Poskytnem dom rodine v núdzi

didinka2004
9. okt 2013

Siestym rokom zijem s rodinkou v zahranici. Kedze sa neplanujeme vratit na SK pokial dcerky nevystuduju, chceli by sme bezplatne prenajat vidiecky dom po starych rodicoch, ktory je nevyuzity.

Domcek je uprostred podhorskej obce Drienica, 3 km od okresneho mesta Sabinov a 3 km od lyziarskeho strediska Drienica/Lysa. Je ciastocne zrekonstruovany, ale potrebuje este pripojit vodu zo studne, pripojit na kanalizaciu, postavit teplovzdusny kozub, aby sa v nom dalo pohodlne byvat.

Domcek preto ponukam na dlhodoby bezplatny prenajom rodine v nudzi, alebo mladej rodinke, kde je zrucny muz schopny to postupne dorobit. Tiez velkou pomocou by pre tu rodinu bolo, ak by sa niekto nasiel, kto by venoval napr. krbovu vlozku, cetpadlo do studne, stavebny material a pod.

Oslovil som aj par charitativnych organizacii a TV relacii, no bez odozvy. Tiez sa snazim ziskat peniaze na dokoncenie rekonstrukcie formou sponsoringu no zatial bezvysledne.

Iste si mnoho ludi pomysli "zije vonku, nevie co s peniazmi", no vieme velmi dobre, co znamena byt v nudzi. Po 6. rokoch sme sa konecne "vyplatili" z dlhov a chceme si kupit vlastny dom, ale znova len formou hypoteky.

andrejka1983
10. okt 2013

krásna myšlienka, ale uprimne 🙂 ...ak to date ako dlhodoby bezplatny prenajom niekomu, tak na 90% to nájdete o chvilu zničené, rozpredané,a........to ako ked sme romskym spoluobčanom doniesli balíčky s jogurtami a sladkostami a oni ich vyhodili že oni nechcu jogurty ale peniaze a nové domy......no proste ja tiež rada pomožem, ale toto je zatial ešte u nas na Slovensku scifi...a ešte v chudobnom okrese Slovenska,...nuž držím palce aby vam to vyšlo 🙂

luci78p
10. okt 2013

ja si myslím
@andrejka1983 že sa to dá určite poistiť neakou zmluvou o prenajme alebo tak, ale máš pravdu, že vybrať správnu rodinu je ťažké, ale určite sa nájde niekto kto nemá kde bývať a toto je super

zahradka76
10. okt 2013

Pekna ponuka, ale nedivim sa, ze Ti nik na nu nereaguje...Je to stary dom, do ktoreho treba este investovat vela penazi, pri dnesnych cenach. A to ma byt akoze pomoc pre rodinu v nudzi? A aj keby sa niekto nasiel a vsetko zveladil, kde by mal istotu, ze ho odtial pocase nevystahujete? Moze sa stat aj Vam vselico, manzel ochorie, pridete o prijem a pod., nikdy nevies. Prepac, ale napisala som to presne tak, ako ta ponuka na mna zaposobila.

sue
10. okt 2013

@zahradka76 dá sa to ošetriť zmluvou a v prípade skoršieho zrušenia "nájmu" odstupným a podobne... a financie a práca investované do domu sú v podstate materiálne nájomné, takže na tom nevidím nič zlého... 😉
@didinka2004 držím palce nech sa niekto ozve a nech sú obidve strany spokojné - škoda, že to nie je bližšie pri BB, tu by som o niekom vedela 🙂

zahradka76
10. okt 2013

Poznam pripad, ked sa jednalo o bezplatne prenajatie pozemku a nedopadlo to dobre ani pre jednu stranu, rozhadali sa a skoncilo to sudom. Mozno tie plany didinke vydu, ale velmi pochybujem.

maruska24
10. okt 2013

@didinka2004 pekná myšlienka, myslím si že zmluvou sa dá ošetriť čokoľvek. Ak o takýto prenájom nemá záujem ani len obec, ani charita, ani nik, tak to jednoducho neprenajímaj ale daj ako predaj stavebného pozemku s tým, že dom sa jednoducho zbúra. Myslím že kupca by si našla, peniaze si odložíš alebo venuješ na dobročinné účely. Dobré skutky a myšlienky sú často dvojsečná zbraň a hlavne v tejto dobe už pomaly nikto neverí že niečo dostane len tak z dobrej vôle a ľudskosti.

zahradka76
10. okt 2013

@maruska24 no ja si nemyslim, ze ta ponuka je nezistna, ona chce mat z toho tiez profit, ze jej ten dom bude niekto udrziavat. Dom je pozierac penazi, my mame novy dom a stale treba cosi riesit.

anatalia77
10. okt 2013

@sue tiež by som vedela o jednej rodinke z bb..škoda,že je to tak daleko

sue
11. okt 2013

@zahradka76 lenže väčšinou chudobní ľudia majú šikovné ruky a skôr zoženú materiál na údržbu domu a porobia, akoby mali platiť vysoký prenájom vo financiách 😉 a poznám veľa prípadov tu v BB, kedy ľudia, ktorí žijú v zahraničí prenajali svoje byty, resp. záhradky za sídliskami za údržbu a renováciu - dlhodobo a funguje to k spokojnosti obidvoch strán... My sme tu už všetci tak založení na peniazoch, že sme úplne zabudli, že funguje aj výmenný obchod a bartre... a pri tom je to obchod starší ako obchodovanie s peniazmi...

zahradka76
11. okt 2013

@sue mna nemusis presvedcovat o tom, ako to u Vas funguje. Hlavne nech to navrhovatelke temy klapne s jej napadom. 😎