icon

Pomohla vám viera v Boha stať sa lepším človekom ? Ak áno, tak ktorá ?

16. júl 2020

Pekný večer žienky. Dlho nad tým rozmýšľam už vyše troch rokov tápam neviem čomu verím neviem kto som a kam patrím. Prežila som si toho v živote veľa skúsila som aj viac ohľadne týchto veci z jednej cirkvi do druhej zatiaľ som sa na 100% nenašla. Nikde ma to neoslovilo ale viem že v Boha verím len neviem ako k Nemu prísť bližšie. Keď ste uverili všimlo si aj okolie že ste niekto iný? Naplnila vás naozajstná božia láska ? Čo všetko sa zmenilo? Ako ste našli svoj smer ?

Strana
z5
0silvia0
22. júl 2020

@lenkakravcova ja tiež bývam na dedine, ale teda prenasledovať babkami by som sa nedala a nikdy sa mi to ani nestalo. Ak by mi nejaká babka chcela nalievať nejaké babkovské múdrosti, tak by som ju jednoducho rázne usmernila. Som dosť stará na to, aby som sa nechala obmedzovať ľuďmi a nejakými ich rečami. Alebo nie som slabší jedinec na psychiku...

rubinka
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
22. júl 2020

@rubinka ono je to rýchla výhovorka, lebo veriť takto sám pre seba je jednoduchšie. Verím v Boha, ale nechodím do kostola, a teraz príde tá výhovorka: lebo babky v kostole kľačia a za kostolom vraj ohovárajú. Dá sa táto výhovorka použiť, ale podľa mňa nič moc výhovorka. Ak chce byť niekto členom cirkvi, tak tam už treba dodržiavať cirkevné prikázania, chodiť na spovede a to sa nikomu nechce, lebo je to už záväzné a týchto prípadoch príde vhod táto tradičná výhovorka. Je to každého osobná vec, ale myslím, že by sme mali byť čestní sami k sebe a pomenovať veci pravými menami. Čo je na tom priznať, že som vlažný veriaci, nepraktizujúci veriaci? Jednoducho bez tej výhovorky...

rubinka
22. júl 2020

@0silvia0 - pomenovala si to úplne presne.

lenkakravcova
23. júl 2020

@rubinka To máš pravdu.
Ja tam nechodím, lebo tomu neverím (verím v Boha iným spôsobom).

rubinka
23. júl 2020

@lenkakravcova - aspoň to napíšeš úprimne bez výhovoriek.

marlenka369
5. aug 2020

@rubinka ❤️

svedomka
30. okt 2021

mne ano

svedomka
6. nov 2021

@panelacikova to co nepraktizujes si potom oslabena a diabol sa stoho smeje a oblbuje ta tapka po pleci a hovori je to ok

svedomka
6. nov 2021

mne pomohla,stale sa znazim zlepsovat a nasiel som pomoc od Boha vzdy ked mi nema kto pomoct

jazernica
6. nov 2021
Používateľ jazernica je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

Áno viera v Boha mi pomohla, pomohol mi Pán Boh v ťažkých situáciách, to čo je človeku nemožné Bohu je možné..vypočul moje motlitby, neopustil má v ťažkých chvíľach, ale bojoval za mňa a urobil veľa zazrakov, preto mu dôverujem vo všetkom. Do kostola nechodím, pretože Duch Boží je vo mne...kto ho hľadá, tomu sa dá spoznať.

panelacikova
6. nov 2021

@svedomka prosím? na niečom frčíš, či ako? 🙂

mikadooo
6. nov 2021

Hmm🤔. No ja som kedysi verila o dosť viac. Teraz som o dosť spokojnejšia, mám pocit, že život mám oveľa viac vo vlastných rukách. O zneužívaní láskavosti niektorých kresťanov (teda ľudí, ktorých je pokladám za skutočných kresťanov, dobrých, slušných, ochotných, milých) ani nehovorím, len má to mrzí, keď to vidím čo sa im deje a oni ti prijímajú s pokorou a láskou, lebo to je vôľa Božia... 😕

panelacikova
6. nov 2021

prebehla som diskusiu... žasnem nad chorým fanatizmom niektorých ľudí 😨

svedomka
Autor odpoveď zmazal
svedomka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5