Pomáha Vám manžel zbaliť sa na dovolenku?
Pomáha Vám, ci si balite vsetko same, aj pre deti ?
zaujima ma ako je to v inych domacnostiach. Dakujem za názor 🙂
Svoje veci si zbali on,ostatne ja
@brita7777 cao, balím takmer všetko, okrem elektroniky...compy, nabíjačky, fotobatoh, mobily.... a alkoholu, tiež dáva bacha na decká počas školského roku, aby mali veci na učenie a krpec hračky knižky karty....okrem toho ubudla mi dcéra, Bali sa už sama, len to nahlas prekontrolujeme vždy.....mám sa skvele, keď boli krpati, baliť tri deti na tri týždne k moru a v zime na dva lyžovačka je na koňa veľa 🙂))))
Muz si pobali svoje veci (do toho sa nemontujem, co si zabudne nema 😀 ), ja pripravim na kôpky moje a synove veci a on to potom uklada do kufra a potom poodnasa do auta resp. taxika ked ideme lietadlom (tam este kontroluje hmotnost ak treba).
Vzdy pomaha, on ma urcite veci co bali a ja zase ine. Potom to vzajomne checkneme iba.
@brita7777 balim/balila som seba a veci deti - dvom starsim uz nakazem si nachystat veci samym, s mladsou konzultujem, vsetkym chystam osusky, kremy na opalovanie, topanky do vody, spolocnu kozmetiku, lekarnicku a tak...vreckovky, dezinfekcne gely a pod. Mam na starosti vsetky vouchery, boarding passy, listky, pasy, poistky a pod., aj v elektronickej podobe ich rozosielam vsetkym, ak by sa mi stratili. On bali seba a techniku, co berieme so sebou, chysta si trasu, robi zalohy, chysta auto - ak teda ideme autom. Chystam aj nejake jedlo a pitie na cestu, v zavislosti od trasy. Ak letecky, trasy a auto manzelovi odpadaju, ostava len technika a jeho veci, mne odpada povacsine jedlo (naposledy sme leteli fakt skoro, na letisku uz o pol piatej, mala som zbalene nieco male na ranajky, aj to len preto, ze najmladsia je strasne prieberciva.) Pitie sme kupili na letisku, aj nejake keksiky ku kave v lietadle.
Sama balim, manzel nosi do auta
Ahoj,nepomáha pri balení, iba by prekážal. A balím aj jeho. On platí dovolenku. Pri platení zase neprekážam ja.
@brita7777 nie 🙂 len by zavadzal 🤣🤣🤣
@brita7777 ja balím vždy seba a deti....rada 🙂 .... manžel sa každý rok niekomu pochváli ako rýchlo sa zbalil na dovolenku 😁. Rovná sa tričká a šortky..... a ja ho každý rok zrusim 😁😁😁 hmm jasné keď uteráky,sprchách, žiletky,opaľovací krém....pas 😁 šľapky.... 😁 plavky 😁 atď atď vždy na dovolenke vypytujes odo mňa: ... máš? zbalila si mi?....
Ja balim moje saty a malemu. On svoje saty a ostatne veci.
Ja to robim sama,mam rada ked viem o vsetkom co kde mam,kugre balim totiz tematicky,jeden oblečenie,jeden topanky a hracky,jeden kufor je synov a jeden kozmeticky
kedze chodime kazdy rok na to iste miesto do chorvatska (okrem nejakej chaty na SK) tak uz mam napisany zoznam, ktory vzdy po navrate upravujem. takze uz naozaj balim len to co tam realne aj pouzijeme (okrem jednej sady teplejsich veci, keby nahodou) tak uz len zoznam vytlacim tyzden pred dovolenkou aby sme vedeli co treba poprat a popripade uz nenosit (maju dost aj ineho na nosenie) a baby si chystaju veci same (9 a 14rocna) muza obvykle dotlacim tiez do toho aby si nachystal nejake tricka, kratase, lebo to by som urcite vybrala akurat take, co on nechce 😀 tak je to naukladane niekde v dome na pohovke a odtial sa to vecer pred odjazdom uklada vsetko do tasky a muzovi potom asistujem pri ukladani do kufra.
a veci ako poistka, dialnicna znamka madarsko alebo nabitie ENC boxu na myto v chorvatsku riesim vsetko doma cez internet ja, to ani netusi kolko sa plati. v podstate on ani nevie, kolko plati za mobil, ci kolko platime uver, alebo mesacne za elektriku ci plyn 🙊
Vsetko balim sama aj jeho... To by dopadlo keby mi pomahal alebo balil on 🙈 polovicu veci by nechal doma 😂 do auta naklada on, ja mu zvdy len poviem ako lebo v tetrise som lepsia 😂😂 ale sme takto spokojny a nauceny ☺️
Vďaka bohu on nebalí! 😂 to by sme polku vecí nemali... zvyčajne si nachystá svoje oblečenie resp. mi povie čo by si chcel vziať, ale s balením syna, mňa a doplnkov čo treba vziať mi nepomáha a ani to od neho nechcem...
Nie ja balim všetko.. A keď chcem čím skôr odísť, tak aj do Auta si to hodím sama 😂 ešte adj dom upracem, kým sa on vymoce😁
@h2 tiez mam zoznam a len upravujem podla toho ci ideme na hory alebo k moru... Aj na nete takych kopec najdes 🙂 sprav si ho a vzdy si ho len odskrtas a mas pokoj 🙂
Nie,ani nevie co jemu balim
On si bali svoje veci a ja ostatne
@brita7777 nie a keby aj chcel nedopustim to. Mam svoj system na balenie a nikto mi nebude do toho zasahovat a uz vonkoncom nie chlap ktory to nevie🙂 som detailista mam separate boxy na veci zvlast.
A muzove veci by som k sebe do kufra nedala🙂 po prve by sa to nezmestilo jeho pobalim zvlast a po druhe by mi to vadilo strasne.🙂
to keby som nechala na neho polovicu veci zabudne a okrem toho ja mam taky svoj vnutorny system, nemam ani rada ked sa pri baleni niekto kolo mna obsmieta.
Seba bali muz sam (teda tie bezne veci) ja kontrolujem take tie jeho dolezite ktore sa nesmu zabudnut napr plavky, turisticke topanky apod bez coho by sme sa nezaobisli, ale take svoje osobne si bali sam . Balim deti, jedlo, kozmetiku doklady a co treba. Muz to ponosi do auta tam zas ma on svoj system a nestaram sa do neho.
@akinom0077 Rozumiem tomu dobre, že Ty balíš aj mužove veci a keby si ich chcel zbaliť sám, tak to nedopustíš?

@brita7777 nie. Ja potrebujem mat prehľad co všetko som pobalila. Muž si to po skladá do auta ako to chce mať on.