icon

Pôjdu ešte deti do školy?

21. mar 2020

Ahojte, myslíte si, že sa deti ešte vrátia tento šk.rok do lavíc? Vôbec si neviem predstaviť, aká bude budúcnosť ak sa korona vírus neprestane šíriť, kedže v správach vraveli, že najhoršie nás čaká na začiatku leta 😞

angelinja
22. mar 2020

@zuzap33 tak posli svoje decko teda nech pochybaju vsade virusy ty tupana ine nemam slvoa na tychto rodicov len sa stazujete ze sa musite ucit s detmi..a co??aklze vsetky deti to hned pochopili na hodine ked pisete ze nie kazdy je sikovny...ved v tom pripade ste mu to museli dovysvetlovat doma ci nie???? ASPON SA UKAZUJE AKO SERETE NA SVOJE DETI S UCENIM CI CHODILI DO SKOLY ALEBO CI NECHODIA..POTOM SA NECUDUJEM ZE DETI SU TUPE KED ICH RODIC IM NEVIE VYSVETLIT CO JE VZTAHOVE PRIDAVNE MENO - LEBO HO NENAPADNE SI DAT DO GOOGLA A POZREIT PRIKLADY, KAZDY CLOVEK S PRIEMERNYM IQ TO MUSI VEDET

jana_eyre_2
22. mar 2020

@luccija aha, to sa u nás ešte vôbec neriešili znamky. aj pán učiteľ (starší pan) úlohy posiela po poverenej mamine spolužiačky môjho syna, ktorá má na nás maily.. no uvidíme, my sme už doma od 9teho, tak to určite ešte len riešia.. veď vlastne máme asi dosť casu..

jana_eyre_2
22. mar 2020

@angelinja trocha kľudu by nikomu neuškodilo 🤔 všetci sa tu bojíte korony, ale to, že ťa môže zabiť porážka z rozculenia už nikoho nenapadá?

janajanajana
22. mar 2020

@zuzap33 A to nezvladnu deti na 2.stupni same? Neber.to v zlom, ja nemam pocit ze mam nejako vynimocne deti, ale skolske povinnosti, komunikaciu s ucitelmi aj zasielanie uloh si riesia same. Obcas chcu s niecim pomoct ale je to minutova zalezitost. Vsade pocuvam, ako to rodicia nezvladaju a nechapem, najma ak ide o deti na 2.stupni a starsie.

mirien22
22. mar 2020

@petra9517 neviem, ja čo vnímam, tak učitelia hľadajú spôsoby ako vyučovať online 😉 lenže ti učitelia tiez majú svoje rodiny, svoje deti, tiež majú právo byť na OČR s nimi, nemusia pracovat. Ale aj napriek tomu sa snažia a vymýšľajú úlohy pre decká. Najlepšie sa kritizuje, teraz máte decká doma, môžete ich naučiť všetko, čo si myslíte, že je v živote pre ne dôležité 😊

luccija
22. mar 2020

@marlenka222 neuveriteľne dramatizujes.To chces povedať, že od rána do 17 sa ucis s jedným dietatom a to si ucitelka?Tak to buď rada, že máš školáka zatiaľ len jedného.Inu pesničku by si spievala, keby si už bola po rodičovskej a učila to by si nekricala, že nič nerobia a treba krátiť plat.Nemaju plný plat väčšina tých učiteliek je na OCR a, keby aj nie to naozaj aj toto si ľudia závidia?
Ty už vidíš dopredu, že deti budú tupé veď nebudú doma rok!u nás normálne znamkuju za projekt, testy, ktoré poslali.Pisali slohovú prácu z jazyka moja rodina....ako píšeš deti majú internet, technológie aspoň vidíš o čo to je jednoduchšie.Neboj sa tie deti čo potrebujú info si ich najdu tak ako moja dcéra ty si myslíš, že nebojujem?Toto neviem, toto sa nenaučím, lebo kým prídem do školy čo určite skoro nepôjdeme dovtedy to zabudnem.Ale tutorial na YouTube čo ju zaujíma si vie nájsť😂deti to berú ako veľké prazdniny.Tvoj komentár ohľadne platu je nepochopiteľný ešte, keď si učiteľka.Si nervózna, lebo máš 3 deti toť vše.Moja sestra vstáva 06 nech si navarí, poupraruje nech sa doobeda učia a poobede môžu byť spolu kresliť, ísť na záhradu.Vsetci to majú ťažké nezabúdaj,😀a to je fotografka a prišla o prácu

skolara
22. mar 2020

@petra9517 akoze čo majú robiť ako vyzerá vylezený učiteľ? :D

zuzap33
22. mar 2020

@hettinka nie nečakajú, nemysli si. Ale ja keď začnem o pol šiestej kontrolovať mladšieho a dopĺňať, tak skončím o pol deviatej. A na to ja nemám energiu. Starší má dvojky, trojky. Nie je každý jednotkar a taký akčný, aby všetko robil sám. Starší vyniká v iných veciach, je športovec a veľmi šikovný v iných veciach. A určite nebude vysvetľovať mladšiemu učivo.

luccija
22. mar 2020

@marlenka222 btw stane sa niečo, keď sa dočasne stane z 1 trojkar?Neviem prečo ešte teraz bazirujete na znamkach.Okrem toho miliarda ľudí je doma v karantenach toto majú všetci rodičia, ktorí majú deti tak kľud.

zzkmetova
22. mar 2020

Všetko som nečítala. Osobne si myslí, že teraz majú toho ti učitelia ešte viac ako v škole s deťmi. Všetky veci nasťahovanie doma (vidím kopu kníh pri PC), každý deň nalepeni na internet. Kontrola, posielanie prác.listov... A to nehovorím o tom, že aj učiteľ má svoju rodinu - deti a domácnosť. Takže aj keď SU DOMA, v podstate majú home Office a neustále komunikujú s deťmi/rodičmi. Ale súhlasím aj s tým, že na druhom stupni to musí byť pre deti momentálne masaker. Vydržíme, hlavne že budeme zdraví.

zuzap33
22. mar 2020

@angelinja moja zlatá, tvoja inteligencia zodpovedá tvojmu vyjadrovaniu. Zo slovenčiny som aj zmaturovala s jednotkou. Ale keďže pracujem vo veducej funkcii a som občas aj dlho v práci, nemám času na to, aby som tri štyri hodiny sedela a vysvetľovala učivo piatakovi. Môj mladší syn je predčasne narodený a potrebuje dlhšie vysvetľovanie a kontrolu ako iný žiak. Úlohy som robila s ním vždy ja.

luccija
22. mar 2020

@janajanajana lebo rodičia robia všetko za deti veď občas tu čítaš ako sa učia so stredoskolakmi😂ja som v 12 r mala pripravené naložené mäso a musela uvariť obed, keď rodičia boli v práci snáď zemiak či chlieb si k mäsu a kyslu uhorku deti zvládnu samé dať.Alebo cez víkend navariť a hodiť do mrazaku ženy si to robia same túto hystériu.A deti 7 hodín naložené na mobile pozerajú videa, alebo na x boxoch.Po 4 dnoch som dcere zobrala mobil a dostane ho až poobede, keď prídem z roboty a skontrolujem úlohy, vysvetlím.

hettinka
22. mar 2020

@zuzap33
Ty vieš najlepšie... ale že su deti nesamostatne a nepomôžu rodičovi a /alebo sebe navzájom, to nie je chyba učiteľov, ale výchovy.

luccija
22. mar 2020

@hettinka často im to mamy ani nedovolia, aby ukázali čo v nich je.Ako prvé by som čakala pomoc od staršieho nech vysvetli, skontroluje mladšiemu
4 hodiny sa učiť s piatakom to ako fungujú počas klasického skolskeho roku?učia sa len 2 hodiny?
A dieťa doma od 14, lebo družina už nie je.A matka na pokraji zrútenia, lebo deti čakajú.Garantujem Vám, že deti v júni do školy nepôjdu tak šetrite sily, budú znamkovani z domácich úloh.este aj cez letne prázdniny sa budeme doucat čo treba😅

dskjhfdlkdjhl
22. mar 2020

@hettinka a sleduj, ze zase niektorych rodicov zaujimaju znamky az v prvom rade🙊

zuzkaz91
22. mar 2020

A majú učitelia teraz plati?

hettinka
22. mar 2020

@dskjhfdlkdjhl áno, už som sa k tomu aj vyjadrila.
@zuzkaz91 Mame plat, priemer podľa tabuliek. Preto učíme u domu. Keby mi plat nesiel, alebo len 60%, tak neucim.

Inak, myslím si, že zo učenie má najmä ten zmysel, že sú deti zamestnané, keď musia byt doma. Inak by sme ich doma sotva udržali. Len nájsť tu správnu mieru, nech je to zvládnuteľné pre nás, deti i rodičov. A tu mieru a spôsob ešte všetci hľadáme. Tak trosku trpezlivosti a spolupráce všetkých by to chcelo.

zuzkaz91
22. mar 2020

@hettinka ja neviem o čom rozprávaš,moje dieťa nikto neučí len ja.Jedna ucka ktoru poznám tiež nič nerobí ..tak toto mi je kurník spravodlivosť!!!Sú tu veľa zamestnani ktorý nemajú nič!!! Stále sa.idu posrať len z učiteľov!!

janajanajana
22. mar 2020

@zuzkaz91 keďže nejde o prerusenie vyucby ale o distancne vzdelavanie, teda online, tak beru plat, co viem

zuzkaz91
22. mar 2020

@janajanajana aké online? Že dajú raz úlohy za dva týždne a to je všetko...možno niekde u vás...

hettinka
22. mar 2020

@zuzkaz91 vidíš, ja tiež vnímam ako nespravodlivosť, že učitelia (bez ohľadu na súčasnú pandemiu) sú platení rovnako bez ohľadu na to, či makaju, alebo sa vezu. Len teraz si to konečne všimli aj rodičia.
Ja teda nedávam úlohy raz za 2 týždne, denne komunikujem, pisu mi, či urobili/nevedeli, kontrolujem, konzultujeme, posúvame sa po kúsku, pomalšie ako bežne v škole. Známky píšem zatiaľ za snahu do aktivity.

Asi máte nedobrú školu, ak sa tam dieťa nič nenaučí, teeba potom vymeniť za inú.

janajanajana
22. mar 2020

@luccija
@zuzap33 pokial potrebuje pomoc, lebo mu to samemu nejde, tak to je ina vec, to viem pochopit. Ale vacsina deti je myslim dost samostatnych, aby museli zatazovat rodicov v takej miere, ze to rodicov vycerpava. A mam pocit, ze nejako vela rodicov sa stazuje v tomto case.

dianaana
22. mar 2020

Sorry ale ucitelia su mentalita sama o sebe, myslia si ze ked pracuju doma musia za sebou nieco ukazat a chrlia 20 pracovnych zositov za den. Ani v skole sa tie deti nic nenaucia, resp. 90 % o mesiac zabudnu, naco je malenu decku teraz vediet, ake podnebie ma Azia a India?! Boje plebejcov a patricijov?! Mali by sa zamerat na zakladne veci, matika, slovencina, jazyky, a najst sposob, ako deti UCIT a nie len posielat, co sa MAJU NAUCIT. Ak sa to neda, tak smola ale toto co vacsina ucitelov robi, je nonsens, den ma 24 hodin a rodic co pracuje 8 hod sa ma este dalsich 8 hod ucit s dietatom??! Ucitelia ukludnite sa, na vas svet nestoji ani nepada.

hettinka
22. mar 2020

@dianaana ja somm ukľudnena. A tiez ako matka nadávam, aké kraviny sa učia niekedy, tomu ver. Lenže to, co sa má dieťa naučiť, často nevyberajú učitelia.
Kríza ukázala, v akom žalostnom stave školstvo je, aké skostnatene je, aké učiva sa berú, osnovy dane ešte asi za Márie Terézie. A rodičia otvorili oči, najmä ti, ktorí inak školu neriešili. Ti sú asi šokovaní najviac.

Mame nového ministra, namiesto kydania na seba sa spojme a presadme zmeny.

basullinka
22. mar 2020

@dianaana pozri my sme len posledni pracovnici, ked nam vedenie nakaze, ze toto mame urobit, tak my to proste musime urobit. My sme len zamestnanci.

pietra
22. mar 2020

obcas by ma zaujimalo, co rodicia vlastne chcu. Ked posielaju malo, je zle, lebo budu deti hlupe a nic nebudu vediet. Ked posielaju viac, zas su ucitelia zli, lebo naco tie deti zatazuju.

ak sa niekomu nepaci system prace konkretneho ucitela, ma napisat priamo jemu, ak to nepomoze, tak vedeniu. Ale zobrat vsetkym ucitelom teraz plat len preto, ze nejaky XY flaka svoju pracu, je ozaj bud chore alebo hovori z takeho cloveka len zavist. Len netusim, co vlastne zavidi. Verte, kazdy ucitel by bol radsej, keby zivot zas fungoval normalne a mohol v skole ucit beznym sposobom

lubka73
22. mar 2020

u nas dostavaju ulohu a aj ucivo podla rozvrhu, cize raz denne im posle vsetko , aj prilohy ak treba nieco vysvetlit aj odkazy na stranky kde si najdu co potrebuju, aj usmernenie ze ak niecomu nerozumeju staci napisat, alebo zavolat a preberu si to spolu, mala si to robi sama, len ak niecomu nerozumie pride sa ma spytat, jedine co mam naviac ze jej diktujem ak treba diktat alebo pod., na AJ im toho poslala vela , ale asi jej niekto napisal lebo potom na 2 den povedala ze to maju na dve hodiny , tam mame inu ucitelku, zatial vsetko zvladame, DU posielame naspat, ale to je otazka par minut, myslim si ze nasa ucitelka pracuje dost aj doma, to nie je len o tom ze posle , ale tiez si to musi pripravit a skontrolovat ked to posielame hotove naspat

basullinka
22. mar 2020

@zuzkaz91 ja ucim, denne komunikujem s rodicmi, ziakmi, vysvetlujem ucivo a okrem ineho si plnim ine povinnosti, ktore ucitelia mame, lebo mi ide plat. Keby mi nejde plat tak to nerobim. To, ze sa niekto vezie je osobne zlyhanie jednotlivca, nie povolania ako takeho.

janajanajana
22. mar 2020

@dianaana A preco sa ucis s dietatom, dieta sa ma ucit same, nie? Ty maximalne vyskusas a vysvetlis ak nieco nie je jasne. A prave veci z dejepisu ci prirodopisu, co spominas, ved ukazes mu napr.nazorne na obrazkoch z netu, prip.ho naucis aby si to nasiel sam, tie deti nemaju ziaden problem s IT, bez problemov by si vedeli vyhladat k tomu obrazky a pod.

janajanajana
22. mar 2020

Moja dcera osmacka si vie najst na youtube videa k danej teme, dnes su perfektne spracovane videa kde krok po kroku ta naucia ratat priklady z matiky, chemie atd. Maju to podstatne jednoduchsie ako my, ovela viac moznosti.