Povinné očkovanie na nariadenie zamestnávateľa
No baby, dnes som prišla do práce a toto ma čakalo na stole 🙄 Čo si o tom myslite? Lebo úprimne, mňa to riadne nasralo 😅
Vy ste to tiež niektorá dostali príkazom od vedenia?

Autorka, my sme dostali email, ze nas pustia do prace za predpokladu, ze vacsina bude ockovana. Ale teda napisali to slusne. Tato forma, co si sem dala, nie je uplne ok.
Nuž 🤷♀️ tak evidentne prekročil alebo skôr preskočil hranicu normalnosti😅
No v každom prípade aj keby som veľmi chcela tak do 31.7. by som 2. vakcínu stihla iba veľkým zázrakom 😂 to by mi museli poslať termín do 22.5. na prvú dávku 🙄
@nistika niektory 40tnik s dobrym platom do poistovne stihol odviesť viac ako mnohi 65 rocni za cely zivot. Preco on nemoze dostat adekvatnu liecbu, lebo hrdinski dochodcovia zaplnili nemocnice? To nie je argument, ze si platili poistenie. To si platime vsetci. Personal nemocnic nenamnozime. Ked sa ludia odmietaju chranit, ok, maju na to pravo. Ale potom nech sa hrdinsky liecia doma a daju prednost v nemocnici tym, ktori sa nenakazili vlastnou vinou
vysvetlila by som zamestnávateľovi že očkovanie je dobrovoľné a tiež by som mu pripomenula, že to v zmluve nemáš a hotovo
Len dorazne ziada, nie prikaz a potom ak je to firma, na to musi byt oficialne vyjadrenie a nie takyto "zdrap" papiera. Toto je nic. Nema to ani hlavicku, oficialnu peciatku, podpis, datum nic...takze pan zamestnavatel si tak moze viete co
Vlastná skúsenosť, pracujem v DSS ako RHB pracovník, v decembri 2020 to u nás prepuklo naplno, bola som zamestnávateľom poprosená, či nepôjdem na chvíľu robiť zdr. sestru (predtým som tam robila na tejto pozícii). V I/2021 a II /2021 som bola zavretá v práci cca 2,5 týždňa. Asi som z Černibylu, a napriek starostlivosti o covidovych klientov, ktorí boli vo veľmi zlom stave a mnohí zomreli, ja som po 2 turnusoch ostala ngt.
Prišli vakcíny, wau!!!!!!
V práci vedenie a niektorí zamestnanci ako v tranze na očkovanie.
Ja tomu nechávam čas.
Doslova ma prenasledovala nadriadená a pýtala sa ma na očkovanie. Jej dôvod : chodíte od klienta ku klientovi, neboli ste chorá, nie ste očkovaná..... čo ak niekoho nakazíte?!?!?
Moja odpoveď : bola som tu zavretá 2.5 týždňa, starala som sa o chorých a polomrtvych, a vy ste sa nestarali, či sa nakazím alebo nie, ak sa nakazím, či prežijem alebo nie ( bohužiaľ jedna kolegyňa zomrela na následky spojené s covidom)
Zatiaľ mi dávajú pokoj. No viem, že nie na dlho....
Očkovanie je slobodné rozhodnutie človeka.
Ak by ma "donútili" sa zaočkovať, tak do dotazníka napíšem : dávam sa očkovať na hrubý nátlak zamestnávateľa " a červeným perom.
@viktorka48 Už sklapni ! Osem strán je tu len o tebe, kde melieš dookola to isté 😂
@najk chces aby pred hospitalizaciou vylnili nejaky test? cestne prehlasenie? ci ako mam tomu rozumiet, aby si mala pocit ze je svet spravodlivy?ja niekde tvrdim ze 40-tnik nema narok na osetrenie? zdravotny system je tu pre vsetkych aj ked si myslis ze nieci zivot je menej hodny.
@nistika kazdy ma narok na osetrenie? Vdaka preplnenym nemocniciam sa hromada ludi na to osetrenie nedostala. Prave preto, ze mnohi kaslali na opatrenia. Preto hovorim, ze ked boli hrdinovia pri stretavani sa, mali byt hrdinovia aj vtedy ked zacal dochadzat kyslik. Lebo mozno prave kvoli ich stretavaniu nemohol nejaky 40tnik absolvovat operaciu, ktoru nutne potreboval..
@viktorka48 zdravotnici boli lenivi? Nekompetentni? Opatrenia boli prehnane a stale su. Plosne testovanie je zbytocne, stacilo by robit ho cielene (firmy, rodicia deti, co chodia do kolektivu). Ale ano, za to, ze kolabovali nemocnice a nedostalo sa osetrenia nekovidovym, mozu prevazne ludia, co kaslali na tie najzakladnejsie opatrenia a teda rusko a odstup. Tieto dve opatrenia uplne stacili a nemuseli sme mat tie prehnane opatrenia toho psychopata. Lenze kazdy sa chcel bavit, silvestrovske oslavy, party a potom kolabujuce nemocnice. Za to moze tiez psychopat, ze sa vsetci nahrnuli do nemocnic? V mojom okoli som to videla. Dochodcovia s kovidom, ktori vedeli, ze su pozitivni, lebo mali priznaky a boli v uzkom kontakte s uz potvrdenymi. Stale chodili medzi ludi, ved je to len soplik a potom ked bolo zle, hura do nemocnice. Ved ti nekompetentni lekari sa postaraju. Zrazu im boli dobri. Ale ze by sa izolovali a liecili hned na zaciatku, to nie. Keby sa kazdy aspon trochu snazil, nemuseli sme teraz trpiet nezmyselnymi, nekonecnymi opatreniami vsetci. A kto si to najviac odtrpi a kto sa stal otrokom, su prave zdravotnici :(
@viktorka48 lenze ja neviem, ci lekari vedeli ako sa starat o pacientov s kovidom. Su na to lieky? Netusim ci maju nieco, co sa da predpisat a co pomaha. Nastastie sme to zatial nepotrebovali..
@viktorka48 boli, ale prevazne sa tam dostavali ludia s uz zlym priebehom kovidu..
Dnes bola porada ohľadom toho nariadenia sa očkovať a výsledok bol že kto sa nedá zaočkovať bude musieť chodiť každé 3 dní na PCR...
A tie "povinné" PCR vám "určite" aj zabezpečí. 🙈
Toto si tu odložím:
"Zatiaľ neexistuje žiadny právny základ na to, aby od vás mohol váš zamestnávateľ, ako podmienku vstupu na pracovisko alebo výkon pracovnej činnosti, požadovať akýkoľvek výsledok testu na COVID-19. Ak by teda hlavný hygienik SR vydal vyhlášku, ktorou upraví všetky požadované náležitosti, ktoré Úrad uviedol vo svojom predbežnom stanovisku, malo by byť vyžadovanie preukázania sa výsledkom testu na COVID-19 v súlade s GDPR."
@viktorka48 Čistý bordel a debilizmus už 😕
@ella_price ale čosi 😀 na vlastné náklady

@ndrag presne hned ma zaujala forma komunikacie, ako nezda sa mi to. To aky podradny zamestnavatel nechava v roku 2021 oznamy na zdrape papiera na stole???