Postoj cirkvi k sterilizácii
Zaujíma ma, či sú tu veriace žienky, ktoré podstúpili sterilizáciu. Osobne také poznám, no pýtať sa ich nechcem. Viem, že naďalej praktizujú vieru, čiže chodia do kostola, na spoveď, na prijímanie. Preto ma zaujíma ako to vlastne je z kresťanského hľadiska. Pýtam sa to na margo toho, že aj dnes sa tu riešil problém piateho dieťatka a následná sterilizácia.
Takze mame realne obavy, tehotenstva som mala tazke a velmi rizikove 😞, s dcerkou som lezala tehotna 2,5 mesiaca v nemocnici...cize 4.sekcia je uz len zachrana mojho zivota aby som sa pri ďalšom tehu nerozparala v maternici a nevykrvacala.
Takze bude 4.sekcia+ sterilizacia. V pripade zivot ohrozujuceho stavu by to nemal byt hriech. Ved je aj dovolene ist zene na operaciu/ozarovanei a pod. ak ma zena rakovinu matenrice a zomrie pritom plod v tele...lebo ide o zachranu zeny v prvom rade.
Takze pojdem, neviem ci to poviem fararovi na spovedi...v podstate to z toho dovodu nie je hriech.ale aj keby mal problém, ide o moj zivot a moje male 4 deti ktore potrebuju mamu. Takze verim, ze Boh to vidi. Ak by som nemala problem chodit na prijimanie, tak nevadi... Ved do kostola mozem chodit a pod.
A toho Biligsa si asi aj tak budem robit, lebo tiez to nie je 100percent istota ta sterilizacia. Po
@adri12 Ahoj, tak som cakala 4.babo po Billingsovej metode...potratila som v 11.tyzdni...a stale som vkuse krvacala...lekar na vaginálnom USG zistil, ze mam zvnútra pootvorenu jazvu po 3.sekcii (nebolo to cez brucho USG vidieť)....takze by som sa velmi rychlo roztrhla pri gravidite a do 5 min vykrvacala...takze to bolo Bozie riadenie, ze som prisla o babo...lebo by sme obaja zomreli 😥
@adri12 Za mna...urcite nevahaj, fakt to nie je sranda...deticky maju len jednu mamu 🌷🍂 A potrebuju ju ♥️ A citim sa uplne po kazdej stranke rovnako, praveze omnoho omnoho viac veci sa zlepsilo, hlavne manzelstvo, lebo konecne sa mozme milovat s manzlom kedy chceme... žiadne stresy, obaja sme spokojnejsi, aj vztah s Bohom mam neporovnatelne lepsi, ziadne vycitky ani nic, mam v tom uplny pokoj a som vdacna za sekciu, lebo by ma uz nebolo...🌲🪵🍄
Kamoška nesla, lebo jej farar povedal ze nie...nema.hanby! A teraz sa ide zosaliet, ked jej meska....a to uz su na pokraji rozvodu, len maju 3 male deti...tiez sekcie...uz by sla, ale zase dalsia operacia sterilizacia...a este ma teraz kopec ďalších zdrav. problemov seba a deti, beha s detmi po nemocniciach...tak uz je to problem teraz pre nu sterilizácia, ale vravela, ze lutuje, ze nesla pri 3 sekcii, ze sa dala ukecat, ze bola hlúpa 😒 Uvidi ako sa to cele vyvinie s detmi...
A nerozmýšľali ste namiesto sterilizácie používať kondómy? Tak by ste boli stále otvorení prijatiu nového života (kondóm nie je 100 percentný) a v kombinácii s metódami prirodzeného plánovania by to bola celkom istota. Sterilizácia/ vazektómia je niečo tak radikálne, že by som do toho nešiel. Čo ak ťa popadne túžba mať ešte dalšie dieťa a prirodzene to už nepôjde?

Ahoj, ako si to nakoniec poriesila? Pytala si sa knaza a co povedal? My sme s manzelom fakt veriaci, a vsetko, cakame 4.babo po 3.sekciach. Robili sme Bilingsovu ovulácilnu metodu (Cirkev to povoluje, to sledovanie hlienov a vyhybanie sa sexu v plodne dni) no ne to blbost, robili sme to riadne poctivo, milovalo sa 2x mesacne a hned sme po 1,3 mes. Po sekcii otehotneli.