icon

Pošta vrátila zásielku pred vyzdvihnutím: Ako postupovať?

22. okt 2024

ahojte, prepacte za anonym a za to ze pisem ako tatar ale som vytocena jak paragraf. objednala som si zasielku a minuly pondelok mi prisla sms ze zasielka je ulozena na poste prosim aby ste si ju vyzdvhihli do 24.10.2024, kedze som bola ale minuyl tyzden pracovne odcestovana a vcera som riesila ešte nejake veci na uradoch dnes rano som si isla na postu pre zasielku ..samozrejme vystala som si radu lebo mame jednu postu pre pol mesta..pridem prepazke poviem pracovnicke pin kod ze mam zasielku ulozenu ..ona natuka ten pin a povie mi ze uz ale zasielka bola vratena odosielatelovi lebo som si nevyzdvihla..pytam sa ze ako je to mozne ze bola zasielka vratena ked mam cas na vyzdvihnutie do 24.10 a dnes je 22.10--tak na mna vybafla ze ten termin je len orientacny a ze treba si ist hned ako pride sms po zasielku a nie cakat do posledneho dna pomaly...toto je ako normalne podla vas?

alickapusinka
22. okt 2024

Nie nedaj sa odbiť to nie je orientačný datúm zásielka tam mala byť do termínu 24 oktobra až v ten deň ak zavru poštu vtedy ak nie je prebrata sa vraca odosielateľovi.Takže pošta urobila chybu treba ísť za vedúcov a riešiť to.

nikpa
22. okt 2024

Nie, nie je to orientačné, je to presne daný čas - 18 dní. A toľko mala byť zásielka uložená na pošte, je to jedna zo služieb zahrnutá v rámci poštovného. Ak podas sťažnosť, daná pracovníčka bude mať problém.

palculienka40
22. okt 2024

@nikpa zo kanona je 18 dni aj si odosielatel neurci inak.

zuzanka.zuzu
22. okt 2024

v pohode 😂😂 mne zásielku z úradu kde sme doslova počítali dni na vyzdvihnutie/nevyzdvihnutie pracovníčka pošty odklikla ako "doručenú" 10 dní predtým než som si pre ňu reálne bola 🙈 no a samozrejme odvtedy sa mi rátal čas o ktorom som nevedela... paráda. to bola pokutka 2000e jak lusk 😘 potom som jej dobre vynadala a ona že sorry, asi si nejakú zásielku pomýlila 🤷

zuzanka.zuzu
22. okt 2024

@nikpa nebude mať žiadny problém. napr.v BA je problém zohnať pracovníkov, pošty kvôli tomu skracujú hodiny. určite z toho nič mať nebude aj keby sťažnosti napísala tri 😀

rozculena
Autor odpoveď zmazal
nikpa
22. okt 2024

@zuzanka.zuzu a co keď je problém zohnať zamestnancov, mat problém neznamena, že rovno dostane pracovník výpoveď... Bude mu siahnuté na odmeny, to ale vy ako sťažovatelia už nevidíte. Resp. malo by ale záleží to od vedúcej pošty alebo od manažérky, záleží kde až bola sťažnosť posunutá.
Ci co čakáte, že ich zbičiju na námestí všetkými pred očami 🙄
@rozculena

rozculena
Autor odpoveď zmazal
nikpa
22. okt 2024

@rozculena ja som nikoho neobhajovala, čítaj s porozumením. Pisala som, že by mala dostať postih v práci siahnutím na odmeny. To je aká obhajoba?

kacena2022
22. okt 2024

@muchotrafka298 To je blbosť že orientačný čas.Pracujem na pošte a keď má niekto list alebo balík vyzdvihnúť do 24 októbra a nikto nedošiel preň tak 25 októbra ráno to posielame naspäť.

ela_79
Autor odpoveď zmazal
zaphyra
23. okt 2024

Pracovala som dost dlho na jednej z najvytazenejsich pôšt v BA. Vykasli sa na hluposti typu aby si behala za vedúcou osobne atd a nestracaj cas, volaj rovno na zakaznicky servis, prip napis aj mail a popis situaciu. Ak zasielka este nebola prevzata odosielatelom, tak ti ju budu vediet stopnut a poslat naspäť.

Len pre info, cas nie je orientacny, je to pevne stanovena odberna lehota. Standardne 18 dní, ak si odosielatel nezvoli inak. System ukaze kazdy den konkretne zasielky, ktore maju ist späť. Cize ak ju vratili, tak tam maju nejakeho motaka, co to dovrzal, kedze tam zoberu uz doslova kazdeho. Nikto na poste nechce robit. Stazovat sa samozrejme mozes, odpovedia, ze sa ospravedlnuju, zamestnanec pochybil a ako uz jedna pisala, kvôli tomuto mu na odmeny nikto nesiahne.

gerrwie_girl
23. okt 2024

Prosím ta podaj reklamáciu lebo to prisamvacku urobím ja za teba tak som sa nasr.la práve. Ze orientacny cas, krava blba. Ma to tam byt prene 18 dni!

nurielka
23. okt 2024

Určite reklamáciu, aj keď tiež pochybujem, že s tým niečo spravia. Už aj otváracie hodiny na pošte sa skrátili, a to sme KE. Keď prídem po práci čakám tam vyše hodiny, oblúkom sa vyhýbam ako to ide.

toscania
23. okt 2024

Ze termín je orientačný 🤣🤣🤣🤣🤣 Zásielka je pokiaľ viem štandardne ulozena na pošte 18 kalendárnych dní od dňa dorucenia, čiže pochybila pošta....teta mala asi zle orientovaný deň 🤦🤦🤦🤦🤦

toscania
23. okt 2024

@bessie12 dvíhajú ceny, lebo pošta je totálne stratová a v sra***ch a nútia zamestnancov, aby každému zákazníkovi preto núkali zasielanie akejkoľvek zásielky ako expresný balík - doslova! A toto si myslia, že ich spasí 🤣🤣🤣🤦🤦🤦

toscania
23. okt 2024

@muchotrafka298 nič také ako orientácny dátum neexistuje!

toscania
23. okt 2024

@muchotrafka298 napísala som nižšie - nerobim na pošte, iba moja mama posledných 100 rokov 🤣🤦

bessie12
23. okt 2024

@toscania skor to opacny efekt. Ludia coraz menej vyuzivaju postu. Ja to vyuzivam len vtedy, ked potrebujem poslat nejaky list a ked nieco objednam a nie je moznost si vybrat dopravu a balik mi tak pride domov postou.

jaja20
23. okt 2024

@bessie12 Veď ty bývaš v Holandsku. Či to píšeš o holandskej pošte?

bessie12
23. okt 2024

@jaja20 holandska posta nie je o nic lepsia ako ta slovenska. Na Slovensku, ked nieco objednavam, tak postu velkym oblukom obchadzam. Radsej si vyberiem inu kuriersku spolocnost.

jaja20
23. okt 2024

@bessie12 Tak to potom nič moc na takú ekonomicky vyspelú krajinu... Našťastie,na Slovensku toho za rok veľa nepotrebuješ poslať poštou a ako si správne poznamenala, sú aj iné možnosti doručovania.

toscania
23. okt 2024

@bessie12 veď preto, že ju ľudia menej využívajú, menej poplatkov sa platí, menej ľudí, menej práce, pošty sa zatvárajú, ľudia prepúšťajú ....prijali tam nejakého "predajcu roka" ako motivátora - "spasiteľa" a ten im tvrdí, že jediné čo ich záchrani je, keď budú vždy a všade a každému ponúkať zasielať zásielky Expres poštou - tak toto im tvrdia, že ich vytrhne zo šlamastiky a zachráni 🤦🤦🤦

bessie12
23. okt 2024

@jaja20 ked som naposledy posielala list na NU (notarsky urad), tak sa nedalo to poslat doporucene a to aj napriek tomu, ze som povedala, ze to je urgentne. Doba dorucenia je 3-6 dni.

bessie12
23. okt 2024

@toscania postu moze spasit jedine a to znizenie poplatkov a zlepsenie sluzieb. Ale to sa nestane.

jaja20
23. okt 2024

@bessie12 Tak to je nejaká blbosť. Keď si vypíšeš podaci lístok, vždy sa to môže poslať doporučene.

toscania
23. okt 2024

@bessie12 list sa nedal poslať doporučene?

bessie12
23. okt 2024

@jaja20 takto by to malo byt, ale ziaden listok mi nedali. Neviem ako to tu maju nastavene. V mestecku kde byvam je taka mini posta priamo v obchode. Vlastne som tu take tie klasicke posty ako su na SVK este nevidela.

bessie12
23. okt 2024
toscania
23. okt 2024

@bessie12 jaj, aha , pardon , pošta v Holandsku....