icon

Poznáte ľudí, ktorí zmenili názor na Matoviča alebo Progresívne Slovensko?

19. jan 2024

Mám pocit, že si niekto robí na koňovi kampaň 😂🙈👌. Drvivá väčšina týchto politických tém je založená voličom strany Progresívne Slovensko či Matoviča. Tak nech to tu máme aj z druhej strany. Otvorili sa niekomu oči či ani náhodou?

viestta
27. jan 2024

@maminaria potesila si ma 😉

markusrasford
27. jan 2024

@maminaria na teba nemá význam reagovať. Ja som nepísal o prieskumoch ale o voľbách. Máš guláš vo svojich myšlienkach. Utociš zbytočne. Nikde som nezachytil že by @viestta útočila. Píše veľmi rozumné a bez invektiv.

maminaria
30. jan 2024

@markusrasford koalična dohoda Ti niečo hovorí? A prerozdelenie mocenských zložiek podľa nej? A koľko bol Matovič premiérom? Rok

maminaria
30. jan 2024

@markusrasford a ešte raz. Ja tiež píšem o voľbách, že to ako v nich ľudia volili, je dôsledkom prieskumov, ktoré tvrdili, že Matovič sa nemá šancu dostať do parlamentu. A vidím, že keď dochadzajú argumenty, tak či volič PS , Sas alebo SmeroHlas, všetci rovnako útočíte a dehonestujete človeka, žiaľ.

viestta
30. jan 2024

@maminaria nie, prieskumy ovplyvnia volby minimalne. Neobvinuj z neuspechu Matovica v tychto volbach prieskumy. Za to kde sa dostal a kde nedostal moze par veci. Jeho predchadzajuce posobenie, ked bol vo vlade. Aj ked mam po tychto volbach pocit, ze volici otupeli, ale zrejme si dokazali spomenut na co robil a aj nerobil, ked bol vo vlade. Ako druha vec co zavazila bolo to, ze nemal uz co ponuknut, nemal zidnu zmysluplnu perspektivu pre smerovanie krajiny. Za tretie, kto vsetko sa s nim na jeho kandidatke v predchadzajucom volebnom obdobi vyviezol do parlamentu (Bolo tam par hviezd, ktore snad svojimi legislativnymi navrhmi prekonali aj jeho. Ked som tie mena citala, tak aj keby som jemu osobne akokolvek verila a fandila (co je cista fikcia), tak kvoli nim by som mu nikdy hlas nedala. Proste pre mna su ti ludia No Go zona). A ano, tym ako vladol, nevladol, co robil, neurobil, co hovoril, nepovedal kym bol vo vlade sa mu podarilo nahnat volicov Smeru. Je to nepopieratelne. Netvrdim, ze jeho umysly su este aj dnes dobre, len forma, ktorymi ich chcel dosiahnut narobila jemu a aj tejto krajine viac skody ako prospechu. On je ziarivy priklad toho, ze cesta do pekla je vydlazdena dobrymi umyslami.

markusrasford
30. jan 2024

@maminaria snáď 500 tisíc ľudí sa neriadilo prieskumom agentúr. Veď stratil cca 18 percent to je veľmi veľa. Matovič sa nesprával ako politik. Žiadna diplomacia nič. V koalícii musíš riešiť kompromis a aj ustúpiť. Mal ústavnú väčšinu 92 poslancov. A skončil aj s Hegerom predčasne. Ku koncu už nakladal aj Hegerovi ktorý ho dlho obhajoval. Urazil koho len uraziť mohol. A tá jeho demisia v prezidentskom paláci ho vystihuje úplne. Matovič je narcis a nemá čo zastávať významnú funkciu.

ukulela
30. jan 2024

@maminaria prieskumy volby ovplyvnuju minimalne, minimalne. matovic si za neuspech moze sam. sklamal, navyse si vybral nespravnych nepriatelov, resp. utocil na vsetkych bez rozmyslu. v tychto volbach ho pochovalo presne to iste, co ho v minulych vynieslo na vrchol. len teraz mu uz ludia neuverili. a on svojou vojnou proti vsetkym najviac pomohol smeru.

mijo53
31. jan 2024

@janinah mysleli ste asi ŠIMKOVIčOVá

viestta
31. jan 2024

@maminaria pan Matovic uz splnil zakonne podmienky aby mohol kandidovat na prezidenta. Teraz sa ukaze ci mu ludia veria a uveria
btw: terajsi prezidentski kandidati to priam panoptikum hrozy

maminaria
31. jan 2024

@markusrasford 25%-9=16%. Nestratil 18%, ale 16 %. A Remisova mu priniesla iba 30tisic hlasov, ale z toho ju mnoho krúžkovalo aj takých, čo krúžkovalo aj Matoviča. Keby išla s Hegerom ani toľko by nemala. KÚ spolu mali cca 15tis hlasov, čiže dokopy mali oni traja ledva pol percenta. A mne kopec ľudí povedalo, čo predtým volili OĽaNo, že budú voliť PS, lebo pri OĽaNo prieskumy hovoria, že sa nedostane do parlamentu. Jasné, titulky médií pomohli úspechu PS a SaS tiež. Nikto mi tu nevysvetlil, prečo mal Sulik krytie médií, keď mal plné vládne lietadlo kamošov v Dubaji za naše dane. Prečo Sulíkova účasť na protivládnych protestoch alebo ďalšie podrazy boli ticho prepáčené médiami, prečo Sulik keď verejne nadával Matovičovi a ten keď sa bránil, tak napísali, že útočí Matovič. Nie Sulík. Tieto dvojité kilometre tu boli pravidelne. A ľudia sú obete titulkov. Tí, čo boli vnútri, vedia kde je pravda. Ľudia vedia len tolko, koľko im médiá pustia. Tak sa tu bijete za novinárov, politikov, ktorí chceli vo vláde za premiéra Pellegriniho, a vnútro chceli dať Hlasu a teraz mu tí istí vykrikujú z tribúny, že je podržtaškou. A čo sú tí politici na tribúne? A čo ste vy, keď toto všetko vám na nich nevadí? Slušne rozprávajú, áno , ale neslušne konajú, do partie so Smerom 2 boli nachystani ísť hneď. A vám to nevadí. Ok. Mne áno.

nicoletta98
31. jan 2024

Ja by som zas chcela vedieť, čo si myslia a vidieť, ako sa tvária voliči Smeru zakaždým, keď má pán Blaha nejaké verejné vystúpenie alebo keď Fico hovorí o tom, ako je každý človek (okrem neho) skorumpovaný..

jana_eyre_2
31. jan 2024

@nicoletta98 podľa mňa si nemyslia nič.. lebo ani nechcú myslieť..

markusrasford
31. jan 2024

@maminaria tak vlastne za všetko môžu médiá a ich titulky a krytie SaS a vlastne Igor Matovič je chodiace dobro. Koľkokrát urazil prezidentku? Urazil každého koho mohol jedine Kollár mu išiel po ruke. Vládnuť s Matovicom je veľmi tažke. On nieje politik. Ostal v opozícii sám. A úplne oprávnené. Len si treba spomenúť ako urážal Šimečku pred volbamy. Kollára stiahol on. A o návrat sa nemalou mierou zaslúžil on. Čo si ty myslíš není podstatné ale realita je dôležitá. A to že on ide kandidovať za prezidenta určite Korčokovi nepomôže

zazka666
31. jan 2024

Už drukrát som volila PS a ani na minútu som toto rozhodnutie neoľutovala. Jediná strana, ktorej program niečo tvorí a niekam smeruje. A každý týždeň chodím na demonštráciu.

zazka666
31. jan 2024

@nicoletta98 títo voliči nemyslia

lenkasarka
31. jan 2024

@viestta do slova a do písmena. Des a hrôza

maminaria
Autor odpoveď zmazal
maminaria
3. feb 2024

@zazka666 čítala si volebný program PS celý? Nevadí Ti ten bod, kde navrhujú 16rocnym dievčatám vykonať interrupciu bez súhlasu a vedomia rodičov?
Nevadilo Ti, že chcú obmedziť našu slobodu prejavu rozšírením trestného práva o ďalšie verbálne delikty umožňujúce flexibilnú definíciu. Ako je nenávisť z dôvodu vzťahovej orientácie či rodovej identity? Teda, keď niekoho neoslovíš v správnom rode, netrafíš sa, bude to chápané ako prejav nenávisti k nemu? A delikt?

lizatko1009
3. feb 2024

@maminaria a ty si fakt reálne myslíš, že také body by im zvysok odklepol? Nie ja si to nemyslím a platnosť také bludy by nikdy nenabudli.

maminaria
3. feb 2024

@ukulela ty si nejaká sociologička alebo sa venuješ štatistike? Lebo na také bohorovne tvrdenia , že prieskumy ovplyvňujú voľby minimálne si poprosím exaktný podklad. Určite si si to nevycucala z prsta.
Matovič útočil bez rozmyslu? A kde si nechala všetky jeho podklady a fakty, keď popisoval konanie Sulíka v prospech Haščáka a Penty a potom následne odmenu od Haščáka v podobe krásnych článkov pre Janu Cigánikovu v Haščákovej Plus 1 deň, Plus7dní, Šarme, Život a všetkých Haščákovych médiách, najnovšie už vlastní aj Nový čas? Okrem Jany Cigánikovej takto tlačil Haščák aj Dolinkovu, terajšiu ministerku zdravotníctva. Ktorá hneď po nástupe do funkcie mu posunula jeho nemocnicu Bory do vyššej kategórie, aby mohla nemocnica brať vyššie prachy od poisťovní. Hoci minister úradníckej vlády Palkovič podľa zákonných podmienok Bory neuznal za univerzitnú nemocnicu. Takže Dolinkova porušila zákon v prospech Haščáka. Kde ste sa to dočítali? A keď Matovič takéto veci povie, tak útočí? No jasné, lebo inak sa to nedá dostať ľuďom z hlavy, aby nad tým nerozmýšľali, že fakt ma ten Haščák z toho osobný prospech cez konkrétnych ľudí. A fakt má ten Matovič pravdu. Nie, novinári robia presný opak. Z Matoviča urobili blázna a útočníka a zo Sulíka, ktory v kuse útočil chudátko, ktoré muselo strpieť Matoviča, hoci Sulík robil v prospech mafie. A tuto zaslepeni oblbnuti kupenymi novinármi opakujete, čo chce Haščák. Hoci vás nazval hov...om. volič je podľa neho ho*no.

viestta
3. feb 2024

@maminaria zas si vypichla len to co sa ti "hodi do konceptu". Volebny program PS mal mnoho bodov, ktore by boli prinosne ak by presli legislativnym konanim. Tieto body z ich programu by tiez museli prejst legislativnym konanim a mozno by presli, mozno nie. Mna viac desia Zaborskej protiinterrupcne iniciativy, ktore predklada kazdy pol rok v nejakom inom prevedeni a aj v zakonoch, ktore sa interrupcii tykaju len okrajovo. A pani Zaborska sa zas dostala do parlamentu na matovicovej kandidatke.

markusrasford
3. feb 2024

@maminaria tak z vládnutia 3,5 ročného vypichnúť len Šuflíka a Cigánska a ostatné všetko fungovalo je fakt úsmevné. Treba sa zamyslieť že keď "mám" 92 ústavnú väčšinu a skončiť v nedôvere asi není o prieskumoch agentúr a článkov v Plus 7 dní. Treba si vypočuť jeho rozhovor s Todovou a ďalšími ktoré urobil v týchto dňoch. On Korčokovi ide ublížiť nie pomôcť.

markusrasford
3. feb 2024

@maminaria nie Šuflika ale Sulika

markusrasford
3. feb 2024

@maminaria ty zase píšeš len to čo sa ti hodí. Ty si tu šírila hoax o Korčokovi. Šírila si ho tak že si si ho ani poriadne neprecitala

zazka666
5. feb 2024

@maminaria teda viac mi vadí, že Fico ide rušiť UŠP, že nepredstaviteľným spôsobom kafre do trestného zákona, že si z Ústavy robí trhací záchodový papier, že si z občanov robí persony non grata, že nám za cvhíľu deti odídu do cudziny, lebo tu existujú pre nich len seniori, ktorým sa pridáva len preto, že sú to ich voliči. Ja sama už prirapvujem syna na emigráciu. Podľa toho sme vyberali SŠ. Toto nie je Slovensko, v ktorom by som chcela vidieť vyrastať vnúčatá. Hoci odídem za nimi potom. Vedela si, že 25% mladých sa chystá preč?

maminaria
6. feb 2024

@zazka666 áno, toto všetko mi vadí tiež. Ale to neznamená, že sa uchýlim k niekomu, kto všetky tieto veci bol ochotný odtolerovat Pellegrinimu a chcel ho za premiéra a dať mu ministerstva .To bolo PS .

A pripájam jeden dobrý text, ktory vysvetľuje prečo.
https://mbenova.blog.pravda.sk/2023/12/27/progr...

maminaria
6. feb 2024

@viestta Záborska mala v zákone jediné: pomôcť tehotným. Najmä finančne a informovať o možnostiach pomoci. Nijak to nešlo proti interrupciam. To bolo klamstvo JBCIGANIKOVej

maminaria
6. feb 2024

@markusrasford láskavo buď konkrétna, aký. A doložiť dôkaz

viestta
6. feb 2024

@maminaria iste, a tie obstrukcie do celeho procesu, ktore chcela zavadzat, to bolo co? Pomoc tehotny ako konkretizovala? Pomoc matkam, ktore porodia tieto deti mala aku naplanovanu?

naja94
6. feb 2024

@maminaria
Fico bol po voľbách 2020 jedna vypitá troska... Vieš, kto ho vskriesil a prestrel červený koberec pre jeho veľkolepý návrat? Ten Tvoj nedotknuteľný Matovič... človek, ktorý je zo svojej ľudskej podstaty deštrukčný, zákerný, malicherný, veľký populista a pózer, ale pramizerný manažér a líder, bez potenciálu spolupráce s kýmkoľvek...
Keby ten človek odišiel niekam do večného zabudnutia a neodoberal by súčasnej opozícii tých +/- 6% vodičského elektorátu, urobil by najlepšie pre seba aj pre túto krajinu