Poznáte dôchodcu, ktorý prispieva iným?
Ako tak čítam, každú chvíľku ktosi ošmekne dôchodcu o niekoľko tisíc až desaťtisíc eur...a ja tak uvažujem, že tí zlodeji to nerobia preto, že dôchodci sú slabí a blbí ale že je to skupina ľudí čo tu má najviac peňazí... ako môže nejaká babka vyhodiť von oknom (doslova, lebo jej tak telefonicky povedali) 28 000€? Prečo keď idem nakupovať do potravín, tak vidím dôchodcov ako majú plné košíky potravín?
Ja osobne nepoznám chudobného dôchodcu. Poznám viac dôchodcov, čo sa samozrejme donemoty sťažujú ako málo majú, ale teda vypapkaní sú riadne.
Poznáte dôchodcu, ktorí prispieva trebárs útulku, chorým deťom, bezdomovcom alebo nejakým iným ľuďom?
Toto je jedna z mnohých ďalších tém....
1. Trepnem debiliny
2. Rozpútal vášne
3. Neodpovedam, nereaguje
To sa musia ľudia strašne nudiť.
@martina1985ba moji starý rodičia prispievaju svojim vnúčatám, pravnúčatám lebo chcú. Žijú veľmi skromne ale rozdajú čo môžu ľuďom ktorých majú radi, deťom, vnúčatám, pravnúčatám ❤️🙏
@martina1985ba možno preto majú, lebo si nekupujú šaty, kozmetiku, nechodia na zmrzlinu, do kina, do reštiky, či hocikde inde a kupujú si len potraviny....preto nepíšte blbosti.
@martina1985ba tak pracuj aby si aj ty raz malá slušný dôchodok.
Moja mama ma niečo viac ako minimálny dôchodok a nie neobabrala so systémom len žiaľ robila prácu ktorá bola malo ohodnotena a žiaľ aj práce za minimálnu mzdu musí niekto robiť. Popri tom vychovala prakticky sama 3 deti. Vždy žila ale veľmi skromne, žiadne kavicjy a koláčiky po cukrarnach ci reštauráciách. Kozmetická tak moz o raz za rok, kaderníčka 2x do roka aj to len strih vlasy si farbila sama.
Aj moji starj rodičia žili ako chudáci a až pri dedicskom konaní boli všetcia prekvapení., ze mohli mať peknú starobu ale keďže mali statky boli zvyknutí len na robotu. Ale starí ľudia 75+ bývajú už aj veľmi dovercivi a zrejme hlavne tí na ktorých vlastná rodina nemá čas
..tu Ti žily trhajú dochodci, čo tu majú oddrety celý život, celý život platili odvody ale že Ukrajincom čo tu v živote nič neodviedli,neprispeli,neurobili budú dávať na Vianoce minimálne 150e na hlavu Ťa netrápi?
...sa tu majú jak prasce v žite.. všetko zadarmo pomaly rok... vidím na vlastné oči, robím s nimi..ešte nás dodžubu, že chodíme neupravené..rozumej bez gelákov a vejarov....hej,hej..musím ich sem vtrepat,lebo je to nespravodlivé voči chudakom, čo žijú z ruky do huby
..
Áno poznám a dosť ich je, nemajú mnoho a pomáhajú aj z toho mála. Najviac nepomahaju najbohatsi, to vie kazdy kto robil zbierky.
@beata_k ok, ale ked sa zarabalo 1500 korun, tak mlieko stalo niekde na urovni 2-4 koruny, tak ked si to prepocitas, ze dnes stoji rovnake cerstve plnotucne 1,20-1,50 eura, tak sme na tom istom.
Nemyslim si, ze zmena meny bol rozhodujuci vplyv. Aj my ked pojdeme do dochodku sa bude zarabat uplne inak a my budeme platit roky odvody z tej akoze nizkej mzdy a z tej budeme mat aj dochodok.
Preto myslim na dochodok uz teraz a nespolieham sa, ze stat sa o mna raz postara, lebo pri momentalnom nastaveni socialneho a dochodkoveho systemu budem prekvapena, ked vobec nejaky dochodok dostanem.
@martina1985ba nenapadlo ti, že u mnohých sú to celoživotné úspory odložené prevažne na pohreb? 🤔 Raz možno aj tebe budú mladí závidieť nasporené peniaze a slabučký dôchodok vzhľadom k ich platom. Závisť je nepekná vlastnosť.

Áno poznám, moja svokra... Prispieva chorým deťom, síce je sama chorá..