Povinné očkovanie na nariadenie zamestnávateľa
No baby, dnes som prišla do práce a toto ma čakalo na stole 🙄 Čo si o tom myslite? Lebo úprimne, mňa to riadne nasralo 😅
Vy ste to tiež niektorá dostali príkazom od vedenia?

Tak toto nie je bezna prax. Uz len styl, akym to napisal..
Je divne, za vam to dal takto pisomne. Tvoj zamestnavatel je dost neopatrny. Ja byt nim tak ak aj chcem aby sa dali vsetci zaockovat komunikujem to inac a hlavne bez akychkolvek pisomnych dokazov.
Ktokolvek to moze totiz pouzit proti nemu ak by mal byt zrazu z "disciplinarnych dovodov" vyhodeny.
@viktorka48 Asi ano a je to smutne. Ale vo vseobecnosti sorry, ako si to moze dovolit?
vytri si s tym prdel a odnes mu to ako pisal co najskor do jeho kancelarie....
@matkahelka ahoj, prosím ťa, zaujalo ma, že ťa v CAR vystríhali pred očkovaním. Tiež chodím do jedného centra, ale nič k tomu mi nepovedali. V dobrom sa pýtam, nerýpem... Napíšeš mi niečo viac, ako ti to vysvetlili? ďakujem vopred 🙂
Nuž pán sa správa ako mu zamestnanci dovolia. Keby nebol nikto ochotný pracovať pre chumaja, musel by zmeniť správanie. Nečítala som komenty, tak sa možno budem opakovať. Určite by som toto zaslala na Inšpektorát práce. Inak je celá táto diskusia zbytočná, ak to človek nebude riešiť a nechá to tak.
Hlásila by som sa v kancelárii s papierom v ruke v znení:
Firma,hlavička,ty
Dôrazne vás žiadam aby ste ma o očkovanie viac nežiadali. V mojej pracovnej zmluve, ani v zákonníku práce, ani v žiadnom inom zákone nie je uvedená povinnosť zamestnanca byť zaockovany!
Preto vás dôrazne žiadam, postupujete v medziach zákona!
Toto by som odovzdala šéfovi, dala si ,,odoslovat,, a rovnaké znenie by šlo na centrálu aj s papierom čo si si našla.
Rozprávala som sa s kolegyňou a ta že ho upozorňovala, že keď to niekoho naštve tak to dajú na IP ale že jeho odpoveď bola že sa začal smiať že on už zamestnáva ľudí 35 rokov a mávol rukou...
Mne sa az tlak zdvihol😂 dobre, ze odtial ides prec a zamestnavatela by som isto nahlasila
Netreba sa vyhrážať, že sa to pošle na IP. Treba to tam poslať.
Normálne keď sa vám tam takto smeje do ksichtu, zobrala by som to aj na IP a aj to dala zmedializovať. Spoj kolegyne a určite to začnite riešiť vo velkom. Ľudia s velkým egom väčšinou velmi rýchlo padajú na hubu.
@mapa Tiez ma to hned napadlo. Ziadny hlavickovy papier, ani logo, formatovanie vo wordu take zarovnane v strede, ziadne konkretne oslovenie, ziadny datum, len zacierneny podpis. A k tomu anonym.
Aby to nebol zase dalsi fakeovy podvod prispievajuci k rozdeleniu uz aj tak velmi rozdelenej spolocnosti. A vzhladom k tomu, co tu anonymni uzivatelia predvadzaju posledne tyzdne az mesiace.
Nehovorim, ze sa to nemoze diat alebo stat ale takto to vypada, ze to mohol vyrobit trebars aj zamestnanec, co chce svojmu zamestnavatelovi urobit problemy. Moznosti je vela.
no tak mne by to teda tiež poriadne zdvihlo tlak. ako chápem, bolo by to fajn, no nikoho nemôže prinútiť a ako keby si ty vedela ovplyvniť čas, kedy ťa zavolajú na očkovanie
@veto Myslíš si, že taký hajzel by to dával ešte oficiálne na hlavičkový papier a s*al sa s formátovaním? Pochybujem. Pracujem s ľuďmi, ktorí nie sú schopní dať zamestnancovi ani zmluvu/výplatnú pásku, nie ešte vypisovať niečo na hlavičkové papiere.
Išla by som normálne za nadriadeným že sa očkovať nedám aký je ďalší postup. Samozrejme by som to nahrávala a neskôr zverejnila.. Toto nemá nič so zdravím toto je bohapuste vydieranie
@sszuzu8 To by ju zas mohol napadnúť, že ho nahrávala bez jeho vedomia a to by bolo zas len horšie. Pri takýchto dôkazoch by musela mať súhlas druhej strany. 😕
@ella_price Zamestnanci nemozu byt rovnaki ha..li len aby urobili co nejvacsie problemy? Ale mozu.
Najst si toto na prac. stole, tak to leti do kosa rovnako ako vsetky podvodne faktury ci prikazy k uhrade alebo podvodne poplatky od podvodnikov ktore prichadzaju kazdy den.
Nahravat si kohokolvek pri vykone prace je legalne, nepotrebujes suhlas druhej strany, len to nesmie byt zverejnene a preposielane inym osobam a nesmu tam byt pritomne ine osoby, ktore by bolo mozne z nahravky identifikovat. Aj zamestnanci maji svoje prava len o nich casto nevedia.
toto by nebolo zle nahlasit, mne keby toto povie zamestnavatel, tak zavolam aj Boha, len aby sa o tom vsetci dozvedeli :D
@veto To samozrejme, ale ktovie ako ich tam takýto pánko drží pod krkom. Oni dobre vedia takto vyššie postavený, čo si môžu a nemôžu dovoliť. Napríklad držať vo firme "súdnu znalkyňu", ktorá kompletne dod*bala účtovníctvo aj audit len kvôli pečiatke? Prečo nie.
Áno, ale ak by nahrávku chcela použiť ako dôkaz, tak nemôže.
"Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením." § 11 a 12 Občianskeho zákonníka
@ella_price Nebudem ti to rozporovat ale nahravku so sefom by pouzit mohla v pripade dokazneho materialu pokial by sa jednalo o vykon prace. Takze s papierom a podanim vysvetlenia kludne nahravat moze. Len to nesmie zverejnovat. To co si nazdielala ty, je vytah z obcianskeho zakonnika, vztahuje sa na obcianske suzitie.
@veto Chápem a zákon som použila schválne, keďže by ju mohol s dobrým právnikom odrovnať na úplne nelogických hlúpostiach (reálna skúsenosť), ale pokial by to prešlo a oni ako zamestnanci, nie len ako jeden, by sa vedeli brániť, bolo by to ideálne.
Ja by som ten zdrap ignorovala, urcite by som mu nesla oznamovat, ze sa nejdem ockovat, nic ho do toho neni a to by som mu aj potom v juli povedala ak bude pytat potvrdenie. Max. by som ho anonymne nahlasila, alebo potom neskor keby chcel robit problemy uz aj neanonymne aj do medii.
Tupec..... A na Slovensku je veľa takých zamestnávateľov ako on...... Bohužiaľ..... Ja by som ho nahlásila na IP.
Ano, takto sa to neriesi, ale v niektorych zamestnaniach musis mat urcite očkovania povinne , myslim teda pracu v nemocnici. A nikto to nerieši, ide o ochranu zamestnancov a pacientov. U nas vo firme sa idu dat vsetci ockovat, ale tak mame cca 12 zamestnancov a nikto nema problem.