Pomoc s výberom kávovaru
Ahojte, chceme si spraviť radosť a zainvestovať do kávovaru, keďže vypijeme dosť káv každý deň a myslíme si, že sa nám to oplatí viac ako dolce gusto, ktoré máme teraz. Oplatí sa kúpiť nejaký z bazáru? A je rozumnejšie kúpiť rovno automatický alebo stačí klasický pákový. Uvítali by sme aj trysku na šľahanie mlieka a max nejakých 400 Eur. Máte nejaké overené modely, alebo aspoň rady ako sa neoklamať? Díki 🙂
@peter2404 ved ano, cistir treba oba, pri zrnkovych tak ako si stroj zapyta, nesetrit na tom. Ale mali sme aj pakovy..akoze kava bola naozaj vsade..ten bordel z toho, plny drez.. Nikdy viac. Teraz mame automat, spravi 10kav a vypyta si vyhadzat bordel a vyliat vodu.. Ale nikde z toho nieje neporiadok.
@simca06022011 pises mi z duse, vidis to zahrievanie som aj zabudla...jezisi kym sa ten delonghi zahrial bol hadam aj obed .
Krups mali nasi, 3 x sa im pokazil tak ze z neho tiekla voda a 4x im zhorel. Odvtedy maju juru
@evicaveverica no my sme pri pakovom nemali bordel, to chce asi prax :DD skor som si popalila prsty :DD
@simca06022011
osobne som tiez fanusik pakovej masiny, vies ovela jednoduchsie nastavit parametre kavy. ti ktori si potrpia na dobru kavu a experimentovanie s nou pouzivaju vyhradne pakove stroje. automaty su skor na objem
@peter2404 no presne, viem si srpavit doppio a kadeco, co mi ziadny automat ani moj ese podak neurobi...
@simca06022011 vies co, tu kavu robil moj drahy.pravda je ze nam k tomu chybalo origos utlacatko takze sme mali take mensie ci co..a ked do toho tu kavu daval fakt bola vsade. Ja som to tak neznasala... Este aj teraz po troch rokoch niejedy ked cistim drez dookola nachadzam kavu
@peter2404 ak kupis dobry automat, aj tam.si vies dobre a lahko nastavit parametre.nehadam sa ze kvalitne pakove asi maju vyhodu. Ale ak chces fakt kvalitny tak aj zacvakas..to mas ako s vinom. Niekomu staci vino z lidla za 2eura a povie ze je skvele a dakto by to ani do jedla nedal.
Ale hlavne pakovy alebo automat..dolezite je aku kavu pouzijes, lebo z hnusnej kavy, dobru nikdy mat nebudes
@peter2404 no ale hlavne pani sa pytala na kavovar do 400 eur. Cize. Zbytoccne tu my rozoberame tlak bar alebo co javiem teplotu kavy... To s lacnym kavovarom neporiesis. A asi teda niesu taky kavickari ako vy, ze.by to ocenili. 😊
@evicaveverica
tlak a teplotu netreba nastavovat, to ma na starostli regulator, na to je kavovar..
400e nie je vobec maly budget na pakovy kavovar a logicky pakovy za 400e bude mat radovo lepsie vnutro ako automat v tej istej cene, totiz v tejto cene musia do automatu dostat aj mlyncek (co nie je uplne lacne pokial ma byt kava namleta kvalitne)..
napr. za 500e a nejake drobne mas rancillio silvia, co je spicka spotrebnej triedy bezne pouzivany v malych kaviarnach...
ale aby som pravdu povedal, dobru kavu spravis aj v "pretlacaci" z ikey za 3 eura, pokial vies ako na to a mas dobry material..
V istých vecich máš fakt pravdu @peter2404. Ja som dlho nevedela vôbec čo to obnáša kupovať kávovar, čo všetko vyberať, na čo sa zamerať. Ja som si myslela, že tým, že chcem len dobrú kávu, že to bude jednoduché kávovár kúpiť a vôbec 😀 😀
@evicaveverica to máš pravdou, ale najlepšia kombinácia je kvalitná káva a spoľahlivý kávovar, vtedy je tá káve eňo ňuňo 😉 len mnohokrát problémom sú peniaze, ktoré do toho kávovaru chceme dať, to nás obmedzuje, ale osobne sa nám vyplatilo, keď som našla kávovar, čo sa mi pozdával a potom som našla, kde ho majú za fajn cenu
caute baby, prosim poradte mi naozaj KVALITNY kavovar, kludne za vyssiu cenu ,to mi nerobi problem, pokial bude investicia do kvality. Dakujem za vase skusenosti 🙂
@okulka_db zalezi ci chces pakovy alebo automat.. Kazde ma svoje pre a proti
@okulka_db Máme doma Jura Impressa E8, robí neskutočné množstvo rôznych káv, vynikajúcich, čerstvé namletie.... Ja som veľmi spokojná, a aj muž začal piť kávu ;) čo je čo povedať
Dakujem za doporucenie, miluejm kvalitnu kavu 🙂
dolce gusto jednoznacne, ak si chces kavu urobit rychlo a bez problemov, k tomu mavaju dost casto zlavy na kapsule na alze maju https://www.alza.sk/krups-kp1205cs-nescafe-dolc... poslednyh par kusov, kava je vyborn uz som ju odtial pila, konkretne latte a malo asi 5 centimetrovu penu, jednéoduchobolo uzasne a mozes k tomu vyuzit aj zlavove kupony na kuponyzdarma https://www.kuponyzdarma.sk/alza-sk/
@anulienkalenka
detom do detskej uplne v pohode..
podľa mňa je najlepšia káva z pákového kávovaru. My máme delonghi https://www.nay.sk/delonghi-ec685-m-pakove-espr... a sme veľmi spokojní. Samozrejme treba kupovať aj kvalitnú kávu (kvalitná káva nie je úplne ta najdrahšia). My kupujeme z pražiarne zrnkovú a melieme na strojčeku. 🙂 Kávu si naozaj vychutnávame, chutí nám viac z pákoveho ako z automatického.
My mame uz nejaku dobu tento
https://www.mall.cz/espressa-kavovary/delonghi-...
Vtedy bol teda drahsi, ale sme spokojni.
@zuzana1401 Ahoj, prosím ťa aká vysoká šálka sa zmestí pod trysky na kávičku?Ďakujem
@laskonka80 tá tryska sa dá nastaviť podla velkosti šálky
@zuzana1401 to nastavenie trysky by mali mat všetky kavovary, že?
@julinka29 myslím že ano
ten kavovar by si kavu mal pomliet aj sam. AKu kavu tam sypete? Čo si na nom naviac robite? Kavu, alebo kapučino?
podla mna je lepši kavovar pakovy, alebo taky, kam sa zrna sypu ( neviem ako presne sa vola). Tie na kapsle mi nie su sympaticke. Moj nazor . Klasicky kavovar ti spravi super kávu, kapučino, latte. moka a tie kapslove stale to iste dookola
@essencee kapsulove tiež urobia všetko, len si treba taký kúpiť. Automat alebo pakovy urobí všetko, ak má takú funkciu + treba to vedieť správne pripraviť inak aj tá káva bude o nicom... a z vlastnej skúsenosti viem že doma nikoho nebaví sa s tým "tutkat", čistiť trysky atď čiže aj tak sa robí presso väčšinou 😁 ( pozn. Som fakt zavislak na káve, mám vedela kávovarov za sebou). Hlavne je aby si človek vybral čo jemu vyhovuje šváby nemal viac nervy z toho stroja ako radosti z kávy. Inak ja odporúčam aj tým čo radi mlieko u kávu ( cappuccino, latte, alebo len naslahane mlieko trochu... ) Zohnať si samostatný šľahač na mlieko, ja v Tom aj kakao a čokoládu robím a je to pohodlnejšie ako tryska.
Ahojte, výborné su kávovary Delonghi, poznám veľa ľudí, ktorí na nich nedajú dopustiť. My máme doma kávovar Krups. Presnejšie ide o https://kavovary-espressa-cajniky.heureka.sk/krups-ea-8108 za niečo okolo 300 euro ide naozaj o kvalitný kávovar. Ovládanie je jednoduché a káva dobrá. Keby ste niekto tiež chceli kávovar od Krups, potom je užitočná táto stránka https://www.testado.sk/najlepsie-kavovary-krups/

@kammik nestoji to za usetrenych par eur.. radsje si ho kupim na splatky :D