Pôrod Ostrihoňovej v Brne
Mam taku otazku a neviem kde ju zaradit😎Neviete preco sa rozhodla Veronika Cifrova Ostrihonova rodit az v Brne?
Prve rodila v Kochu, fotky z toho apartmanu boli vsade. A predpokladajme, ze hocikde na SR by mala nadstandardnu starostlivost, kedze su "celebrity".
Tak rozmyslam, co ju viedlo do Brna...
Inak take pardnove dieta kolko hodin moze byt vo vajicku? Pytam sa kvoli ceste domov. Tiez po katastrofalnych skusenostiach so slovenskou porodnicou zvazujem CR. Len cestu 4,5 hod neviuem ci by sme zvladli.
Ja som rodila pred 4 rokmi na Vsetíne a teda odporúčam všetkými desiatimi 🙂🙂🙂.. tam sú úplne niekde inde
@calypsa my kvoli tomu ze syn ma trvale nasledky z toho tak sme to chceli riesit aj sudnou cestou lenze tie nasledky sa ukazali az v 3 rokoch a tam je ta premlcacia doba takze sme nezmohli nic.. a dalsia vec ako aj ty pises, v papieroch nemam ani zmienku o tom co sa dialo.. a takisto som rodila sama v pracovny den a vykaslali sa na nas.. toto bolo moj prvy porod.. mam za sebou dalsie dva a sice v tej istej porodnici, ale uz boli zalarmovani vsetci znami, vratane primara doslova s prikazom ze ak porod nebude postupovat, ihned sa robi sekcia..
@xsuzannex nie som si istá či sú na takéto premlčacie doby z toho dôvodu že niektoré veci sa ukážu až neskôr . .
Nie na všetko platí premlčacia doba.
Ja som si to všimla že nie je vporiadku, pretože mi ju čierno modrej farby dali na brucho a kričala som že čj žije, či dýcha a nech ju zoberú preč ns ošetrenie. Potom som sa spamätala kričala som nech mi ju odfotia - odfotili nie hneď ako sa narodila ale o dosť neskôr a dcéra bola ešte stále zjavne nedokysličená . . .
Ja som to poslala obudsmanovi.
@calypsa moj mal apgar 3-5-9, na brucho som ho ani nedostala, lebo nedychal a brali ho hned na resuscitaciu.. par mesiacov dozadu dostal diagnozu detsky autizmus.. moze byt sposobene aj tymto.. takze dakujem pekne.. ale aspon ze maju premlcaciu dobu tri roky takze s tym nespravime uz nic.. doktorka co ma rodila je uz davno z nemocnice prec a co som pocula tak asi uz aj mimo SR
@xsuzannex to čo robí neonatologička na fotke je sledovanie apgar skóre, ale to nie je sledovanie apgar skóre v prvej minúte. . .
Dcéra bola vyrodená v druhej kontrakcii . . .
Moja otázka znie a keby ju vyrodím v desiatej kontrakcii tak v akom stave by bolo naše dieťa? A bolo by ešte?
Je im to totálne jedno . . .
Akože nulová zodpovednosť . . .
@calypsa mrzi ma, ze dietatko ma nasledky, na bonding by som hu urcite nedavala hned po narodeni. No skutocne sa odporuca polozit aj neplacuce dieta na telo matky s tym, ze sa popri tom stimuluje k rozdychaniu. Vo vasom pripade to podla mna nebolo vhodne, no zrejme to niekto zle vyhodnotil, to mate pravdu. To co robi detska lekarka na fotke nie je hodnotenie apgar skore, to je bezne vysetrenie novorodenca. Apgar skore sa hodnoti pohladom, hmatom, posluchom, nie je to o tom ze hned v prvej minute potrebuje mat dieta na stole. Urcite nemalo 10/10, minimalne za farbu a dychanie malo mat aspon bod dole, predpokladam, ze ani tonus nebol na 2 body. Takze to co robi doktorka na fotke je ze sleduje pulzaciu arterie femoralis, ta nema s apgarom ani so stazenou poporodnou adaptaciou nic spolocne. Tak isto lekar nemusi osetrovat dieta v sterilnych rukaviciach, nic, coho sa dieta po narodeni dotklo predsa nie je sterilne ani dalej sa deti nevysteruju a nemanipuluje sa s nimi bezne v sterilnych rukaviciach.
To co mate popisane v sprave o novorodencovi je blbost a nesuhlasi to s realnym stavom a nemalo by to tak byt, to je iste.
Ku všetkým pre a proti SR vs. ČR by som len chcela dodať, že moje obidva pôrody boli dosť rýchle. Ten druhý sme akurát stihli ísť na pôrod, a to sme išli len 5km. Takže treba si zvážiť aj to, že sa môže stať, že napriek plánom bude možno treba narýchlo zmeniť pôrodnicu, lebo vždy je asi lepšie rodiť v pôrodnici ako s manželom v aute. 🙂 Ja by som jednoducho Brno nestihla. Takže vždy je lepšie si nechať aj zadné vrátka a porozmýšať, kam ísť - ako najschodnejšiu alternatívu pri super rýchlom pôrode. 😉
@anavixy moja dcéra má to šťastie a nema následky, bola hypotonická navštevovali sme rhb.
O stave dieťa som bola informovaná že: ,, samostatne dýcha, dobre sa odaptuje, vporiadku je vporiadku."
Od prvej fotografie a od fotografie co mi ju priniesli ubehlo 13 minút. Fotografovaná bola po nejakej DOBE co sa narodila! Čo si myslíte že vyrodilo sa zo mňa dieťa a v tu chvíľu som kričala nech mi ju odfotia???
Aké apgar má dieťa, ktoré má takú farbu aké má nohy na fotke naša dcéra?! Ona bola čierno-modrá CELÁ!
A NIE ŽE SUBJEKTÍVNE PREŽÍVANIE!!! CHOĎTE DO RITI S TÝMTO ARGUMENTOM!!!
@anavixy pri apgar skóre sa sleduje v apgare predsa aj akcia srdca- tá sa sleduje pohľadom áno??? Orientačne???? Dcéra neplakala, nehýbala sa bola nejakú dobu položena po vyrodení na idealke- predpokladám že jej nechala dotepať pupočník, potom mi šla na brucho a po nejakej DOBE boli urobené tieto fotky.
To dieťa malo jediné šťastie že bolo v druhej kontrakcii vyrodené!
Otázka znie je vporiadku ak je pri rodiacej žene pôrodník ktorý je stotožnený s tým že chytá hlavu dieťaťa o ktorom vôbec nevie v akom stave sa ide vyrodiť??? Príde toto niekomu normálne alebo ja som nejaká divná???
Akože analgézu mi odopierali, vo finále ozvy nasledované aký zmysel bol môjho pobytu na pôrodnej sále???
Akože prišla som niekomu pokaziť službu???
Ja tiež zvažujem Brno, momentálne chodím do BA Koch na poradne a bola som rozhodnutá, že tam budem rodiť ale čím ďalej čítam viac zlých skúseností na túto pôrodnicu. V Brne sú asi viac popredu čo sa týka pôrodu a na SK len zobrať prachy veľké a komfort žiadny. Tiež ma zaujímalo, prečo Veronika zmenila pôrodnicu, keď prvé rodila v Kochu a teraz sa už nečudujem.
@diuska86 Ja som si o pôrodnici čítala a chystám si tam zavolať aj tam ísť osobne. Tiež sa obávam či to stihnem ale nejako si to zariadim. Som dosť sklamaná z Kochu, čakala som viac ale teda nemienim si zaplatiť a banovať. Dosť ma sklamalo, že na sono muž nemôže skrz covid a potom keď som sedela v čakárni pohybovali sa tam ženy, ktoré išli na vyšetrenie a nemali rúška. Upozornili jednu aj to za chrptom a ostatné už mali v paži. A dosť sa usmievajú cez zuby.

@xsuzannex ja v BB a Vy kde?