Požičiavate auto známemu na dva týždne?
Chcem sa spýtať, požičiavate auto známemu na dobu cca 2 týždne, príp. nechali by ste ho jazdiť na aute, za dobu, kým nemá vlastné?
Tak to by som sa nebála (vlastne áno, ale ak iba stojí v garáži, má PZP a ešte aj havarijnú, tak by som ho na 99% požičala). Ale ošetrila by som si to aspoň papierom, kde sa napíše, že na taký a onaký termín mu za takým účelom požičiavam svoje auto, že dovtedy mi ho má vrátiť, diaľničnú známku si aj v zahraničí hradí on a ak požičiavam s plnou nádržou, tak mi ju aj vráti. Plus, že prípadné pokuty a iné náklady spojené s používaním auta hradí on. A je povinný ma okamžite informovať o prípadnej poruche atď. Ešte zváž, ako ošetríte prípadné poškodenia, na ktoré prídeš, až keď Ti auto vráti...
Áno, prečo máš pochybnosti?My sme požičali známym, keď prišli zo zahraničia a robili trip po Európe dohoda bola, ak príde pokuta platia si ju.Ale vedeli sme, že su zodpovední a auto sme nepotrebovali
Pozicala. My tak bezne poziciavame, kedze mame 2 a obe celkom stare... Ale sused nam tak obcas pozicia auto za 40-50 tis a to je iny stres... Aj ked asi viac pre nas, ako pre neho (je vacsie a napr sme s nim sli po umyvacku, alebo ked nase boli odstavene inde a potrebovali sme ist aspon po 1 z nich).
Len pozor. Do zahranicia si vybavte aspon v anglickom jazyku aj splnomocnenie pre danu osobu, ze na nom moze jazdit.
Nie. Ani ja by som si auto od nikoho nepýtala požičať. Keď potrebuje nech si požičia s požičovne. Očividne s tým máš problém aj ty, inak by si sa nepýtala
My požičiavame aj si požičiavame 😊 a ak by to bolo 13 ročné auto keď mám ešte 2 iné tak úplne bez problémov 😊
Nie nepožičala, za vsetko, čo sa stane počas toho ako auto bude mať, budes zodpovedny len ty
Bez havarijnej poistky a funkčnej kamery v aute nie.
A minimálne dáky zdrap papiera (zmluvu o užívaní) keby mi dojde pokuta cez objektívnu zodpovednosť
V prípade že spôsobí nehodu alebo ona alebo niekto druhý za auto si zodpoveda majiteľ vozidla.Ak bude treba zaplatiť opravu asi taký horlivý platiť nebude.Ak vezme s požičovne tak tam podpisuje zmluvu aj keby sa nahodou stala nehoda.A že jazdi bezpečne.Aj mojej švagriny otec šoféroval bezpečne a taký debil im dovolenku tak pokazil že jeho už len previezli rovno v truhle a rovno do zeme.
Áno, už sme tak požičali. Auto vrátil s plnou nádržou a veľkou vďakou, veľmi sme mu tým pomohli
Nie.
Nie , nepožičala . Na mojom aute môže jazdiť iba môj muž , aj to iba keď mi ho ide umyť , natankovať , prezuť 😂
Tak velmi zalezi aj komu ho poziciat.je jedno ci je to rodina alebo znamy ale zalezi aky je to clovek.ja by som nemala problem pozicat par ludom o ktorych viem ze by pozicali aj mne alebo nam bez problemov.trebars aj susedovi by dom pozicala. Ja som raz pozicala aj kamoske ale viem dovod preco si ho potrebovala pozicat.

@ivanaks áno.