Posielanie balíkov

dzuli26
1. aug 2016

Prosím vás žienky, viete mi poradiť (tie ktoré už s tým máte skúsenosti), že ako sa posielajú balíky a aké je poštovné, na čo si treba dať pozor, alebo ako dobre zabaliť veci...atď...lebo uverejnila som si nejaké inzeráty a chcem poradiť, tie čo v tom už chodíte, že ako mám rátať poštovné, čo môžem poslať ako list a čo už ako balík? alebo ako to mám zabaliť, aby to spadalo pod lacnejšiu alternatívu poštovného?
Lebo už mám s poštou aj zlú skúsenosť, ale ja som bola kupujúca (kupovala som si svadobný slnečník a prišiel mi zlomený)...a na pošte povedali, že to bolo zle zabalené, alebo, že to mala poistiť... a tým pádom sme boli obe nešťastné..ja, že som nemala slnečník a predávajúca, že musela vrátiť peniaze a vrátili jej zlomený tovar... Tak sa chcem aj takýmto nepríjemnostiam vyvarovať..
Ďakujem za každú radu..

novana
1. aug 2016

http://cennik.posta.sk/ keď si jednotlivé služby rozklikneš, uvidíš hmotnosť, rozmery, obal...
Baliť musíš tak, aby sa tovar pri manipulácii nepoškodil, vieš, že balíky sa pohadzujú... musí nejaký ten náraz vydržať. Krehké veci som nepredávala, no kupované mi prišli veeeľmi dôkladne zabalené vo viacerých vrstvách bublinkovej fólie, medzery vyplnené vzduchovými vankúšikmi... proste tak, že keď spadne balík s 5metrovej výšky, aby sa nepoškodil. 🙂 A musí mať pevný obal. Keď nebudeš mať poriadne zabalené, pri reklamácii nepomôže ani poistenie a nálepka POZOR KREHKÉ!