icon

Pozdrav farárovi

28. feb 2023

Ahojte, mam taku asi blbu otazku ...ale riesime so snubencom svadbu a musime vyriesit aj par veci na fare s knazom...Nechcem sa hned zahanbit na zaciatku preto sa pytam ako spravne pozdravit knaza?
Ci uz osobne alebo v emailovej komunikacii?
Moze sa urazit ak mu poviem Dobry den, napriklad?

Strana
z3
ivanaks
28. feb 2023

Keď sme s manželom ešte ako snúbenci šli na faru dohodnúť termín sobáša, obaja sme pána kaplána pozdravili: "Pochválen buď Ježiš Kristus!" Odpovedal nám: "Dobrý deň!" Bolo to milé, prelomilo to ľady a necítili sme sa tak "stvrdnuto" a neisto ako na začiatku. Takže mladého pána farára či kaplána by som sa nehanbila pozdraviť ani "civilným" pozdravom...

nenne9
28. feb 2023

@martinaaaaaa465 a naco teda neveriaci chcu svadbu, birmovku atd?ved nech si to riesia civilne.na fararov nadavat, lebo sa nechcu zucastnit rodinnych cirkusov to hej.

martinaaaaaa465
28. feb 2023

@nenne9 však presne preto som už neriešila svadbu v kostole … skus si to prečítať čo som písala … ja som všade písala len svoj názor a aj som písala že niesu všetci rovnakí le toto je moja skúsenosť… bohuzial

martinaaaaaa465
28. feb 2023

@nenne9 a ja som veriaca v Boha ale nie v cirkev

macekovam
28. feb 2023

Môže sa uraziť... Môže k vám pristupovať ako k niekomu nie jeho vhodného... Viem prečo to píšem... Aj keď dobrý deň je uctivy pozdrav môže ta prekvapiť reakcia niektorých kňazov... Mam osobnú veľmi zlú skúsenosť...

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
zdena1990
1. mar 2023

@martinaaaaaa465 presne práve toto sme riešili vnučku farár tak znechutil že odmieta chodiť do kostola náboženstvo .. doteraz rada chodila doma sa s babkou modlí do kostola chodí inde...

cacianka
3. mar 2023

Ak chcete svadbu v kostole a idete ju riesit, tak ako veriaci by ste mali vedieť ako sa zdraví vo vašej cirkvi.

Strana
z3