fiktivny tovar,alebo o mafiu s kradnutym tovarom.Cislo z kt.volala tato L. je 0944695008,cislo pouzivane predtym od pani L. su momentalne nedostupne,z toho mi vyplyva,ak je to jednotlivec,ze ich strieda ,ma ich niekolko a pravdepodobne ich strieda v niekolkomesacnych intervaloch,ked sa zabudne...Idem oslovit detektivnu kancelariu a ked sa pohneme z miesta,urcite Vam dam vediet.
a ja sprostá som jej naletela tiež. Slečna z Hamuliakova, z císla 0949875213, rozprávala strašne rýchlo, myslím si, aby som sa aj ponáchlala, a nadiktovala klúč. Inzeráty som zmazala, napísala na bazoš, teraz čakám odpoved. Dávajte ľudkovia bacha.
@tothannam netreba panikarit,bohuzial detektiv.kancelaria-byvaly policajt-nic nezistili,vraj sa to neda,stalo ma to 50 eur,neviem aku velku aktivitu vyvinuli.Cez tvoj kod sa podvodnicka da overit na bazosi,,akoze je spolahliva a potom si uz len pridava inzeraty sukromne,ktore nemas ako zistit.V pripade ak by sa predala nejaka kradnuta vec a niekto sa bude stazovat,tak sa da dopatrat tvoje mobil.cislo.Ale ta kreatura bude mat novy vymysleny mail,resp.nejakeho bieleho kona cez ktorich komunikuje so zakaznikom.Jedina sanca je,sledovat nove inzeraty co niekto pridal ,a dufat ze natrafim na nu ,stretnut sa s nou a vybit jej predne zuby.
@carlow ja som uz pisala ajna podporu bazos.sk, ale nic. Tak teraz co? Dostala som sms aj zo stranky bazar.sk, ze mam zablokovany profil. Je tam link na azet, ale ninc tam nie je, len aby som sa prihlasila do azet. To ona? Ale to su 2 rozne stranky. Fakt sa to da, ze.si tu bude robit co chce????? A z bazosu mi ani neodpisu???? 😀😀😀
https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=0&tele... a ide sa ludkovia, tu je
https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=0&tele...
zavolala mi na druhé císlo, ktoré som tam mala, dala poslat mobilný klúč aj na to, a snazila sa vypýtat aj to :D :D :D ze mi da odblokovat moje císlo, ktoré kvoli nej zablokovali....
@tothannam synovi sa incident nestal na bazar.sk ale na bazos.sk. z podpory bazosu syn dostal odpoved ze stym nic moc nemozu robit, lebo v obchodnych podmienkach maju napisane, ze za poskytnutie registracneho kodu cudzej osobe nenesu ziadnu zodpovednost a tym padom sa od toho uplne distancuju. Jedine co spravili je, ze synovi na ich serveri zablokovali jeho tel cislo. resp. ze sa uz nim nikto dalsi ´overit ´na bazosi nemoze. Syn sa mal potom cca o mesiac ozvat aby mu cislo odblokovali ale nechali sme to radsej pre istotu zablokovane.
Co sa azetu tyka s tym syn skusenosti nema, to bude asi specialne nieco pre portal bazar.sk
meno podvodnicky je urcite vymyslene, operuje urcite na viacerych bazarovych portaloch. ,netreba sa od tej Drbnihlavy nechat ohlupovat.jaj,dufam,ze ju raz stretnem.
Ale tak sa zit neda, ze kedy preda nieco kradnute, ci o.jbe niekoho noveho s nasimi cislami. A potom budeme niest nasledky mi? 😀 no krasa.
zdravim.. mne sa to stalo dnes.. volala z cisla 0949411757 a chcela odomna overovaci kod z SMS ako rezervaciu, ze si pride pre to a ide z Nitry.. povedal som jej nech mi posle z jej cisla nejaky kod a ze zistuje tymto ci som priekupnik ci co, tak som ju vysmial ze jej nedam ten kod .. davajte si na nu pozor.. ak o nej nieco zistite dajte vediet..
Mna dnes presne toto cislo prave teraz prezvonilo 0949411757, dobre vediet, ze nedvihat, zavesila som dnes rano inzerat na bazos. Nechapem na co im to je, ten kod...
Dobrý večer pridávam ďalšie podvodné číslo zatiaľ sa nič nestalo ale keď hej tak neviem .. tel.č.:0940 310 166 dávajte si pozor
Aj ja pridavam cislo - +421944240880 - je to nejaka Monika z Rovinky.....
Aj ja pridávam cislo +421940310166 nejaka slecna s Rovinky....
ze to tu damu z Rovinky stale bavi....
Mám zlý pocit že sa mi stalo to o čom tu rozprávate... Dnes mi volala pani tiež veľmi rýchlo rozprávala... Reagoval som na jej inzerát k telefóne... Zrazu mi prišli kódy z O2 aj z bazosu a mal som jej ich nadiktovat ja blbý som to aj urobil... Večer prišlo že si niekto na môj účet kúpil kredit za 50€... Ešte by som chcel vedieť aj k Tom bazosi kóde čo všetko môže získať keď ma tieto kódy ? Prosím naozaj sa bojim
Dokážete mi pomôcť bojím sa že budú problémy
@d23lkoo okamžite by som šla na políciu.
Dávam vám do pozornosti falošné mailové kontakty, ktoré mi mailom v mene bazosu prikazovali zaslať mobilné kódy:
jankechtom@gmail.com a jan.kech.tom+patrik12@gmail.com
a obmeny ....
Ahojte chcem sa podeliť o moju skúsenosť pred pár dňami som sa rozhodla že predám veci ktoré už nenosím...dala som inzerát aj na bazos... odpísali mi hneď...že majú záujem kúpiť všetko a chcú poslať kuriéra že potom to zaplatia,nedalo mi to tak som ďalej poslala fotky všetkého čo ponúkam... ďalej že som za staré dobré časy platba vopred... žiadna otázka v akom stave sú veci? Neriešila som to...ale odpoveď na platba vopred chcel hneď moje údaje...tie svoje ani neposlali... jasné že hneď pri prvej sms na whatsapp ,, pošlem kuriéra a zaplatím potom bolo podozrivé dávam tel číslo +421940155519

@mazdicka4
Este jedna info asi to nieje prave meno ale predstavila sa ako p. Lukacova z Hamuliakova