Postavenie psa v rodine
V poslednej dobe sa stretávam pre mňa s úplnou absurditou , na niektorých forach o psoch a na nemenovanej sociálnej sieti sa objavuju fotky majiteľa a psa a pod tým komentáre : " taťka a syn " , " ségry " ( malé dieťa a fena pes ) , "moje deťátka" ( pes a dieťa ) ,dvaja dospelý +pes - komentár" my a naše mimi "
Aby som podotkla, psy milujem , mám doma dva ale nikdy som ich nepostavila na úroveň svojich detí a nedala im význam rodinného vzťahu. Naposledy ma dorazio v Brne ako kričala mladá slečna na svojho psa, ktorý ju mal evidentne v paži :" Počkej na maminku , tak miláčku počkej na maminku " .
O dva týždne v Bratislave :" no poď ockovi na kolená ".
Je toto podla vás normálne a prirodzené , pes je pes aj keď člen rodiny ale takto definovať vzťahy ?
prepáčte za chyby pisal som to narychlo lebo musim utekať pekny den všetkím 🙂
@zmrzlinkams podpisujem sa pod vsetko a tlieskam . krasne si to napisala. 🤐 🤐 🤐 vitaj v klube sliepok :D ;)
@lauritka sliepky su aspon užitočne a taka dobra praženička s vajičok mnam alebo slepačia polievočka alebo take prsička čo by sme ludia robili keby neboli sliepky a ine zvierata ktoré nás živia - maly by sme byť vdačny za to že ich mame 🙂
a byť užitočna ako sliepka neni zle - lepšie ako byť namosurena a prasknuť od hnevu, byť napajedena a svoj hnev a demenciu s IQ hupacieho dreveneho konika si vyvršovať niekde kde sa nechce človek ani zapajať - nepochopitelne asi pre nás normálnich a užotočních ...... 🙂
a rozčuliť nás može ozaj len inteligent či ? 🙂 🙂 🙂
nema zmysel sa s takym človekom hadať lebo jemu ide len o to, a či viac sa hada tym je viac v rozkoši - poznám to z prostredia obchodov kde sa ludia chodia povyšovať a vyvršiť a svoje deprimovane stavy riešia na inych ludoch a bez pričina.
raz som zaučala jedneho mladeho chlapca a tem mi povedal ked sme sa rozkecali že on ma ocina ktoremu robi radosť sa chodiť hadať do obchodov- že on sa pri tom odventiluje, uvolni a odreaguje berie to vraj ako relax a nemusi nič kupiť jemu vraj robi radosť hlavne to že sa s niekym pohada, že niekomu vynada alebo ho aj poriadne pouraža a potom ide spokojny domov - rozum sa zastavi nad niektorou rasou človeka tak potom čo si mam mysliť o nás ludoch - urobilo by toto nejake zviera ???? a to je jedno ake už ked sa tu rozoberu len psy ! 🙂
@zmrzlinkams myslím že stačilo, netreba prilievat olej do ohňa. 🙂
Tedy, já se tu tlemím jak blbec 😀 Některé ty komentáře zarytých pejskařek, které se psem spí v posteli, nejdou na návštěvu, protože pes není vítán, stavění psa do role dítěte, komentáře plné zděšení, že by pes měl spát venku apod. mě upřímně rozesmály. Tedy děvčata, vám rozhodně něco chybí, protože jinak to není možné. Pes je zvíře a zvířetem zůstane, s tím nic nenaděláte, ať ho budete navlékat do sebelepších hadříků a opečovávat sebevíc 😉 Mám dva psy, není to tím, že bych byla zarytý antipeskař, ale myslím si, že v tomto si udržuji zdravý rozum, jsou to prostě psi a je jim lépe venku než v posteli. Oni nás samozřejmě berou jako členy smečky, holky si s nimi hrají, to je vše v naprostém pořádku, ale nikdy bych nedovolila, aby mi pes vlezl k dítěti do postýlky, hráli si s dětskými hračkami, asistovali holkám u jídla apod. Jsou to v jistém smyslu členové rodiny, ale nikdy nebyli, nejsou a nebudou důležitější než moje děti a manžel! A pokud to má někdo opačně, tak je mi ho upřímně líto 😕
@maminuska veru netreba 🙂 😉 ale dobre sa bavim na niektorích prispevkov 🙂
@ginger_fox sestra ma moznost nechat psa u svokre,ked ide na navstevu...ale ona moze prist aj so psom,ja som nikde nepisala,ze nie....len si neprajem,aby liezol k babam do postele a do tanierov-ako odtial potial 🙂 Sme 4surodenci....co jej urobili dvaja mladsi 11r a 10r...ked sa k nim sprava tak isto....prste niekto nestavia psa na prve miesto v rodine 😉 .Ani moja mamina si nepraje psa v byte.A este by som sa hanbila prist so smradlavym neokupanym psom-lebo im netiekla tepla voda 🙂 Jej by sa tiez nepacilo,keby som sa k nej dotrepala s nasou mackou 🙂
@ivaanka ako som uz pisala.....ona s nim moze prist,cez den moze behat vo dvore,vecer spat vo svojom pelechu...ale nie v nasich posteliach.Tiez mame psa,macku,morča,korytnacku...ale nic nedavame do postele,proste,kazdy ma svoje miesto a podla mna to tak ma byt 😉 Ale ked ona mi povie,ze so psom spavaju spolu,a ze ked spolu nebudu spat,tak bude zavyjat,tak uz nie je moj problem ...ked si ho tak naucila 🙂
@vlckulka napisala si to lepsie ako ja...moje slova 😉
@janulap fuhaaaa, to je naozaj sialeny extrem a by sestra asi fakt potrebovala konzultacie u psychologa. Pochybujem aj, ze porodom sa znormalizuje a az zvedavost mnou clouma, ze ako bude riesit dieta a psa 😀
@ginger_fox tak to vam dam potom vediet,ako to bude zvladat,ked bude aj mimco...ale mozno ostanem prekvapena a bude to zvladat bez problemov.Len nasa mamina sa boji,ci pes nebude ziarlit 😕
Dobre kocky,uz som napisala vsetko co som chcela-tak sa drzte,velmi sa tu nehadajte 😀 ,lebo kazda mame samozrejme iny a svoj nazor nielen na zvierata..aj na mnoho inych veci 😉
A u nas...mozno,ked bude mat uz sestra mimco,tak sa aj vztah medzi nami zmeni,dam vam vediet 😉
@vlckulka ale nie vsetci mame rodinne domy aby mohol byt pes vonklu . vela ludi zije na sidliskach. takze tazko nechat psov prespavat vonku v takom pripade 😨 😕 a je to kazdeho naozaj osobna vec, co dovoli psovi a co nie.
nesuhlasim ss nazorom, ze pes patri len vonku.
su plemena vyslovene slachtene na to, aby boli vo vnutri.
alebo by vsetci mali strcit tych yorshikaroch, maletzakov a pudlikov,, civav strazit plot vonku ??? 😨 😨 😨
taksito to nema nic spolocne s tym, zeby mali clenovia rodiny menej dolezitosti ako pes, len preto ze spi napriklad v posteli ? 😨 alebo , ze mu da niekto nejake obelcko ?? preboha... nech mu da hoci aj korunku, je to jeho vec. to este neznamena, ze musi odsunut svoje dieta alebo manzela na druhu kolaj ?? ..
ako v tom nevidim ziadnu suvislost sorry.
@lauritka no, podle mého názoru pes do bytu nepatří, ale já mám na mysli PSA, což tedy čivava a jiní přešlechtění a zdegenerovaní "psi" skutečně nejsou 😀
Přidala jsem sice příspěvek, ale myslím, že nemá cenu to dále rozvádět, protože já budu mít nějaký argument a protistrana bude mít argument proti (z mého pohledu naprosto zcestný), což je začarovaný kruh a vážně to nemá smysl dále rozvádět 🙂 sklouzne to akorát někam, kam nikdo nechce!
@monika15 NECHáPEM PREčO BY MALI BYť SLIEPKY, LEN PRETO, žE SPIA SO PSAMI. AKOžE FAKT NECVHáPEM ľUDí, KTORý VšETKýCH URážAJú ZA NIEčO, čO NIE JE VôBEC ZLé A NIKOMU NEUBLIžUJE.
Nesud, kym nepoznáš všetky fakty☹ veľa ľudí si psíkom kompazuje , to že nemôže mať deti. A žial človek je niekedy horší ako tá ,,zver"☹
@zmrzlinkams súhlasím
@monika15 a ostatné. Nechápem ľudí, pre ktorých je akékoľvek správanie, ktoré sa odlišuje od toho vášho a pritom nikomu neubližuje a nikoho neohrozuje , choré. To že spí niekto so psom, neznamená, že je to choré. a že sú to sliepky.
Ak to takto berieš, tak okej, ale potom je väčšina ľudí horých a sliepky, lebo robia niečo, čo je netradičné! Dať naušnicu chalanovi je tiež iné, netradičné, znamená to ,že jeho matka je chorá a sliepka? Určite nie, len sa jej takýto štýl páči.
Nedá mi to nevyjádřit svůj názor... upřímně nechápu co je smyslem této diskuze... co je komu do toho jestli můj pes se mnou spí v posteli a jak jí říkám. Myslím, že i když své fence, řeknu ty moje malá holčičko, mám stále mozek v pořádku a chápu, že je to pes. Každý nazývá různé věci, lidi, zvířata různými jmény a nikomu do toho nic není. Občas je zajímavé i jak si mezi sebou říkají partneři, ale když se jim to líbí, tak co je komu do toho ne? Upřímně si myslím, že se ve světě dějí horší věci a daleko víc, se budu pobuřovat nad tím, že jsou někteří lidé schopní ve třicetistupňových vedrech nechat děcko či zvíře zavřené v autě; nad těhotnými s cigárem v hubě.... a nad vážnými problémy... Stejně jako se já nebudu pohoršovat nad tím, že někdo psa do postele nepusí, tak si myslím, že se opačná strana nemusí pohoršovat nad tím, že já ano. Je to moje postel, můj pes a i moje věc je jak ho budu oslovovat 😉
Pes je pes a do postele nepatrii... ked si niekto robi opak, jeho vec...
Pes sa sprava v rodine ako vo svorke.. pokial mu majitel neurci jasne miesto, pripadne sa stane vodcom svorky pes- je to vzdy nie prijemne...a je to jedno,co je to civava alebo pitbul...
Je to j o povahe psa...i ked kupovanim bezpp psov, sa vlastnosti menia...taky labrador-ktory by mal sa tesit aj z neznameho je agresivny- to su poznatky kynologou poslednoudobou....
poznam vela ludi co maju psov ako svoje deti..ako co je na tom?? Je to predsa ich vec, ako ich volaju ako sa k nim spravaju. Ako mne je tiez niekedy smiesne ked pocujem majitela rozpravat sa zo psom ako s dietatom.."poozri ake pekne cervene auticko slo okolo ňu ňuňu" ale je to ich vec
Ja zase volam psa Prašivec, blbeček alebo Všivák...ale su to take pomenovania z lasky, myslim to (a aj takym tonom to hovorim) ako zdrobneninu...co teraz ma tu bude niekto obvinovat s tyrania zvierat?
A este k tomu stavaniu psa na ludsku uroven, moji psy sa volali Zora, Adam , kocur bol Matej a aj vsetci skreckovia z detstva mali ludske mena...aby mali aspon meniny...to je ale nehoraznost vsak..takym chlpatym obludam davat mena ake malu velavazeny ludia...no mala by som sa hambit
@svetllana 😀 😀 😀 😀 😀 😀 asi tak nejako 😀 😀 😀 a keby si videla ako naša mačka rada pozera s mužikom snuker ked vidi ako behaju tie gulky po tom stole tak sedi pod tym TV a čumi a čumi, viac menej je aj vonku ale to skor cez noc a cez den spi na svojom mieste mm že spravil krásne poschodove škrabadlo s poličkami a takou budkou a velmi rada na tom lihava a ked vidim ako sa náš havan vyvali do postele a urobi si tam pelištek podarena je velmi ale nikdy som ani jednu neuprednosťnovala pred dcerkou je to náš pokladik a miláčik velmi ju lubkame však sme na nu čakali 4,5r tak nemám dovod prečo by som ju teraz koli psovi a mačke davať na vedlajšu kolaj vždy je a bude prvorada ona v mojom živote ale ja mám velke srdce a mne ja tam mam miesto aj pre naše chpate potvorky a veru našlo by sa ešte kopec miesta ... rešpektuju nás, posluchaju na slovo a ked im niečo zakažem tak posluchnu neni problem a velmi dobre vedia čo možu a čo nemožu, spava s nami v posteli len fenka cicka nie a karolínka ma svoju postielku a prá krát spala v našej spolu s nami ale to bola velmi malinka ešte na začiatku ked ju aj bruško bolavalo ja som ju hladkala po brušku a ona spinkala a vtedy naša fenka si lahka k jej noham a zohrievala ju nikdy jej neubližila. nezda sa mi to chore ale skor budovanie puta medzi zvieratami a ludmi ale vždy viem kde su určtie hranice...... takže pre nás teiž uplne normálna vec ...
a nebudem davať predsa von spavať psa ktorí je vyslovene bytovy, v lete ked je teplo neni problem ona je vonku naozaj dosť mame dvor a mužik na sieťkove dvere na spodnu polovicu dal plast a urobil dvierka aj per mačku aj psika su rovnakej velkosti možno psik o niečo väčši tak nemusel velke dvierka robiť a tade si chodia v lete koko len chcu a su vonku ako si len želaju ale nenecham ju spavať vonku v zime ked na to neni stavana, a ešte k tomu všetkemu po našom spovi nenajdete ani chlpok je určeny pre alergikov a pokial sa mu neuroib nejaky chumač čo vypadne tak ani chpa neni ináč by som mu nedovolila v posteli spať lebo by som nechcela mať všetko od chlpov....
@lussy23
@lauritka 😀 😀 😀 uplne suhlasim
a davať chlapcovi naušničku to je dobre prirovnanie - tiež to može byť pre niekoho nepochopitelne a pre niekoho normálne .... každe ho vec ale prečo maju byť odsudzovane mamičky čo maju maju doma miláčikov a chlpatych maznačikov ako ozaj za člena rodiny s ktorým preživaju všekto ...
my sme raz mali doma fenku bol to križenec vlčiaka ešte s niečim nebol to čistokrvny vlčiak ale bola krásna - a mala svoje miesta v rodinom dome presklena veranda u starych rodičov a tam mala staru valednu ktoru nikto nepoužival bolo to jej miestečko a o všetkom naokoli vedela, vtedy som chodila ešte do ZŠ a nepatrila som medzi deti a dievčata ktoré boli obletovane chlapcami aj som mala prezivku a škaredo mi nadavali lebo som krásou ani postavou nikdy neohurovala a všetci velmi dobre pozname takuto mladež a ked som došla zo školy smutna a bolo mi do plaču sadla som si k nej, ona sa pritulila a položila mi hlavu na moje kolena a pozerala sa mi do oči ja som plakala a rozpravala jej čo ma trapi - vždy ma vedela ukludniť, pochopiť a vždy tak hladela uprimne na mna a mala som pocit že to je jediny tvor na svete ktory mi rozumie a mohla som jej povedať čokolvek - bola som ešte len dieť ale do dnes ju mám zafiksovanu v hlave a velmi často na nu myslim, potom ostala važne chora a tak sme išli k dr. moja mama vystupila s auta a išla k dr. dovnutra ja som ostala sedieť v zadu aj ritou tak sa vola a potom došla mama s dr. ta ju pozrela a išli zas preč potom došla znova a povedala že ona sa len trapi mala siln krvacanie do maternice a ešte niečo a mala velke bolesti a dr. povedala že ju musi uspať aby sa netrapila, najprv som to nechapala ako to myslela ale potom mi to vysvetlili a ja som tak bola proti bol to niekto koho dodnes mám rada a velmi mi chyba aj ked teraz mám svoju fenku ktorá ma už 4 roky ale rita vždy ked si nan u spomeniem tak plačem. dr. jej dala injekciu a ona stale mala položenu hlavu na mojich kolenách a pozerala sa na mna akoby vedela že ten pohlad somnuo je ten posledny kotrý medzi nami je, ani pri pichani injekcii sa nepbranila, nepohla a ani pohladom neuhla, pozerali sme si do oči a ja som videla ako sa v nej straca život ako pomalyčky zatvara očka a upada do spanku - tolko slz som vtedy vyronila tak ako teraz ked to pišem nikdy nezabudem na nu na ten pohlad a do poslednej chvili neopustila ona mna ani ja nu.
tak mi nevravte že je to chore ked ma nejaky človek vybudovany hlbši vzťah so zvieraťom su t ointeligentne tvori a velmi dobre vedia pochopiť naše pocity, naše vnimanie ..... len človek čo to nikdy nezažil take silne puto može pohrdať a hovoriť niečo ine ......
prepáčte že som to sem napisala ale musela som lebo mi to nedalo a tak som si na nu akorát v tejto chvili spomenula 😔 😔 😔
tak mi to nemajte za zle .... 😔
Je zajímavé , kolik už má tato diskuse stránek se musím smát, tak něco taky ode mě. Plně souhlasím s @kopeckovi, můj pes s náma spí v posteli a znám milion lidí, kteří spí se psy v posteli. Od mala jsme měli psa doma a mám k nim hezký vztah a proto jsem chtěla, aby i moje děti měli pejska doma. Já osobně si myslím, že je to moc fajn pro děti, aby věděli, jak se mají chovat k zvířatům. a v tomto duchu budu vychovávat i mé děti. a to že se tady pořád řeší, jestli se říkám psům ségra, brácha. Tak u nás to tak je máme dvě děti a třetí je na cestě- z toho jedno dítě je čtyřnohé. Jsme vzdělaní lidé, tudíž nejsme žádní blázni, nekouříme, nepijeme, nefetujem.
@kopeckovi pekne napisane ...... 🙂
podla mna je to kazdeho osobna vec, ako oslovuje svojho domaceho maznacika... niekto nechce/nemoze mat deti vobec a vsetku svoju starostlivost a lasku dava psikovi a ti, co maju deti a nevzdali sa preto psika, klobuk dole... podla mna je spravnejsie, ak sa clovek o svoje zvieratko stara ako o svoje dieta, ako keby ho mal za mesiac-dva od obstarania vyhodit na ulicu...
@zmrzlinkams krásne napísané

vy ste tu toho popisali veru vás dočitač čo se stihli za jedno poobedie a večer 😀
ale som rada že som som sa dozvedela že som slepica 😀 😀 super každe zviera je niečim vynimočne, užitočne a podotykam bez niektorích druhov by sme my ludia ani neprežili česť vegetarianom a povedať na niekoho že je sliepka len preto že ma rada svojho miláčika tak potom neviem kto tu je chory a mal by sa liečiť - nebudem menovať a ani hadať sa ale ta dotyčna by si mala vstupiť do svedomia z jej pismeniek ide hnev, zatrpknutosť, chuť hadať sa a uraž ine osoby - take zviera ani nepoznám to sa ani neda porovnať k žiadnemu zvieratku lebo myslim že skoro všetky druhy na svete sa chovaju prijatelniejšie velka škoda uražať ich prirovnanim sa k ich druhu........ vobec by ma neprekvapilo ak by to bola osoba čo neznaša zvierata a možno ich aj tyra ale nepoznáme nesudime že - to može byť len domienka ale aj ta osoba nepozna tak nech nesudi a neuraža - nevravim mať pre psa postel, gauč a bazen a neviem čo ešte je to trošku na zamyslenie sa ale netreba koli tomu ludi odsudzovať a uražať každeho vec a kem jemu to nevadi - ale preto žeme doma milačika ktoreho berieme ako člena rodiny a spava a lehava na gauči a spinka s nami v posteli na tom nič zle nevidim aj v tej posteli ma svoje miesto kde može ležať a musim podotknuť že v zime prijemne hreje nohy, a muž zaspava tak že mu naš miláčk lyže nohy a tak zaspia obaja taky rituál a je to velmi zdrave lebo podla zdravotneho hladiska maju psy v slinách látku ktorá likviduje pliense a zle bakterie na nohách - preto sa zo všetkeho vyližu aj mačky, najdu sa zranenia čo nie ale to su vážne zranenia...... a mačky no bordel väčšinou robia kocuri a nie mačky mačka je čistotnejšia ako niektori ludia ktorí by si mohli z nej brať priklad, mocurov ani ja nemusim lebo všetko ostriekavaju ked tak vykastrovať - mačka sa do piesku nevyšpiny ak je znečisteni vadi jej to a všetko si po sebe zahrabavaju takže po mačke žiadne vykali nenajdete.
a za dalšie padla tu tema prečo neriešime ine zvierata ale psi no preto lebo táto diskusia je o psoch a prirovnanie k dieťatu a rodine tak sa držime temi keby tu bola tema o mravcoch či kamzikoch alebo medvedikovi čistotnom tak sa rozpravame o nom ale to neznamena že sa o nich ludia nezaujimaju !!!!
a ešte jedna vec porovnanie že zver je zver a človek je človek tak ja osobne sa niekedy velmi hanbim za rasu človeku lebo sa chovaju niektoré horšie ako ta zver ktorá ma veru niekedy väčšie IQ ako človek.
to ako si toto kto zoberie jeho vec ak na toto bude niekto reagovať agresivne tak len sám dosvedči aky v skutočnosti je a veru niektorí nám to tu aj pekne predviedli.
a ak mi niekto povie že som krava čo sa mi našťastie nestalo tak pre mna by to bola velká česť lebo kravy patria medzi tie najinteligentne zvierata - stači ked si pozriete zopár dokumentárnych filmov namiesto somarin v TV a veu dozviete sa tam velmi zaujimave veci o zvieratach a potom možete vravieť zver je zver a človek je človek aby ste neboli prekvapeny čo tie zvierata všetko dokažu a my keby sme nemali modernu techniku a neviem čo všetko okolo nás tak polovica ludstva je stratenych ...............
ja osobne som rada že má dobry vzťah zvieratam a to je jedno ake je to zviera a nerobi mi problem ich doma chovať, tolko zvierat zachranilo ludom nám človekom život, pomohlo z ťažkosti, kolko zvierat dokáže liečiť a liečiť postihnute deti k lepšiemu a dokážu dodať radosť do našich srdc to si mnohy neuvedomujete lebo ste to nezažili a niektorí so svojom zatrpknutosťou ani nezažiju no mám pocit že vy asi radosť zo života nemáte či tam hraju rolu zvierata alebo nehraju .... vaše vyjadrovanie sa same o sebe svedči ......