Poznámky od okolia
ahojte som tu nova a rada by som sa opytala tych z vas ktore ste sa rozhodli nejest maso ( nech uz je dovod akykolvek, u mna zdravotny) ci pocuvate na to nejake neprijemne reakcie z okolia..ja to mavam dost casto od svagra (manzela muzovej sestry) a uz to dost presahuje unosnu mieru..alebo mozno si to len ja tak pripustam..v sobotu bola u svokrovcov grilovacka ked sme prisli svagor uz obracal maso na roste a ako ma zbadal hned po mne zhucal ze co chce akoze vegetarianka na grilovacke..normalne sa zacal smiat a poznamky typu ci mi nema natrhat nejake pupavove listy a hodit na gril..dost ma to uraza taketo reci..aj ked on sa tvari ze to mysli zo srandy..
Keby na mňa spustil, že čo robím na grilovacke, keď som vegetariánska, otočila by som sa a šla domov... Buď by sa zbadal, alebo som ignorovala je grilovačky, nech si žerie klobásy sám..
Povedala by som mu, že nie je majstrom v grilovaní keď nevie že grilovať sa dá aj iné než mäso a že si rada že to grilované jedlo od neho jesť nemusíš keďže neovlada to čo robí.... A kedykoľvek by na mňa podobne zaútočil zosmiesnila by som ho svojou poznámkou na jeho vedomosti.... Časom by prestal. Ale ako vidno ty sama nie si s tým zmierená že si iná ako ostatní a preto ťa tieto poznámky rozhadzu. Zmier sa s tým a poznámky ťa nebudú rozhadzovať..... A ak ho chces pokoriť ešte viac skús po podobnej blbej poznámke povedať poznámku typu: vieš xy ja nemôžem mäso lebo mám zdravotný problém, ale viem to korigovať tým že mäso nejem, ale tebe žiaľ nič nepomôže, lebo liek na blbosť nevynasli.....

Alebo ked nechces tak ostro tak povedz ze "...hod mi na gril hermelin, sampinony, cuketu a kukuricu...diky svagre..." a konverzuj akoby nic.