Porcia navyše: Nedeľné koláče a domáci obed
Ahojte 🙂
Uvítali by ste možnosť v okolí predaja porcie, porcií nejakého domáceho obeda? Napr. ja neviem variť, piecť málo - zvyk, ktorý sa neviem odnaučiť.
Pečiem pravidelne domáce koláče, kysnuté, bábovky... varím omáčky, polievky, čokoľvek retro 😀
Že by vám suseda v paneláku ponúkla nedeľný koláč, či 2 porcie segedinu a domácu knedľu za symbolickú cenu.
Rozmýšľali by ste nad tým?🙂
Je mi to zatiaľ trápne ponúknuť 🙈
Ďakujem za odpovede
@0silvia0 vobec nie, proste som navarila viac a vedela som, ze v akej on je dost zlozitej situacii a jaky je jeho postoj k strave. Neurazilo ma to, ale viem, ze druhykrat to uz neurobim. To ma az neskor napadlo, ze tu je taka diskusia akurat 😂
Ako dieťa sme mali susedu oproti ktorá nám vždy keď piekla doniesla za tanier ešte teplých buchiet, koláčov, ci langosov. Rovnako moja mama im. Samozrejme zadarmo.
Ja by som ale takú službu ako ponúkaš nevyužila aj keď varenie a pečenie nie je pre mňa hobby. Možno nejaký osamelý dôchodca za symbolickú sumu by využil. Moja mama tiež nevie variť "akurát", tak dáva do mrazaka a na pečené brava do prace
@muchotrafka298 mala si mu povedat, ze si to po ceste kupila v restike 😀 zaujimave, ze z restiky nikomu nevadi, ale domaceho sa boja.. keby niekedy videli tie kuchyne v restikach a tych kucharov 😝 .. ci mu to prislo akoze trapne brat jedlo od teba zadarmo, ci preco bol zhrozeny? nechapem tomu uplne 🙂
@reanda hej, vidis, to ma nenapadlo. Si nakupim tie obaly co su z donasky a do toho budem davat, ze nesiem ti z restiky 😂 Ja neviem, ale dost znel vydesene, ze by mal nieco odo mna jest. Ja som za to prachy samozrejme nechcela. Tak co, palacinky pojeme, maso a salat zemiakovy sa nepokazi do zajtra. O tych restikach mas spravdu, staci ti niekedy pozriet Na noze alebo Ano sefe.
Nie, hlavne v dnešnej dobe, keď je toľko potravinových alergii
@reanda mam taky isty blok ako pise @dadis .... moja mama napriklad uzasne vari ale ta hygiena. No katastrofa, mam blok u nej jest.Chladnicka spinava, ja ani nechapem ako moze niekto tak zasrat chladnicku. Potraviny nezabalene pohadzane len tak, minule tam mala maso na drevenej doske v chladnicke. Ked ochutnava jedlo tak ochutna s lyzicou, ktorou zamiesa zvysok. Rezne nalozi na tanier a ponuka tak, ze kazdy chyti do ruky a menuje, toto je bravcovy, toto je kuraci...
U muzovej sestry sme boli na navsteve a pouzivala ako nadoby na potraviny tie plastove misky od masa ked kupujes v obchode.
Niekomu nic nevadi, niekomu zas vadi vsetko...
@0silvia0 @dadis mne tiez vadi vselico, tiez nejem od ludi, kde viem, ze maju doma nizky hyg. standard, ale pri cudzich si to nejak nepripustam, asi v zmysle 'co oko nevidi, to srdce neboli' 😀, lebo to by som fakt nemohla jest ani potraviny z obchodu, lebo tam ta vyroba tiez nie je bohvieco (pracovala som chvilu v tej oblasti) a detto tie restiky - ved aj ti ludia, co pisu, ze od cudzieho nikdy, jedine z restiky, si asi neuvedomuju, ze tam to tiez nemusi byt uplne koser 🙂 .. jasne, ze ked to clovek vidi a vie o tom, tak sa mu to proste hnusi a nezje to, ale ked nevidim, nebudem si to naschval zhnusovat 🙂 .. a teda mne vadi len to, ze sa mi spina hnusi, neriesim nejake nakazy a podobne 🙂

@muchotrafka298 to si sa asi inspirovala touto diskusiou a takto to dopadlo🙈