Poraďte individuálny koníček pre ženu na dedine
@madeincssr no a presne kvôli tomu chcem zaplniť voľný čas nejakpu aktivitou vonku, pretože dnu som cele dni a už mi to škodí 😀 najlepšie nejaká fyzická aktivita.
Na pinterest-e sa dá nájsť veľa kreatívnych vecí na vyrábanie (urobiť si dekoráciu do obývačky, do izby, môžeš pozrieť jesennú ozdobu, vystrihovačky z papiera..)
Čítať knihy (ja mám rada psychológiu či historické romány na oddych)
Činnosti môžeš striedať, nemusíš sa jednej venovať stále dookola, to by ťa ani nebavilo.
Raz sa poriadne ponaťahuj podľa nejakého videa, napr.
https://www.youtube.com/@LillySabri
potom si môžeš vyrobiť z prírodných vecí napr. jesenný veniec, výzdobu
knihu napr.
https://www.martinus.sk/2913075-nadej-je-pri-na...
Zlé myšlienky...hmm chod kopať do záhrady, alebo kosiť či drevo pripraviť na zimu ak máš veľa času a prebytočnej energie
AUTORKA a nie je v okoli niekto (matka samozivitelka, osamely starky, osamely mlady clovek...) komu s niecim pomoct/pomahat? Mohlo by to mat priaznivy vplyv na obe strany.
ja cestujem 30 minút a viac bežne v rámci Bratislavy a nepovažujem to za "cestovanie", ale proste presun, aby som sa dostala za tými aktivitami, ktoré chcem/potrebujem/musím. Nehľadaj výhovorky
@madeincssr myslela som to tak že keby napríklad chcela začať pestovat rajčiny nemusí kôli tomu cestovať na kurz ale môže si rovno pozrieť ako začať. Namiesto tých rajčín si doplň čokoľvek, napísala som prve čo ma napadlo. V dnešnej dobe je veľký výber konickov, problém je jedine kde na to nájsť čas a peniaze 😆
@danica2711 Ale zase iné je cestovať v BA, kde ti stále chodia spoje a iné z dediny do mesta, kde ti môže ísť spoj raz za 2 hodiny.
@unicornlady jazdím autom
@unicornlady no preto odporucam AUTORKE zvazit skuter 125, ak ma vodicak na auto. A ak byva niekde ma dolniakoch (teplejsie podnebie, menej dazdivych dni), tak tym duplom. Pekny a kvalitny jazdeny stoji menej ako ebajk (resp. kvalitny bajk) a spotrebu ma cca 2,3l/100km. Ziadne velke servisne naklady, frci to aj 100 km/h, takze zajdes aj dalej.
Zahradka zelenina/kvety, nejake prechadzky v prirode, knizky, rucne prace, cvicenia online alebo teda od kvaskovania cez klickovanie az po zavaranie :D tazko povedat, ked je napisane iba dedina, lebo niekde je normalny kulturny zivot, da sa ist cvicit, funguje tam nejala komunita atd a niekde skapal pes a nie su tam ani potraviny, tak tam sa velmi
Neda hladat konicly.
@unicornlady presne toto a keďže som študentka, tak na ten benzín na auto veľmi nemám, resp. viem si predstaviť lepšie minút peniaze 🙂 presne to je ten problém so spojmi.
A co ta bavi? K comu mas vztah?
Ja najradsej bicyklujem alebo beham. Vecer v posteli ma bavi citat knizky miesto cucania do mobilu. Na zahrade sa staram o kvety, mam aj nejake rajciny, chilli a podobne. Doma mam vela izbovych rastlin, ktore rozmnozujem a potom darujem dalej. Vacsinov si k praci na zahrade pocuvnem zaujimavy podcast. A este s muzom radi hrame spolocenske hry. Ja niekedy v zime stavam obcas puzzle.
Na druhu stranu som uz prestala skusat rucne prace lebo som na to totalne lava.
@lauriik rada trávim čas so zvieratami. Minule som začala behať, ale už som s tým aj skončila (chcem začať znova), už aj nad cyklistiku premýšľam no chcem si nájsť viac aktivít aby som zbytočne nevravela čas za mobil (mam pocit, že potom si neužívajte ten život a chcem ho tráviť inak).
nikto z nas nevedel dopredu co bude jeho konicek. Kazdy sme nieco skusili, nieco nas bavilo chvilu, nieco dlhsie z niecoho sa stal celozivotny konicek. Nevyskusas, nevies. Na to aby si skusala, mas miliony moznosti. Od rucnych prac az po zberatelstvo, cez sport, turistiku, cestovanie, varenie, pecenie, kutilstvo a aj napriklad to zahrakarcenie.
Este mi napadlo stat sa clenom obecnej kniznice alebo chodit do miestneho spevokolu alebo k dobrovolnym hasicom...
Záhrada u mňa relax a potom virivka
venčenie psov v útulku
@lujza123 vintage je super
, maľovanie a reparacia čohokoľvek - úplná topka je cestovanie no a potom z toho robiť reportáž na fb, instáč, tik tok ap.
Usporaduvanie roznych akcii, "party", stretnuti pre susedov. obyvatelov dediny. Staci na ulici, v parku, niekde na namesti, nie doma. Spoznate sa lepsie, najdete "spriaznene duse", budete sa stretavat, ubehne cas.
Individualne - zahratka, zvieratka (domace, alebo len maznacikov) beh, cvicenie, knihy, ucenie sa jazyka ako samouk (odporucam)
*d
Som žena žijúca v malej dedine. Chodím behávať, bicyklovať do prírody. V lete paddleboard, veľká kvitnúca záhrada. Čítam knihy, rada kreslím, som čo najviac vonku.
Keď prídu na mňa zle myšlienky, obúvam bežecké topánky a idem vyčistiť hlavu.
Motorka?
Žijem na dedine od narodenia. Mám skvelých susedov, čo je základ, keďže čas trávim v dome, na dvore aj v záhrade. Miluješ čas v záhrade, hlavne teraz v lete objednám čo sa dá, ovocie, zeleninku. Rada zavaram, robím dzemiky, calamády, sirupy, a máme včielky v záhrade, čiže točíme med, robím voskové sviečky, propolisove kvapky, dávam arómou do medu, orechy v mede, voskovnicky - obal na potraviny...., ale rada si laj en tak posedim v záhrade s Radlerom či lavičkou so susedkou, často grilujeme spolu, vôňa pokosenej trávy má svoje čaro .....
Bicykel, Turistika, Beh, Prechádzka, Posilka, ísť na jazero zaplávať si, robiť doma rôzne cvičenia ...
korčule
neviem koľko máš rokov 😄
@hara_vara 25
korčule bicykel posilňovanie
leňošenie nejaké zvieratko 🤓

@katka700 ano, len ci prave neustale sedenie doma (len s displejmi/obrazovkami) neplodi neskorsie zle psychicke stavy, skreslenie reality, nevidenie obycajnych (krasnych) veci okolo nas.