icon

Používanie spojky

slovenka753
27. sep 2022

Ahojte, začala som jazdiť po x rokoch. Auto je naftak 2 liter. Hľadala som aj na internetoch ale neviem ako je to správne. Takze mam nasledovne otazky a ak by ste vedeli dat radu budem vďačná.

1. Keď sa rozbieham tak auto chytá bez pridania plynu. Ak sa nepotrebujem rozbehnúť rýchlo resp. posunúť len o kúsok v zápche môžem tak robiť na spojke bez pridania plynu? Nenicim tým spojku? Alebo je lepšie ju pustiť a pridať plyn?

2. Predpokladám ze ak stojím na semafor je lepšie hodiť spojku do neutrálu ako štát na spojke. Je to správne?

3. Ak spomaľujem a neviem na akú rýchlosť, pripadne ci zastanem napríklad zo 60ky tak aký je vlastne postup? Zabrzdim a hodím rovno do 2ky? Alebo Zabrzdim, dám neutrál a čakám ci zastanem alebo akú rýchlosť mam dat? Alebo zabrzdim, stlacim spojku a zariadim podľa situácie aj keď ju mam stalacenu dlhšie?

Strana
z2
amito
Autor odpoveď zmazal
aalt
22. mar 2023

Zatial si ziadnu otazku nenapisala.

amito
22. mar 2023

@aalt napísala do správy 😉

aalt
22. mar 2023

Mohla si to kludne napisat aj tu. Ja nie som ziaden dopravny expert. A sprava zatial neprisla.

amito
22. mar 2023

@aalt ta sprava nebola písaná vám

aalt
22. mar 2023

@amito no dobre, ale potom nerozumiem, preco som bol oznaceny ... nechajme to tak ...

Strana
z2