icon

Požičiavate auto známemu na dva týždne?

27. dec 2024

Chcem sa spýtať, požičiavate auto známemu na dobu cca 2 týždne, príp. nechali by ste ho jazdiť na aute, za dobu, kým nemá vlastné?

Strana
z2
autor
27. dec 2024

@ivanaks áno.

ivanaks
27. dec 2024

Tak to by som sa nebála (vlastne áno, ale ak iba stojí v garáži, má PZP a ešte aj havarijnú, tak by som ho na 99% požičala). Ale ošetrila by som si to aspoň papierom, kde sa napíše, že na taký a onaký termín mu za takým účelom požičiavam svoje auto, že dovtedy mi ho má vrátiť, diaľničnú známku si aj v zahraničí hradí on a ak požičiavam s plnou nádržou, tak mi ju aj vráti. Plus, že prípadné pokuty a iné náklady spojené s používaním auta hradí on. A je povinný ma okamžite informovať o prípadnej poruche atď. Ešte zváž, ako ošetríte prípadné poškodenia, na ktoré prídeš, až keď Ti auto vráti...

luccija
27. dec 2024

Áno, prečo máš pochybnosti?My sme požičali známym, keď prišli zo zahraničia a robili trip po Európe dohoda bola, ak príde pokuta platia si ju.Ale vedeli sme, že su zodpovední a auto sme nepotrebovali

lopka1313
27. dec 2024

Pozicala. My tak bezne poziciavame, kedze mame 2 a obe celkom stare... Ale sused nam tak obcas pozicia auto za 40-50 tis a to je iny stres... Aj ked asi viac pre nas, ako pre neho (je vacsie a napr sme s nim sli po umyvacku, alebo ked nase boli odstavene inde a potrebovali sme ist aspon po 1 z nich).

Len pozor. Do zahranicia si vybavte aspon v anglickom jazyku aj splnomocnenie pre danu osobu, ze na nom moze jazdit.

mimikarol
27. dec 2024

Nie. Ani ja by som si auto od nikoho nepýtala požičať. Keď potrebuje nech si požičia s požičovne. Očividne s tým máš problém aj ty, inak by si sa nepýtala

smajliica
27. dec 2024

My požičiavame aj si požičiavame 😊 a ak by to bolo 13 ročné auto keď mám ešte 2 iné tak úplne bez problémov 😊

dadka1997
27. dec 2024

Nie nepožičala, za vsetko, čo sa stane počas toho ako auto bude mať, budes zodpovedny len ty

misanthropicdann
27. dec 2024

Bez havarijnej poistky a funkčnej kamery v aute nie.
A minimálne dáky zdrap papiera (zmluvu o užívaní) keby mi dojde pokuta cez objektívnu zodpovednosť

alickapusinka
27. dec 2024

V prípade že spôsobí nehodu alebo ona alebo niekto druhý za auto si zodpoveda majiteľ vozidla.Ak bude treba zaplatiť opravu asi taký horlivý platiť nebude.Ak vezme s požičovne tak tam podpisuje zmluvu aj keby sa nahodou stala nehoda.A že jazdi bezpečne.Aj mojej švagriny otec šoféroval bezpečne a taký debil im dovolenku tak pokazil že jeho už len previezli rovno v truhle a rovno do zeme.

margotka17
27. dec 2024

Áno, už sme tak požičali. Auto vrátil s plnou nádržou a veľkou vďakou, veľmi sme mu tým pomohli

ankare
27. dec 2024

Nie.

lenka.25
27. dec 2024

Nie , nepožičala . Na mojom aute môže jazdiť iba môj muž , aj to iba keď mi ho ide umyť , natankovať , prezuť 😂

malinovka333
28. dec 2024

Tak velmi zalezi aj komu ho poziciat.je jedno ci je to rodina alebo znamy ale zalezi aky je to clovek.ja by som nemala problem pozicat par ludom o ktorych viem ze by pozicali aj mne alebo nam bez problemov.trebars aj susedovi by dom pozicala. Ja som raz pozicala aj kamoske ale viem dovod preco si ho potrebovala pozicat.

Strana
z2