icon

Pôjdu slovenskí vojaci bojovať na Ukrajinu?

26. feb 2024

Myslite ze pôjdu naši vojaci bojovať na ukrajinu ? Lebo vsetko o com ten opici ksicht (fico) hovorí ze neurobí tak urobí a je ti putinovec tak mam strach .....

katkami123
27. feb 2024

@momoftwo
Ešte raz. Aj Ukrajina mala byt chránená Budapeštianskym memorandom. Tak ako my v Nato. A každý sa na ňu vyprdol reálne. Už sa zobuď s tým tvojim Nato. Máme na čele krajiny človeka, čo je predĺžená ruka ruskej propagandy. Realne nám nik tiež nepomôže.

momoftwo
27. feb 2024

@katkami123 este raz ti opakujem, ze niesom ficov volic, nieje moj mocipan. Jedine co som sa v tejto diskusii snazila je vyvratit tie tvrdenia ktore sa nezakladali na pravde. A kazdemu sa zije tak ako si zariadi, ja pokym som nebola na materskej som mala dobry plat, nestazujem sa🙂 mam vysoku skolu, viem jazyky, niesom ako sa hovori, tupa😊 mam priatelov vo svedsku, v anglicku - nie slovakov, ale svedov anglicanov. Ani nechyrovali o takychto davkach ake mame my. Pridu do nemocnice este sa ani neotocia a uz su osklbani o 200€ ani nevedia zaco. Vsetko ma svoje pre aj proti.

momoftwo
27. feb 2024

@katkami123 nebudeme porovnavat nejake memoranda a NATO dobre? A tebe aj tvojej kolegyni anm81, nebudem sa zaoberat nejakym plasenim ze nas rusko zasiahne. A o tom ani nieje tato diskusia ktora sa uz zvrhla nato, ze nam tu budu bomby buchat pod zadkom. Odmietam sa zapajat do takychto diskusii👌

katkami123
27. feb 2024

@momoftwo
A prečo by sme to nemali porovnávať? Donald Trump sa sám vyjadril, ze on do vojny s Ruskom nepojde, ak vypukne vojna v Európe, keď čítaš zahraničné plátky, tak si to naštuduj. 😉 A s veľkou pravdepodobnosťou on vyhrá voľby. Nebuď naivná a nespoliehaj sa na nejaké Nato, pre ktoré Slovensko vôbec nie je zaujímavé. Ukrajina odovzdala jadrové zbrane za záruku obrany a vidíš, každý na nich kašle, my sme Natu neodovzdali ani toľko čo Ukrajina za ochranu. Tu realne v praxi vidíš ako fungujú všetky tie zmluvy, len na papieri. A na čele nášho štátu máme proruského Stand up komika, nik sa tu nepohrnie.

momoftwo
27. feb 2024

@katkami123 no dobre tu sme skoncili😂 na taketo fabulacie niesom ochotna reagovat ani nahodou, pekny den ti zelam😊👍

katkami123
27. feb 2024

@momoftwo
Ďakujem, aj ja prajem Tebe. A skús si viac prečítať o výrokoch Trupa, čo sľubuje. Aby si nebola zaskočená, keď vyhrá voľby, že práve vtedy napadne Rusko Európu, aj to tvoje Nato, ku ktorému tak naivne vzhliadaš, lebo mnohí sa až príliš naivne spoliehajú práve na Ameriku a jej armádu.

katkami123
27. feb 2024

@momoftwo
Tu máš tie moje “fabulácie”:

Možný návrat Donalda Trumpa do Bieleho domu v roku 2025 predstavuje vážnu hrozbu pre bezpečnosť Európy. Keďže na Ukrajine stále zúri vojna, európske krajiny musia posilniť svoju obranu proti revanšistickým útokom ruského prezidenta Vladimira Putina, kým nie je neskoro. Možnosť, že nespútaný a nepríčetný Trump splní svoje hrozby a opustí historický záväzok Spojených štátov obraňovať Európu, je pre väčšinu európskych lídrov taká znepokojujúca, že si ju odmietajú pripustiť.

Tu máš zdroj, ale tých článkov je na tuto tému veľa aj z iných zdrojov 😉: https://www.aktuality.sk/clanok/eOly2Op/ak-volb...

Jednoducho, vojna na Ukrajine veľa mení a veľa mocných štátov odmieta už ochraňovať tie slabé, to, čo je na papieri, nemusí platiť aj realne, Ukrajina nám to ukazuje ako dopadla s pomocou ona.

chodec15
27. feb 2024

@momoftwo Prepac. Ale strategicke plany sa neprejednavaju v predvecer utoku. To uz je neskoro. Roky, mesiace predtym sa ministerstva obrany a staty radia na postupe, aby ich utok neprekvapil a jeden z nich je prejednavanie moznych alternativ postupu a obrany. Ked sa jedna o jednej z x alternativ, nie je to, ze tato alternativa sa uskutocni a je na 100% platna. Kedze situacia je taka, ze Trump zvitazi a povie, Eu starajte sa o seba. Tak EU si musi miesto vyvalovania na plazi a pozerania telenoviel sadnut a rokovat, co urobit aj v pripade, ak Rusko zautoci na clena NATO ci EU a USA sa nezapoja. A Fico pobehuje ako hysterka strapnute Slovensko a prihrieva si polievocku. Hlavne, ze sa s usmevom odfotil s Macronom.

chodec15
27. feb 2024

Keby sa v pripade vojny kazdy rozprchol a pobehoval a vyvolaval paniku ako debil, ako to robi Fico, tak to mozme zabalit. Az na to, ze Fico vie dobre, co robi. Ako zdatny narcis a manipulator o.ebava a zavadza svojich volicov, aby mu nepozerali na prsty, ale s hrozou doma riesili ockovanie, lgbti, migrantov, vojakok na ukrajine,... Hocico, co im podhodi ako kost do polievky. A on, Fico je ten "vyvoleny", kto ich zachrani pred "zlym" a "neprajnym" svetom. A vy ho nechajte za to v klude rozkradat.

chodec15
27. feb 2024

Najlepsie je, ako ficovci vysvetlovali, ze po chaose za Matovica pride "poriadok" za Fica. Zatial pobehuje po Parizi v panike ako kura bez hlavy, vykrikuje svoje klamstva (ze na Ukrajine ziadna vojna nie je a ZAROVEN tvrdi, ze do tej "neexistujucej" vojny pojdu slovenski vojaci. Klame, ze to EU moze za vojnu "slovanov", lebo keby nepodporila UA, tak mame "pokoj" a rusi by davno vyhrali) a strapnuje vsetkych Slovakov az tak, ze Cesi a Poliaci hovoria, ze V4 pri Ficovi a Orbanovi nema zmysel.

viestta
27. feb 2024

@momoftwo nic viac len to, ze tomu zmrdovi sa zas podarilo zastupnou temou, ktora vobec nema ziaden realny zaklad, odputat pozornost. A ak ttebe je jesna ako to funguje je dobre, ale tuto temu citaju aj ini, mozno ked precitaju co pisem tebe sa im rozsvieti (aj ked pravdepodobnost toho aby sa niektorym rozsietilo sa u niektorych blizi k nule)

medda_beda
27. feb 2024

@stanulienkat Zase trepeš a zase len trepeš o Rusoch a Rusku ktoré som tu nikde nespomenula.To len ty v tej svojej gebuli všade vidíš Rusko a východniarov lebo ty neznešieš ani len Slovákov z východu pretože si o sebe myslíš, že si niečo viac ako oni.Čo nechápem je prečo z tej Bratislavskej riti trepete na východ študovať..Tak isto ako sa tam niektorým žije zle tak isto sa zle žije aj niektorým na západe.Svet totiž nie je čiernobiely a ani na západe sa nežije zle každému, ale nie v každej krajine je politika a systém prijateľný pre našu mentalitu a náš špôsob života.My sa nemusíme podobať ani na Nemecko ani na Holandsko a ani na Rusko.Môžeme si vytvoriť svoj spôsob napredovania krajiny, nemusíme sa pchať do zadku ani Eú a ani Rusom.
Moji známy tam pracujú dočasne a postupne sa vracajú domov.Poznám len 2 osoby ktoré ostali na západe žiť a to preto, že už nemajú dôvod sa vracať naspäť.Jedna si tam založila rodinu a je tam od konca školy takže kariéru má vybudovanú tam a druhá má dospelé deti a už ju tu nič nedrží, tiež si už vytvorila zázemie tam.Ďalšia pendluje hore, dole.Tie deti si nevideli matky, otcov len aby mali vyšší životný štandard.Niektorí by sa vrátili ak by im za ich prácu na SK zaplatili.Niektorí neodišli kvôli západu, ale kvôli tomu, že sa im zapáčila krajina a mali tam pracovnú príležitosť.
Sme v EÚ? Sme.Nevidím dôvod prečo by sa nedalo zarobiť aj tu a polovica ľudí by nemusela odchádzať.
Pretože je naozaj málo ľudí ktorí odísť chceli a neodišli by ak by nepotrebovali financie.

A prečo idú skôr na západ? Pretože je to jednoduchšie, rýchlejšie, bližšie.Aj do Ruska by ľudia šli keby mali pracovnú príležitosť a oplatilo by sa im to.Aj ľudia v mojom okolí by to zvažovali.
Či si myslíš, že tam nežijú ľudia normálny život? Nechodia ku moru, nezabávajú sa tam, nechodia do práce?
Všetci len živoria a nariekajú?A čo im snáď niekto bránil odísť?Rusko je tam obrovské.Keby si si namiesto nenávisti radšej pozrela mapu tak by si zistila, že Rusko nie je len Moskva a je snáď samozrejmé, že všade sa nájdu chudobné oblasti.

Veľa ľudí by neodišlo žiť ani na západ ani na východ pretože tu majú záväzky, rodičov a nemajú dostatočnú kvalifikáciu a znalosť jazyka na takej úrovni aby sa im oplatilo sa na trvalo niekam presťahovať.Alebo len nechcú odísť zo svojej rodnej krajiny pretože sú tu napriek tomu všetkému spokojní.

A ja ani neviem načo tu s tebou strácam čas keď ty si vlastne nadľudská bytosť, plná empatie ktorá dokáže len urážať, ponižovať a povyšovať sa nad všetkých ľudí smerom na východ od Bratislavy pretože len na západe žijú ľudia.

annm81
27. feb 2024

@chodec15 ja mám pocit, akoby mali ľudia predstavu, že velenie NATO a velenie jednotlivých armád je na rovnakej úrovni ako diskutéri na nete, teda že nemajú žiadnu formálnu zodpovednost za to, či a ako budeme pripravení. A že tieto pravidelné schôdzky sú len nezáväzným diskusným krúžkom rovnako ako modrykonik. Obranné stratégie, operačné plány, aktuálne vyhodnocovanie hrozieb je zásadný bod na ktorom stojí NATO a ktorý umožňuje nasadenie potrebných síl v priebehu niekoľkých dní. Ľudia fakt nemajú predstavu, aké komplexné a náročné je nasadnie armády pri ohrození bezpečnosti štátu? Rusi sa na vojnu strategicky aj hospodársky pripravovali pravdepodobne viac ako desaťročie. Vojská začali presúvať k hraniciam Ukrajiny rok pred inváziou... ale ľudia si to predstavujú tak, že na stretnutiach NATO sedia ľudia, čo popíjajú kávičku a pri tom diskutujú, ako sa má rodina...

chodec15
27. feb 2024

@annm81 Ved to bolo vidno pri covide, vsetci v diskusii sa tvarili, ze maju doktorat z molekularnej biologie. 🙂 Dnes by hravo s prstom v nose nahradili sefa stabu armady a vojenske vysoke skoly su uplne zbytocne. Pri prvom vystrele by sa posr.. a hladali dieru, do ktorej sa schovat.

medda_beda
27. feb 2024

@stanulienkat A nemusíš mi už viac ani odpovedať.
Buď môžeš ďakovať rodičom (čo ti ja vôbec nezávidím, že tam žiješ-mne sa žije lepšie tam kde som) že ťa vrhli tam kde si alebo si len nejaká gadžuľa z predmestia ktorá sa potrebuje hrať na veľkú západniarku.
Ale robíš tu zo seba maximálne sedliačku ktorú rodičia nevychovali k úcte a rešpektu.

Takže buď tak láskavá a choď si sadnúť na kávičku niekde do centra a poklebetiť o hrôzach na modrom koníku.Lebo ty sa ajtak na nič iné nezmôžeš len na zhadzovanie východniarov a východu na celkovo ktorý si ty videla asi len v encyklopédií.

annm81
27. feb 2024

@chodec15 Ale veď toto nie sú informácie, na ktoré musí mať človek za sebou kariéru v armáde, nie? Ľudia organizujú v bežnom živote oslavu svojho výročia mesiace dopredu, minimálne tretina ľudí má problém zorganizovať si deň tak, aby prišli na čas na dohodnuté stretnutie Ale majú pocit, že riadiť vojenskú operáciu je triviálny problém ku ktorému keď dôjde tak "prídem a hneď vidím" ako na to.

chodec15
27. feb 2024

@annm81 Vzdy je to tak. V case mieru su tu krikluni, co vykrikuju, naco je nam armada, iba sa tam vyvaluju a nic nerobia. Naco minat na to peniaze. Ked cvicia, tak minaju zbytocne peniaze. Ked na nas zautocia, zacnu vyvreskovat, kde su a co robia vojaci, armada a stat. A preco sa na to nepripravili?

medda_beda
27. feb 2024

@stanulienkat
A keď už sa chceš pohoršovať nad mojím vekom 🙂.
Otvor si môj profil a otvor si aj ten svoj.
Máš plný profil, politiky, nenávisti a vysmievania iným mamičkám aj mimo politiky.
Si zakomplexovaná a závistlivá.
Riešiš veci a píšeš statusy ako 15 ročné decko.

Skús sa nad sebou zamyslieť koľko negativizmu z teba ide.
Prajem ti pekný deň ☺️

annm81
27. feb 2024

@chodec15 Toto sme asi podcenili všetci. Scenár, že dôjde ku konvenčnej vojne v Európe sme podcenili ako veľmi nepravdepodobný. Otázka, či sa to dá Európe zazlievať - útočné vojny sme neplánovali, obranné operácie sa obmedzovali na teroristické útoky a na živelné katastrofy, celá Európa smerovala k čoraz väčšejspolupráci, občania tlačili na čo najvyššiu kvalitu života bez toho, aby sme míňali na nepotrebnosti ako je veľká armáda, Rusko spolupracovalo s NATO, dokonca sa objavovali hlasy, že jedného dňa môže byť Rusko členom NATO... a nakoniec ako to dopadlo.

chodec15
27. feb 2024

@annm81 RUS sa nikdy nezmeni ... Stale si myslia, ze s 140 mil obyvatelov moze terorizovat a ovladat cely svet. Pritom je v inych krajinach zije ovela viac ludi a su vyspelejsie. Keby nemali ropu, tak asi dodnes jazdia na saniach tahanych trojkou.
India – 1 428 212 021 obyvateľov. ...
Čína – 1 425 682 578 obyvateľov. ...
USA – 339 938 799 obyvateľov. ...
Indonézia – 277 461 843 obyvateľov. ...
Pakistan – 240 337 031 obyvateľov. ...
Nigéria – 223 637 616 obyvateľov. ...
Brazília – 216 383 377 obyvateľov. ...
Bangladéš – 172 898 947 obyvateľov.

annm81
27. feb 2024

Jasný, stručný a adekvátny pozdrav od českých bratov:

katkami123
27. feb 2024
chodec15
27. feb 2024

@katkami123 Asi tak. Spinavy manipulator. Aby mu presiel zakonnik a SIS, urobi zo vsetkych na SK debilov v ociach EU. Mimochodom, iba napodobnuje Orbana. Nie je ani len originalny.
Ked sa to utrasie, zistime, ze ze trestny zakonnik vstupil do platnosti a dalsi mafiansky debil nastupil na celo SIS. Tuto zbytocnu organizaciu uz mali davno zrusit. Zere nehorazne miliardy a sluzi iba na unosy, vrazdy a zdiskreditovanie nepohodlnych osob.

chodec15
27. feb 2024

Ak rusi na Ukrajine vyhraju, prinutia ist ukrajincov proti zapadu, proti nam. Budu mat vacsiu armadu posilnenu o ukrajinske zdroje, viac zbrani, ako kedysi Hitler. To asi nikomu z proruskych debilov nedochadza. Jedina sanca je zastavit rusov este na Ukrajine, ak nemaju prist sem. A kto hovori, ze nepridu, tak nech najskor odpovie, co tu teda rusi robili 40 rokov, ked nas nepotrebovali?
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ukrajina-val...
Vysvětloval mi, že Putinovi nejde o území ani peníze, že chce lidi. Jakmile Ukrajinu ovládne, tak Ukrajinci budou za pár let stát proti nám – ať už budou chtít, nebo ne. Oni by je přinutili.“

chodec15
27. feb 2024

Zaujimavy a velmi smutny prispevok v diskusii. Nechcem tym povedat, ze ako narod stojime asi zial za ho..o. Vopchame sa do prveho tepleho zadku.
Jaroslav Kukuča 27. 2. 2024 14:48
Ako v roku 1939 - Česi a Poliaci - proti Hitlerovi, Slováci a Maďari - za Hitlera.

chodec15
27. feb 2024

Tomáš Matěj 27. 2. 2024 14:36
Tak proc teda je Slovensko a Maďarsko v NATO, když je takový problém, že je NATO moc na východ?
Luděk Němec 27. 2. 2024 14:36
Napadení Finska a Polska Sovětským svazem na konci třicátých let minulého století bylo zdůvodňováno téměř stejně, jako teď napadení Ukrajiny Ruskem.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednani-prem...

katkami123
27. feb 2024

@chodec15
Dalsia hanba vo svete za tak krátky čas vlády.

annm81
27. feb 2024

@katkami123 Jemu je to jedno. Odkedy opäť nastúpil k moci, robí nám len hanbu a zbytočne sa budeme utešovať, že o Slovensku sa nikto nezaujíma - píšú o nás a to nie lichotivo. Ďalší bod, pri ktorom si môžme odškrtnúť, že Slovensko sa ocitlo opäť v ére mečiarizmu, keď sa slušní Slováci v zahraničí hanbia priznať k tomu, odkiaľ sú. https://www.politico.eu/article/slovakia-prime-...

Ficovi je jedno, čo spôsobil. Česi dementujú, že posielajú vojsko, Poliaci dementujú, že posielajú vojsko, Nemci dementujú, že posielajú vojsko. Len Rusi to využili na to, aby zasa začali chrliť svoje vyhrážky - to je to dohodnutie mieru podľa predstáv rusofilov.

viestta
27. feb 2024

Mna by zaujimalo ako si Mierotvorca zo Sumracnej predstavuje mier na Ukrajine. Fakt by ma toto jedno prenesmierne zaujimalo.

annm81
27. feb 2024

@viestta Takáto otázka bola rusofilom položená miliónkrát a nikdy neodpovedajú, lebo sa za seba hanbia (ako keď sa hromadne v pred- a povolebných prieskumoch nepriznávajú koho volili). Hanbia sa, že im vôbec nejde o mier. Časti z nich ide o víťazstvo Ruska (dôvody prečo im imponuje práve Rusko a jeho imperializmus tiež nevedia uviesť). A časti nejde o nič iné, len aby "západ dostal na hubu", lebo nenávidia US, nenávidia EÚ a je im srdečne jedno, že svojou nenávisťou k západu nechávajú umierať ľudí na Ukrajine.