Poraďte práčku a sušičku v jednom

mirka1611
16. jan 2013

Ahojte baby, tie, ktoré máte doma práčku a sušičku v jednom - akú značku máte a ako ste spokojné ? Potrebovala by som nejakú, ktorá má aj krátky program na pranie, aj program sušenia rovno do skrine... Aké máte skúsenosti ? 🙂

zuzulica
16. jan 2013

Kamoška má v robote na uteráky takú 2v1, ale poviem ti, že je to odtiaľ dožuté, otras a už sa jej tá sušička v tom cca po 2r pokazila, neviem ti povedať značku.Ale čo som sa bavila s tými, čo majú sušičku samostatne, tak si chvália.

saska.t
16. jan 2013

@mirka1611 tiez som si chcela kupit 2v1,ale predajcovia (viecerych firiem) ma odhovorili, povedali mi, ze nikdy nemoze dobre fungovat nieco, kde sa miesa voda s teplym vzduchom a elektrinou, ak susicku tak samostatne...

mirka1611
autor
16. jan 2013

je mi to jasne ale priestor v byte nam nedovoli mat to zvlast....

junovka
16. jan 2013
ela9
16. jan 2013

Ahoj soushlasim s tim nazorem ze oboji nemuze fungovat tak dobre jako zvlast, mela jsem pracku a susicku dohromady pracka philco bohuzel susicka moc nefungovala, byla tam spis symbolicky, moc to neususila za hodne proudu. Ja bych si potom koupila radeji jen pracku.

anika142
16. jan 2013

@mirka1611 ked sa pozries na stitky na obleceni zistis ze v skutocnosti by sa mali len uteraky, takze su to zbytocne vyhodene peniaze. Samozrjeme ked sa tym neriadist tak ti to moze byt jedno. Ja som uvazovala volakedy o niecom takom ale potom som si rychlo rozmyslela.

lilitela
16. jan 2013

@mirka1611 A
My sme mali elektrolux z druhej ruky isla dobre no casom nam odisli tlmice a jazdila po kupelni ako stara tatramatka. Ale nevieme kolko mala "najazdenych" kym sme ju dostali. Teraz mame bosh a 2 veci jej vytykam: niektore prasky nedokaze dobre rozpustit takze periem gelom a po kratkom case zacala vydavat taky skripavy zvuk cize je velmi hlucna. Mali sme tu servisaka a povedal ze to je nepresnostou vyhotovenia a nie je to v podstate zavada ako taka. Ze ked to vymeni pravdepodobne sa to objavi opat. Povedal ze je to nevydareny model. Obe boli kondenzacne a susili dobre. A este som pouzivala solo susicku ked som bola v podnajme a ta susila na inom principe. Susila dobre a veci boli makucke a netrebalo ani zehlit. A susila som vlastne vsetko. Znacku si nepamatam.

zuzulica
16. jan 2013

@mirka1611 nemusíš ich mať vedľa seba, dostať aj takú súpravu, že idú dať jedna na druhú a zaberú ti vpodstate rovnako miesta

ela9
17. jan 2013

Ja doma susicky mam a prakticky ji nejpouzivam, protoze se da pouzit jen na malo veci a navic to obleceni aj. se tim dost nici ztencuje, zkratka zivotnost pradla se zmensuje. Takze susicka spi a prasi se na ni.

prasiatko30
17. jan 2013

@ela9 to mi je teda novina ze sa da pouzit na malo veci - ja susim skoro vsetko. nejake polosynteticke teplaky, svetre a flisky co nesusim ale inaksie uteraky, plachty spodne pradlo a ked sa nahodou pocika dieta tak aj paplon ide do susicky a nie je problem vecer cim dieta zakryjem. Uteraky mi vychadzaju zo susicky akokeby som pouzivala avivaz 🙂 takze to fakt zalezi od kazdeho ale teda ja ju vyuzivam dost 😵

prasiatko30
17. jan 2013

@mirka1611 postavis jedno na druhe pokial su rovnakej znacky tak tam nie je problem ja mam takto postavenu susicku na pracke uz nejakych 8r a este nebol ziadny problem tieto nove pracky uz neskacu a tak v klude sa da urobit aj tak ono technik ti medzi nimi polozi taku podlozku a je to.

mirka1611
autor
17. jan 2013

@prasiatko30 ja viem ze to takto funguje ale ako som uz pisala - nemame miesto ani dat ich na seba - mame šikmý strop, a inde miesto naozaj nie je.

prasiatko30
17. jan 2013

@mirka1611 my sme ju mali uz ajna balkone - zasklenom a fungovalo to lebo ja by som tiez neodporucovala tie 2v 1 lebo tam napr podla toho co som pocula to susi len polovicny naklad toho co operies co by mne osobne nevyhovovalo lebo ja vela krat supnem do susicky aj dvojitu davku toho co do pracky.

ajca123
17. jan 2013

Pracka a susicka v jednom nie je dobre,je to hlúposť co sa ti rýchlo dochrome.. Ja mám pracku AEG a aj susicku.. A ked sme mali malú kupelku v dome tak boli na sebe.. A predávajú k tomu aj taký kit co ich drží a používam to na skladanie pradla... Daj mail a pošlem ti ako to mám doma... Ale nekupujem tu sprostost 2 v 1... Vážne...

fanta3
17. feb 2013

tak my sme si kupili nakoniec tuto http://www.hej.sk/automaticka-pracka-so-susicko... , tiez sme dlho vahali, mame ju zatial doma len necely tyzden, ale samozrejme sme uz niekolko krat prali aj susili a zatial som velmi spokojna. Uvidime ako dlho vydrzi, ale zas ta cena sa neda porovnat kebyze si kupujem samostatne pracku, susicku a este nejaky ten diel spojovaci medzi ne (ci co to je). My sme preto volili pracku so susickou, kvoly miestu a peniazom a jedine co lutujem je, ze sme si ju uz daaaaavno nekupili, lebo tie haldy pradla co som sa uz doma naprekracovala a co mi zavadzali vecne ma neskutocne vytacali. Samostatnu susicku som nikdy nemala, takze neviem to porovnat, ale mna pracka so susickou v jednom prijemne prekvapila 😉

elllla
9. apr 2013

@fanta3 ahoj, oprasujem diskusiu.. hladam nejake recenzie na tu pracku so susickou, co mate.. este stale si spokojna? vadi ti na nej nieco? vyuzivas casto aj tu susicku?
tiez nemame v byte vela miesta a pri 3 detoch sa to pradlo akosi kopi a nechcem mat zapratane vsetko susiakmi na pradlo.. velmi by si mi pomohla tvojim realnym nazorom..

fanta3
9. apr 2013

@elllla sušičku využívam skoro stále (kým je ešte zima a nedá sa sušiť vonku 🙂 ) Spokojná som, lebo sa mi tu nekopia haldy sušiakov a prádla, tiež sme z toho istého dôvodu kupovali pračku zo sušičkou, lebo stále sme sa podkýňali o sušiaky na prádlo. Zatiaľ funguje ako má, neviem ako je to skazovosťou tohto výrobku, možno nevydrží ako nejaká značková pračka so sušičkou, ale zatiaľ jej nemám čo vytknúť, môžem len odporúčať. Akurát teda periem v nej všetko aj veci čo by sa sušiť nemali (na etikete maju zakaz sušenia) a jedny elastickejšie rifle sa mi riadne zrazili, ale tak to bola moja chyba 😉 Bundy a podušky/paplóny nesuším, bojím sa, že mi sa mi zgrclo to vnútro, ale inak sušíme ozaj všetko aj to čo sa nemá a až na hentú jednu výnimku, všetko ostatne dopadlo dobre.a prežilo 🙂

silvikam
2. okt 2013

@fanta3
@elllla Ahojte, chcem sa iba opýtať ako ste spokojné s Ariston hot point kombinovaná práčka so sušičkou. Reálne zvažujeme kúpu, len sa trochu bojím. Ste spokojné? Ďakujem.

elllla
2. okt 2013

@silvikam pracka je super, naozaj perie pekne a vela 🙂 susicka je velka pomoc.. ale keby som sa mala rozhodnut este raz, volim zvlast pracku a zvlast susicku.. pracka perie bavlnu vyse 2 hodin a susicka susi dalsie 3 hodiny.. (ak nevolim uplne kratky 30 minutovy program na menej pradla).. to je dost.. ale co sa tyka kvality, klop-klop, nemozem sa stazovat, je tichucka a naozaj je pradlo pekne vyprane..

silvikam
2. okt 2013

@elllla Ďakujem za odpoveď. Ja mám starú Whirpoolku /17 ročnú/. Je stále funkčná. Ale, prádlo už nie je tak dokonale opraté. Mám malé deti - hlavne ten menší je taký kominár, stále špinavý. A teraz cez zimu mi to už ide na nervy sušiť prádlo po izbách na sušiakoch. Schne mi to 2 dni a potom to prádlo je také zatuchnuté. No a moja stará práčka perie bavlnu na kratší program 1,5 h. Teraz má okaj akciu za 399 euro. No neoplatí sa to?

silvikam
3. okt 2013

@elllla No tak už ju mám doma a aj namontovanú. Ráno som pustila to prvé samočistenie a teraz periem biele. No oproti mojej starej kedy bolo treba otočiť dvoma kolečkami a stlačiť jeden gombík je to poriadna zmena.
Návod som čítala aj 4x a podľa neho nastavovala program. Prosím ťa keď si navolím pranie bielej bavlny, tak si musím ešte dovoliť sušenie k tomu že? A ty používaš aké programy najčastejie čo máš už vyskúšané? A ešte ktoré sušenie používaš, ktoré je najoptimálnejšie a aj potom žehlíš? Ďakujem.

elllla
3. okt 2013

@silvikam najradsej mam program bavlna s predpierkou, kde si ale navolim teplotu 50C.. bez susenia.. (u mna je to program c.3).. lebo nie vsetko mozem hned aj susit.. osvedcilo sa mi, ked po prani pradlo vyberiem, trochu poskladam, na balkom si dam len take, co maju gumovu potlac alebo su uplne nevhodne na susenie a ostatne take poskladane vlozim do susicky a pustam program A3.. (davam aj s mensou potlacou, ale otocene naruby).. hned po dokonceni programu pradlo vyberam a skladam, a necham este na pracke vychladnut..

silvikam
3. okt 2013

Ďakujem, si zlatá. No ja som práve doprala. Ja som prala uteráky, osušky, tielka ..... . Prala som to na biela bavlna a potom som hneď navolila aj sušenie na žehlenie. A super. Prádlo nadýchané, všetko usušené. Tak som to na práčke poskladala a nechala tam. Neskôr to dám do skríň. Zatiaľ som spokojná.

katkarenkomirko
30. nov 2013

Ja pouzivam uz skoro rok pracku so susickou http://pracky.heureka.sk/hotpoint-ariston-aqs73... je na 9kg pradla a 7kg susenia, je vyborna hlavne cez zimu, v lete najradsej susim pradlo vonku :D. Na system susicky som naskor musela prist, co mi najviac vyhovuje - najviac sa mi osvedcilo dat susit na program zehlenie a potom hned este za horuca poskladat a sup sup pekne do skine. 😀

siriel25
1. dec 2013

@prasiatko30 mozem sa opytat aku mate znacku?

styriprsty
17. okt 2014

poradíte nejakú zhora plnenú práčku?

mariskarusnakova
6. jan 2015

@fanta3 ahoj zvazujem kupu tohto modelu, ako si spokojna po dlhsom case?

justinka_l
3. mar 2015
Používateľ justinka_l je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od justinka_l.

Baby poradte mi chcela by som prácku so susickou len viem aku a ci su v tom nejake rozdiely nie som technicky typ a manzel je prec tak mi nema kto poradit

mamanikka
5. mar 2015
Používateľ mamanikka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamanikka.

@justinka_l to chces 2v1 ci chces pracku a susicku? Ja som chcela susicku osobitne ale nemam ju kam dat :/

evicka547
10. mar 2015
Používateľ evicka547 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evicka547.

ja som pred pol rokom kupovala prácku so susickou a nestála málo ale je super a podla recenzie to vydarený kusok 🙂 vyberala som podla spotreby elektriny a podla typu susenia 🙂 a samozrejme podla ceny 🙂