Pozdrav farárovi
Ahojte, mam taku asi blbu otazku ...ale riesime so snubencom svadbu a musime vyriesit aj par veci na fare s knazom...Nechcem sa hned zahanbit na zaciatku preto sa pytam ako spravne pozdravit knaza?
Ci uz osobne alebo v emailovej komunikacii?
Moze sa urazit ak mu poviem Dobry den, napriklad?
@martinaaaaaa465 a naco teda neveriaci chcu svadbu, birmovku atd?ved nech si to riesia civilne.na fararov nadavat, lebo sa nechcu zucastnit rodinnych cirkusov to hej.
@nenne9 však presne preto som už neriešila svadbu v kostole … skus si to prečítať čo som písala … ja som všade písala len svoj názor a aj som písala že niesu všetci rovnakí le toto je moja skúsenosť… bohuzial
@nenne9 a ja som veriaca v Boha ale nie v cirkev
Môže sa uraziť... Môže k vám pristupovať ako k niekomu nie jeho vhodného... Viem prečo to píšem... Aj keď dobrý deň je uctivy pozdrav môže ta prekvapiť reakcia niektorých kňazov... Mam osobnú veľmi zlú skúsenosť...
@martinaaaaaa465 presne práve toto sme riešili vnučku farár tak znechutil že odmieta chodiť do kostola náboženstvo .. doteraz rada chodila doma sa s babkou modlí do kostola chodí inde...
Ak chcete svadbu v kostole a idete ju riesit, tak ako veriaci by ste mali vedieť ako sa zdraví vo vašej cirkvi.

Keď sme s manželom ešte ako snúbenci šli na faru dohodnúť termín sobáša, obaja sme pána kaplána pozdravili: "Pochválen buď Ježiš Kristus!" Odpovedal nám: "Dobrý deň!" Bolo to milé, prelomilo to ľady a necítili sme sa tak "stvrdnuto" a neisto ako na začiatku. Takže mladého pána farára či kaplána by som sa nehanbila pozdraviť ani "civilným" pozdravom...