Povinné očkovanie na nariadenie zamestnávateľa
No baby, dnes som prišla do práce a toto ma čakalo na stole 🙄 Čo si o tom myslite? Lebo úprimne, mňa to riadne nasralo 😅
Vy ste to tiež niektorá dostali príkazom od vedenia?

@shee11 a rizikova skupina nieje vacsina proste nieje! stale tu mame deti ktorych sa to netyka, mame tu miliony ludi ktori su bezpriznakovy.....tazky priebeh malo par % cize tych par % a 2% umrtnosti su naozaj nie vacsina....a vobec osobe ako ste vy neviem kto by sa chcel prisposobit zvlast po tomto vyleve.
@shee11 Je mi luto 20 rocneho dievcata v remisii po lymfome. A ono sa musi chranit a keby som vedela jej stav, tak k nej nejdem.
Ale aj ona ma vediet jej stavi a sa sama izolovat, nie izolovat celu spolocnost lebo ona je ohrozena...co chem povedat, nemoze cela spolocnost byt paralizovana kvoli ohrozenej skupine...dali sme rok, ono to rachlo neodide, ti co su silny musia dalej zi (s ohladom na slabsich, ale ti sa musia chranit sami v ramci svojich komunit). Zatvaorit business na viac ako rok, lock down viac ako rok...vstko mimo...sorry skusili sme rok, myslim ze stacilo...
@shee11 a ten odpad z rusok, ochranych oblekov, testov, mydla, voda a specialny bio odpad za ten rok s koronou - no to nam len planeta podakuje...a ovela skor ako by sme si mysleli. Vzduch a moria sme si pekne precistili, a zem pekne zatoto- ludstvo nevyhynie na koronu, ale na ten odpad spojeny s nou...
@matkahelka oni su ti dochodcovia hrdinovia iba kym im nezacne dochadzat kyslik. Potom rychlo do nemocnice a zdravotnici nech sa staraju :( potom by mali byt dalej hrdinovia a liecit sa doma
Očkovanie je dobrovoľné a nikto vás nemôže nútiť. Toto je celé na hlavu
@nistika 😁 áno lebo pri respiracnom víruse je najvhodnejšie nahnať tisicku ľudí denne, kde si na mieste meter krát meter majú zložiť rusko, odkaslat a vyfukat nos.
Pri prvom testovaní ma rázne upozornili, že taký je postup a treba! Ja som im rázne vysvetlila že debil nie som a tam kde niekto predo mnou kaslal ja rusko dole nedám a tá pani čo robí výter bola tiež upozornena že si zabudla po tom predo mnou dezinfikovať ruky.
Ale ,, áno na mom sa nakaziť nedá,,
@shee11 Ja nie som sebec ak spochybnujem kratkodobo testovane (ak vobec) ockovanie a mam z toho strach. Som zdrava a nechcem byt povinne ockovana. Co je na tom sebecke. Mam z toho strach a nedoverujem tomu. Som zdrava, dodrziavam ruska a respektujem ostatna pravidla. Mam kratko nad 35, 70 rocny priklad bol priklad pre tie pamaly rozmyslajuce.
@shee11 Nechap ma v zlom.
Ja som rok fyzicka nepachla do roboty, moje dieta bolo sporadicky v skole. Socialny zivot sa absolutne pozastavil. Ale vsetci sme to brali a dodrziavali. Lebo sme sa vzajomne chranili, ale uz je to viac ako rok a musime sa s tym naucit zit. Vacsina trpi kvoli mensine, vsetci sme sa prisposobili (inac to bolo obdivuhodne, taka schopnost sa navzajom chranit), musime ale teraz dalej, min. kvoli detom a povinne ockovanie je dalsia tyrania ako dosledok toho ako sa cela spolocnost fakt ale fakt strasne snazila a prisposobila tym slabsim? Teraz musia ti silnejsi tiez trochu zacat aspon ciastocne nejak zit, nie len zivorit.
@nistika Presne. Chapem na zaciatku minuleho roka, nikto nevedel (mozno tak cinania, japonci ktory pobehuju s maskami vsade uz asi 10 rokov mohli mat paru) o co ide, tak sme vsetci disciplinovanie ficali podla pravidiel. Ale sorry, po roku je nutnost nastavit spolocnost na nove podmienky fungovania, ideme dalej, nadalej sa dobrovolne testujeme (ak chceme kino, restiku, muzeum, robota?), nosime masky...toto je obrovske prisposobenie a toto akceptujem...ak si to pravidla vyzaduju.
Ale ockovanie ako zasah do mojho tela mi nema nikto pravo diktovat. Pokial som zdrava a negativna (v ramci korony) a dodrzujem vsetky pravidla...tak nie.
@shee11 Ja chapem, ale to ockovanie naozaj funguje? Ak ano preco su aj ockovani stale odmadzovani maskami a musia sa tesovat ak chcu cez hranice atd....tak potom ti co diktuju pravidla ich nasledne spochybnuju.
Tu je povinne len testovanie deti 3x do tyzdna v skole. Ak to rodicia nechcu mozu mat Hschooling. Inac nie je to ze je dieta negativne aj obrazom toho ze pravdepodobne cela rodina je negativa?
Tak isto aj rozne infos ohladom dosledkov ockovania...fakt mam z toho strach. Nasi su ockovani, rodicia mojho muza tiez, chvalabohu vsetko dopadlo super. Ale aj tak neviem...
Rozhodne ale chcem aby sme sa vratili do normalu... len neviem ci je spravna cesta diktat, ze nieco musis. Aj to povinne testovanie na SK, fakt sialene.
Tu na jesen chces do restiky, kadernictva? Daj adresu a teraz uz aj test. Stale tam mas ale moznost nechciet...aj tymto vlastne spolocnost chrani slabsich a silnejsi sa musia prisposobit, ale neubera sa im moznost volby...
@shee11 ako presne chces eradikovat chorobu pomocou vakciny, ktora A) nema 100% ucinnost, B) aj pri vytvoreni ochrany ma tato ochrana len kratkodobe trvanie (cize nie niekolko rokov, skor radovo mesiace) a C) s vysokou pravdepodobnostou vobec nefunguje na vsetky mutacie?
A prosim ta, nepis, ze vakcinacia uplne eliminuje hospitalizaciu (aj to cas ukaze, ci naozaj). Pretoze ok, to je sice velmi vyhodne pre choreho cloveka, ale k eridikacii covidu to neprispieva nijako.