Povahové vlastnosti mužov

samulet
30. jún 2017

Mňa by zaujímalo, v čom ženy vnímajú také najväčšie povahové odlišnosti mužov oproti ženám na základe skúseností s nimi, ktoré povahové vlastnosti považujú u mužov za také negatívne a ktoré za pozitívne. Respektíve, v čom by sa muži mohli zlepšiť?

lilyianka
30. jún 2017

@samulet nuz chlapovi treba povedat veci na rovinu,pretoze proste nechapu ak zena nieco naznacuje....
A este chlap proste vypne a nepocuva...ma na salame

obsadenemeno
30. jún 2017

@samulet to sa akoze vazne pytas???
Ty asi nemas zenu, co, inak by si to uz vedel......😝

mimka11111
30. jún 2017

@samulet tie pozitivne prevysuje vase obrovske ego,ktore tazko znasa,ak ma zena pravdu...neznesie,ak zena viac zaraba....mysli si,ze zena je nieco menej ako chlap.
..a hlavne,poniektori dokazete tak bravurne klamat,pozerat cloveku do oci,"bit do prs" a tvrdit,ze vy ste to nikdy v zivote nepovedali

milan_branik
30. jún 2017

no podla mna chlapy maju vacsiu vydrz v tom ked chcu nieco dosiahnut, nevzdavaju sa , nepanikaria a hlavne zbytocne nekecaju ked tak uz tak potom strucne k veci....
To ze treba chlapovi povedat veci na rovinu to je jasna vec ziadne naznacovanie, dvojzmysli .... Na to uz vela zien vo vela veciach doplatilo....😒

carrot_apple
30. jún 2017

@samulet hovoriť na rovinu je +, umenie vypnúť po hádke a mať sex ako robot - , nepanikáriť + , muži riešia najskôr praktickú kuchyňu ako ultra super modernú to je +, dokážu piť sami, ženy nie, čo je + , zbytočne nekecajú o citoch čo je - , nezávidia čo je + , berú všetko na ľahkú váhu čoje - , materiálne veci sú dôležitejšie a hlavne postavenie v práci ak chlap do 40tky neurobí kariéru je zle teda považujem to za -, neohovárajú +, neklebetia + , ...vedela by som pokračovať....

deti95060810
30. jún 2017

otočme to...a čo keby si tak ty napísal tie odlišnosti žien od mužov....čo sa tebe na ženách páči a čo nie...

carrot_apple
30. jún 2017

však praveký muž mal ísť na lov a aj sa z neho vrátiť s korisťou, nemohol súcitiť s mamutom, inak by jeho rodina zahynula od hladu. Ak šiel do vojny, nemohol súcitiť s nepriateľskými vojakmi, pretože by ho porazili to je +.
schopnosť mužov premýšľať strategicky a takticky je + . Premýšľať v širších súvislostiach, vedieť predvídať z poznaného. Schopnosť triezveho úsudku, jednoduchých záverov aj v emočne náročných situáciách je + .

libawet
30. jún 2017

@samulet chlapi sú viac v pohode, neriešia " blbosti ", nepitvajú sa v nich ako my ženy, nezapájajú do problému emócie, sú skôr nad vecou a teda vidia veci také aké naozaj sú....žena je tvor emotívny, skôr rieši cez city, čo je zasa dôležité pri výchove detí, a preto je dôležitý aj ten mužský a aj ženský vzor, čo sa výchovy detí týka, ten jing a jang ako sa vraví. Žena dokáže zasa robiť viac vecí naraz, čo muž nie, ten jedna vec a koniec, dorobí a až potom vie začať čosi ďalšie. Naše prvotné úlohy sú proste dané už od praveku, všetko sa to týka detí - muž musí byť taký aký je - lovec, bojovník a ploditeľ . Žena - darkyňa života, ochrankyňa ohňa/domáceho krbu a potomstva.

dominika6
30. jún 2017

@samulet negatívne vlastnosti u mužov je :
chýbajúci 6 zmysel
chýbajúce puto vnímania potreby u svojho dieťaťa,aj ked dieťa nevie ešte hovoriť..príp počas choroby..
určenie si priorít okrem seba samého
flegmatičnosť
bordelárstvo
vnímanie pohladu na vec z iného uhla ako svojho
chýbajúca verbálna komunikácia v rozvitých vetách
chýbajúci zmysel robiť dve veci naraz

dominika6
30. jún 2017

@milan_branik ani náhodou nemáš pravdu..za každým úspechom muža,stojí žena..ktorá ho podporuje ..inak by to vzdal už v polovici,nemajú trpezlivosť a ked sa niečo nedarí dajú to všetkým naokolo vyžrať..

libawet
30. jún 2017

@dominika6 ako ktorý muž, nie všetci. Aj žena potrebuje niekedy podporu, nie sme supermanky, na aké sa občas hráme a paradoxne si tým škodíme, lebo potom muži na nás kašľú - veď ona ma nepotrebuje....a potom sa tu budeme sťažovať, akí sú len tí muži k nám nevšímaví a nepomáhajú...ženy, čo teda chcete?

esther03
30. jún 2017

Negativne: velke ego v kominacii s hlupostou. Nieco ako kapitan...

dominika6
30. jún 2017

@libawet žena viac znesie a stíha ešte aj psychicky podporiť muža..berie to ako samozrejmosť a prejav lásky..ale ked jej muž dlhodobo berie max. energie a ona je potom vyšťavená tak najhoršia je ona..áno začne sa sťažovať,otvorí si ústa alebo nebodaj žiada o pomoc..
čiže ako píšem...za každým jeho úspechom je ona..v tom najhoršoma on ked je pekne rzbehnutí a za vodou tak ju opustí alebo špekuluje a hladá milenky

lujziana44
30. jún 2017

Chlapom treba všetko povedať po lopate, náznaky im nič nehovoria a že by urobili niečo sami od seba tiež nehrozí :D Všetko čo od nich chceme urobia úplne do body tak, veď už koloval po internete obrázok,že žena nechala odkaz mužovi aby ošúpal polovicu zemiakov a dal ich variť a on namiesto toho aby ošúpal polovicu z počtu zemiakov, ošúpal každý zemiak iba do polovice a tak ich dal variť :D :D No treba k tomu ešte niečo dodať?

libawet
30. jún 2017

@dominika6 to si len žena myslí, že viac znesie, ale neznesie, tiež máme svoje hranice a keď sa prekročia, býva väčšinou neskoro. Som žena, no ak nevládzem, nestíham, svojho muža či syna o pomoc požiadam, rozdelím úlohy a poviem to na rovinu, nehrám sa na hrdinku, to sa nevypláca. A tú psych. podporu tiež potrebujem a ak muž, tiež mu ju poskytnem, je to rovnocenné.

libawet
30. jún 2017

@lujziana44 že hádžeš všetkých mužov do jedného mecha s názvom " debil ".

lujziana44
30. jún 2017

@libawet nie, ja som len povedala, že všetko čo od nich chceme buď urobia úplne doslova a na základe toho niekedy vznikne vtipná situácia

libawet
30. jún 2017

@lujziana44 OK, ale nie všetci tak robia, takže to treba rozlišovať aspoň pridaným slovkom " niektorí chlapi " a nie " chlapi ".

samulet
autor
30. jún 2017

Že by som to otočil? Je tu veľa príspevkov. Ja mám niekedy pocit, že sa tie rozdiely aj zmenšujú medzi mužmi a ženami. Síce nie som ženatý, ale tak so ženami prichádzam do kontaktu, nedá sa o všetkom písať, tých skúsenosti je veľa, človek by tu potom napísal sto strán o tom, ako vníma ženy. Ja som napríklad poznal aj také ženy, čo boli tiež schopné urobiť len jednu vec a nie viac verí naraz a sú aj muži, čo vedia urobiť viac vecí naraz, vždy sa môžu nájsť výnimky, ženy a muži, čo sú v niečom takí výnimočne dobrí alebo zlí v tých rôznych povahových vlastnostiach. Zdá sa mi, že ženy sú vo všeobecnosti komunikatívnejšie, viac vedia akúkoľvek vec, tému, problém tak ,,obkecať", v tomto sú ženy také komplexnejšie, nie sú také jednoduché ako muži. Napríklad muž ide niekde na EKG vyšetrenie, potom o tom bude hovoriť kamošovi, keď bude vôbec o tom hovoriť, asi to celé tak zjednoduší a keď tam pôjde žena na to EKG a bude o tom hovoriť kamoške, tak možno bude o tom hovoriť celý deň a to nemyslím v zlom. V istých veciach sú ženy také zodpovednejšie a odvážnejšie ako muži, aj napríklad v tom zdraví, že ženy sa možno aj menej boja návštevy u zubára, lekára a muž je tam možno viac strachopud ako žena. Koľkokrát keď som bol u nejakej lekárky, presne mala tieto názory. ,,Ach Vy chlapi, vy ste najhorší pacienti, sa len bojíte, trasiete a ženy skoro vôbec". Ženy mi prídu aj také rafinovanejšie a komplikovanejšie ako muži, ťažko sa v nich niekedy vyznať, hoci sa to hovorí aj o mužoch. Napokon aj oblečenie žien je také komplikovanejšie, pestrejšie ako u mužov. Čo všetko si žena môže dať na seba, nalakovať nechty, dá si náušnice, naružuje pery na ústach, má kabelku, rôzne druhy topánok na leto a muž to má všetko také zjednodušené. Aj to ako keby vyjadrovalo, že muž je v mnohých smeroch taký jednoduchší, čitateľnejší ako žena. Asi ale muži viac vynikajú v takých technickejších veciach, silových, že vraj muži majú lepšie orientačné schopnosti, že skôr sa hodia za vodiča lepšie ako žena a tak ďalej. Ale to všetko je myslené všeobecne aj reálne, pričom vždy sa nájdu výnimky, aj žena môže byť problémov lepšia vodička ako muž, lepšia stavebná inžinierka ako muž, nemožno paušalizovať, ale ani sa urážať, ak muž alebo žena majú na niečo lepšie predpoklady ako opačné pohlavie a zároveň majú aj svoje typické muchy povahové🙂.

oli18
30. jún 2017

@milan_branik a chlapi oveľa horšie ovládajú gramatiku, ako ženy, že Milan? 🙂

deltaa
30. jún 2017

@samulet ono to zavisi este od veku zien, chlapi su stale rovnaki ale zeny sa menia vekom 😉

tiper24
30. jún 2017

@mimka11111 mne nevadi ak zena viac zaraba a ze niekedy ma aj pravdu 🙂

tiper24
30. jún 2017

@dominika6 no neviem z tou psychikou...... v poslednom case si vsimam ze viac zien mavaju problem s psychikou

dominika6
30. jún 2017

@tiper24 hej to máme z vás

dorottka
30. jún 2017

@dominika6 nie za kazdym uspesnym chlapom je zena, to je nezmysel. Casto ano, ale je to obrovske generalizovanie. Poznam chlapov, ktori vyrastali bez matky, zenati nie su (ani priatelky) a su velmi uspesni a spokojni. Neplati to o kazdom, samozrejme, a jeden druheho kazde pohlavie obohacuje vo vseobecnosti, ale netvarme sa, ze inak to nejde, lebo ide.

libawet
3. júl 2017

@samulet no jo..mužský. Ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy, žádné křečové žíly, žádná celulitída, žádné klimaktérium...a pak z ničeho nic zdechnou 🙂 Věra Chytilová.

samulet
autor
3. júl 2017

@libawet A ženy zase žijú dlhšie a je ich viac🙂, to vám závidím🙂

libawet
3. júl 2017

@samulet máš pocit, že je čo závidieť, ak žena chodí na hrob svojmu mužovi, napríklad? Alebo závidíš, že rodí v bolestiach? Alebo, že sa viac trápi než hociktorý muž? Alebo nebodaj nám závidíš každý mesiac menzes? Či prechod? Rozumiem Tvojmu vyškerenému smajlíkovi, ale predsa za tým vnímam aj trošku pravdy z Tvojej strany...jediné, čo môžeš naozaj závidieť nám ženám, je dar života, ten pocit po pôrode, to sa nedá opísať, to sa musí zažiť.

samulet
autor
3. júl 2017

@libawet V danom príspevku som mal na mysli len to, že žijete dlhšie a je Vás viac, na ostatné, čo si spomenula, som nemyslel.

libawet
3. júl 2017

@samulet rozumiem, no považovala som to za potrebné napísať aj v širších súvislostiach...vieš, som žena, musím to viac rozpitvať 🙂.