Poraďte aké mu plemenu psa by vyhovovali tieto podmienky
Rozmyslame nad kupou 🐕. Teda aby som to upresnil, na 99,9999% zoberieme nejakeho utulkaca, takeho starsieho. Psa sme nikdy nechovali ani ja, ani pani manzelka. Mal by to byt pes, ktory bude byvat vonku v bude. Urcite nie ziadne vreckove biele hovienko, ale zas ani selmu. Nieco medzi tym. Nieco take, co so sebou mozem zobrat aj do lesa, aj na hriby, aj na luku, aj do mesta.
Zaroven musi pes dobre znasat deti, kedze mame jednorocneho chlapa. Vedla susedia mali vlciaka, to uz mi pride moc. Dalsi sused ma takeho hnedeho kratkosrsteho, pocul som ho za 4 roky brechat asi raz. Take nieco by mi vyhovovalo. Vedeli by ste poradit, co take hladat? Mozu byt aj krizenci, srst nezalezi
@lula313 a poznas plemeno, ktore je stastne na retazi v bude alebo vo voliere? 🙂
Pojdes do utulku a srdce ti same ukaze ktoreho psika si vezmes ❤
@arcticcode nieee husky 😱. Husky je pracovný pes. Potrebuje výcvik, behať, ťahať, akciu... Nie je na parádu
@daniella30
Kazde samostatnejsie plemeno moze byt stastne vo voliere, pokial ma dostatok podnetov a prace pomimo a do voliery sa ide vyspat. Podotykam, ze to nanestastie nie je zvykom u dedinskych retazovych a volierovych psikov, ale pracovne psi sa vo volierach chovaju casto a bezne a su spokojne, lebo po par hodinach psychickej a fyzickej aktivity im je jedno, kde sa vyspia.
Ja sa tiez zo psa nejdem pokakat, momentalne mame nasho fundla na dvore, predtym sme mali aj labrosa pol na pol, aj vo voliere aj doma, avsak pes je urcite clen rodiny a spravne vybrany a vychovany vam doplni zivot o emocie a zazitky, ktore by ste bez psa uecite nemali
Dnes sme chceli vychytat este posledne slnecne luce, tak sme sa teda vybrali do toho utulku prvykrat a nafasovali sme ciernobielu chlpatu gulicku. Bola to celkom radost, chlapcek sa usmieval, havo ani raz nezabrechal. Ale je dost maly no. Bojim sa, ze casom by zacal tym brechotom "pilit usi", najma nocnou hodinou a co potom? Pojdeme nabuduce, skusime ineho, uvidime 😉

@arcticcode ja tvoj postoj chápem, tiež mi nie je prirodzené, aby havko spinkal so mnou v postieľke, vylihoval na gauči a denne púšťal v interiéri za lopatku chlpov, papal z môjho tanierika a oblizoval mi tvar. Mame takmer 30 kg psa a ten patrí na dvor.