Ako riešiť problém so susedou, ktorá žiada o peniaze?
Máme susedu. Má skoro 60 rokov. Je sama na invalidnom dôchodku. Nezdá sa, že by sa nejak obmedzovala, alebo šetrila. Chodí napríklad do dosť drahých potravín, veci nenakupuje v akcii, nerobí jej problém plná cena. Ale aj tak sa stále sťažuje, stonie, že má málo a ledva jej to vystačí. Žeby jej mali kamarátky pomáhať. Veľa ľudí, žien ( kamarátok) z nášho baraku asi z tohto dôvodu od nej dalo ruky preč.
Minule mi ukazovala, veci objednané cez módny katalóg, skutočne odhadom aj za 400,- Eur. Tie veci kvalitovo nemali tú hodnotu a boli predražené. O pár dní na to ma stretla, že sa jej pokazila posteľ, bola si v obchode pozrieť novú, a že vhodná rozmerovo stojí 300,- Eur. Ale, že ona sa kvôli posteli zas nemôže vycingať z peňazí, že čo ak sa jej pokazí chladnička, alebo práčka, čo potom. Či jej na posteľ nepožičiam. A ja že nie. A slušne som jej povedala, že mohla myslieť na zadné vrátka, keď objednávala z katalógov.
Urazila sa na mňa a teraz ma pravdepodobne aj ohovára.
Čo s ňou ? 🤷
No nic. Ved ked pyta od viacetych susedov, tak ti vedia co je zac. Mna by to netrapilo.
A mala si jej povedat, ze vsak teraz sa pokazila postel, nie chladnicka, tak nech investuje do toho.
A ty si smutna, ze ta ohovara, ze si jej nepozicala?
Ci na co sa to stazujes? 😅
Vsak dobee vsetci robite. A ona ma odlozene. Len skusa ved vie, ze sa vycingat nemoze. Postel kupi o mesiac
prosím ťa, čo je to "módny katalóg" ? Toto slovné spojenie reálne dnes niekto používa?
@anonym_autor ignorovat, mna by absolutne nezaujimalo co o mne hovori nejaka 60 rocna suseda. Nie si povinna jej pozicat.
vsaj bud rada , ze sa urazila.. Lebo ked sa nahodou odrazi, zase ta bude otravovat s požičkami.
@anonym_autor nech si postel opravi, alebo da matrac na zem a postel vyhodi. Co ta po jej posteli? Ona sa nevycinga, ty sa vycingas? Co jej sibe?
Tiez tak uplne nerozumiem, ze co vlastne riesi, nepozicala si, hotovo 🙂.
@petamich No tie ohováračky, a to, že ak by sa po nejakom čase znova dala do reči, ako ju slušne odpinkať bez toho, aby robila ródeo.
Na ohovaracky zvysoka kasli a ked sa da najblizsie do reci, tak jej povedz, suseda aj by som sa s vami porozpravala ale musim utekat, pekny den
prosím ťa, čo je to "módny katalóg" ? Toto slovné spojenie reálne dnes niekto používa?
@anonym_9a94ef pouziva :D v mojom okoli tiez dost ludi, napr. Bonprix modny katalog
@petamich No tie ohováračky, a to, že ak by sa po nejakom čase znova dala do reči, ako ju slušne odpinkať bez toho, aby robila ródeo.
@anonym_autor teba naozaj trapi, ze ta poohovara za to, ze si jej nepozicala. Kto ju pozna, vie kolko bije, tak isto aj ten co pozna teba a ti ostatni ti mozu byt ukradnuti. Nabuduce rychlo ukonci debatu. Asi s nou debatujes celkom dost o kadecom, ked vies kde nakupuje a co nakupuje. Ja netusim do akych obchodov chodia susedia a ani na co minaju peniaze.
@anonym_autor Pises,ze vela ludi aj z baraku dalo ruky od nej prec, tak co akoze potrebujes s nou robit? Ved ked ta aj ohovarat bude, tak ludia vedia aka je, takze urcite nebudu verit jej. Co viac chces?🤷♀️
@anonym_autor co by? Bud rada. A ohovara? Pred kym? Pred tymi co od nich pyta peniaze? 😃 ti od nej utekaju ak nie su blbi.
Dobre si urobila aspon od teba uz nebude pytat.
@anonym_autor teba naozaj trapi, ze ta poohovara za to, ze si jej nepozicala. Kto ju pozna, vie kolko bije, tak isto aj ten co pozna teba a ti ostatni ti mozu byt ukradnuti. Nabuduce rychlo ukonci debatu. Asi s nou debatujes celkom dost o kadecom, ked vies kde nakupuje a co nakupuje. Ja netusim do akych obchodov chodia susedia a ani na co minaju peniaze.
@anonym_30f5ed O kadečom nedebatujem. To nie. Tie menšie potraviny sú tu spoločné pre jedno sídlisko. Ja sama do nich chodím pre drobnosti, šunka, pečivo, ovocie, skrátka veci, čo sa konzumujú hneď, na väčší nákup chodím do Tesca. Ale ona si ako keby vždy vyhliadne, kedy ja sa po obede vraciam domov, a zastavím sa tam tie drobnosti kúpiť. Aj ona ide akože na nákup. Dokonca sa raz nechtiac podriekla, že vie, že v sobotu chodím okolo desiatej. Asi pozerá z okna.
Preto viem, kde nakupuje.
@anonym_30f5ed O kadečom nedebatujem. To nie. Tie menšie potraviny sú tu spoločné pre jedno sídlisko. Ja sama do nich chodím pre drobnosti, šunka, pečivo, ovocie, skrátka veci, čo sa konzumujú hneď, na väčší nákup chodím do Tesca. Ale ona si ako keby vždy vyhliadne, kedy ja sa po obede vraciam domov, a zastavím sa tam tie drobnosti kúpiť. Aj ona ide akože na nákup. Dokonca sa raz nechtiac podriekla, že vie, že v sobotu chodím okolo desiatej. Asi pozerá z okna.
Preto viem, kde nakupuje.
@anonym_autor a to o modnych katalogoch si nevycitala z krystalovej gule ale nakup za styri kila, to bolo na dlhsiu debatu.
Ozaj, vies o tom, ze aj ty ju teraz ohovaras? Ohovaras ju lebo kupuje v drahsich potravinach, ohovaras ju lebo nakupuje z modnych katalogov, ohovaras ju, ze sa stale stazuje... V konecnom dosledku si rovnaka klebetnica ako ona 😉
@anonym_autor a to o modnych katalogoch si nevycitala z krystalovej gule ale nakup za styri kila, to bolo na dlhsiu debatu.
Ozaj, vies o tom, ze aj ty ju teraz ohovaras? Ohovaras ju lebo kupuje v drahsich potravinach, ohovaras ju lebo nakupuje z modnych katalogov, ohovaras ju, ze sa stale stazuje... V konecnom dosledku si rovnaka klebetnica ako ona 😉
@anonym_30f5ed S tým oblečením sa pochválila sama. Ale to bolo asi dva týždne pred tým, ako to začala s tou posteľou. A s tou tiež začala zas po tej ceste z obchodu.
Ja som túto tému nezaložila s úmyslom niekoho ohovárať. Ale s vedomím, že je to diskusné fórum, kde si ľudia vymieňajú názory a rady.
To by si potom mohla naozaj na každého napísať, kto sa na podobnú situáciu pýta, že ohovára. To by 70 % mod. koníka ohováralo. Nie je tu každá téma o varení...
Boze vy v tom baraku asi nemate co robit. Suseda co naschval chodi do obchodu ked ty chodis a ty vies presne co kupuje, kde kupuje, za kolko kupuje a akej je to kvality. Mali by ste si najst nejake hoby - vsetci alebo zacat chodit do roboty
Boze vy v tom baraku asi nemate co robit. Suseda co naschval chodi do obchodu ked ty chodis a ty vies presne co kupuje, kde kupuje, za kolko kupuje a akej je to kvality. Mali by ste si najst nejake hoby - vsetci alebo zacat chodit do roboty
@anonym_5266e7 A odkiaľ chodím, keď sa podvečer vraciam ?
Nič s ňou. Nech ohovára.🤷♀️ ja si šetrím výlučne na moje potreby, nie na potreby cudzích ľudí. Ty nemôžeš za to, že ona nemá peniaze. Každý clovek to pochopí, čoskoro bude “ohovárať” každého za toto iste a nikto ju nebude počúvať. Ma pokazenú postel=je mi to ľúto. Inak jej nevieš pomôcť.🤷♀️

nic- bud rada,ze sa s tebou nebavi..povedala si len pravdu a ak trucuje nech trucuje.. ohovarala by tak aj tak