Poslanci Smer-SD slávia úspech v Európskom parlamente
Poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) Monika Beňová (Smer-SD) sa teší nárastu hlasov i mandátov pre Smer. Ľuboš Blaha (Smer-SD) považuje výsledok Smeru za obrovský úspech. K zverejneným odhadom výsledkov sobotňajších (8. 6.) volieb do EP sa obaja vyjadrili na sociálnej sieti.
"Získali sme teda pravdepodobne päť mandátov z 15, čo je o dva viac ako vo voľbách v roku 2019," uviedla Beňová. Predpokladá, že prostredníctvom hlasov budú jej kolegami v europarlamente Blaha, Erik Kaliňák, Judita Laššáková a Katarína Roth Neveďalová.
@tomasisa aha. Takze ty si ocakavala toto bezbrehe ohybanie prava podla vlastnych potrieb, papalasizmus, znarodnovanie uspor sukromnych osob, ziadne opatrenia, ktore by zlepsovali ekonomiku a tym padom by sa zvysovalo HDP a zlepsil prijem dani a odvodov, nerastol by dlh statu a stat by mal vlastne prostriedky na vsetko co ma ako stat plnit... No u mna toto vyvolava viac ako obavy, mna to naplna obavami z buducnosti. Buducnosti stat ako takeho, buducnosti mojej, nasej, nasich deti...
Mozem vediet ake si mala ocakavania?
@viestta bolo to najkrajsie gesto ake som od politika kedy videla, a nie nebol to symbol komunistov ako mi bolo splechnute, holubica ako symbol mieru ma ovela hlbsiu historiu...
bezbrehe ohybanie prava som nezaznamenala, zmeny ano...ale to je tym ze mame iny pohlad na vec, nevidim nic zle na tom ze konecne poskodenym neostanu len oci pre plac ale snad sa dockaju aj odskodneho, nie som uplne ok s tym ze ak je to majetok obcanov tak by im mal byt odovzdany, som ok s tym aby sa 2. pilier v tej podobe zrusil, ze spravcovske spolocnosti sa na tom balili a starsim rocnikom toho moc neostalo a neostane , ake opatrenie co by zlepsilo ekonomiku by si si predstavovala? za mna aj ked po kvapkach sa to zacina hybat, ale zo dna na den ani z roka na rok to nebude
@tomasisa Najkrajšie gesto bolo, keď ho chytili so zbraňami a kokaínom v aute🙂 O jeho triezvosti v práci by sa tiež dalo polemizovať, ale to vám nevadí. Hlavne, že vypustil holubicu. To je ako mor tu koňovi. Chlap ženu zbije ako chlapa, na druhý deň jej dá čokoládu a kvet a je to najkrajšie gesto a "šicko vporiadku".🫠
Parafrazujem:
Zvysuje sa nedovera medzi ludmi, nielen k instituciam...
Cim nizsia kultura vyjadrovania, tym vyssia legitimizacia....
Večera s Havranom (Zuzana Čaputová)
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14084/473162
@tomasisa Zeby starsim rocnikom nic neostalo prave preto, ze im Fico presunul uspory do dlhopisovych fondov?
Tiez ma zaujimaju tie pozitivne zmeny, pretoze neustalym rozdelovanim dalsich penazi dochodcom (co je hlavny volicsky segment) akurat posiela statnu kasu viac a viac na dno a su coraz rozsafnejsi...
@tomasisa ano, mladi ludia maju vyssie utopisticke ciele. To je v poriadku. Niektori z nich maju to "vyssie vzdelanie" vdaka rodicom, niektori si to "vyssie vzdelanie" muzeli aj tazko fyzicky odrobit, aby mohli vobec studovat. Niektore univerzity mozno vytvaraju bubliny.
Lenze ti, ktori prezili diktaturu, nevixia, ze sa vraciame do obdobia pred neznou revoluciou? Stazujeme sa na cenzuru a nevidime, ze pri hadza? Korupcia bola vzdy a vsade, ale legimitovat ju? Zmenou zakona?
Fandim mladym, fandim ich idealom. Krajna pravica rastie kvoli zakladnym ludskym pudom, ako strach o strechu nad hlavou, cena potravin. Ti ludia nemozu "snivat", mat vznesene ciele, mysliet na budu nost. Chcu prezit teraz. A praviciari nemaju cestu, ako, len na vsetko(tie myslienky buducnosti (ako ekologia, jednota) je odpoved "nie". Hladaju vinnikov v minulych vladach, nie v krizach ako pandemia, vojna. A extremisti vyuzivaju socialne siete primerane veku mladym, preto este aj neplnoletu mlade, radikalizuju. Lebo citaju, pozeraju a vidia. V tom zaostavaju ostatne "smery", nesustredia sa na "marketing" buducich volicov. A este, mozno k tomu prispieva aj "generacny problem", ako "vlastna mienka" , nie mienka rodicov 😉 Mladez na "zapade" ma ni,szsiu zivotnu uroven, nez ich rodicia. Aj preto sa priklana ku krajnej pravici, chce zmenu
@tomasisa nuz je si teda pockam na prve opatrenie, ktore zlepsi vymozitelnost prava a nastavi slusne podnikatelske prostredie, tym padom zabezpeci ekonomicky rast a zvysi zivotnu uroven obyvatelov. Pockam si na opatrenie, ktore zaruci aby sa oplatilo platit dane a odvody a nebolo by potrebne ojebabravat stat a v konecnom dosledku aj seba ako osobu zatajovanim prijmov, neplatenim dani a odvodov. Pockam si na opatrenie, ked sa nebudu ludom brat peniaze aby sa zaplatali diery v statnom rozpocte. Nbudu sa zvysovat rozne dane, nebudu sa pridavat rozne nesystemove odvody, ktore v konecnom dosledku dtimuluju ldi k tomu aby tie dane a odvody neplatili. Jedine opatrenie, ktore v zaujme zvysovania prijmov do spolocnych penazi bolo okresanie prispevkov do druheho piliera. Vies este o nejakom ekonomickom opatreni, vdak ktoremu sa to hybe tym spravnym smerom? Ak ano, a ja som ho nepostrehla, tak mi ho vymenuj.
O ostatnom ako je lex atentat, novela Trestneho zakona, rusenie RTVS, novela zakona o ochrane prirody radsej ani nepisem, lebo ak toto niekto povazuje za krok spravnym smerom, zacinam pochybovat o jeho kognitivnych funkciach.
@tomasisa ja snad zle vididm. Co je pozitivne na tom co som vymenovala? Toto ma naozaj zaujima, co je na nich pozitivne? V novele trestneho zakona jediny paragraf o odskodnovani obeti mozme povazovat za pozitivum. Ale v suvislosti s tymi niekolko desiatkami ostatnych, ktorymi zabezpecili beztrestnost pachatelov majetkovych, korupcnych trestnych cinov a pachatelov subvencnych podvodov, je toto este menej ako prd do Sumavy a ty povazjes novelu Trestneho zakona za prinos?
Lex atentat ako celok je podla teba prinos?
Navrh na zrusenie RTVS je prinosom?
Novela Zakona o ochrane prirody, ktora umozni beztresne plundrovanie nasej prirody je podla teba prinosom? Plundorvanie lesov v case, ked cely civilizovany svet pracuje na tom aby zadrziaval vodu v prirode aby sa eliminovali vplyvy extremnych zmien pocasia, je podla teba prinos.
A k tym ekonomickym stimulom si sa este stale nevyjadrila. Vsak ak si zaregistrovala pozitivny vyvoj, musis vediet preco.
Mňa len zaujíma, o akej hanbe autorka píšeš ? V porovnaní s Francúzmi žiadnu hanbu predsa nemáme😀
A podobne dopadli voľby v Belgicku, Nemecku, ČR, Taliansku... všade samá hanba.
Nuž, občania na Západe už majú zrejme plné zuby tejto "liberálno-progresívnej" vlny, ktorá v rozpore so svojím názvom neprináša žiadnu slobodu a pokrok, ale skôr pravý opak. Ľudia na Západe mali možnosť si to zažiť a zdá sa, že sa im to prestáva páčiť. Zdá sa, že Európa "zdezolátnieva". Iným slovom, Európe sa otvárajú oči.
Len u nás ešte mnoho Slovákov z nenávisti k Ficovi potrebuje zistiť, podobne ako pred 4 rokmi s Matovičom, že cez progresivizmus "cesta nevede". Tak snáď sa aj Slováci inšpirujú týmto západným závanom zdravého rozumu, ktorý posledné eurovoľby preukázali😁.
@walteaa Mozno by si si najprv mala pozriet rozdelenie mandatov, kym komentujes, ktore strany su a boli najsilnejsie
Pokial narast krajnej pravice (nijako dramaticky), povazujes za pokrok...

@aandrea9 este take nebolo, vraj, ze niekto z poslancov kyda na vlastnu krajinu, myslim ze to je hanba asi najväcsia, ale vies sme rozdielny ludia, s rozdielnymi preferenciami, s rozdielnymi prioritami....tak nemozme volit rovnako...aj keby si to opozicnici zelali....
len moje pozorovanie, väcsina PS karov, teda extremnych centristov su ludia co nezazili diktaturu jedneho spravneho nazoru, a preto si dovolia ho takto pretlacat, a lobovat za centalizaciu moci, za federalizaciu a jednotu unie...vidia len pozitivum rychlejsieho schvalovania zakonov a nariadeni, nevidia a asi ani nechcu vidiet mozne negativa...co jednotlive kroky sposobia, su to väcsinou ludia mladi bez skusenosti, zijuci v nejakych bublinach lepsich vzdelanejsich ludi, ale bezny zivot a jeho uskalia to im unika-oni maju vyssie ciele, ze su utopicke to im nevadi...