Politika na Modrom koníku
Lúčim sa s mojim účtom, keďže určite mi ho vymazu. Vymyzavaju príspevky a komentáre, ktoré nekorešponduju s tým, čo by si ľudia MALI MYSLIEŤ a čomu by MALI VERIŤ. žiadna sloboda slova, ale zvratena cenzúra. Grc!!!
@lasoli videla som ten clanok z trendu co si posielala. Ked si odmyslime z clanku frazy ako "jasne podhodnotenie", "vyrazne vyssie cisla" a podobne omacky, pozrieme sa realne na cisla, tak povodne bolo hlasenych 244 576 z 61,4 miliona co je 0.4% , najnovsie zistenia su 216 695 z 10,9 milióna co je 1.99%, popripade maju tam nejaky odhad na 400 tisic co je 3.67%.
Inymi slovami povodne bez nejakych extra zavaznych vedlajsich ucinkov bolo 99.6% populacie v nemecku, teraz hlasia, ze to je 98% percenta, mozno len 96.33%. To uz neznie tak zle, ze?
Keby vsak napisu ten clanok takto uz by nebol az tak zaujimavy. Neprecitalo by ho tolko ludi, nezdielalo by ho tolko ludi => trend by nezarobil tolko na reklame.
Kazdy liek ked si pozries pribalovy letak, tak tam ma napisane, ze tento vedlajsi ucinok moze dostat 1z 10 ludi, alebo 1zo 100, 1 z 1000, 1 z 10 000. Doteraz to nik neriesil, rovnako ako vacsina ludi nenahlasovala vedlajsie ucinky desiatok ci stoviek liekov co za zivot pojedli. Myslis, ze tie udaje na tych letakoch niesu mierne podhodnotene? Jasne, ze su. Ale zrazu okolo covid vakciny sa robi taketo halo.
Tie osobne skusenosti co uvadzas, tak moja mama dostala porazku covid este ani nebol, z nicoho nic, do rana a lekari povedali, ze je zazrak, ze ju zachranili. Inak aktualne je ockovana 3 davkami. Po druhej alebo tretej mala horucku, inak nic. Cukrovka sa jej zlepsila za posledny rok, ma to nieco s tym, ze sa ockovala? Tazko. Nasla si lepsi system stravovania, tak ma dobre vysledky.
Alebo ja som ockovana tiez a posledne dva roky som nebola ani raz chora, dojcila som pocas ockovania a moj syn ako jediny z deti na okolo nebol este ani raz chory - bude mat 2 roky za 3m. Ma to suvis s vakcinou? Tazko, ale podla logiky co vela ludi takto uvadza by som mohla tvrdit ze ano.
A to ze pises, preco by si mala riskovat vedlajsi ucinok vakciny, ked si prekonala covid v pohode? Keby covid neexistoval, tak je to validna otazka, pretoze by islo len o to, ze dam sa ockovat, tak mozem mat vedlajsi ucinok, nedam sa ockovat nebudem mat vedlajsi ucinok. Rozhodnutie je jasne, nedam sa ockovat. Ale ked vezmem do uvahy, ze covid existuje a vakcina preukazatelne chrani pred tazkym priebehom, v predoslych variantoch aj znizovala riziko nakazy atd. Tak uz hovorime o tom, ze ty si si vybrala risknut to, ze dostanes covid a to riziko je teda vyssie ako riziko vedlajsie ucinku pri vakcine. Inymi slovami podam si loto ticket a v jednej loterii je sanca ze vyhram napriklad 1:1000, v druhej je sanca 1: 100 000. Preco preboha by som si vyberala tu kde je 1:100 000 ? A to presne urobili ludia co sa nedali ockovat, jednoducho si vybrali cestu, kde bola vyssia sanca, ze sa im nieco stane, pretoze aj covid ma dlhodobe nasledky, poznam ludi co boli niekolkokrat na RTG skrz poskodnie pluc po covide.
Ono v jednom ma cela tato anti-vax covid propaganda pravdu, ze netreba nekriticky verit vsetkemu co sa pise na nete. Bohuzial prave ludia z anti-vax si zamerne vyberaju iba utrzky, ktore sa im hodia do ich presvedcenia a nepozeraju sa na ten problem ako celok. V podstate vlastnu logiku pouziju proti sebe. Naopak vedci/lekari na celom svete sa pozerali na problem ako celok, aj na to zle aj na to dobre a kedze benefit stale enormne prevysoval riziko apelovali na verejnost, aby sa dali zaockovat.
@dadis lenze preco spochybnujes??Ved to tam mas cierne na bielom,okrem toho nie kazdenu ockovanie naozaj pomoze,teraz bud je necunkcne alebo ublizi alebo nema len zelany efekt. ues aj reumatologovia pri autoim ochoreniach neodporucaju botox ,tetivanie obocia lebo nevedia ako imunita na to zareaguje,taktuez sa nevie ako zareaguje imunita na ockovanie,pri tychto chorobach je to loteria,-ako v 79-80 rokoch uz to je asi aj jedno,ak by po ockovani sa zhorsilo ochorenie ale v 30-40 rokoch to veru nieje jedno.Hlavne ked mas vaznejaie oxhorenie ako lupus,nebavim sa teraz o nejakych ekzemoch.
Inak viesco este ,z praxe som volala neurologicke co picha aj botox,tak som sa na to pytala ci mozem,a sme sa zacali bavit len tak nezavazne ze reumatologovia na jednej strane neodporucia botox a tetovanie ale ockovanie ano,a ona na to sa ma spytaka ci som ockovana,ja ze nie a poradila mi aby som sa ani nedala,pretoze ma vela pacientov po ockovani.
A ak si citaka z trendu ten clanok bolo tak orave opisovane zhorsenie,neuro,kardio a autoim ochoreni.Cize nvm preco to prehliadas a pises ako keby to nebolo mozne.
@paradajkova ok a terz ti dam otazku preco s ama niejto ockovat na sople??Pretoze viac ako polovica ludi mala takyto priebeh,cize sa na tie vystizne cisla co dennidenne davali v TV pozri takto.Okrem toho odporucali to detom uz od 12r co tieto deti mali asymptomaticke oriebehy a uz nehovorim ani od odporucania nad 5r!!
Cize dala by si sa ockovat ty osobne na sople?Ja nie.Radsej tie sople prekonam ako by som mal riskovat ze budem v tych 30%
Okrem toho ta vakcina ani nieje taka ucinna!
@lasoli to hovoris ako laik. Pretoze si to ako laik tak ponala. Kde vedecka komunita hovori o tom, ze covid su len sople?
@lasoli je to rovnake zjednodusenie, ako keby sa ta ja opytam, preco sa bojis pichnutia, ktore si ani nevsimnes. Mne nebolo ani po jednej davke nic, absolutne nic.
@paradajkova vies len vsetci co ste sa zaockovali ste vlastne sucast vyskumu a este tomu nieje moniec ,pretoze az po 5r sa moze urobit jednoznacny zaver a druha vec nik neskuma vysledky z dlhsieho,casoveho hladiska.Praveze ja mam precitanu knihu aj od ludo co sa ockovaniu venuje a popisiju nu aj v oercentach.Necital ani vaxer clanky A vies ze doteraz niesu poriadne preskumane ani len nu z dlhodobeho hladiska.A hlavne tieto DNA a mrna vakciny maju zasah do autoimunitnych ochoreni.
@paradajkova pretoze tam mas stale tych 30% a ak mas ieco v krvi zvysene tak hadam nebudem riskovat,radsej tie sople prekonam.A zalezi aj od veku,je rozdiek sa ockovat v 12-45r ako v 70tke.
@paradajkova ja pisem ze vatsina populacie kovid ako tie sople prekonala!
A dalsia vec by ma zaujimalo kolko ludi s covidom umreli pre chybnu zdravitnu starostlivost.
@lasoli rovnako ako s kazdym jednym liekom, vacsinou drogerie, chemickych postrekoch na rastlinach, ktore konzumujes denne, znecisteneho vzduchu co dychas, farbivach co su v obleceni, ktore mas na sebe a dalsich milion prikladov by si mohla povedat, ze si sucastou "vyskumu". Vsetko to ma vplyv na nase zdravie, niektore veci dokonca enormne a u z toho aj zdravotne problemy, ale nehada sa tu o tom polka MK. Opat, preco? Lebo toto je proste horuca tema, do ktorej ste sa nechali vtiahnut.
A vacsina populacie to tak mohla prekonat, stale je to cislo co malo "len sopel" nieje vacsie ako 96.33%, ktore sa uvadza v clanku, co si ty sama preposlala, ze 96.33% nemalo na vakcinu ziadne zavazne vedlajsie ucinky.
Inak ty mas autoimunitne ochorenie, ze stale spominas tych 30% z toho clanku a uzivas niektory z liekov co sa tam spomina?
@paradajkova mam zvysene protilatky a nvm co z toho bude,cize ja riskovat nebudem a naststie nemusim ani.Ale v tejto dobe uz to ani nieje nutne pri sucasnych vakcinach,kde ich ucinnost je dost slaba. A dufajne ze uz po omicrone nic horsie nepride.Aj tak sa s tym asi musime naucit zit a nvm si predstavit,ze sa niekto bude kazdy rok ockovat,mozno len seniori,tak ako na chripku.
@dadis pocuj,videla si tu reklamu,min rok co chodila pred Vianociami?Kde pres vecerou ten zadychany ujko tazko dychal a k tomu sprievodny monolog dajte sa pichnut,lebo nestihnete stedrovecernu veceru?Alebo kazdy neockovany umrie?
Isto po zhliadnuti si sa dala naraz 3x pichnut ze?;)
Ale neboj sa,uz ti daju aj 4tu🙂

@lasoli Vies kolko studii sa rocne zverejni? Niektore su bohuzial aj menej kvalitne. Tato pravdepodobne tiez. Ak mas reumatoidnu artritidu, tak asi vies, ze ochorenie nema konstantny priebeh. Moja mama ma psoriaticku artritidu, i ked berie lieky pravidelne, niekedy je lepsie, inokedy ma bolesti a klby jej opuchaju. Potom zase pride k zlepseniu. Taky je charakter tej choroby vseobecne. Ma tuto diagnozu uz mnoho rokov. Davno pred ockovanim (ma prekonany covid aj 3 davky). Nebudem hovorit, ako tazky priebeh covidu mala (liecba, ktoru berie dlhodobo, potlaca imunitu) , ze ortoped jej ockovanie silne odporucal. Asi bola medzi tymi 60 % co ziadne vzplanutie po ockovaniach nemala. Ale to moze prist kedykolvek, pri strese, prechladnuti, zlej zivotosprave, zlom spanku..ze prislo tym ludom po ockovani, moze a tiez nemusi suvisiet s ockovanim, je to podobny faktor ako predchadzajuce vymenovane..