Pomohli by ste na Vianoce slobodnej matke?
Pomohli by ste na vianoce slobodnej matke ktorú nepoznáte? Je z deckeho domova, ma dve malé deti, chce potraviny, drogériu, povedala ze Prídavky nepobera, nechapem
@alofinka Nech si vybaví prídavky na deti a porieši výživné na ne. Nemať ich predsa musí byť pre ňu ako slobodnú matku riadny výpadok. Možno sa hanbí a nevychádza s peniazmi. Ak chceš, tak jej daruj, keď nie, skús ju nasmerovať na Katolícku charitu, organizácie pre jednorodičov.
@alofinka nepoznáš ju a veríš, že nepoberá prídavky? Keby si napísala, že nevychádza s peniazmi tomu verím ale nie prídavky.
Ze "chce".....
A odkial je?
Pomohla by som jej tie prídavky vybaviť. Ak ich naozaj nepoberá čo je dosť zvláštne
Keď chcem pomôcť pomôžem, keď nie nepomôžem...u nás dostávajú ludia €, ale žijú oveľa chudobnejšie ako ja(a som chudobná),keď mám možnosť darujem...
Pomohla by som jej vybaviť prídavky. 2 deti to je 120 eur
Ak jej pomôžeš vybaviť prídavky tak je to systémová pomoc na celé roky.
Čo budeš kupovať potraviny a drogeriu každý mesiac pre ňu ? Asi nie
Výživné má? Asi nie
Neviem odkiaľ 9 nej vieš, keď ju nepoznáš, ale veľmi často ide o podvod. A teraz pred sviatkami citové vydieranie ide plným prúdom ....
Asi to bude podvod. Pretože ako je možné, že nepobera pridavky na deti ? Asi sa o tie deti ona nestará možno jej deti odobrali. Určite ide o podvod.
@alofinka joj, teraz v decembri je takých prosieb o pomoc neúrekom - pre detičky na mikuláša, lebo nám nevychádza, na vianoce jedlo a blablabla... ako keby to boli udalosti, ktoré náhodne vyskočia v kalendári a človek nemá možnosť sa na ne pripraviť...a najlepšie, že sú to anonymné profily na fb... možno budem za bezcitnú, ale mňa toto vôbec nedojíma. Niekde je otec tých detí, prídavky sa jej nechce riešiť, výživné tiež nie, predpokladám, že v profile na fb má 300 priateľov - tak nech pýta o pomoc ich.
Neverím ani slovo z jednoduchého dôvodu. Tieto typy ľudí, ktoré celý život parazitujú na systéme majú prehľad o každej možnej a nemožnej sociálnej dávke a na úradoch sú ako doma. Každý im tam vyhovie a pomôže vybaviť čo sa dá, len aby sa ich zbavil. Šanca, že takáto osoba nepoberá prídavky na deti je nulová - veď deti sú jej hlavným a zvyčajne jediným zdrojom príjmu. Ponúkni jej prácu, brigádu a hneď budeš vidieť realitu. Pýtať čokoľvek je pre nich prirodzené ako dýchanie.
A slobodná matka má byť určite poblíž aj sploditeľa. Bude to nejaký nezamestnaný asociál a dve deti určite nie sú konečné číslo. Veď treba z niečoho žiť a deti sú ideálnou zámienkou na žobranie.
Hlavne viac preveruj...ako je pisane vyssie,teraz sa vsade vyrojili,taketo prosby...vobec nemusi ist o realnu zivotnu situaciu,ale len hranie na city
Pred rokom okolo vianoc som v dobrej vôli pomohla pani, ktorú vraj opustil partner, zostala s 2 deťmi (1 aj choré). Odniesla som jej vianočné pečivo a koláče,sladkosti, nejaké potraviny,dokonca darčeky pre jej deti. Síce poďakovala a bola slušná. Neskôr začala ale"otravovať" a pýtať stále nejaké veci (potraviny aj topánky,oblečenie). A ja sama nemám nazvyš,som sama s dcérou. No hlavne som sa dozvedela, že čo mi povedala, nie je pravda (sused v jej činžáku mi povedal), plus na fb mala ďalšie prosby s iným vymysleným príbehom.
Takže od vtedy som opatrnejšia a vďaka nej bohužiaľ už takýmto ľuďom neverím.
Tak nech si vybaví prídavky a nájde si robotu....
@alofinka keď treba tak rada pomôžem. Ale v prvom rade takým ludom co vidím snahu z ich strany. Cize v tomto prípade, by som s nou isla na úrad práce a pomohla jej vybaviť príspevky, poriadne by som si s nou prešla aké ma vlastne príjmy a aké ma moznosti práce, brigády, čo s detmi. Chápem, že niektorým ľudom treba pomôcť aj takto, lebo potrebujú pomoct aj s úradmi. Mozno v tom len nevie chodit a nema jej kto pomoct. A ano vtedy by som jej kludne aj pomahala dlhodobo, nakupom potravín. Mnoho OZ uzasne pomaha aj s vybavovaním príspevkov, s nájdením si práce a tak. Nie peniazmi v hotovosti. Ak deti nemajú čo jesť kvoli tomu, že matka nejde robiť, hoci deti chodia do školy, nahlásila by som to na kuratelu. V tomto prípade im bude lepsie v detskom domove a to nie je moja myslienka. Pre verejnosť je celkom zaujímavý podcast na YT vychovavej s laskou a tam su priamo deti aj s takýchto rodín, kde už ako dospelé rozprávajú ako to bolo v rodinach. A mnho z nich konstatuje, že DD bolo pre nich vykupenie, že mali stravu aj niekoľkokrát denne, čo nepoznali z domu.
Neverím, že nepoberá prídavky.
Hlúposť prídavky určite pobera.
Tiež poznám jednu, ktorá nemá žiadne prídavky, je to možné. Ale viem aj prečo
@alofinka otázka kde si ju "stretla"? Nám na FB do dedinskej diskusie x rokov prispievajú také odrbávačky. Nová registrácia, nič nemajú, deti vždy cca 4ks vek od 3 do 15 rokov (za tie roky ani nestarnú), kopírujú jeden text a vždy z toho vyjde že chcú potraviny a oblečko a drogeriu ale keďže su zďaleka tak nakoniec že chcú peniaze. Odkazy na potravinové banky a charitu s oblečením ignorujú.
@tykat tiež poznám, žena z okresu LV a píše do všetkých možných skupín po dedinách , aj 200 300 km ďaleko.
Takto odrb.avali aj na Bazoši a bazároch, že potrebuje pre dcéru šaty na stuzkovu a srdcervúce príbehy, ako ju muž nechal/umrel/zrazilo ho auto, má 3,4,5 a nemá ani na rožky....
Pokiaľ nepoznám osobne alebo inak overené, ignorujem. Inak ak môžem pomôžem
@alofinka teraz je tolko podvodov a hlavne na fb. Som v skupine darujem za odvoz alebo tak nejak a tam xo sa deje ake vymysli denne kopa prispevkov no strasne
@alofinka pomohla by som len niekomu z mojho okolia co viem ze to ozaj potrebuje pretoze ani my nemame vela. A nemienim vydrbancom z netu pomahat. Coaju z toho zarobkovu cinnost. A v konecnom dosledku maju mozno viac ako ja

@alofinka ????.....potraviny treba... urcite by som jej mala z coho posunut veci keby bola blizsie.......ale viac pomôžeš keď jej vysvetlíš, ako tie pridavky na deti vybaví 120 eur jej predsa musí chýbať kazdy mesiac v rozpočte.