Pomáhajú vám vaši rodičia finančne?
Ano 🥰 Ale nie tak, ze by pravidelne prispievali na ucty alebo davali vreckove 😁
Ale velmi pomohli s byvanim a aj v zaciatkoch podnikania.
Nie ale dávajú dieťaťu (vnúčaťu) to je veľká pomoc, niekedy jej dáju peniaze, niekedy po kúpia oblečenie atď. (spýtaju sa co treba)
Keď je potrebné, vieme si pomôcť navzájom, ako my im, tak rodičia nám v prípade potreby. Nemám dôvod hanbiť sa za pomoc, ktorú nám poskytli, keď to bolo potrebné. (Príspevok na prvé auto, vš, pomoc pri prerábke bytu, muž zdedil čast peňazí z predaja bytu po jeho otcovi) Vážime si to a na oplátku urobíme všetko preto, aby sme aj my svojim rodičom pomohli, hlavne v dôchodkovom veku, aby nemuseli na starobu chodiť po brigádach a podobne, ale aby mali dôstojný život, napriek biednym dôchodkom, ktoré dostanú od štátu. Samozrejme pomôžeme nie len na dôchodku, ale kedykoľvek to bude potrebné.🙂
Áno, každý mesiac kúpia malému 2-3 balíky plienok.. Nejde to priamo nám no aj to je pomoc 🙂 ale vraciame im to tak /nie je to zrovna pomoc/ ze ich zoberieme na večeru a vyplatíme ☺️
Áno 🙂 mám super rodičov
Nie
Ked sa dalo tak ano, z oboch stran, teraz zial nemoze nikto.
Ked som dosiahla plnoletost, dostala som od nich 20 000 Sk, co vtedy nebolo az tak malo. Spravila som si za to vodicak, kupila mobil a este nejake drobnosti. Potom mi zaplatili za nadstandardnu vysku studia, pretoze som na VS studovala o rok navyse, vtedy to bolo 300 Eur. Davali mi aj nejake vreckove, ked som studovala na VS a zivili ma asi 3 mesiace, kym som si po VS nasla pracu. Odkedy zarabam, tak mi peniaze nedavaju.
Byvame od nich daleko a ked prideme na navstevu, vzdy sa snazia synovi strcit nieco do vacku, ale mne to pride hrozne blbe brat si od nich nieco, ked zarabame s muzom neporovnatelne viac, nez maju oni. Ked tam sme, tak sa im snazim urobit nejake nakupy a tak, lebo peniaze by si odomna nikdy nevzali. Oni zas nas na oplatku nabalia zeleninou a ovocim zo zahrady, vajickami, kompotmi a pod.
@hindakus o nehnuteľnosti podľa mňa ani nejde. Ale veľa ľudí napíše nie, lebo vyslovene finančne im možno naozaj nepomáhajú, ale už len to, že im rodičia deti postrážia napríklad počas choroby či ich vezmú na výlet je v podstate taká istá pomoc, akurát nedostanú do rúk doslovne peniaze..
tak v prvom rade rodičia pomáhajú aj takým mladým, ktorí bývajú u tých rodičov alebo si postavili domy u rodičov na pozemku. Niektorí na to zabúdajú, že aj to je veľká pomoc od rodičov.
Nie, ani nepomáhali
Keď majú dievčatá narodeniny a meniny, tak 1x za rok dajú. Inak sme my na to sami. Ani mi im nepomáhame.
@sasa1310 alebo ked len daju domaci dzem ci zavaraniny, nenormalna pomoc, len kazdy caka eurace 😒
Nie
Od 16 nie. A vdaka Bohu.
Mne rodicia roky nakupujú nič na narodky, meniny, vianoce. Kupujú mojim deťom, ale pomenej. Financovali ma na výške, 3x som dostala od nich par tis. Eur. Na promócie, keď sme kupovali väčší byť, tak požičali a potom nechceli vrátiť a potom ešte keď sme byt prerabali, tak mi dali na prerabku detskej izby. Vobec netusim, ako sa im to z platov podarilo nasetrit. Vôbec sa za to nehanbím, že som to prijala. Nie som vydatá, takže neplatili svadbu. V rodine sú také pomery (nie v zlom), že som nikdy nič nezdedila po starkych, nedostala pozemok... Teraz prišiel v rozpravke o troch grosoch rad na mna. Keď budu potrebovať, veľmi rada prispejem na lieky, na nájom, na výlety, na hocičo.
Keď sa budú moje deti chcieť osamostatniť a budem vidiet, ze sa snazia, tiež ich rada podporím, ak budem môcť.
Ano
Finančne nie, ale občas mi otec prinesie mäso z práce a peniaze nechce alebo mamina ovocie,zeleninu, jogurty pre malú alebo iné maličkosti aj to nie každý týždeň.
Áno, pomohli aj moji aj partnerovi. Ale nie na naše bezne utraty a dovolenky, skôr nám na začiatok dali injekciu na zabezpečenie svojho bývania.
Rovnako by sme pomohli aj my im teraz keď už sme financne stabilní.
Ano. Nepravidelne. Na sviatok a tak. Bohuzial,s5 velmi nechcu.. :D na sviatok a tak..
Ano obcas ked sa im naskytnu nejake peniaze. Napr ocino dostal vacsie odstupne v praci tak nam dal po 500 eur. Svokra predala pozemok tam tiez nieco dala. Kocik nam kupili nasi pre syna. Teraz sestre kupili kocik pre babo. A tak nepravidelne.
Ja by som to nenazvala, že ma finančné podporujú, mám dosť peňazí na to čo potrebujem, neplatia za mňa účty ani nič, sama si viem kúpiť čo potrebujem, ale keď som napr s mamou na nákupoch vždy mi niečo kúpi, lebo ma stále berie ako jej malú dcéru a chce mi urobiť radosť. Tak isto jej aj ja len tak niečo kúpim
Ano nepravidelne na prilepsenou me davaji nasi rodice ,manzelovy rodice a ted i bracha zaplatil cele rodine dovolenou...
Nie, ani by som to neprijala ..
@hindakus
Preco pises taketo veci?
Je neuveritelne, ze niekto nema ziadnu pomoc?
Ja nu nemam od druheho dna od prevzatia maturitneho vysvedcenia,uz sa o mna v zivote nikto nestatal, neratam financne darceky k sviatkom (ktore si davame vzajomne). A to mame dom, firmu... vsetko sami na hypo atd...
Nastastie financnu pomoc nepotrebujeme, ale ano napriklad moja mama nam dava stedre darceky a kedze sme zariadovali nove byvanie, tak napriklad sme dostali ako kolaudacny dar kamennu dosku do kuchyne, co bolo cca 7k. Najvacsia pomoc od nej je ale ked nam postrazi nasich krpcov a my mame s muzom trosku casu na seba 🙂
Podla mna nie je hanba alebo neschopnost deti ak rodicia pomozu dietatu napr s prvym byvanim. Vobec to neznamena, ze z kazdeho takeho dietatia bude lenivy neschopak.
@milanemila presne. Tiez by sme hladom neumreli keby nam nic nedaju. Ale tak oni povedia ze nam sa viac zidu tie peniaze kedze mame deti, hypoteky. Ze oni uz take vydavky nemaju. Maju vsetko co potrebuju. Nasetrene maju kedze deti uz maju dospele. Cize takto vo forme darcekov nam davaju.
Pomohli ale vrátili sme,, nevedela by som žiť s tým ze som im dlzna, no teraz aj keď je zakázané rozmaznávaju naše deti ich dve jedine vnučky, stale peniaze na zmrzlinu, výlet atď,, ide ma poraziť

My sme pomohli detom velmi. Obaja s mm sme im rozdelili nase dedicstva, dostali stavebne sporenie a poistky, este dedit budu po nas. Inak su velmi schopne, zarabaju nadstandardtne. Zatial nas nepodporuju, nepotrebujeme to.